Merhabalar
Forum Gerçek üyesi değilsiniz ya da Üye Girişi yapmamışsınız.
Sitemizden tam olarak yararlanabilmek için;
Lütfen Buraya tıklayarak üye olunuz.
Forum Gerçek

Forumları Okundu Kabul Et Bugünkü MesajlarYazdığım Cevaplar Açtığım Konular Kim Nerede
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Mutfağı > Diğer Yemekler


Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Eski 11.12.16, 13:31   #1
İzindeyiz ATAM

Redwine - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Dec 2013
Konular: 3682
Mesajlar: 17,891
Ettiği Teşekkür: 72833
Aldığı Teşekkür: 67074
Rep Derecesi : Redwine şöhret ötesinde bir itibarı vardırRedwine şöhret ötesinde bir itibarı vardırRedwine şöhret ötesinde bir itibarı vardırRedwine şöhret ötesinde bir itibarı vardırRedwine şöhret ötesinde bir itibarı vardırRedwine şöhret ötesinde bir itibarı vardırRedwine şöhret ötesinde bir itibarı vardırRedwine şöhret ötesinde bir itibarı vardırRedwine şöhret ötesinde bir itibarı vardırRedwine şöhret ötesinde bir itibarı vardırRedwine şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Cap Canli
Standart Her Erkeğin Yapmayı Mutlaka Bilmesi Gereken 17 Pratik ve Havalı Yemek Tarif

Her Erkeğin Yapmayı Mutlaka Bilmesi Gereken
17 Pratik ve Havalı Yemek Tarifi

Yemek yapma konusunda başarısız olduğunu düşünen, mutfakla arası pek de iyi olmayan, tencereyle ilişkisi sadece içindeki yemeği almak kadar olan tüm erkekler, toplanın. Yalnız yaşayın, öğrenci olun ya da eşinizle mutlu mesut bir yuva kurun fark etmez, her erkek ucundan kıyısından da olsa mutlaka yemek yapmayı bilmeli bizce.
Olur olmadık anlarda karnınız acıkabilir, sevdiğinize özel bir yemek hazırlamak isteyebilir ya da içinizde bir anda önlenemez bir yemek aşkı doğabilir... Her şey mümkün. Tüm bu durumlarla karşılaştığınızda tecrübeli bir şef gibi mutfağa özgüveniniz tavan bir şekilde girin, en pratiğinden en şık olanına çeşit çeşit tabak hazırlayabilin istiyoruz. Bu tarifleri öğrendikten sonra hayatınız çok daha lezzetli olacak, eminiz.





Kahvaltıdan başlamalı
Sucuklu Açık Tost



Tost yapmayı zaten biliyorsunuz. O yüzden yapacağınız tosta biraz farklı bir hava katmak, epeyce de kolaylaştırmak elinizde.


Malzemeler
  • 2 adet hamburger ekmeği
  • 8-10 dilim sucuk
  • 4 dilim kaşar peyniri
  • 2 adet domates
  • 8 adet kapari turşusu
  • 1 çay kaşığı keki
Püf Noktası

Domateslerin suyunu fazla salmasını istemezseniz orta kısımlarını çıkarın.

Nasıl Yapılır?
  • Fırını 165 dereceye ayarlayın.
  • Hamburger ekmeklerini ikiye bölün.
  • İnce dilimlenmiş sucuk ve domates dilimlerini yerleştirin.
  • Kaşarları da üzerine ilave edin ve kapari turşusu ile son dokunuşu yapın.
  • Fırında 10 dakika kaşar peyniri tamamen eriyene kadar pişrin.
  • Fırından çıkar çıkmaz üzerine kekik serperek servis yapılır.

Afiyet Olsun...



Omleti unutturur
Çırpılmış Yumurta



Sabah sabah mutfağa girdiniz, bolca yumurtalı nefis bir sofra kurmak istediniz. Ama omlet nasıl öyle düz yapılabilir, pek de karışmak istemiyorsunuz diyelim. Vazgeçmek yok...

Malzemeler
  • 4 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı tereyağı (oda sıcaklığında)
  • 1 yemek kaşığı krema
  • 8 dalfrenk soğanı
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber

Püf Noktası

Frenk soğanını paketli olarak Carrefour/Migros/Macro’lardan alabilirsiniz. Krema ise hemen her markette 200 gramlık kutucuklar halinde pek çok marka halinde bulunur. Bu tarifte derince bir tava ya da küçük boy bir saplı tencere kullanmanız iyi olur. Kenarda da bir kesme tahtası ya da nihale bulundurmanız iyi olur, işe yarayacak.

