Merhabalar
Forum Gerçek üyesi değilsiniz ya da Üye Girişi yapmamışsınız.
Sitemizden tam olarak yararlanabilmek için;
Lütfen Buraya tıklayarak üye olunuz.
Forum Gerçek

Forumları Okundu Kabul Et Bugünkü MesajlarYazdığım Cevaplar Açtığım Konular Kim Nerede
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Mutfağı > Diğer Yemekler


Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Eski 11.02.14, 12:51   #1
Çiçekci kız

Canan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2011
Konular: 6730
Mesajlar: 26,622
Ettiği Teşekkür: 102481
Aldığı Teşekkür: 146265
Rep Derecesi : Canan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: none
Standart Zencefilli Lezzetler...







  • 1 şişe portakallı soda
  • Yarım su bardağı kıyılmış taze zencefil
  • 5 su bardağı su

Suyu tencereye boşaltın. Zencefili tülbentin içine koyup, tencerede 1 gece dinlendirin. Ertesi gün hafif ateşte, kaynama noktasına geldiğinde ocağı kapatın. İçinden tülbenti alıp, soğuyunca portakallı sodayı ekleyin. Soğuk servis yapın.













  • 250 gram oda sıcaklığında bekletilmiş margarin
  • 250 gram pudraşekeri
  • 2 adet yumurta
  • 1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
  • 1 çay kaşığı toz zencefil
  • 1’er çay kaşığı toz karanfil ve tarçın
  • 1 paket kabartma tozu
  • Dört buçuk su bardağı un
Üzerine:
Tane karanfil


Margarin, pudraşekeri, yumurta, rendelenmiş limon kabuğu, toz zencefil, toz karanfil ve tarçını derin bir kaba alıp, karıştırın. Kabartma tozu ve unu ilave edip, bütün malzemeyi ele yapışmayacak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Daha sonra avucunuzun içinde yuvarlayıp, ortalarına birer adet karanfil yerleştirin. Kurabiyeleri yağlanmış fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında üzerleri hafif pembeleşene kadar pişirin. Soğuduktan sonra servis yapın.




__________________

Canan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
15 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 11.02.14, 12:53   #2
Çiçekci kız

Canan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2011
Konular: 6730
Mesajlar: 26,622
Ettiği Teşekkür: 102481
Aldığı Teşekkür: 146265
Rep Derecesi : Canan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Zencefilli Lezzetler...








  • 4 su bardağı un
  • 2 adet yumurta
  • 2 su bardağı esmerşeker
  • 250 gram tereyağı
  • Yarım çorba kaşığı tarçın
  • 1 çorba kaşığı zencefil ve muskat karışımı
  • 100 gram toz badem

Tüm malzemeyi iyice yoğurup, bir gece soğuk bir yerde dinlendirin. Hamuru merdane yardımı ile açıp, arzu ettiğiniz şekilde kurabiye kalıpları ile kesin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, yaklaşık 15 dakika pişirin. Sıcak veya ılık olarak servis yapın.











  • 1 adet levrek filetosu
  • 1 adet orta boy taze zencefil
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 2 diş sarmısak
  • 1 demet fesleğen
  • 1 tatlı kaşığı hardal
  • Tuz

Levreği büyükçe bir alüminyum folyo içine oturtun, folyonun kenarlarını yukarı doğru kıvırın ki, balığa koyacağınız sos akmasın. Taze zencefilin kabuklarını soyun ve çok ince ama büyük halkalar kesip balığın üzerine dizin. Zeytinyağının içine sarmısakları rendeleyin. Fesleğen yapraklarını ince şeritler halinde kesip yağa katın. Tuz ve hardalı ekledikten sonra iyice çırpın ve yarısını balığın üzerine döküp, folyoyu buhar sızdırmayacak şekilde kapatın. 170 derecelik fırına koyun. Balık çok çabuk pişecektir, bu yüzden 25 dakika sonra folyonun ağzını hafif açıp, 10 dakika daha pişirin. Servis tabağına aldığınız balığın üzerine, kalan sosu gezdirip servis yapın.


__________________

Canan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
13 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 11.02.14, 12:54   #3
Çiçekci kız

Canan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2011
Konular: 6730
Mesajlar: 26,622
Ettiği Teşekkür: 102481
Aldığı Teşekkür: 146265
Rep Derecesi : Canan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Zencefilli Lezzetler...









