Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Mutfağı > Diğer Yemekler


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 08.04.2016, 00:46   #1
Çevrimdışı
alkanaga
Uzman Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Soğan Halkası



Malzemeleri

2 büyük soğan
1 fincan susam
4 çorba kaşığı mısır unu
1 çay kaşığı zencefil
1 çorba kaşığı dövülmüş ceviz
yarım çay kaşığı tuz

Tarifi
3 adet tabağın içerisine birincisine çırpılmış yumurta beyazı koyalım, mısır unu ve zencefil karıştırarak bir tabağada bunları koyalım.

Son olarakta susam ve ceviz karışımını başka bir tabağa koyalım. Soğanlarımızı düzgün şekilde halka halka doğrayalım.

Ve soğan halkası yapma işlemine başlayabiliriz. Soğan halkalarını önce un karışımına bulayalım. Bir tarafını yumurta beyazına bulayıp, sadece bir tarafını da susamlı karışıma bulayalım.

Soğan halkalarını tepsiye dizelim ve fırına sürelim ve pişirelim. Soğan halkası artık servise hazır.
__________________
Sevmekten asla vazgeçmeyin. Sevgisiz bir hayat amaçsız, anlamsız olur.
Alkanaga
  Alıntı ile Cevapla
7 Üyemiz alkanaga'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 08.04.2016, 00:50   #2
Çevrimdışı
Suzim
Müdavim

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Soğan Halkası

Soğan halkasını görüyor ve duyuyorum .
Bir türlü kısmet olmadı yapmak .
Teşekkürler alkanaga

__________________
''Türkiye, Atatürk'ü Allah'a borçlusun, geriye kalan her şeyi de Atatürk'e...''
  Alıntı ile Cevapla
6 Üyemiz Suzim'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 08.04.2016, 01:32   #3
Çevrimdışı
ReaL
Deniz Sevengillerden

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Soğan Halkası

Bende hiç yapmadım. Ama kesin yapacağım. Tam mezelik, görünüm de güzel. Aynı kalamar gibi.

Teşekkürler alkanağa
__________________



Tüm katılımcı arkadaşların okumasını rica ediyorum... Lütfen Tıklayınız..
* * *
  Alıntı ile Cevapla
6 Üyemiz ReaL'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 08.04.2016, 02:49   #4
Çevrimdışı
ReaL
Deniz Sevengillerden

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Soğan Halkası

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Aristo Mesajı göster
Bu kolay görünüyor ama çok zahmetli bir iş. Yeminle diyorum börek açıp, fırına atmaktan daha zahmetli.

Ha bu zahmete zevkle katlanacaklar varsa yapsınlar ve afiyet olsun.

Ama ben arada bir yediğim için marketlerden hazır ve dondurulmuş olanını alıp fritözde pişiriyorum.
Evinde amelelik yapmış adama bakın... Zahmetli diyor.

__________________



Tüm katılımcı arkadaşların okumasını rica ediyorum... Lütfen Tıklayınız..
* * *
  Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz ReaL'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 08.04.2016, 21:32   #5
Çevrimdışı
Basakca
Müdavim

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Soğan Halkası

Fotoğrafta görünen fırında pişmişe benzemiyor. Sanki bol yağda kızartılmış gibi duruyor.
Nerden mi biliyorum. Hazır olanlarından alıyorum arada köftenin yanında kızartıyorum Efe sıpasına. Löp löp götürüyor.

@alkanaga bu tarifte yaptın mı hiç?

@Aristo gibi bende uğraşamam. HAzır dondurulmuşları varken bu kadar zahmete girmem girmeye de vaktim yok. Hem çok da pahallı değil. Makul fiyatta.

@ReaL kalamara benzemiyor. Ayrıca kalamarın yerini hiç tutamaz lezzet olarak.

Ben kalamar istiyorum ya...


__________________
"Ey egosu boyundan büyük insan..
Bir gün ölüp toprak olacaksın. Bir tohum filizlenecek ot olacaksın, bir öküz seni yiyecek ve atık olacaksın.. Yani hep aynı kalacaksın."

  Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Basakca'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 08.04.2016, 21:39   #6
Çevrimdışı
alkanaga
Uzman Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Soğan Halkası

@Basakca şimdi yapmadım Başakça Hanım, ama yapacağım ev de, yaptığımda tekrar yazarım... Afiyet olsun yapanlara
__________________
Sevmekten asla vazgeçmeyin. Sevgisiz bir hayat amaçsız, anlamsız olur.
Alkanaga
  Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz alkanaga'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 08.04.2016, 21:44   #7
Çevrimdışı
Basakca
Müdavim

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Soğan Halkası

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi alkanaga Mesajı göster
@Basakca şimdi yapmadım Başakça Hanım, ama yapacağım ev de, yaptığımda tekrar yazarım... Afiyet olsun yapanlara
Yaptığın zaman aşama aşama fotoğraflamayı unutmazsın umarım.

Belki bizlerde yaparız belli mi olur?
__________________
"Ey egosu boyundan büyük insan..
Bir gün ölüp toprak olacaksın. Bir tohum filizlenecek ot olacaksın, bir öküz seni yiyecek ve atık olacaksın.. Yani hep aynı kalacaksın."

  Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Basakca'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 08.04.2016, 21:48   #8
Çevrimdışı
alkanaga
Uzman Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Soğan Halkası

@Basakca Ya hu forum ayağına ho bidi gırtlak takılıyoz.. Kilo aldık ya hu... Sağ olsun @Suzim hanım da ha bre ilgi çekici yemek paylaşıyo... Afiyet olsun... Yemeyi seviyoz vesselam...
__________________
Sevmekten asla vazgeçmeyin. Sevgisiz bir hayat amaçsız, anlamsız olur.
Alkanaga
  Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz alkanaga'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 08.04.2016, 21:56   #9
Çevrimdışı
Basakca
Müdavim

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Soğan Halkası

@alkanaga bende seviyorum. Özellikle değişik şeyleri, hiç tadmadığı yemekleri. Ama böyle soğan halkalı malkalı şeylerde güzel oluyor. Şahsen evde hiç yapmadım. Hazır dondurulmuş olanlarından alıyorum arada. Rakının yanında da güzel gidiyor. Köftenin de.

Fırında yapılmış olması kalori açısından biraz daha cezbetti diyebilirim. Birde içindeki zencefil. Biliyorsun ki zencefilin vucudda yağ yakma özelliği var.
__________________
"Ey egosu boyundan büyük insan..
Bir gün ölüp toprak olacaksın. Bir tohum filizlenecek ot olacaksın, bir öküz seni yiyecek ve atık olacaksın.. Yani hep aynı kalacaksın."

  Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz Basakca'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 08.04.2016, 22:07   #10
Çevrimdışı
Gülce
Müdavim

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Soğan Halkası

Bu tarifte eksik bir şey var, bence.

Ya kabartma tozu ya da maden suyu kullanılmalı. Ben maden suyu kullanarak yapıyorum. Belki bu şekilde de güzel olur. Denemeli.

Paylaşım için teşekkürler.
__________________
  Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz Gülce'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
halkası, soğan


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 19:25.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.