Nasıl Yapılır?
  • Frenk soğanlarını yıkayıp küçük küçük kıyalım. Dursunlar kenarda.
  • Derin tava ya da mini tenceremize yumurtaları kıralım. Tuz biber atmayın. Ateşe de almayın henüz. Çırpmayın da.
  • Oda sıcaklığında tereyağını yumurtaların yanına alalım ve şimdi orta ateşin üstüne alalım.
  • Bu aşama çok önemli. Spatula ile durmaksızın çırpmamız lazım. Tereyağını çırpılan yumurtaların içinde yükselen ateşle beraber eritip, yumuşacık bir doku oluşturacağız.
  • Yaklaşık 1-1,5 dakika boyunca, ya da yumurtalarımız hafiften boza kıvamına gelmeye başlayana kadar kesintisiz çırpalım.
  • Akabinde ateşten alalım. Ateş açık kalsın. Kenarda duran nihale ya da kesme tahtasının üzerine aldığımız tavanın içinde çırpmaya devam edelim. Maksat yumurtamızı yakmadan, topaklaştırmadan, kremamsı bir kıvamda pişirmek. Zaten tavanın sıcaklığıyla pişmeye devam edecek o. 15-20 saniye kadar kenarda çırpmaya devam edelim.
  • Tekrar ocağa alalım bir 15 saniye daha. Sonrasında tekrar kenara bir 15 saniye daha.
  • Sonrasında birer tutam tuz ve karabiber ekleyelim.
  • Tekrar ocağa 10 saniye, tekrar kenara 10 saniye. Kıvamı koyu kremamsı bir katılığa ulaşana kadar bu işlemi devam ettirin.
  • Akabinde kenara alıp ocağın altını kapayın. Kremayı ekleyin. 5-6 tur karıştırın.
  • Frenk soğanını ekleyin. 2-3 tur daha karıştırın. Servise hazırsınız. Afiyet olsun.
Servis Önerisi
Birer dilim kızarmış köy ekmeği üstünde servis edebilirsiniz. Bunu normal ekmekle ziyan etmeyin. Sevenler için üstüne/yanına biraz Somon Füme güzel gider.

Afiyet Olsun....




Hazır çorbayla nereye kadar
Şehriye Çorbası



Kahvaltıyı ağız tadıyla tamamladık, geçelim kış günü iç ısıtan, bazen ana yemek yerine bile geçebilecek doyurucu ve kolay bir çorbaya. Biraz çabayla annenizin ellerinden çıkan çorbayla yarışır hale getirebilirsiniz.
Artık hastayken "yemek yapanım bile yok" diye dertlenmeyeceksiniz.

Malzemeler
  • 1 çay bardağıtel şehriye
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 adet havuç
  • 1/4 demet maydanoz
  • 4 su bardağısıcak tavuk suyu (arzuya göre 1 adet tavuk su tablet ile hazırlanmış)
  • 1 adet haşlanmış tavuk budu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
Pişirme Önerisi
Çorbayı arzuya göre et suyu ile de hazırlayabilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

  • Kabuğunu soyduğunuz havucu ortadan ikiye bölün ve yarım ay şeklinde doğrayın. Maydanozun yapraklarını ayıklayın.
  • Haşlanmış tavuk budunu kemik ve derisinden ayırın. Uzun ince şeritler halinde ditin.
  • Tereyağını bir tencerede eritin. Doğradığınız havuçları 3- 4 dakika kadar kavurun.
  • Sıcak tavuk suyunu ekledikten sonra bir çırpıcı yardımıyla karıştırarak tavuk suyunu 5 dakika kadar kaynatın.
  • Tel şehriyeyi, tuzu ve karabiberi ilave edip, şehriyeler yumuşayana kadar çorbayı pişirin.
  • Yaprak yaprak ayıkladığınız maydanozları ekleyip, karıştırdıktan sonra sıcak olarak servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.

Afiyet Olsun....




Bulaşık çıkmasın dersen
Ekmek Çanağında Domates Çorbası




"Yemek yapmak tamam ama bulaşıklarla uğraşamıyorum ben" derseniz bu bahanenizi de hemen yok edebiliriz. Zaten bir kez deneyince sürekli yapmak isteyeceksiniz.

Malzemeler
  • 4 adet domates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 3 su bardağı sıcak su
  • 2 adet kırmızı biber
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 adet yuvarlak ekmek (sert kabuklu olması şart)
Püf Noktası
Ekmekleri fırınlamak, kabuğunun sertleşmesi ve sunumun daha nefis gözükmesi için en önemli yöntemdir.

Nasıl Yapılır?
  • Kırmızı biberleri iri iri doğrayın. Eritilmiş tereyağında çorbayı yapacağınız tencerede soteleyin.
  • İyice sotelenince rendelenmiş domatesleri ilave edin ve hafif pişirin.
  • Biber salçası ve domates salçasını da ilave edip kaynayıncaya kadar pişirmeye devam edin.
  • Sıcak suyu da ilave edin ve 10 dakika pişirin.
  • Blender yardımıyla çorbayı pürüzsüz bir kıvama getirin.
  • Tuz ve karabiberi de ilave ederek pişirmeye devam edin.
  • Ekmeklerin tabanını kesin ve içini oyun.
  • Ekmekleri fırınlayın (180 derecede 10 dakika) ve kabuğunun sertleşmesini sağlayın.
  • Çorba pişince ekmeklerin içini doldurun ve tekrar fırında 2-3 dakika ısıtarak servis edin. İşte bu kadar, afiyet olsun!
Servis Önerisi
Dilerseniz rendelenmiş kaşar peyniriyle sunumu zenginleştirebilirsiniz.