  • 5-6 dilim zencefil
  • 3 çorba kaşığı kuruüzüm
  • 1 litre su
  • 1 adet elma

Kuruüzümü suda kaynatın. Su kaynayıp, üzümler şişince üzerine dilimlenmiş elma ve zencefili ilave edin. Kaynayana kadar pişirmeye devam edin. Kaynayınca ateşten alın ve dilerseniz içine tozşeker ekleyin.













  • 1 adet zencefil
  • 10 gram yaş maya
  • 1 su bardağı ılık su
  • Aldığı kadar un
  • Yarım çay kaşığı tozşeker
  • Bir tutam tuz
  • Yarım su bardağı süt

Zencefili rendeleyip kenara alın. Yaş mayayı suda açın. Un, tozşeker ve tuz ekleyip, kulak memesi kıvamı alana dek yoğurun. Zencefili ilave edip karıştırın. Nemli bir bezle örtüp 20 dakika dinlendirin. Daha sonra üzerine süt gezdirip, önceden ısıtılmış 150 derece fırında 30- 35 dakika pişirin. Ilındığında dilimleyip servis yapın.


__________________

Canan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
13 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 11.02.14, 12:56   #4
Çiçekci kız

Canan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2011
Konular: 6730
Mesajlar: 26,622
Ettiği Teşekkür: 102481
Aldığı Teşekkür: 146265
Rep Derecesi : Canan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Zencefilli Lezzetler...









  • 1 paket hazır Çin eriştesi
  • 1 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 1 adet kıyılmış soğan
  • 2 adet küp doğranmış havuç
  • 1 çay kaşığı kıyılmış taze zencefil
  • 2 adet kıyılmış sarmısak
  • 2 çay bardağı tavuk suyu
  • 1 çay kaşığı soya sosu
  • 1 adet jülyen doğranmış bonfile
  • 1 su bardağı dilimlenmiş mantar
  • 1 su bardağı bezelye veya börülce
  • 1’er çay kaşığı susam yağı ve pirinç sirkesi
  • Yarım çay kaşığı pulbiber
Üzerine: 2 dal kıyılmış taze soğan
Yarım demet su teresi


Erişteyi geniş bir tencereye alıp, üzerini bir parmak geçecek kadar su ekleyin. 5 dakika bu şekilde dinlendirip,
suyunu süzün. Sıvıyağı wok'ta ısıtıp, soğan ve havucu ekleyin. Yüksek ateşte, tavayı sallayarak 3 dakika pişirin. Zencefil ve sarmısağı ilave edip, aynı şekilde 30 saniye pişirin. Tavuk suyu, 1 su bardağı su ve soya sosunu sırayla ekledikten sonra tavanın kapağını kapatıp 2 dakika pişirin. Daha sonra bonfile ve mantarı ilave edip pişirmeye devam edin. Tavayı ocaktan alıp, kapağı kapalı olarak 2 dakika dinlendirin. Bezelyeyi ekleyin ve yine kapağını kapatıp 3 dakika dinlendirin. Susam yağı, pirinç sirkesi ve pulbiber ilave edin. Servis kaselerine alıp, üzerine taze soğan ve elle parçalanmış su teresi serpin. Sıcak olarak servis yapın. Pirinç sirkesi: Keskin ve sert bir tada sahip pirinç sirkesi, Çin ve Japonya'da yaygın olarak kullanılır. Pirinç sirkesini büyük marketlerden temin edebilirsiniz.












  • 1 su bardağı krema
  • 5 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 + 1/4 su bardağı pekmez
  • 2 adet yumurta
  • 3-3.5 su bardağı tam buğday unu
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 tatlı kaşığı zencefil
  • 1 çay kaşığı deniz tuzu
Üst kreması:
  • Sevdiğiniz her krema olur
  • 20 adet yenilebilir menekşe

Krema, tereyağı ve pekmezi karıştırın. Yumurtayı çırpıp, ilave edin. Kuru malzemeyi ekleyip karıştırın. Kek malzemesini minik kalıplara paylaştırın. 175 derecede fırında 30 dakika pişirin. Ben krema kullanmayı çok sevmediğim için, üst kremasını süzme yoğurt-bal karışımından hazırladım. Bunun için 1 çay bardağı süzme yoğurt ve 2 çorba kaşığı balı iyice karıştırın (bal oranını damak tadınıza göre ayarlayın). Keklerin üzerine sürün ya da sıkma torbası ile şekilli sıkın.


