Merhabalar
Forum Gerçek üyesi değilsiniz ya da Üye Girişi yapmamışsınız.
Sitemizden tam olarak yararlanabilmek için;
Lütfen Buraya tıklayarak üye olunuz.
Forum Gerçek

Forumları Okundu Kabul Et Bugünkü MesajlarYazdığım Cevaplar Açtığım Konular Kim Nerede
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Mutfağı > Diğer Yemekler


Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Eski 24.10.13, 14:07   #1
Geciken gözyaşı hiçbir şey çözmez...

Liaaa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Aug 2011
Konular: 591
Mesajlar: 5,098
Ettiği Teşekkür: 42280
Aldığı Teşekkür: 22043
Rep Derecesi : Liaaa işlenmemiş cevherLiaaa işlenmemiş cevherLiaaa işlenmemiş cevherLiaaa işlenmemiş cevherLiaaa işlenmemiş cevherLiaaa işlenmemiş cevherLiaaa işlenmemiş cevherLiaaa işlenmemiş cevherLiaaa işlenmemiş cevherLiaaa işlenmemiş cevherLiaaa işlenmemiş cevher
Ruh Halim: none
Standart Kıymalı Akıtma









Akıtmayı bir de böyle deneyin...




  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 2 yumurta
  • 1 kahve fincanı ayçiçeği yağı
  • 2 çay kaşığı kabartma tozu
  • Tuz
  • 1 yemek kaşığı tereyağı


  • 500 gr kıyma
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 soğan
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 büyük boy domates
  • 3 sivri biber
  • Yarım demet kıyılmış maydanoz
  • Tuz
  • Kimyon
  • Karabiber



Hamur için tereyağı dışındaki tüm malzemeyi çukur bir kaba alın. İyice çırpın. Bir parça margarini veya tereyağını yapışmaz yüzeyli tavaya alıp eritin. Yarım kepçe dolusu harcı tavaya dökün. Tavanın her yerine eşit dağılması için tavayı hafifçe sallayın. Hamur göz göz olup her tarafı pişince diğer tarafını çevirip aynı şekilde pişirin. Kağıt havlu arasına alarak ılık kalmasını sağlayın. Malzeme bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın. Her defasında küçük bir parça tereyağı ekleyin. İç malzemesi için tereağını eritip kıyılmış soğanı kavurun.

Kıymayı, salçayı, doğranmış sivri biberi ve domatesi ilave edin. 10 dakika kavurup tencerenin kapağını kapatın. Ocağı kısıp 10 dakika daha pişirin. Ocaktan alın. Tuzunu, baharatını ve kıyılmış maydanozu ekleyerek tatlandırın. Pişen hamurların aralarına kıymalı iç malzemeden paylaştırarak üst üste yerleştirin. İsteğe göre sarımsaklı yoğurt ile birlikte servis yapın.

Kıymalı akıtma artık hazır, afiyet olsun.
Kaynak
__________________
Liaaa isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz Liaaa'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 24.10.13, 14:16   #2
« viva la vida »

Işıl - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Sep 2013
Konular: 43
Mesajlar: 572
Ettiği Teşekkür: 2726
Aldığı Teşekkür: 2848
Rep Derecesi : Işıl muhteşem bir gelişmedeIşıl muhteşem bir gelişmedeIşıl muhteşem bir gelişmedeIşıl muhteşem bir gelişmedeIşıl muhteşem bir gelişmedeIşıl muhteşem bir gelişmedeIşıl muhteşem bir gelişmedeIşıl muhteşem bir gelişmedeIşıl muhteşem bir gelişmedeIşıl muhteşem bir gelişmedeIşıl muhteşem bir gelişmede
Ruh Halim: Ruhsuz
Standart Cevap: Krepli Lezzetler

Hepsi de çok güzel görünüyor. Sabahları nutellalı krebi haftada 2 gün mutlaka yerim. Ama farklı tariflerini hiç denememiştim. Eve gidince ilk iş üşenmeden bunlardan birini yapmak ve afiyetle yemek.

Teşekkürler Canan, teşekkürler Liaaa.
__________________
"Bir düşün içinde bir düş mü ?
Bütün gördüğümüz ve göründüğümüz .."
Işıl isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Işıl'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 24.10.13, 16:24   #3
Huysuz ve Tatlı Kadın

Duayen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Oct 2009
Konular: 198
Mesajlar: 4,292
Ettiği Teşekkür: 53767
Aldığı Teşekkür: 26116
Rep Derecesi : Duayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisi
Ruh Halim: Huzurlu
Standart Cevap: Kıymalı Akıtma

Kayseri yağlamasının krep usulü olmuş bu, çok güzel görünüyor..

Anlamadığım şey, acaba tarifi yazarken unu unuttunmu? Yoksa unsuzmu yapılıyor bu krep Liaacım..
Duayen isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Duayen'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
akıtma, için, kaşığı, kıymalı, tereyağı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


İlgili Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Yoğurtlu ve Kıymalı Boşnak Böreği Canan Börek | Çörek 7 26.01.16 21:38
Kaşar Peynirli ve Kıymalı Pide Canan Börek | Çörek 6 30.01.13 19:16
Kıymalı Muskalar Canan Börek | Çörek 9 10.08.12 12:03
Tahinli Kıymalı Börek Merbak Börek | Çörek 2 26.07.12 11:51


WEZ Format +3. Şuan Saat: 00:36.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.
Copyright ©2000 - 2018 www.forumgercek.com
Protected by CBACK.de CrackerTracker
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.
Page Rank Icon
Bumerang - Yazarkafe
McAfee Site Denetleme
Norton Site Denetleme
www.forumgercek.com Creative Commons Alıntı-Lisansı Devam Ettirme 3.0 Unported Lisansı ile lisanslanmıştır.