Afiyet Olsun...



__________________
Redwine isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz Redwine'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 11.12.16, 14:27   #2
İzindeyiz ATAM

Redwine - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Dec 2013
Konular: 3682
Mesajlar: 17,891
Ettiği Teşekkür: 72833
Aldığı Teşekkür: 67074
Rep Derecesi : Redwine şöhret ötesinde bir itibarı vardırRedwine şöhret ötesinde bir itibarı vardırRedwine şöhret ötesinde bir itibarı vardırRedwine şöhret ötesinde bir itibarı vardırRedwine şöhret ötesinde bir itibarı vardırRedwine şöhret ötesinde bir itibarı vardırRedwine şöhret ötesinde bir itibarı vardırRedwine şöhret ötesinde bir itibarı vardırRedwine şöhret ötesinde bir itibarı vardırRedwine şöhret ötesinde bir itibarı vardırRedwine şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Cap Canli
Standart Cevap: Her Erkeğin Yapmayı Mutlaka Bilmesi Gereken 17 Pratik ve Havalı Yeme

Ana yemek niyetine
Soğanlı Menemen



Her erkeğin yapmayı mutlaka bilmesi gereken yemeklerin başında gelir menemen. Çünkü kahvaltıdan akşam yemeğine her öğünü tek başına ziyafete dönüştürebilir.

Malzemeler
  • 5 adet domates
  • 2 adet kuru soğan
  • 4 adet sivri biber
  • 3 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
Pişirme Önerisi
Menemeni; ince kıyılmış maydanoz ekleyerek de hazırlayabilirsiniz.

Nasıl Yapılır?
  • Soğanları ve kabuğunu soyduğunuz domatesleri küçük küpler halinde doğrayın.
  • Uzunlamasına kesip, çekirdeklerini çıkardığınız sivri biberleri yarım ay şeklinde kesin.
  • Ayçiçek yağını bir tavada kızdırın. Soğanları 4- 5 dakika kadar kavurun. Ardından; sivri biberleri ekleyin ve kavurma işlemini sürdürün.
  • Doğradığınız domatesleri ilave edin ve suyunun büyük bir bölümünü çekene kadar diğer malzemelerle birlikte pişirin.
  • Yumurtaları, tuz ve karabiber ilavesiyle çırpın. Suyunu çeken domatesli harca ekleyin ve aralarda karıştırarak 3- 4 dakika kadar pişirin.
  • Arzuya göre; kızarmış ekmek dilimleriyle birlikte bekletmeden, sıcak olarak servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.

Afiyet Olsun...





Krema kullanmaktan çekinmeyin
Körili Mantarlı Tavuk



Krema yemeğe eklenirken kesilir mi, cıvık olur mu gibi endişeleriniz varsa korkmayın. Birkaç püf noktasıyla o işi birlikte çözeriz. Siz şöyle en körilisinden tavuğun nasıl lezzetli olacağını düşünün...

Malzemeler
  • 5-6 adet mantar
  • 500 gram tavuk göğsü
  • 200 ml. krema
  • 1 tatlı kaşığı köri
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 adet havuç
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı karabiber

Püf Noktası
Krema, tavuğa eklenirken oda sıcaklığında olmalıdır. Kremanın kesimemesi için eklemeden önce 2-3 dakika ocağın altını kapatabilir, yemeğin ısısını biraz düşürebilirsiniz.
Pişirme Önerisi
Krema eklendikten sonra kısık ateşte pişirmeye devam edin.

Nasıl Yapılır?
  • Tavayı ısıtın ve tereyağını eritin.
  • Tavukları küçük küçük doğrayın. Tereyağında çevire çevire pişirin, mantarları temizleyip tavuklarla beraber çevirmeye devam edin.
  • Kırmızı biber ve havucu eş büyüklükte uzun uzun keserek tavaya ekleyin.
  • Tuz, karabiber ve köriyi ilave edin.
  • Kremayı ilave edip, ocağın altını kısın.
  • Krema çekene kadar kısık ateşte pişirin. İşte bu kadar, afiyet olsun!

Servis Önerisi
Dilerseniz maydanoz yaprakları ile renklendirebilirsiniz.

Afiyet Olsun...





Makarnayı şımartın
Napoliten Soslu Makarna




Makarna yapamayan ya da yapmaya kalkışsa iyi kötü ortaya bir makarna çıkaramayacak olan yok bizce bu dünyada. O yüzden yaptığınız, yapacağınız tüm makarnaları şımartarak ortaya koyun yeteneklerinizi.

