Merhabalar
Forum Gerçek üyesi değilsiniz ya da Üye Girişi yapmamışsınız.
Sitemizden tam olarak yararlanabilmek için;
Lütfen Buraya tıklayarak üye olunuz.
Forum Gerçek

Forumları Okundu Kabul Et Bugünkü MesajlarYazdığım Cevaplar Açtığım Konular Kim Nerede
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Mutfağı > Diğer Yemekler


Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Eski 07.09.09, 11:49   #1
Süper Üye

nur@n - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Aug 2009
Konular: 511
Mesajlar: 2,260
Ettiği Teşekkür: 1393
Aldığı Teşekkür: 5442
Rep Derecesi : nur@n muhteşem bir gelişmedenur@n muhteşem bir gelişmedenur@n muhteşem bir gelişmedenur@n muhteşem bir gelişmedenur@n muhteşem bir gelişmedenur@n muhteşem bir gelişmedenur@n muhteşem bir gelişmedenur@n muhteşem bir gelişmedenur@n muhteşem bir gelişmedenur@n muhteşem bir gelişmedenur@n muhteşem bir gelişmede
Ruh Halim: none
Standart Hoşgeldiniz Kahvaltısı








Yabanmersinli Yoğurtlu Kek

Yabanmersinini marketlerin kurutulmuş doğal ürünler reyonlarında bulabilirsiniz. Bardak ölçüleri yaklaşık 240ml'lik bir bardak için geçerli (ekmek makinanız varsa onun bardağını kullanabilirsiniz)

Kıtırlı Üst İçin
  • Tereyağı.......... 8 Yemek Kaşığı
  • Toz Şeker........ Çeyrek Su Bardağı
  • Un..................... Yarım Su Bardağı
Kek için

  • Yoğurt....................... Çeyrek Su Bardağı
  • Tuz............................. Bir Tutam
  • Tereyağı................... 8 Yemek Kaşığı
  • Toz Şeker................ Çeyrek Su Bardağı
  • Yumurta.................. 2 Adet Hafif Çırpılmış
  • Un......................Üç Su Bardağı
  • Kabartma Tozu.... 1 Paket
  • Damla çikolata..... ½ Su Bardağı
  • Yabanmersini....... ½ Su Bardağı (ılık suda 15 dakika bekletilip süzülmüş)


Hazırlanması
  • - Kıtırlı üstü hazırlamak için soğuk bir kasede yağ şeker ve unu karıştırın. Hamur karıştırıcı veya 2 bıçak ile yağı hamura iyice yedirip ufalanmış ekmek görüntüsüne ulaştırın.
  • - Ellerinizle karıştırıp sıktığınızda toparlanır hale getirin.
  • - Karışımdan çiğ köfte yapar gibi parçalar alıp sıkın. Üzerini kapatıp buzdolabında bekletin.
  • - Fırını 175C'ye getirin. 33x22cm veya benzer boyutlardaki dikdörtgen fırın kabınızı yağlayın.
  • - Yoğurdu karbonatı ve tuzu bir kaseye koyup karıştırın ve bir kenara alın. (yoğurt bu sırada kabarmaya başlayacak)
  • - Geniş bir kasede mikserin orta hızında veya tahta bir kaşıkla yağ şeker ve yumurtaları 3-5 dakika çırpın. Unu ve kabartma tozunu ekleyin. Yoğurtlu karışımı karıştırın.
  • - Damla çikolataları ve yabanmersinini üzerine serpiştirin. Plastik bir spatula ile birkaç kez karıştırın.
  • - Karışımı kabınıza döküp üzerini düzleyin. Dolaptaki kıtırlı üstü kabınızın üzerine kesme şekerden büyük parçalar olacak şekilde kırarak serpiştirin. Bazıları un ufak olabilir sorun değil.
  • - Yaklaşık 40-45 dakika batırdığınız kürdan temiz çıkana kadar pişirin. Fırın teline alıp ılıtın.
Afiyet Olsun

Konu LoDoS tarafından (04.04.10 Saat 21:44 ) değiştirilmiştir..
nur@n isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
nur@n'in Mesajına Teşekkür Etti
Eski 07.09.09, 11:59   #2
Deniz Sevengillerden

ReaL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jan 2009
Konular: 2660
Mesajlar: 31,078
Ettiği Teşekkür: 171105
Aldığı Teşekkür: 184867
Rep Derecesi : ReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Arastirmaci
Standart Cevap: Hoşgeldiniz Kahvaltısı

Teşekkürler Nuran..

Çok karışık kuruşukmuş...

Bayan olsam, elimi sürmem...
__________________



Tüm katılımcı arkadaşların okumasını rica ediyorum... Lütfen Tıklayınız..
* * *
ReaL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
ReaL'in Mesajına Teşekkür Etti
Eski 07.09.09, 12:14   #3
Süper Üye

nur@n - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Aug 2009
Konular: 511
Mesajlar: 2,260
Ettiği Teşekkür: 1393
Aldığı Teşekkür: 5442
Rep Derecesi : nur@n muhteşem bir gelişmedenur@n muhteşem bir gelişmedenur@n muhteşem bir gelişmedenur@n muhteşem bir gelişmedenur@n muhteşem bir gelişmedenur@n muhteşem bir gelişmedenur@n muhteşem bir gelişmedenur@n muhteşem bir gelişmedenur@n muhteşem bir gelişmedenur@n muhteşem bir gelişmedenur@n muhteşem bir gelişmede
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Hoşgeldiniz Kahvaltısı

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi ReaL Mesajı göster
Teşekkürler Nuran..

Çok karışık kuruşukmuş...

Bayan olsam, elimi sürmem...
Rica Ederim ReaL..
Karışık olan bir şey yok ki..Kahvaltı masası ve değişik bir tarif olan kahvaltıda kullanılabilen Yabanmersinli Yoğurtlu Kek tarifi var..
nur@n isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
kahvaltısı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



WEZ Format +3. Şuan Saat: 13:08.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.
Copyright ©2000 - 2019 www.forumgercek.com
Protected by CBACK.de CrackerTracker
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.
Page Rank Icon
Bumerang - Yazarkafe
McAfee Site Denetleme
Norton Site Denetleme
www.forumgercek.com Creative Commons Alıntı-Lisansı Devam Ettirme 3.0 Unported Lisansı ile lisanslanmıştır.