Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Mutfağı > Diğer Yemekler


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 20.04.2016, 00:45   #1
Çevrimdışı
Suzim
Müdavim

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Dolgulu Akdeniz Ekmeği

Dolgulu Akdeniz Ekmeği







  • Malzemeler:
750 gr. un
375 ml. su
150 ml. zeytinyağı
15 gr. tuz
20 gr. yaş maya

1 tutam toz şeker
  • Üstü için:
50 ml. zeytinyağı
1 çay kaşığı kekik
½ çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı deniz tuzu

2 diş sarımsak / püre yapılmış
  • İç malzemesi:
200 gr.kıyma
1 demet ıspanak
1 havuç rendesi
200 gr. mantar
1/2 kök kereviz rendesi
1 orta boy soğan
1 diş sarımsak
Tuz-karabiber
3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tarifi
20 gr. mayayı oda ısısında 375 ml. suda eritin.
750 gr.unu eleyerek hamur küvetine alın, tuzu ve şekeri ekleyip harmanlayın. Unun ortasına havuz açıp mayalı suyu ve 150 ml. zeytinyağını ekleyin.

Parmaklarınızla fazla mıncıklamadan iyice yoğurun. Gluten bağı olması için çok iyi yoğurulması gerekiyor.

Yoğurma sırasında elinize yapışırsa elinizi biraz zeytinyağı ile yağlayın ve devam edin. Extra un kesinlikle kullanmayın.

Hamuru çukur derin bir kaba alın, üzerine streç film çekin, hava almamasına özen gösterin, hamur yüzeyi kurumamalıdır. 1,5 saat mayaya bırakın.

Bu sırada iç malzeme için geniş bir tavada 3 yemek kaşığı zeytinyağını ısıtın. Küp şeklinde doğranmış soğanı kavurun. Soğanlar pembeleşince 200 gr. kıymayı ekleyip kavurmaya devam edin.

Rendelenmiş havucu, kök kereviz rendesini, sarımsağı, tuz ve karabiberi ilave edin. 10 dakika kavurun. İnce doğranmış mantarları da tavaya koyun ve kavurmaya devam edin. En son ıspanağı ekleyip, tavadaki bütün su çekene kadar pişirin.

Hamur mayalanınca 2 katına çıkacaktır. 2 eşit parçaya ayırın. Birini fırın tepsisinin altına yayın, arasına kıyma harcnıı doldurun. Harcın sıcak ve sulu olmaması gerekiyor.


Üzerine 2. hamuru koyun, parmaklarınızla derin çukurlar açın. Üst katmana biraz daha zeytinyağı gezdirin. Üzerini tekrar kapatıp 30 dakika daha mayaya yatırın.


2. maya da tamamlandığında 180 derece fırında 30 dakika pişirin.
Ekmek pişerken, bir kapta 50 ml. zeytinyağı, sarımsak püresi, 1/2 çay kaşığı pul biber ve 1 çay kaşığı kekiği karıştırın.
Fırından çıkan ekmeğe hemen bu karışımı fırça ile sürün, üzerine1 çay kaşığı iri deniz tuzu serpiştirin.


30 dakika soğumaya bırakın ve servis edin. (pişirdiğiniz tepside bekletirseniz tabanı nemli kalır. Mümkünse ilk 10 dakika kabında ardından altından hava geçişi olan bir tel üzerinde bekletin.)
__________________
''Türkiye, Atatürk'ü Allah'a borçlusun, geriye kalan her şeyi de Atatürk'e...''
  Alıntı ile Cevapla
Suzim'in Mesajına Teşekkür Etti
Eski 20.04.2016, 01:41   #2
Çevrimdışı
StorMAnqeL
Uzman Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Dolgulu Akdeniz Ekmeği

Emkeklerine sağlık ablacığım..
__________________

Ve kadın gitti!
Seve seve gitti, acıya acıya gitti.
Söküp attı kangren olan ilişkiyi kalbinden ama,
bir daha kimseyi 'O adam' kadar sevemedi.....

İnan Durak Taş
  Alıntı ile Cevapla
StorMAnqeL'in Mesajına Teşekkür Etti
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
akdeniz, dolgulu, ekmeği


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 22:22.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.