Malzemeler
  • 1 paket spagetti makarna
  • 2 yemek kaşığı tuz
  • 5 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
Napoliten Sos İçin:
  • 4 adet domates
  • 5 yaprak taze fesleğen
  • 2 diş sarımsak
  • 1 dal taze kekik
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı deniz tuzu (iri çekilmiş)
  • 100 gram parmesan peyniri (rendelenmiş)
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
Nasıl Yapılır?
  • Derin bir tencereye suyu koyun ve kaynamasını bekleyin.
  • Kaynayan suya tuz ve zeytinyağını ilave ettikten sonra, makarnaları ekleyin ve dilediğiniz sertliğe ulaşıncaya kadar pişirin.
  • Napoliten sos için: Zeytinyağını tavaya ilave edin ve ısıtın. Sarımsakları minik minik doğrayın ve zeytinyağında kavurun.
  • Domateslerin kabuklarını soyun ve rendeleyin.
  • Domatesleri sarımsaklarla beraber tavada çevirib. Tuzu ve karabiberi de ilave edip, kaynayana kadar pişirin.
  • Taze fesleğen yapraklarını ince ince kıyın. Taze kekikleri de dalından ayırın ve yapraklarını sosa karıştırın.
  • Haşlanan makarnalar üzerine sosu ve parmesan peynirini ilave edin ve keyifle tüketin.

Afiyet Olsun...




En az 1 sulu yemek bilmek şart
Patatesli Yahni



Şu hayatta birkaç yemeği yapmayı öğrenmeye kararlıysanız onlardan biri mutlaka ama mutlaka sulu yemek olsun. Çünkü hayat sadece fast food yiyerek geçirilemeyecek kadar lezzetli.

Malzemeler
  • 4 adet patates
  • 1 adet havuç
  • 250 gram dana kuşbaşı eti
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı tane karabiber
  • 1-2 dal taze kekik
  • 1 adet soğan
  • 2 adetdomates
  • 1 su bardağı su
Püf Noktası
Dilerseniz etleri bir gece önceden 3 yemek kaşığı zeytinyağı ve 1 dal kekikle marine edebilirsiniz.
Pişirme Önerisi
Güveç içinde 200 derecelik fırında 30-35 dakika pişirebilirsiniz.

Nasıl Yapılır?
  • Soğanı küp küp doğrayın.
  • Tereyağını eritin ve soğanları kavurun.
  • Soğanlar pembeleşince etleri ilave edin ve etler iyice pişene kadar tahta kaşıkla kavurmaya devam edin.
  • Domates ve biber salçasını da ilave edip 2-3 dakika daha kavurun.
  • Etlerle aynı büyüklükte doğranan patatesleri ve havuçları ilave edin.
  • Domates rendesi, tane karabiber ve tuzu ekleyin. En son sıcak suyu dökün ve tencerenin kapağını kapatın. Patatesler yumuşayana kadar pişirin. İşte bu kadar, afiyetler olsun!
Servis Önerisi
Bol kekik... Bol nane...

Afiyet Olsun...


__________________
Redwine isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz Redwine'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 11.12.16, 14:59   #3
İzindeyiz ATAM

Redwine - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Dec 2013
Konular: 3682
Mesajlar: 17,891
Ettiği Teşekkür: 72833
Aldığı Teşekkür: 67074
Rep Derecesi : Redwine şöhret ötesinde bir itibarı vardırRedwine şöhret ötesinde bir itibarı vardırRedwine şöhret ötesinde bir itibarı vardırRedwine şöhret ötesinde bir itibarı vardırRedwine şöhret ötesinde bir itibarı vardırRedwine şöhret ötesinde bir itibarı vardırRedwine şöhret ötesinde bir itibarı vardırRedwine şöhret ötesinde bir itibarı vardırRedwine şöhret ötesinde bir itibarı vardırRedwine şöhret ötesinde bir itibarı vardırRedwine şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Cap Canli
Standart Cevap: Her Erkeğin Yapmayı Mutlaka Bilmesi Gereken 17 Pratik ve Havalı Yeme

Artık pazar kahvaltıları hep sizden
Sucuklu Yumurta



Dünyanın en basit ve en lezzetli tariflerinden biriyle karşınızdayız bu kez. Biliyoruz, onu siz de çok seviyorsunuz.

Malzemeler
  • 100 gram sucuk
  • 1 adet yumurta
  • 1/4 çay kaşığı tuz
Pişirme Önerisi
Sucuklu yumurta pişirirken yanmaz yapışmaz tabanlı teflon, seramik ya da granit bir tava kullanıyorsanız yağ kullanmanıza gerek yok ancak Pazar keyfiniz ve kokusu için belki bir parça tereyağı eklemek isteyebilirsiniz.Yumurtaları bir çatal yardımıyla çırptıktan sonra da tavaya aktarabilirsiniz.Kalaylanmış bakır bir sahan kullanacaksanız yağ kullanmayı unutmayın.

Nasıl Yapılır?
  • Kişi sayısına göre azaltıp arttırabileceğiniz oranda sucuğu ince ince dilimleyin.
  • Ocağa aldığınız yanmaz yapışmaz tabanlı yağsız tavaya sucuk dilimlerini yerleştirin.
  • Aralarda ters çevirerek hafif bir renk alana ve yağını salana kadar sucukları orta ateşte pişirin.
  • Kişi sayısına göre arttırabileceğiniz yumurtayı, sarısının dağılmaması için dikkatli bir şekilde bütün olarak sucuk dilimlerinin orta kısmına kırın.
  • Yumurta beyazını aralarda dağıtıp, spatulanın ucuyla hafif bir şekilde karıştırarak kısık ateşte pişirin.
  • Akı, şeffaf bir renkten beyaza doğru dönen sahanda sucuklu yumurtayı sıcak olarak bekletmeden sevdiklerinizle paylaşın.

