Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Mutfağı > Diğer Yemekler


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 25.08.2016, 00:02   #1
Çevrimdışı
Dilaver
Müdavim

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Dilaver Ustadan Enfes Bir Meze: Kısır



Dilaver Usta'dan Enfes Bir Meze

Kısır

Efenim merhabalar..

Uzun bir aradan sonra, sessizliğimi bir çığlıkla bozayım, dedim
..

Uzun bir süredir aklıma takılıp yutkunmama yol açan, düşündükçe ağzımı sulandıran, bayanların dedikodu günlerinin vazgeçilmez yiyeceği olsa da, erkeklerin tadına doyamadığı, rakının yanında müthiş giden kısır yaptım bu gece..

Kısır öyle bir yiyecektir ki, ne hazırı satılır ne herkese yaptırılır.. Benim görüşüm bu tabi.

Neyse, uzatmayayım..

Yalnız yaşayan biri olarak, kimlere desem de bana bir kısır yapsalar, diye düşünmedim hiç.

Aslanlar gibi girdim mutfağa, da....

E, ben hiç kısır yapmadım ki...

Hay Allah... Kime sorsam?

Düşündüm düşündüm, yokkk..

Gogıl amca söyledi tabi ama içim elvermedi..

Halis mulis bize özgü ''kısır''ı yabancılardan öğrenecek değildim ya..

Derken telefonum çaldı..

Jessica arıyordu..

Dur be kızım, diyerek açtım telefonu..

-Ama Dilaver, ben özledi seni.. Kırık Türkçesi ile öyle bir Dilaver deyişi vardı ki, ahh ulen aaaahhh..

Sesimdeki umutsuzluğu, karamsarlığı hissetmiş olmalı ki,

-Noldu canıım, neyin var?

-Yav Jess kısır yapıcam, içime sinen tarif yok, sen anlamazsın.. Boşver..

-Dilaveerr, kısır çok kolay bir yemektir.

-Neyy

-İnce bulgurun var mıdır?

-Kızım de get bak işine.. Mısır gevreğini sütle karıştırmaya benzemez bu..

-Üff be Dilaveerr.. Bulgur var mı ince olan?

-Var leyn, var..

Bir yandan da düşünmüyorum değil, bu muhabbetin sonu nereye varacak?

-İki bardak bulguru, kaynamış suyla canim..

-

-Fazla koyma ama..

-

-Sonra maydanozunu, taze soğanını, marulu, biberi incecik kıy, oldu mu?

Ulen; o kırık Türkçe ile, tarif veren ağzını yerim senin, dicem de, demeyim hadi...

-Oldu caniiiim. Sonra?

-Büyük tenceren var mi Caniiiim?

-Var caniiim...

Ulen, elin kızı, eni konu kısırı tarif ediyor, iyi mi?

-Bulguru dök içineee, hepsini de at içineee..

-Kızım uzatmadan konuş..

-Ama caniim, neden kızıyorsun?

-Tamam la, tamam devam et..

- İki tatli kaşık tuz at.. Tadına bak.. Yetmezse bir tane daha at caniiim..

- Caniniiii yirimmm..

-Hi hi hiiiii..

-Gevşeme leyn.. Sonra?

-En üste salçayı koy iki kaşık Dilaveriiimm.

- Leynn, herkesin içinde Dilaverim, deme be..

-Herkesin içinde?

E ne bilsin garibim, ben forumda yazacam bu konuşmaları..

Tamam la, tamam yok bişi.. Devam et bakayım sarışın bombam..

-Dilaveriiim, çok özledim seniii...

-Hööyytt, aile var kızım!!

-Ailemi? Nerde aile var caniim?

-Ebeninn.. Yani elinin köründe.. Sarkma da, tarifi ver bir an önce..

-Üff yaa..

-Üfleme, leynn
....

Neyse forumdaşlar..

Hiç beklemediğim anda gelen telefonla Jessica'nın cidden on numara tarifi ile kısırı yaptım.

Basit gibi görünse de, bir demet maydanozun yapraklarını, tek tek ''yolarken'' cinnet geçirecektim..

Ulen Jessica, bana bu bir demet maydanozun yapraklarını tek tek yoldurun ya ..

E ben bunun acısını çıkarırım senden...
...

Evet dostlar...

İşte adım adım ''Kısır'' tarifi..


Kısır

Malzemeler

2 su bardağı İnce (köftelik) bulgur

1 demet marul (orta boy)

1 demet maydanoz

1 demet taze soğan

Üjj-bejj adet mümkünse bir kaç tanesi acı, sivri biber..

2 limonun sıkılmış suyu

2 yemek kaşığı domates salçası

1 yemek kaşığı biber salçası

1/2 çay bardağı mümkünse ayçiçek yağı

1 tane bira



...



Yapılışı




Aga, önce biradan derin bir yudum alın..

Sonra geniş bir tencereye sıcak su ilave ederek haşladığınız bulguru dökün güzelce..

İnce ince , ama bakın incecik olmalı... İnce ince kıydığınız tüm malzemeleri yavaş yavaş bulgurun üstüne boca edin..

Tuzunu biberini kattıktan sonra verin iki kaşık salçayı.

Yine derin bir yudum çekin biradan ki, tüm şevkiniz artsın..

Yarım çay bardağı ayçiçek yağını, gezdirin o tepelemenin üstünde..

Ve işin püf noktası, kocaman servis kaşığı ile karıştırın mirim bi güzel..

Ama harbi harbi karıştırın ha.. Öyle, üff tamam yeter demeyin (Jessica öyle dedi)


Ortaya çıkan şekil bu yani ustalar..