__________________

Canan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
13 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 11.02.14, 12:58   #5
Çiçekci kız

Canan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2011
Konular: 6730
Mesajlar: 26,622
Ettiği Teşekkür: 102481
Aldığı Teşekkür: 146265
Rep Derecesi : Canan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Zencefilli Lezzetler...








  • 1 çorba kaşığı rendelenmiş zencefil
  • 1 litre su
  • 1 çorba kaşığı bal
  • 1 adet limon

Zencefili kaynamış suda bir taşım kaynatın. Altını kapatıp, balı ilave edin ve karıştırın. Soğuduktan sonra yeni kesilmiş limonu sıkıp, bu karışıma katın ve karıştırın. Taze olarak tüketin.











  • 4 su bardağı süt
  • 3 çorba kaşığı tozşeker
  • 1 çay kaşığı rendelenmiş taze zencefil
  • 1 tutam kavrulmuş kakule
  • 1 adet karanfil
Üzerine: Tarçın


Bir tencereye süt ve tozşekeri alın. Tahta bir kaşıkla karıştırın. İçine rendelenmiş taze zencefil, kavrulmuş kakule, karanfil ve dövülmüş badem ilave edip kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra zencefilli sütü süzün. Bardaklara doldurun ve üzerine tarçın serpin. Sıcak olarak servis yapın.




__________________

Canan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
12 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 11.02.14, 12:59   #6
Çiçekci kız

Canan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2011
Konular: 6730
Mesajlar: 26,622
Ettiği Teşekkür: 102481
Aldığı Teşekkür: 146265
Rep Derecesi : Canan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Zencefilli Lezzetler...






  • Bir buçuk kg portakal
  • Yeteri kadar su
  • 5 su bardağı tozşeker
  • 3 çorba kaşığı rendelenmiş zencefil

Portakallrı yıkayıp çatalla üzerine delikler açtıktan sonra bir tencereye alın. Üzerini geçecek kadar soğuk su ekleyin. Kabuğunun acı suyunun gitmesi için kaynadıktan 5 dakika sonra ocaktan alın. Aynı işlemi her seferinde yeniden soğuk su koyarak 2 kez daha tekrarlayın. Portakalları sudan alıp ılıtın ve küçük parçalar halinde dilimleyin. Varsa çekirdeklerini ayıklayın. Bir tencereye alıp üzerine tozşeker ve zencefil ilave edin. Kısık ateşte, arada bir tencereyi sallayıp karıştırarak ve üzerinde biriken köpükleri alarak 1 saat pişirin. Limon suyunu ekleyin. Birkaç dakika daha pişirip ocaktan alın. Soğuduktan sonra temiz ve kuru kavanozlara aktarın. Serin ve güneş almayan bir yerde saklayın.












  • 1 kg patates
  • 1 adet havuç
  • 1 adet pırasanın beyaz kısmı
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 dilim zencefil
  • 6 su bardağı tavuk suyu
  • 1 çay kaşığı rendelenmiş zencefil
  • 1 çorba kaşığı yoğurt
  • 1 çorba kaşığı krema, tuz

Patates ve havucu temizleyip küp doğrayın. Pırasayı ince kıyın. Zeytinyağını bir tencereye alıp, havuç ve pırasayı ekleyin. Birkaç dakika kavurup patatesi ve dilim zencefili ilave edin. Karıştırarak 5 dakika kavurun. Üzerine tavuk suyunu ekleyin. Sebzeler yumuşayana dek pişirin. Ocaktan alıp, ılıtın. Çorbanın içinden süzerek 3 çorba kaşığı haşlanmış sebzeyi kenara ayırın. Tenceredeki çorbayı blenderden geçirin ve yeniden tencereye alın. Tuzunu ayarlayın. Kısık ateşte bir taşım kaynatın. Ocağı kapatıp, rendelenmiş zencefili çorbaya ilave edin ve karıştırın. Yoğurt ve kremayı çırpın. Çorbayı servis tabaklarına paylaştırın. Üzerine krema ve ayırdığınız tane sebzeleri pay ederek servis yapın.




__________________

Canan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
13 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 11.02.14, 13:01   #7
Çiçekci kız

Canan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2011
Konular: 6730
Mesajlar: 26,622
Ettiği Teşekkür: 102481
Aldığı Teşekkür: 146265
Rep Derecesi : Canan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Zencefilli Lezzetler...