Afiyet Olsun....




Sadece mangal yapmakla olmaz
Nar Soslu Tavuk Kanat



Erkeklerin en iyi bildiği işlerden biri olarak bilinir mangal. Ama sadece mangal yapmakla nereye kadar? O mis gibi tavuk kanatları farklı şekillerde de yapmayı bilmeli.

Malzemeler
  • 8-10 adet tavuk kanadı
  • 1 paketka bartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 tatlı kaşığı sarımsak tozu
  • 2 tutam tuz
  • 2 tutam iri çekilmiş karabiber
Nar Sos İçin:
  • 2/3 su bardağınar suyu
  • 2 yemek kaşığıbal
  • 1 yemek kaşığıketçap
  • 2 tutamtuz
  • 2 tutamkarabiber

Nasıl Yapılır?
  • Fırını 180 dereceye ayarlayın.
  • Tavukları iyice yıkayın ve kurulayın.
  • İyice kurulanan tavukları bir kaseye alın.
  • Kabartma tozu ve diğer baharatları ilave edin ve iyice ovalayarak kanatlara sosu yedirin.
  • Fırında 40 dakika çevirerek pişirin.
Nar Sosun Hazırlanışı:
  • Tüm malzemeyi minik bir sos tavasına alın.
  • Çırpma teliyle karıştırarak çektirin.
  • Kıvam alınca, ılınması için bekletin.
  • Pişen tavukları sosa bulayın ve afiyetle yiyin. İşte bu kadar, afiyetler olsun!

Afiyet Olsun....





Mangal ustalarına nefis öneri
Terbiyeli Şiş Kebap



Dedik ya söz konusu mangal olduğunda erkeklerin yemeğe olan ilgisi daha bir su yüzüne çıkıyor. O zaman mangalın da hakkını vermeli, öyle kuru kuru etleri mangalın üzerine dizip kenara çekilmemeli.

Malzemeler
  • 800 gram kuzu kuşbaşı
  • 2 diş sarımsak
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı barbekü sos
  • 1/2 çay kaşığı kişniş tohumu
  • 1 dal biberiye
  • 1/2 tatlı kaşığı ince çekilmiş deniz tuzu

Püf Noktası
Mangal ateşinde pişireceğiniz kuzu kuşbaşı etleri aralarda ters yüz etmeyi unutmayın.
Pişirme Önerisi
Metal ya da tahta çöp şişlere geçirdiğiniz kuşbaşı etlerin arasına arzuya göre kiraz domates, sivri biber ya da kültür mantarı geçirebilirsiniz.
Nasıl Yapılır?
  • Kuzu kuşbaşını etini iri kuşbaşı şeklinde doğradıktan sonra geniş bir karıştırma kabına alın.
  • Bıçağın tersiyle ezdiğiniz sarımsakların kabuklarını soyup incecik kıyın. Zeytinyağı, ev yapımı barbekü sos, kişniş tohumu ve taze biberiye ilavesiyle kuşbaşı etleri harmanlayın.
  • Hazırladığınız sosun ete nüfuz etmesini sağlayın. Kapağını kapattığınız kapta, buzdolabında en az 2 saat kadar dinlendirin.
  • Üzerine ince çekilmiş deniz tuzu serptiğiniz marine etleri yağlanmış şişlere geçirin. Mangal ateşi, fırının ızgara bölümü ya da üzerine yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisi üzerinde, yüksek ateşte kızarana kadar pişirin.
  • Salata ya da dip soslar eşliğinde sıcağı sıcağına sevdiklerinizle paylaşın.

Afiyet Olsun....





Ciğer sevdalılarına
Ciğer Kavurma



Ciğeri herkes sevmez, kabul. Ama seven de çok sever ya... İşte bu tarif tam da onlar için geliyor. Kolayca hazırlanıyor, yumuşacık oluyor.

Malzemeler
  • 500 gram kuzu ciğeri
  • 1 demet maydanoz
  • 1/2 su bardağı haşlanmış bezelye
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığıi ri çekilmiş karabiber
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı zeytinyağı

Püf Noktası
Ciğerlerin daha yumuşak olması için fazla suyu ve kanın süzülmüş olduğundan emin olun.
Pişirme Önerisi
Dilerseniz eritilmiş tereyağı ve zeytinyağıyla direkt ciğerleri kavurabilirsiniz.