Yarın Jessica gelip tadına bakıp bana not verecekmiş..
...

Forumdaki hanımlar, hiç babalanıp eleştirmeyin yok rengi şöyle , şu malzeme eksik kalmış, diye..

Yapsaydınız karşiim, fotoğraflayıp foruma koysaydınız kendi tarifinizi de biz de yararlansaydık yani..

Elin Jessica'sı verdi tarifi, bu size yeter


Neyse..

Haydi bana afiyet olsun


__________________

Tanrılar, erkeklerin ''balıkta'' geçirdiği zamanı ömründen saymaz. (Babil Atasözü)
  Alıntı ile Cevapla
13 Üyemiz Dilaver'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 25.08.2016, 00:05   #2
Çevrimdışı
nurideniz34
Uzman Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Dilaver Ustadan Enfes Bir Meze | Kısır

Bu şimdi kısır mı....Teşekkürler...Afiyet olsun yiyenler....
__________________
....................................
  Alıntı ile Cevapla
12 Üyemiz nurideniz34'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 25.08.2016, 00:14   #3
Çevrimdışı
Suzim
Müdavim

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Dilaver Ustadan Enfes Bir Meze | Kısır

@Dilaver afiyet olsun , ellerine sağlık

Senelerdir ne yapar nede yerim , sevmiyorum galiba ben bu kısırı




__________________
''Türkiye, Atatürk'ü Allah'a borçlusun, geriye kalan her şeyi de Atatürk'e...''
  Alıntı ile Cevapla
10 Üyemiz Suzim'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 25.08.2016, 00:56   #4
Çevrimdışı
Efruz
Dost Nâzım

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Dilaver Ustadan Enfes Bir Meze | Kısır

Üstüne ya nar ekşisi ya da pul biber gezdirip turşuyla yemek ne güzel olurdu şimdi. Ya da asma yaprağıyla.

Ya da en iyisi marulun içine koyacaksın. Böyle marul yaprağını kayık gibi tutup önce kısır, sonra hafiften nar ekşisi, üstüne turşu. Kayığın ucundan ucundan yemeye başlayacaksın. Tadı tam şu an damağımda, gözümü kapattığım an her şey tamam olacak

Çektirdiğiniz eziyet için sonsuz teşekkürlerimle
__________________



Sakın sen kuş vurma yavrum,
En engin bir kardeşlikte uçar kuşlar gökyüzünde.
Tüfekle oynama yavrum,
Şakacığı bile çirkin bir canlıyı öldürmenin.

  Alıntı ile Cevapla
9 Üyemiz Efruz'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 25.08.2016, 00:57   #5
Çevrimdışı
Ekin
Başına Buyruk

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Dilaver Ustadan Enfes Bir Meze | Kısır

Afiyet olsun. Eleştirmeye gerek yok. Altı üstü kısır yaniii Tebrikler eline sağlık.




Tapatalk
__________________
  Alıntı ile Cevapla
10 Üyemiz Ekin'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 25.08.2016, 13:09   #6
Çevrimdışı
Gülümsün
Yönetici

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Dilaver Ustadan Enfes Bir Meze | Kısır

Jessica’nın kısır tarifi güzelmiş. Yabancı olmasına karşın kısır tarifini gayet iyi biliyormuş.

Nefis görünüyor. Ellerine sağlık, teşekkürler Dilaver (usta) modum.

Afiyet olsun.
__________________
  Alıntı ile Cevapla
7 Üyemiz Gülümsün'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 25.08.2016, 13:31   #7
Çevrimdışı
NaNaNe
Ne Mutlu Türküm Diyene

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Dilaver Ustadan Enfes Bir Meze | Kısır

Eğlenceli bir paylaşım olmuş
Teşekkürler
__________________

  Alıntı ile Cevapla
8 Üyemiz NaNaNe'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 25.08.2016, 18:59   #8
Çevrimdışı
Redwine
"Her Şey Güzel Oldu"

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Dilaver Ustadan Enfes Bir Meze | Kısır

Dilaver usta ellerine sağlık çok lezzetli görünüyor...

Yeşilliği ve rengi tam olmuş...

Yeşilliği az olunca sadece bulgur yiyorsun hiç olmuyor o zaman...

Afiyet olsunnnnn...

__________________
  Alıntı ile Cevapla
9 Üyemiz Redwine'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 25.08.2016, 20:35   #9
Çevrimdışı
Gülce
Müdavim

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Dilaver Ustadan Enfes Bir Meze | Kısır

Ellerine sağlık ablam, afiyet bal şeker olsun.

Suyunu biraz fazla mı kaçırmışın, dersin. O kadar da Jesica ikaz etmiş.

İşin şakası tabii ki de.



İlk denemen başarılı ablam.
__________________
  Alıntı ile Cevapla
10 Üyemiz Gülce'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 25.08.2016, 22:05   #10
Çevrimdışı
Ekin
Başına Buyruk

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Dilaver Ustadan Enfes Bir Meze | Kısır

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Gülce Mesajı göster
Ellerine sağlık ablam, afiyet bal şeker olsun.

Suyunu biraz fazla mı kaçırmışın, dersin. O kadar da Jesica ikaz etmiş.

İşin şakası tabii ki de.



İlk denemen başarılı ablam.


Elin jesicasına gidene kadar burda Gülce usta var. %100 yerli. Soracak insan bulamamış. Hayır yani forumda bu kadar bayan varken gidip jesicaya sormak ne olaki. Teessüffff ediyoruz.


Tapatalk
__________________
  Alıntı ile Cevapla
8 Üyemiz Ekin'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
dilaver, enfes, kısır, meze, ustadan


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 07:17.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.