Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Mutfağı > Yemekler > Diğer Tatlılar


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 11.06.2016, 22:10   #1
Çevrimdışı
Gülümsün
Yönetici

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Red face Ceviz Macunu (Reçeli)













  • 100 adet taze ceviz (yeşil renk)
  • 16 bardak toz şeker
  • 100 adet badem
  • 2 limon
  • 100 adet karanfil
  • 2 avuç sönmüş kireç



-Cevizlerin kabukları soyulur. Her iki ucundan çentik atılır ve su dolu kovaya bırakılır. Takriben 8 gün boyunca her gün suyu değiştirilir. 8inci gün temiz suyun içine 2 avuç sönmüş kireç karıştırılır ve cevizler bu suda bir gece bekletilir. Ertesi gün cevizler temiz suda bolca yıkanır. Sonra kebap şişi ile cevizler bir bir delinir. Su dolu bir tencerede 20 dakika kaynatılır ve suyu süzülüp ve soğuması için bırakılır.










-Cevizler ikinci kaynamaya girmeden önce. Bademler bir kaç dakika sıcak suda kaynatılır. Suyu süzülür ve kabukları soyulur. Bademleri ikiye ayırıp, yağsız tavada kızartıyoruz.






-Kızaran bademleri ve karanfilleri tek tek cevizlerin içine yerleştiriyoruz. Tenceremize su koyuyoruz ve 20 dakika daha cevizlerimizi kaynatıyoruz. Suyunu süzüp soğumaya bırakıyoruz.





Cevizler soğuyunca, limonlu suda 3-4 saat bekletiyoruz.



-Cevizler boş bir tencereye konur ve üzerine 16 bardak şeker ve 3 bardak su ilave edilip, kaynamaya bırakılır. Kaynayan cevizlere yarım limonun suyu sıkılır ve 20 dakika kaynatılır. Cevizler soğuyunca yeniden 20 dakika daha kaynatılır, ta ki cevizlerimiz özünü çıkarsın.





Soğuyan cevizlerimizi kavanozlara yerleştiriyoruz ve buzdolabında saklıyoruz.





Afiyet olsun.
Resimler ve tarif Gülümsün

(Not: Cevizlerin kabuklarını soyarken mutlaka eldiven giyiniz. Aksi takdirde elleriniz kahverengi rengine boyanır. Uzun süre de ellerinizden çıkartamazsınız.)


__________________
  Alıntı ile Cevapla
8 Üyemiz Gülümsün'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 11.06.2016, 22:36   #2
Çevrimdışı
Redwine
"Her Şey Güzel Oldu"

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Ceviz Macunu (Reçeli)

Harika görünüyorlar canım...

Ellerine sağlık...

Teşekkürler....
__________________
  Alıntı ile Cevapla
7 Üyemiz Redwine'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 11.06.2016, 23:21   #3
Çevrimdışı
Dilaver
Müdavim

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Ceviz Macunu (Reçeli)



Yok, ben bunu yapamam


Değişik bir tarif, yöresel bir tad gibi.

Hiç duymamıştım adını ama tam dişime göre bu macun.

100 ceviz ve 100 karanfil.. Sıkıntı yok, en az 20 sini ilk anda yerim..

Bahse giren?




Tarif oldukça net..

Gülümsün, uğraşı gerektiren bir tarifin hakkını vermişsin.

Çok güzel olmuş, e
line sağlık ...


__________________

Tanrılar, erkeklerin ''balıkta'' geçirdiği zamanı ömründen saymaz. (Babil Atasözü)
  Alıntı ile Cevapla
7 Üyemiz Dilaver'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 11.06.2016, 23:22   #4
Çevrimdışı
Basakca
Müdavim

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Ceviz Macunu (Reçeli)

Offf... ne kadar meşakkatli bir iş. Hiç gelemem böyle şeylere.

Cevizi ve bademi doğal haliyle yesem yeter bana.


Güzel olmuştur yemediğim için bilemiyorum ama yiyenlere afiyet olsun.

Ellerine sağlık Gülümsün.

__________________
"Ey egosu boyundan büyük insan..
Bir gün ölüp toprak olacaksın. Bir tohum filizlenecek ot olacaksın, bir öküz seni yiyecek ve atık olacaksın.. Yani hep aynı kalacaksın."

  Alıntı ile Cevapla
7 Üyemiz Basakca'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 11.06.2016, 23:27   #5
Çevrimdışı
Gülümsün
Yönetici

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Ceviz Macunu (Reçeli)

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Dilaver Mesajı göster

Yok, ben bunu yapamam


Değişik bir tarif, yöresel bir tad gibi.

Hiç duymamıştım adını ama tam dişime göre bu macun.

100 ceviz ve 100 karanfil.. Sıkıntı yok, en az 20 sini ilk anda yerim..

Bahse giren?




Tarif oldukça net..

Gülümsün, uğraşı gerektiren bir tarifin hakkını vermişsin.

Çok güzel olmuş, eline sağlık ...



Benim için kolay bir tarif.

Dilaver rahatlıkla 20 ceviz macununu yersin. Bahsi de kazanırsın.
__________________
  Alıntı ile Cevapla
6 Üyemiz Gülümsün'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 11.06.2016, 23:41   #6
Çevrimdışı
Ekin
Başına Buyruk

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Ceviz Macunu (Reçeli)

Mükemmel yapmışsın. Ben bunu hayatta beceremem gibi.

Daha önce görmedim hiç yemediğim bir tat.

Ellerine sağlık Gülümsün.
__________________
  Alıntı ile Cevapla
6 Üyemiz Ekin'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 11.06.2016, 23:47   #7
Çevrimdışı
Gülümsün
Yönetici

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Ceviz Macunu (Reçeli)

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Ekin Mesajı göster
Mükemmel yapmışsın. Ben bunu hayatta beceremem gibi.

Daha önce görmedim hiç yemediğim bir tat.

Ellerine sağlık Gülümsün.
Bence yaparsın Ekinciğim becerirsin.
Tadı çok güzel nefistir.
Teşekkür ederim canım.
__________________
  Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz Gülümsün'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 11.06.2016, 23:59   #8
Çevrimdışı
Suzim
Müdavim

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Ceviz Macunu (Reçeli)

Yemek için bu kadar uzun zaman bekleyemem
Hazırı yokmu ?
__________________
''Türkiye, Atatürk'ü Allah'a borçlusun, geriye kalan her şeyi de Atatürk'e...''
  Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz Suzim'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 12.06.2016, 00:02   #9
Çevrimdışı
Gülümsün
Yönetici

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Ceviz Macunu (Reçeli)

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Suzim Mesajı göster
Yemek için bu kadar uzun zaman bekleyemem
Hazırı yokmu ?
Var canım. Buyur gel.
__________________
  Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz Gülümsün'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 12.06.2016, 00:06   #10
Çevrimdışı
Suzim
Müdavim

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Ceviz Macunu (Reçeli)

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Gülümsün Mesajı göster
Var canım. Buyur gel.

Sağolasın canım benim , yemiş kadar oldum


__________________
''Türkiye, Atatürk'ü Allah'a borçlusun, geriye kalan her şeyi de Atatürk'e...''
  Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz Suzim'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
ceviz, macunu, reçeli


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 13:52.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.