Nasıl Yapılır?
  • Ciğerleri küp küp doğrayın. Suyunu süzmek için bir süzgeç içinde 15-20 dakika bekletin.
  • Vok tavayı ısıtın ve küp küp doğranmış ciğerleri tavada çevirin.
  • Tahta kaşık yardımıyla tavaya yapışmaması için karıştırarak kavurun.
  • Ciğer suyunu salıp, geri çekince içine tereyağı ve zeytinyağını ilave edin.
  • Eriyen tereyağı ve zeytinyağıyla ciğerleri karıştırarak lezzetlendirmeye devam edin.
  • Haşlanmış bezelyeleri de ilave ederek karıştırmaya devam edin. En son ince kıyılmış maydanozları da ilave edin ve yemeği servis edin. İşte bu kadar, afiyet olsun!
Servis Önerisi
Bol soğan ve yeşillikle sunumunuzu zenginleştirebilirsiniz.

Afiyet Olsun...



__________________
Redwine isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz Redwine'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 11.12.16, 15:36   #4
İzindeyiz ATAM

Redwine - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Dec 2013
Konular: 3682
Mesajlar: 17,891
Ettiği Teşekkür: 72833
Aldığı Teşekkür: 67074
Rep Derecesi : Redwine şöhret ötesinde bir itibarı vardırRedwine şöhret ötesinde bir itibarı vardırRedwine şöhret ötesinde bir itibarı vardırRedwine şöhret ötesinde bir itibarı vardırRedwine şöhret ötesinde bir itibarı vardırRedwine şöhret ötesinde bir itibarı vardırRedwine şöhret ötesinde bir itibarı vardırRedwine şöhret ötesinde bir itibarı vardırRedwine şöhret ötesinde bir itibarı vardırRedwine şöhret ötesinde bir itibarı vardırRedwine şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Cap Canli
Standart Cevap: Her Erkeğin Yapmayı Mutlaka Bilmesi Gereken 17 Pratik ve Havalı Yeme

Kızartmadan kolay
Biberiyeli, Sarımsaklı Fırın Patates



Eğer patatese mesafeli duruşunuz patates kızartmaya çalışırken yaşadığınız acı tecrübelerse, gelin birlikte unutalım geçmişi.


Malzemeler
  • 4 adet orta boy patates
  • 4 diş sarımsak
  • 2 dal taze biberiye
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı kabak çekirdeği içi
  • 1 tatlı kaşığı kişniş tohumu
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı tatlı toz kırmızı biber

Pişirme Önerisi
Arzuya göre patatesleri bütün olarak kısa bir süre haşlayabilir sonrasında dilimleyerek fırında pişirebilirsiniz. Önceden haşlanan patatesler fırında pişirme süresini yarı yarıya azaltacaktır.
Nasıl Yapılır?
  • Patateslerin üzerini bir fırça yardımıyla fırçaladıktan sonra kabuklarını soymadan elma dilimi şeklinde kesin.
  • Taze biberiyeleri küçük parçalar halinde ayıklayın. Lezzet vermesi için kullanacağımız sarımsakların kabuklarını soymayın.
  • Derin bir kaba aldığınız elma dilim patatesleri; zeytinyağı, kabak çekirdeği içi, bütün sarımsaklar, biberiye, kişniş tohumu, tuz ve tatlı toz kırmızı biberle harmanlayın.
  • Taze otlar ve baharatlarla harmanladığınız patates dilimlerini yağlı kağıt serili fırın tepsisine üst üste gelmeyecek şekilde dizin.
  • Önceden ısıtılmış 190 derece fırında patatesler renk alıp, kızarana kadar yaklaşık 35-40 dakika fırınlayın.
  • Fırından çıkan sıcak patatesleri, ızgara çeşitlerinin yanında sevdiklerinizle paylaşın.

Servis Önerisi
Fırından çıkan patateslerin üzerine arzuya göre zeytinyağlı, balsamik sirkeli ve sebze çeşnili karışım gezdirebilirsiniz.

Afiyet Olsun...





Balık sofrası sizden sorulsun
İstavrit



Balık pişirmek, zorlu gibi gözükse de aslında pek kolay. Aldanmayın siz tavanın cızırtısına, etrafı balık kokularının sarmasına.

Malzemeler

  • 1 kilo istavrit
  • 3/4 su bardağı mısır unu
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Kızartmak için:
  • 1 su bardağı ayçiçek yağı
Pişirme Önerisi
İstavritlerin kafa kısımlarını tutup çekerek iç kısımlarını da kolaylıkla ayıklayabilirsiniz. Ayıklanmış balıkları duru su çıkana kadar yıkamaya özen gösterin.Yanmaz yapışmaz tabanlı tavayı çok az miktarda yağlayıp balıkları halka şeklinde yan yana dizebilir, geniş bir kapak yardımıyla ters çevirerek her iki yönünü de kızartabilirsiniz.
Nasıl Yapılır?
  • Karın kısımlarını açıp iç kısımlarını temizlediğiniz istavritleri bol suda yıkayın. İç kısımlarına da gelecek şekilde azar azar serpiştirdiğiniz tuzla harmanlayın.
  • Fazla sularının süzülmesi için geniş bir süzgeç içinde bir kenarda bekletin.
  • İnce çekilmiş mısır ununu geniş bir tabağa alın. İstavritlerin ön ve arka yüzeylerini mısır ununa bulayın. İç kısımlarına çok fazla gelmemesine dikkat edin.
  • Geniş tabanlı ve sığ olmayan bir balık tavasında ayçiçek yağını kızdırın.
  • Tuzunu çeken ve fazla suyunu salan balıkları kuyruk kısımları tavanın orta kısmına gelecek şekilde yan yana dizerek kızartmaya başlayın.
  • Her iki tarafı da kızaran balıkları, kağıt havlu serili bir servis tabağına alıp kısa süre dinlendirdikten sonra sıcak olarak servis edin.
Servis Önerisi
Arzuya göre limon dilimleri, çoban ya da patates salatası eşliğinde servis edebilirsiniz.

