Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Mutfağı > Diğer Yemekler


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 30.11.2013, 14:01   #1
Çevrimdışı
Inatci
» İsyankar Zır Deli «

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Sirkeli Kabak Kızartma






Malzemeler

  • 400-500 gr kabak
  • 1,5 çay bardağı buğday unu
  • 1 çay bardağı su veya soda
  • 3 yemek kaşığı sirke
  • Tuz
  • Kızartmak için sıvı yağ


Servis için;


  • Süzme yoğurt, dereotu, sarımsak, tuz









Hazırlanışı


Un, sirke, tuzu derince kaseye alalım, azar azar su ekleyerek karışımı pütürsüz hale getirelim. (Koyu boza kıvamında olmalı) Kabağımızı tırtıklı bir bıçakla kazıyalım. Verev şekilde 3-4 mm lik dilimleyelim. Kızartma yağımızı kızgın hale getirelim. Bulamaca buladığımız kabak dilimlerini kızgın yağda hafif pembeleşinceye kadar kızartalım.




Not: Bol dereotlu, sarımsaklı, yoğurtla sıcak servis yapalım. Sarımsaklı yoğurdu kabaklarınızın üstüne döktüğünüz takdirde yumuşayacaktır. Ayrı servis önerim.

Bulamacı kabağıma göre ölçüledim, tarifin püf noktası sirke, bilinen kabak kızartmaları gibi dış harcından dolayı yumuşak olmuyor. Sirke tadı kalmıyor.


Kaynak
__________________
  Alıntı ile Cevapla
8 Üyemiz Inatci'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 30.11.2013, 14:48   #2
Çevrimdışı
Basakca
Müdavim

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Sirkeli Kabak Kızartma

Kabak kızartmasını yapıyorum ama sirkeli değil. Birde sirkelisini deneyelim bakalım nasıl olacak?

İnatçı, yaptın mı bu sirkeliden de sarımsaklı sosu ayrı servis edin diye öneriyorsun?




__________________
"Ey egosu boyundan büyük insan..
Bir gün ölüp toprak olacaksın. Bir tohum filizlenecek ot olacaksın, bir öküz seni yiyecek ve atık olacaksın.. Yani hep aynı kalacaksın."

  Alıntı ile Cevapla
6 Üyemiz Basakca'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 30.11.2013, 14:50   #3
Çevrimdışı
Mihri Sultan
Uzman Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Sirkeli Kabak Kızartma

İnatçı yüzünden forumcak kilo alacağız Valla gayet başarılı yemekler bunlar ancak ; bir de yapan olsa..!
__________________
  Alıntı ile Cevapla
7 Üyemiz Mihri Sultan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 30.11.2013, 15:12   #4
Çevrimdışı
Inatci
» İsyankar Zır Deli «

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Sirkeli Kabak Kızartma

Sirkelisini yapmadım ama zaten sevmemde yumuşak yumuşak bir şey bu kabak kızartma .Neyse aklıma gelirde denersem es kaza hani ola ki sonucu yazarım buraya kıtırmı oluyor,çıtır mı diye
Ben denenmiş tariflerden aldım bunu yazanın suçu günahı.
Mihri sebze kilo yapmaz diyorlar, bakma kızartma lafı geçtiğine, rahat rahat yiyebilirsin Kendimde inanmadım iyi mi
__________________
  Alıntı ile Cevapla
6 Üyemiz Inatci'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 30.11.2013, 15:18   #5
Çevrimdışı
Mihri Sultan
Uzman Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Sirkeli Kabak Kızartma

İnanma zaten Güzel olan herşeyin göbücük olarak geriye döndüğüne inananlardanım hatta bunu bizzat deneyimlediğim için hayatımın altı ayını yemek geri kalan altı ayını diyet uygulayarak geçiriyorum ama şu da bir gerçek ki güzel yemek yapabilmek insana Tanrı'nın bi lutfu, ben genelde aktif yiyicilerdenim
__________________
  Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz Mihri Sultan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 30.11.2013, 15:21   #6
Çevrimdışı
Inatci
» İsyankar Zır Deli «

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Sirkeli Kabak Kızartma

Bu konuda Baattin'in güzel bir lafı var,bence uygulamaya değer gibi sanki Gerçi bana göre kabak için değmez ama

__________________
  Alıntı ile Cevapla
6 Üyemiz Inatci'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 30.11.2013, 15:27   #7
Çevrimdışı
Canan
Çiçekci kız

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Sirkeli Kabak Kızartma

Kabak kızartmasını zaten pek sevmem, bir de sirke mi

Ne kadar güzel sunum da yapsan İnatçı, yine de denemem

Teşekkürler...
__________________
  Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 30.11.2013, 15:33   #8
Çevrimdışı
Mihri Sultan
Uzman Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Sirkeli Kabak Kızartma

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Inatci Mesajı göster
Sirkelisini yapmadım ama zaten sevmemde yumuşak yumuşak bir şey bu kabak kızartma .Neyse aklıma gelirde denersem es kaza hani ola ki sonucu yazarım buraya kıtırmı oluyor,çıtır mı diye
Ben denenmiş tariflerden aldım bunu yazanın suçu günahı.
Mihri sebze kilo yapmaz diyorlar, bakma kızartma lafı geçtiğine, rahat rahat yiyebilirsin Kendimde inanmadım iyi mi
Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Canan Mesajı göster
Kabak kızartmasını zaten pek sevmem, bir de sirke mi

Ne kadar güzel sunum da yapsan İnatçı, yine de denemem

Teşekkürler...
Bu süper işte..!! Ya da Romalılar gibi yedikten sonra mideyi boşaltmak lazım Roma hükümarları yemek yemeyi çok severler , yemek sofrasında tıka basa yedikten sonra mideyi karıştıracak sopaları olurmuş..!! İşte bütün bu zahmet yemek uğruna
ve sonucun ellerine sağlık.
__________________
  Alıntı ile Cevapla
6 Üyemiz Mihri Sultan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 30.11.2013, 15:53   #9
Çevrimdışı
Liaaa
Geciken gözyaşı hiçbir şey çözmez...

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Sirkeli Kabak Kızartma

Kızartmaya buruk bir tad verir bence.

Emeğine sağlık, teşekkürler Inatci.
__________________
  Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz Liaaa'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 30.11.2013, 16:07   #10
Çevrimdışı
Inatci
» İsyankar Zır Deli «

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Sirkeli Kabak Kızartma

Benim bildiğim bir şey varsa kızartma türlerinde soda ve sirke kızartılan malzemenin çıtır olmasını sağlar. Hiç buruk tat verdiğini görmedim. Yemek kaşığı ile bir ki kaşık sirke güzel oluyor.

Canan çaktırma ama bende kabak sevmeyenlerdenim
__________________
  Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz Inatci'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
kabak, kızartma, servis, sirke, sirkeli


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 07:28.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.