Merhabalar
Forum Gerçek üyesi değilsiniz ya da Üye Girişi yapmamışsınız.
Sitemizden tam olarak yararlanabilmek için;
Lütfen Buraya tıklayarak üye olunuz.
Forum Gerçek

Forumları Okundu Kabul Et Bugünkü MesajlarYazdığım Cevaplar Açtığım Konular Kim Nerede
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Mutfağı > Diğer Yemekler


Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Eski 02.10.15, 00:44   #1
Müdavim

Suzim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2015
Konular: 1199
Mesajlar: 6,703
Ettiği Teşekkür: 15539
Aldığı Teşekkür: 22119
Rep Derecesi : Suzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Huzurlu
Standart Boşnak Mantısı

Boşnak Mantısı





Boşnak mantısı mübadelelerle değişik tarihlerde yöreye yerleşen Boşnak vatandaşlarımızca Kırklareli mutfağına kazandırılmış özel bir hamur işidir. Boşnak mantısı fırından çıktıktan sonra dinlendirilip yenilebildiği gibi, sini mantısında olduğu gibi fırından çıktıktan sonra et suyu veya tereyağlı su verilerek demlenene kadar ocak üzerinde çevrilerek pişirilir. Üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirilip, servis için tereyağında yakılmış baharatlarla aromalandırılabilir.







Malzemeler :
  • 2 orta boy soğan
  • 300 gr kıyma
  • 4 Bardak un
  • Ilık su, tuz ( Hamuru için )
  • Yarım çay bardağı sıvıyağ ( Harç için )
  • 1 Çay bardağı ayçiçek yağı ( Hamuru yağlamak için )
  • Tuz, karabiber, nane, kekik, pulbiber, maydanoz
  • 1 kg et suyu veya tereyağlı su ( Arzuya göre )
  • Yoğurt
  • 3-4 Diş sarımsak
  • Tereyağ
  • Toz kırmızı biber










Hazırlanışı :
  • Un, su, tuz ve 1 kaşık sıvıyağ ile kulak memesi kıvamında bir hamur yoğurulur.
  • Yumruk büyüklüğünde 5 eşit bezeye ayrılır.
  • Bezelerin her biri tabak büyüklüğünde açılır.
  • Açılan bezelerin üstlerine sıvıyağ sürülüp üst üste konulur.
  • Araları yağlanan hamurlar yarım saat dinlenmeye alınır.
  • Bu arada iç harcı için iki adet küp doğranmış soğan sıvıyağda rengi dönene kadar kavrulur.
  • İlk sıcaklığı giden soğanlara kıyması çiğden eklenir.
  • Tuzu ve baharatları konularak yoğrularak birbirine harmanlanır.
  • Dinlenen hamur sofra genişliğinde oklava ile açılır.
  • İri kareler halinde kesilir.
  • Kıymalı harç konulan her bir hamur parças bohça şeklinde kapatılır.
  • Kapanan taraf alta gelecek şekilde fırın tepsisine dizlir.
  • Önceden ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar pişirilir.
  • Fırından çıkartılan boşnak mantılarının üzerine el ile su serpiştirilip üzerine bez kapatılıp dinlenmeye alınır.
  • İlk sıcaklığı geçince sarımsaklı yoğurtla üzeri kaplanıncaya değin muamele edilir.
  • Tereyağında hafifçe kavrulmuş kırmızı toz biber yoğurtlu örtünün üzerine gezdirilip servise alınır.
Not : Boşnak mantıları en genel haliyle bu şekilde tüketilebilir. Fakat bazı yerlerde fırından çıkan tepsiye kaynamış et suyu veya tereyağla tatlandırılmış sıcak su ilave edilir. Suyu çekene kadar ve üzeri örtülü olarak ocakta çevrilerek pişirilir. ( Sini manısında olduğu gibi...)


http://www.trakyagezi.com

__________________
''Türkiye, Atatürk'ü Allah'a borçlusun, geriye kalan her şeyi de Atatürk'e...''
Suzim isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Suzim'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
boşnak, mantısı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



WEZ Format +3. Şuan Saat: 12:39.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.
Copyright ©2000 - 2019 www.forumgercek.com
Protected by CBACK.de CrackerTracker
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.
Page Rank Icon
Bumerang - Yazarkafe
McAfee Site Denetleme
Norton Site Denetleme
www.forumgercek.com Creative Commons Alıntı-Lisansı Devam Ettirme 3.0 Unported Lisansı ile lisanslanmıştır.