Afiyet Olsun...




Sofra kuruyoruz demiştik
Çoban Salatası



Balık sofrası sizden sorulsun dedik, öyle bir balık pişirip bırakmak olmaz. Yanına misler gibi bir salata da yapmalı.

Malzemeler
  • 4 adet orta boy domates
  • 3 adet orta boy yeşil biber
  • 2 adet orta boy salatalık
  • 1 adet büyük boy kuru soğan
  • 1/4 demet maydanoz
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 4 yemek kaşığı taze sıkılmış limon suyu
  • 1/2 çay kaşığı tuz

Nasıl Yapılır?
  • Çoban salatayı hazırlamak için; sap kısımlarını aldığınız sulu ve orta boy domatesleri ince ince doğrayın.
  • Kabuğunu soyduğunuz salatalıkları domateslerle uyumlu olacak şekilde kesin.
  • Ortadan ikiye kestiğiniz ve çekirdeklerini çıkardığınız yeşil biberleri yarım ay şeklinde kesin.
  • Kuru soğanı küçük parçalar halinde ya da arzuya göre ince piyazlık doğrayın. Maydanozu incecik kıyın.
  • Kuru soğan dışında kalan doğranmış tüm malzemeyi salata kabında karıştırın. Servis tabağına aldığınız salata üzerine doğranmış kuru soğanları yerleştirin.
  • Salatanın sosu için; zeytinyağı, taze sıkılmış limon suyu ve tuzu küçük bir kapta karıştırdıktan sonra salatanın üzerine gezdirin.
  • Sosuyla harmanladığınız salatayı, sulanmaması için bekletmeden servis edin. Her türlü ana yemek yanında sevdiklerinizle paylaşın.
Servis Önerisi
Taze sıkılmış limon suyu yerine elma ya da üzüm sirkesi kullanabilir, zeytinyağı miktarını arttırabilirsiniz. Arzuya göre kuru soğanı ince piyazlık şeklinde şeklinde doğrayıp tuzla ovduktan ve duruladıktan sonra salataya katabilir, domatesin kabuklarını soyduktan sonra kullanabilirsiniz.

Afiyet Olsun...




Aniden bastıran açlığa
Lavaştan Pratik Pizza



Aniden acıktığınızda, dünkü siparişinizden kalan o lavaşları 10 dakikada efsane pizzalara dönüştürebilirsiniz mesela. Diyoruz ya, yemek yapmaya bir başlasanız çok seveceksiniz.


Malzemeler


  • 3 adet lavaş
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 150 gram kaşar peyniri
  • 100 gram sucuk
  • 4 ade torta boy mantar
  • 1 çay bardağı ayıklanmış siyah zeytin
  • 5 adet cherry domates
  • 1 kase sıcak su
  • 1 tatlı kaşığı baharat karışımı (arzuya göre; kekik, tatlı kırmızı toz biber)
Pişirme Önerisi
Pizza yapımında mutfağınızda var olan malzemeleri kullanabilir ya da sevdiğiniz pizza çeşidini hazırlayabilirsiniz.İnce hamur severler 1 ya da 2 kat lavaşla da pizzayı hazırlayabilirler.
Nasıl Yapılır?
  • Lavaşın sığacağı büyüklükte geniş tabanlı bir tavaya, zeytinyağını sürerek hafifçe ısıtın.
  • Bir kase sıcak suya, domates salçasını ekleyerek karıştırın.
  • İlk lavaşı, tavaya yerleştirerek üzerine salçalı sosu sürün ve bir tutam rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirin.
  • İkinci kat lavaşı ekleyip, salçalı sos ve rendelenmiş kaşar peyniri ekleyin.
  • Ardından; üçüncü kat lavaşı serip salçalı sosu sürün. İnce ince dilimlediğiniz sucuk, mantar, domates ve zeytini ilave edip salçalı sosu üzerlerine gezdirin.
  • Kaşar peyniriyle süsleyerek bu şekilde yaklaşık 3 dakika ocakta bekletmeye devam edin. Bu arada alttaki lavaş altın sarısı renk almış olacak.
  • Pizza servis tabağına alın, tavayı ters çevirip pizzanın üzerine örtün. Bu şekilde 2 dakika daha malzemelerin pişmesini sağlayın.
  • Hazır olan lavaştan hazırladığınız pratik pizzayı, arzu ettiğiniz baharatlarla süsleyerek servis yapın. Afiyet olsun.
Servis Önerisi
Baharat seçimini damak tadınıza uygun seçebilirsiniz.Birkaç dal roka ya da nane yaprağı ile süsleyebilirsiniz.Soğan severler, kıyılmış soğanları malzemelerinize ekleyebilirsiniz.

