Merhabalar
Forum Gerçek üyesi değilsiniz ya da Üye Girişi yapmamışsınız.
Sitemizden tam olarak yararlanabilmek için;
Lütfen Buraya tıklayarak üye olunuz.
Forum Gerçek

Forumları Okundu Kabul Et Bugünkü MesajlarYazdığım Cevaplar Açtığım Konular Kim Nerede
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Mutfağı > Diğer Yemekler


Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Eski 09.12.16, 23:18   #11
Müdavim

Suzim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2015
Konular: 1199
Mesajlar: 6,703
Ettiği Teşekkür: 15539
Aldığı Teşekkür: 22110
Rep Derecesi : Suzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Huzurlu
Standart Cevap: Ekşi Maya Nasıl Yapılır ? | Püf Noktaları | Evde Maya Yapımı

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Gülce Mesajı göster
Teşekkürler @Tura

Ben eskiden köylerde yapılanın, aturkasını tarif ettim.

Senin anlattığını ben de gördüm, netten. O alafrangası.

En doğrusu seninki Gülce , ablam öyle yapardı

__________________
''Türkiye, Atatürk'ü Allah'a borçlusun, geriye kalan her şeyi de Atatürk'e...''
Suzim isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz Suzim'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 10.12.16, 08:34   #12
Yorgun Mod

Ekin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Dec 2011
Konular: 1197
Mesajlar: 9,553
Ettiği Teşekkür: 32617
Aldığı Teşekkür: 43290
Rep Derecesi : Ekin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Ekşi Maya Nasıl Yapılır ? | Püf Noktaları | Evde Maya Yapımı

Turanınkini denemek lazım. Külün suyu ilginç.
__________________



Ekin isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Ekin'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 12.12.16, 18:37   #13
Müdavim

Gülce - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Apr 2013
Konular: 17
Mesajlar: 4,118
Ettiği Teşekkür: 24011
Aldığı Teşekkür: 21397
Rep Derecesi : Gülce şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülce şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülce şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülce şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülce şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülce şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülce şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülce şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülce şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülce şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülce şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Cap Canli
Standart Cevap: Ekşi Maya Nasıl Yapılır ? | Püf Noktaları | Evde Maya Yapımı

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Ekin Mesajı göster
Turanınkini denemek lazım. Külün suyu ilginç.
Eskiden kalburabasma tatlısının hamuruna da küllü su koyarlarmış. Daha ağızda dağılırmış. Şimdi küllü su yerine süt ve su karışımı konuluyor.

Nereden bulacağız mangalı da küllü su elde edebilelim.
__________________
Gülce isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Gülce'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 12.12.16, 18:48   #14
Yorgun Mod

Ekin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Dec 2011
Konular: 1197
Mesajlar: 9,553
Ettiği Teşekkür: 32617
Aldığı Teşekkür: 43290
Rep Derecesi : Ekin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Ekşi Maya Nasıl Yapılır ? | Püf Noktaları | Evde Maya Yapımı

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Gülce Mesajı göster
Eskiden kalburabasma tatlısının hamuruna da küllü su koyarlarmış. Daha ağızda dağılırmış. Şimdi küllü su yerine süt ve su karışımı konuluyor.

Nereden bulacağız mangalı da küllü su elde edebilelim.


Odun ateşi ile ekmek yapan fırınlar var. Tektükte olsa bizde hala var. Oralardan temin edilebilir. Yalnız bu küllü su nasıl hazırlanır ben onu bilmiyorum.


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
__________________



Ekin isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Ekin'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 12.12.16, 19:23   #15
Müdavim

Tura - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jul 2012
Konular: 80
Mesajlar: 5,705
Ettiği Teşekkür: 26700
Aldığı Teşekkür: 29486
Rep Derecesi : Tura şöhret ötesinde bir itibarı vardırTura şöhret ötesinde bir itibarı vardırTura şöhret ötesinde bir itibarı vardırTura şöhret ötesinde bir itibarı vardırTura şöhret ötesinde bir itibarı vardırTura şöhret ötesinde bir itibarı vardırTura şöhret ötesinde bir itibarı vardırTura şöhret ötesinde bir itibarı vardırTura şöhret ötesinde bir itibarı vardırTura şöhret ötesinde bir itibarı vardırTura şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Huzurlu
Standart Cevap: Ekşi Maya Nasıl Yapılır ? | Püf Noktaları | Evde Maya Yapımı



Kül dediğimize bakma. 05 cm den daha iri sönmüş meşe odunu küllerinin arasından suyu süz. İlk süzme de küllerin tozunu toprağını alıp gider. Sonraki süzmeler de tertemiz bir suyun olur.
Meşe odunu külü dünyanın en temiz şeyidir.
Bu külle eskiden, ocakta islenip kirlenmiş, tencere altlarını ovalarlardı.
Su böreğinde, kalbura bastıda, baklava yapımında, vs. hep kullanırlardı.
Kömür küllerini bahçene atabilirsin.
__________________
Tura Şu Anda Forumda.   Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Tura'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 12.12.16, 19:28   #16
Müdavim

Gülce - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Apr 2013
Konular: 17
Mesajlar: 4,118
Ettiği Teşekkür: 24011
Aldığı Teşekkür: 21397
Rep Derecesi : Gülce şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülce şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülce şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülce şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülce şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülce şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülce şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülce şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülce şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülce şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülce şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Cap Canli
Standart Cevap: Ekşi Maya Nasıl Yapılır ? | Püf Noktaları | Evde Maya Yapımı

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Ekin Mesajı göster
Odun ateşi ile ekmek yapan fırınlar var. Tektükte olsa bizde hala var. Oralardan temin edilebilir. Yalnız bu küllü su nasıl hazırlanır ben onu bilmiyorum.