  • 800 gram kuşbaşı kuzu eti
  • 800 gram haşlanmış barbunya
  • 1 adet soğan
  • 4 adet sivri biber
  • 2 adet dolmalık biber
  • 2 adet renkli süs biberi
  • 2 adet büyük boy domates
  • 1 çorba kaşığı salça
  • Bir buçuk litre et suyu
  • 1 çay kaşığı toz zencefil
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 çay bardağı mısıryağı
  • Tuz

Ateşte kızdırılmış tencereye, tereyağı ve mısırözü yağını alın. Yağlar kızınca eti ilave edin ve pembeleşene dek kavurun. Yemeklik doğranmış soğanı, iri küp ya da şerit doğranmış biberleri, kabuğu soyulup, çekirdekleri çıkartılmış ve ince doğranmış domatesleri ekleyerek bir süre daha kavurun. Barbunyayı katıp, 1-2 dakika daha kavurduktan sonra salça, zencefil, et suyu ve tuzu ekleyerek kaynamaya bırakın. İlk
kaynamadaki köpüğü, yemeğin üzerinden kevgir yardımıyla alın. 20-25 dakika kaynattıktan sonra servis yapın.









  • 1 kg mercan
  • 10 adet limonun suyu
  • 3 çorba kaşığı rendelenmiş taze zencefil
  • 1 tatlı kaşığı dövülmüş tane yeşilbiber
  • 1 çorba kaşığı elma sirkesi
  • 1 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tozşeker
  • Tuz
Üzeri için:
6-7 dal dereotu


Mercanın filetosunu çıkarın. Renginin beyazlaşması için 8-10 saat limon suyunda bekletin. Servis tabağına alın. Derin bir kase içinde zencefil, yeşilbiber, sirke, zeytinyağı, tozşeker ve tuzu karıştırıp balığın üzerine
gezdirin. Dereotu ile süsleyerek soğuk olarak servis yapın.


__________________

Canan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
12 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 11.02.14, 13:02   #8
Çiçekci kız

Canan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2011
Konular: 6730
Mesajlar: 26,622
Ettiği Teşekkür: 102481
Aldığı Teşekkür: 146265
Rep Derecesi : Canan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Zencefilli Lezzetler...








  • 1 paket Tagliatelle makarna
  • 1 adet havuç
  • 1 adet kabak
  • 1 adet salçalık biber
  • 3 çorba kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • 1 adet ceviz büyüklüğünde taze zencefil
  • 1 çorba kaşığı ajvar sos (hazır kırmızı biber sos)

Makarnayı 2 kap su ve 1 tatlı kaşığı tuz ilave edip kapağını kapatın. Başla düğmesi ile Magicook'u çalıştırın. Bu arada garnitürü için kabak, biber ve havucu bütün olarak jülyen şeklinde doğrayın. Tuzunu ve havanda ezilmiş zencefil ile tatlandırıp karıştırın. Magicook'un içindeki su kaynayınca kapağını açıp önce makarnayı ilave edin. Haşlama sepetini yerleştirip üzerine garnitürü aktarın. Kapağını kapatıp 7 dakika haşlayın. Magicook'un içinden makarnayı delikli bir kevgir yardımıyla büyük bir kaseye aktarın. Zeytinyağı, ajvar sos ve haşlanmış sebzeli garnitür ile harmanlayın. Servis yapın.











  • 1200 gram kıyma
  • 1 adet orta boy soğan
  • 1 diş dövülmüş sarmısak
  • 1 çorba kaşığı rendelenmiş taze zencefil
  • 1 adet yumurta
  • Tuz, karabiber
Kızartmak için:
Sıvıyağ

Sosu için:
  • 1 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 4 tatlı kaşığı silme un
  • 1/2 litre et suyu
  • 1 adet küçük boy domates
  • Bir tutam köri
  • Tuz, karabiber
Pilav için:
  • 2 su bardağı jasmin pirinç
  • 1 çorba kaşığı hindistancevizi yağı ya da zeytinyağı
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 50 gram rendelenmiş hindistancevizi
  • Tuz
Servis için:
  • 5-6 adet taze patates
  • 2 çorba kaşığı sıvıyağ
  • Tuz


Kıymayı geniş bir kaba alıp üzerine rendelenmiş soğan, sarmısak, zencefil, yumurta, tuz ve karabiber ilave edip yoğurun. Harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlak köfteler hazırlayın. Kızgın yağda kızartıp, fazla yağını almak için kağıt havlu üzerine çıkarın.