Afiyet Olsun...





__________________
Redwine isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz Redwine'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 11.12.16, 16:17   #5
Uzman Üye

İlya - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Oct 2011
Konular: 30
Mesajlar: 1,496
Ettiği Teşekkür: 6296
Aldığı Teşekkür: 6649
Rep Derecesi : İlya şöhret ötesinde bir itibarı vardırİlya şöhret ötesinde bir itibarı vardırİlya şöhret ötesinde bir itibarı vardırİlya şöhret ötesinde bir itibarı vardırİlya şöhret ötesinde bir itibarı vardırİlya şöhret ötesinde bir itibarı vardırİlya şöhret ötesinde bir itibarı vardırİlya şöhret ötesinde bir itibarı vardırİlya şöhret ötesinde bir itibarı vardırİlya şöhret ötesinde bir itibarı vardırİlya şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Her Erkeğin Yapmayı Mutlaka Bilmesi Gereken 17 Pratik ve Havalı Yeme

Ovunmek gibi olmasin mutfakta acayip basariliyimdir. Bunlar kolay seyler.

Tesekkurler @Redwine.
__________________
İlya isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz İlya'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 11.12.16, 18:44   #6
Moderator

Gülümsün - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Oct 2014
Konular: 1381
Mesajlar: 8,007
Ettiği Teşekkür: 48649
Aldığı Teşekkür: 29993
Rep Derecesi : Gülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Melek Gibi
Standart Cevap: Her Erkeğin Yapmayı Mutlaka Bilmesi Gereken 17 Pratik ve Havalı Yeme

Erkeklerin bilmesi gereken kolay yemek türleri. Ama en iyi aşçıların da erkeklerden çıktığı unutulmamalı.
Ellerine sağlık Redwineciğim teşekkürler canım.
__________________
Gülümsün Şu Anda Forumda.   Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz Gülümsün'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 26.07.17, 20:30   #7
Ahirim Sensin

Umut - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jul 2017
Konular: 422
Mesajlar: 1,479
Ettiği Teşekkür: 9880
Aldığı Teşekkür: 4129
Rep Derecesi : Umut şöhret ötesinde bir itibarı vardırUmut şöhret ötesinde bir itibarı vardırUmut şöhret ötesinde bir itibarı vardırUmut şöhret ötesinde bir itibarı vardırUmut şöhret ötesinde bir itibarı vardırUmut şöhret ötesinde bir itibarı vardırUmut şöhret ötesinde bir itibarı vardırUmut şöhret ötesinde bir itibarı vardırUmut şöhret ötesinde bir itibarı vardırUmut şöhret ötesinde bir itibarı vardırUmut şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Neseli
Standart Cevap: Her Erkeğin Yapmayı Mutlaka Bilmesi Gereken 17 Pratik ve Havalı Yeme

Hepsi birbirinden nefis yemek tarifleri, yapilmalarida pek öyle zor sayilacak cinsten degiller. Tesekkürler degerli bilgiler icin @Redwine
__________________
Umut isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz Umut'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 27.07.17, 01:04   #8
Dönersen Islık Çal..

Sevda - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Feb 2012
Konular: 790
Mesajlar: 6,508
Ettiği Teşekkür: 29028
Aldığı Teşekkür: 34435
Rep Derecesi : Sevda şöhret ötesinde bir itibarı vardırSevda şöhret ötesinde bir itibarı vardırSevda şöhret ötesinde bir itibarı vardırSevda şöhret ötesinde bir itibarı vardırSevda şöhret ötesinde bir itibarı vardırSevda şöhret ötesinde bir itibarı vardırSevda şöhret ötesinde bir itibarı vardırSevda şöhret ötesinde bir itibarı vardırSevda şöhret ötesinde bir itibarı vardırSevda şöhret ötesinde bir itibarı vardırSevda şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Melek Gibi
Standart Cevap: Her Erkeğin Yapmayı Mutlaka Bilmesi Gereken 17 Pratik ve Havalı Yeme

Bazıları bana zor geldi valla. Yapan erkekleri tebrik ediyorum.

Teşekkürler Redwine.
Sevda isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Sevda'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
bilmesi, erkeğin, gereken, havalı, mutlaka, pratik, tarif, yapmayı, yemek


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



WEZ Format +3. Şuan Saat: 18:03.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.
Copyright ©2000 - 2017 www.forumgercek.com
Protected by CBACK.de CrackerTracker
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.
Page Rank Icon
Bumerang - Yazarkafe
McAfee Site Denetleme
Norton Site Denetleme
www.forumgercek.com Creative Commons Alıntı-Lisansı Devam Ettirme 3.0 Unported Lisansı ile lisanslanmıştır.