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Bir kabın içine kül konur, üzerine su ilave edilir. Kül dibe çökünce tülbentten süzülür. Süzülen temiz su hamura konulur. Annemden duyduğum bu. Hatalı olmasın diye netten araştırdım. Bulduğum tarif ise;


Kül suyu nasıl çıkarılır.


Çeşitli hamur işlerinin yapımında kullanmak için kül suyu şöyle çıkarılır. Bir

kabın içerisine 1 ölçek elenmiş meşe odunu külü ile 2 ölçek soğuk su

karıştırılır. Karışım bir süre bekletilir, süreç içerisinde kül tabana çöker ve

üst kısmında berrak kül suyu kalır. Berrak su, tülbent kullanılarak süzülür ve

hamur yoğurma işleminde kullanılır. Külden kül suyunun çıkarılması için

saatler boyu veya bir gün beklemesinin bir yararı yoktur. Su ile karıştırılmış

meşe külü tabana çöktüğünde kül suyunu kullanabiliriz.
__________________
Gülce isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Gülce'in Mesajına Teşekkür Etti
Eski 12.12.16, 19:35   #17
Yorgun Mod

Ekin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Dec 2011
Konular: 1197
Mesajlar: 9,553
Ettiği Teşekkür: 32617
Aldığı Teşekkür: 43290
Rep Derecesi : Ekin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Ekşi Maya Nasıl Yapılır ? | Püf Noktaları | Evde Maya Yapımı

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Tura Mesajı göster


Kül dediğimize bakma. 05 cm den daha iri sönmüş meşe odunu küllerinin arasından suyu süz. İlk süzme de küllerin tozunu toprağını alıp gider. Sonraki süzmeler de tertemiz bir suyun olur.
Meşe odunu külü dünyanın en temiz şeyidir.
Bu külle eskiden, ocakta islenip kirlenmiş, tencere altlarını ovalarlardı.
Su böreğinde, kalbura bastıda, baklava yapımında, vs. hep kullanırlardı.
Kömür küllerini bahçene atabilirsin.
Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Gülce Mesajı göster
Bir kabın içine kül konur, üzerine su ilave edilir. Kül dibe çökünce tülbentten süzülür. Süzülen temiz su hamura konulur. Annemden duyduğum bu. Hatalı olmasın diye netten araştırdım. Bulduğum tarif ise;


Kül suyu nasıl çıkarılır.


Çeşitli hamur işlerinin yapımında kullanmak için kül suyu şöyle çıkarılır. Bir

kabın içerisine 1 ölçek elenmiş meşe odunu külü ile 2 ölçek soğuk su

karıştırılır. Karışım bir süre bekletilir, süreç içerisinde kül tabana çöker ve

üst kısmında berrak kül suyu kalır. Berrak su, tülbent kullanılarak süzülür ve

hamur yoğurma işleminde kullanılır. Külden kül suyunun çıkarılması için

saatler boyu veya bir gün beklemesinin bir yararı yoktur. Su ile karıştırılmış

meşe külü tabana çöktüğünde kül suyunu kullanabiliriz.

Hmmm anladım. Kül yada kül suyunu kullanan hiç görmemiştim. Teşekkürler
__________________



Ekin isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Ekin'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 12.12.16, 19:49   #18
Müdavim

Gülce - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Apr 2013
Konular: 17
Mesajlar: 4,118
Ettiği Teşekkür: 24011
Aldığı Teşekkür: 21397
Rep Derecesi : Gülce şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülce şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülce şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülce şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülce şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülce şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülce şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülce şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülce şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülce şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülce şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Cap Canli
Standart Cevap: Ekşi Maya Nasıl Yapılır ? | Püf Noktaları | Evde Maya Yapımı

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Ekin Mesajı göster
Hmmm anladım. Kül yada kül suyunu kullanan hiç görmemiştim. Teşekkürler
Bizler o dönem için geç kaldık. Annemin eskiden kullandığını duydum.

Yaptğın kalbura bastının hamurumsu olmasını istemiyorsan küllü suyla dene.

Nasıl ağızda dağıldığını kütür olduğunu göreceksin.

Konu ekşi mayadan nerelere geldi.
__________________
Gülce isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Gülce'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
cevap, ekşi, evde, için, maya, nasıl, nedir, nelerdir, noktaları, sağlığımız, suyu, yapılır, yapımı, yararları, İçin, zararları, şalgam


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


İlgili Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Ev Yapımı Likör Tarifleri Canan İçecekler 15 26.04.17 23:32
Kendi Peynirini Kendin Yap | Ev Peyniri Nasıl Yapılır? Basakca Diğer Yemekler 14 14.10.15 01:26
Vücut Tipine Göre Elbise Seçimi Nasıl Yapılır? ReaL Kadınlara Ait Güncel Konular 22 08.07.15 11:18
Kağıt Üretimi Nasıl Yapılır? Pazar_tesi İcatlar - Mucitler | Keşifler - Kaşifler 1 04.06.14 17:21
Nasıl Yazar Olunur ? OkyanusunKalbi Türk Edebiyatı 6 19.05.12 00:05


WEZ Format +3. Şuan Saat: 19:33.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.
Copyright ©2000 - 2019 www.forumgercek.com
Protected by CBACK.de CrackerTracker
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.
Page Rank Icon
Bumerang - Yazarkafe
McAfee Site Denetleme
Norton Site Denetleme
www.forumgercek.com Creative Commons Alıntı-Lisansı Devam Ettirme 3.0 Unported Lisansı ile lisanslanmıştır.