Sosu için,
1 çorba kaşığı sıvıyağı kızdırıp, unu ilave edin. Unun rengi dönene kadar kavurup üzerine et suyunu ekleyin. Daha sonra rendelenmiş domates, köri, tuz ve karabiber ilave edin. Kaynamaya başlayınca köfteleri tencereye alın. 15-20 dakika çok kısık ateşte pişirin. Diğer taraftan pilav için pirinci yıkayıp 25 dakika ılık suda bekletin ve süzün. Hindistancevizi yağını bir tencereye alıp pirinci 2-3 dakika kavurun. Üzerine su ve tuz ilave edin. Kaynamaya başlayınca rendelenmiş hindistancevizini katıp karıştırın. Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte suyunu tamamen çekene kadar pişirin. Ocağı kapatıp tencerenin üzerine kağıt havlu serin. 10 dakika demlenmeye bırakın. 4Patatesleri soyup elma dilimi şeklinde dilimleyin. Geniş bir kaba alıp üzerine sıvıyağ ve tuz ekleyip harmanlayın. Daha sonra yağlı kağıt serilmiş fırın tepsine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. 5Ortası boş bir kek kabını hafifçe yağlayın. Pilavı içine döküp üzerini düzeltin. Ters çevirerek servis tabağına alın. Köfteleri tabağın ortasındaki boşluğa koyun. Pilavın etrafına patates dilimlerini yerleştirip servis yapın.
Kaynak
__________________

Canan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
13 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 11.02.14, 15:06   #9
...> Ata'm İzindeyiz <...

Türkü - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Oct 2011
Konular: 16
Mesajlar: 3,173
Ettiği Teşekkür: 30393
Aldığı Teşekkür: 18715
Rep Derecesi : Türkü muhteşem bir gelişmedeTürkü muhteşem bir gelişmedeTürkü muhteşem bir gelişmedeTürkü muhteşem bir gelişmedeTürkü muhteşem bir gelişmedeTürkü muhteşem bir gelişmedeTürkü muhteşem bir gelişmedeTürkü muhteşem bir gelişmedeTürkü muhteşem bir gelişmedeTürkü muhteşem bir gelişmedeTürkü muhteşem bir gelişmede
Ruh Halim: Keyifli
Standart Cevap: Zencefilli Lezzetler...

Kırmızı mercimek çorbasına taze zencefil kesinlikle koyarım. Hem kokusu hem tadı çok güzel oluyor. Tavsiye ederim.


Zencefili evimizden hiç eksik etmemek gerekiyor,faydaları çok fazla.

Teşekkürler Canan,hepside birbirinden güzel tarifler. Mercanlı zencefili deneyeceğim.
__________________
Türkü isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
9 Üyemiz Türkü'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 11.02.14, 15:34   #10
Huysuz ve Tatlı Kadın

Duayen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Oct 2009
Konular: 198
Mesajlar: 4,149
Ettiği Teşekkür: 52856
Aldığı Teşekkür: 25560
Rep Derecesi : Duayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisi
Ruh Halim: Huzurlu
Standart Cevap: Zencefilli Lezzetler...

Zencefilli kurabiye tarifi ararken konuyu karşımda buldum, aklımımı okudun cancağızım

Denenmesi gereken bir sürü güzel tarif paylaşmışsın, ellerine sağlık harikasın canım
Duayen isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
9 Üyemiz Duayen'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
bardağı, karanfil, lezzetler, zencefil, zencefilli


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


İlgili Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Portakallı Lezzetler | Kekler | Pastalar | Tatlılar Canan Kek | Pasta | Turta 15 16.03.16 00:00
Zencefilli Patates ve Havuç Çorbası saya35 Çorbalar 2 20.08.15 01:52
Zencefilli Limonata Dolunay İçecekler 2 14.12.12 02:58
Zencefilli Patlıcan Ezmesi LaLe Mezeler | Soslar 6 19.11.10 13:49
Baş Ağrısı İçin Zencefilli Çay Tarifi OkyanusunKalbi Alternatif Tıp 5 28.10.10 10:45


WEZ Format +3. Şuan Saat: 15:34.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.
Copyright ©2000 - 2018 www.forumgercek.com
Protected by CBACK.de CrackerTracker
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.
Page Rank Icon
Bumerang - Yazarkafe
McAfee Site Denetleme
Norton Site Denetleme
www.forumgercek.com Creative Commons Alıntı-Lisansı Devam Ettirme 3.0 Unported Lisansı ile lisanslanmıştır.