Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Mutfağı > Diğer Yemekler


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 05.10.2009, 07:47   #1
Çevrimdışı
OkyanusunKalbi
WoodStock

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Thumbs up İstanbul'un Ünlü Lezzet Yerleri

Ağzının Tadını Bilenlerin Gittikleri Salaş Yerler

İşte Büyük Ve Küçük Lezzetler:

Küçücük bir alana sıkışmış olsalar da yıllardır değişmeyen lezzetleriyle vazgeçilmez olan küçük dükkânlar, lüks restoranlardan daha fazla ciro elde ediyor. Bu lezzet durakları, aynı zamanda

CEO'ların, sporcuların ve ünlülerin de vazgeçemediği yerler.


Onların gözleri hiç yükseklerde olmadı... Ünleri kulaktan kulağa yayıldı... Hepsinin ortak özelliği kalitelerinden ödün vermemek için vazgeçemedikleri küçücük dükkânları... Kiminin dükkânı 5 metrekare, kiminin ise 20... Ama bu küçücük dükkânlarda yarattıkları özel lezzetlerle paraya para demiyorlar.


Lezzetleri Parmak Isırtıyor

İstanbul'un dört bir yanında bulunan lezzet noktaları başarıları ile parmak ısıttırıyor. İş, sanat ve spor dünyasının tanınmış simalarının kapısında kuyruk olduğu Diyarbakırlı Çetin Ailesi'nin dürümcü dükkânı, 142 yıldır aynı yerde hizmet veren Sirkeci'deki Filibe Köftecisi, 1969 yılından beri tek bir dükkânla ayakta duran ve rekor satışlara imza atan Ali Usta Dondurmacısı, İnci Profiterol, Barış Büfe, Bulgar'ın Kaymağı bu lezzet duraklarından sadece birkaçı.



Ceo'ları Kuyruğa Sokan İşyerleri...



İstanbul'un Lezzet Mekanları

Geçim sıkıntısı çektikleri için 1997 yılında Diyarbakır'dan İstanbul'a göç eden Çetin Ailesi, kendi üretimleri olan dürümle ününe ün katıyor. Yasin Çetin ve dört kardeşinin babalarının, "Bizim işimiz kebap. Bildiğimiz işi yapalım"İstanbul Fulya'da dürüm arabası ile başladıkları satışa bugün yaklaşık 30 metrekarelik dükkânlarında devam ediyor. Yedi ay önce geçtikleri dükkânlarının müdavimleri arasında kimler yok ki... CEO'lardan ünlü mankenlere, sanatçılardan sporculara kadar Türkiye'nin ünlü simaları akşam saatlerinde dükkânın önünde kuyruk oluyor. Çetin kardeşler bu nedenle de dükkânlarının ismini de öğüdünü dinleyerek Meşhur Fulya Dürümcüsü koymuş. Onları meşhur eden el arabalarını da dükkânın başköşesine yerleştirmişler. O araba şimdi onların mangalı...

Çetin, "13 yıl el arabasında satış yaptık. İlk müşterilerimiz taksici ve öğrencilerdi. Kısa sürede ünümüz kulaktan kulağa yayıldı. CEO'lar, sporcular, sanatçılar, mankenler el arabamızın önünde sıraya girip dürüm bekler oldu. 7 ay önce de bu dükkâna geçtik" diyor. Hafta içi günde yaklaşık 750 adet dürüm satılan dükkânda, hafta sonları rakam bin adedin üzerine çıkıyor. Aylık cirolarının 150 bin TL civarında olduğunu ifade eden Çetin, yaklaşık 30 metrekarelik dükkânlarının tüm aile üyeleri ve 10 çalışanı da dâhil olmak üzere 60 kişinin geçimini sağladığını söylüyor.

Çetin, dürümlerinin yatırımcıların da dikkatinden kaçmadığını söylüyor ve bayilik talepleri aldıklarını anlatıyor. Çetin, "Önümüzdeki 2 yıl içinde şubeleşmeyi düşünüyoruz" diyor.



Beyoğlu'nun En Ünlü Profiterolcüsü


Günde 2500 Profiterol



Arnavut kökenli Lucas Zigoridis tarafından kurulan ve 1944 yılından beri Beyoğlu'nda aynı yerde hizmet veren İnci Profiterol'ün sahibi Musa Ateş, 12 yaşından beri burayı ayakta tutuyor. Yaklaşık 45 metrekarelik bir mekânda hizmet veren İnci Profiterol'ün de müdavimleri oldukça fazla.

Günde 2 bin-2 bin 500 porsiyon profiterol satılan dükkânda kışları ise bu rakam daha da yükseliyor. Kışın 3 bin 500 porsiyon satış yapan İnci Profiterol'ün başka şubesi bulunmuyor. Buna rağmen porsiyonu 5 TL olan profiterol satışından işletmenin elde ettiği ciro ise yaptığımız hesaplamalara göre yaklaşık 375 bin TL.



Beş Saat İçinde 300 Porsiyon Köfte

1867 yılında Filibe'den gelen aile büyükleri tarafından kurulan Meşhur Filibe Köftecisi, 142 yıldır Sirkeci'de hizmet veren bir marka. Babasının ölümünden sonra işlerin başına geçen Münevver Erpak, ailenin dördüncü kuşağı. Onların ünü, köftelerinin 140 yıldır değişmeyen lezzeti. Köfte reçetesini sır gibi saklayan Filibe Köftecisi, sadece 11:00 ile 16:00 arasında açık. Siyaset, sanat, spor ve iş dünyasından pek çok müdavimi olan Meşhur Filibe Köftecisi'nin mönüsü köfte, piyaz, çoban salata ve tatlıdan oluşuyor. Yaklaşık 20 metrekarelik dükkânda beş saatte porsiyonu 7 TL'den 300 porsiyon satıyor. Salata içecek gibi ürünler de eklendiğinde Filibe Köftecisi'nin aylık cirosu bizim hesaplamalarımıza göre yaklaşık 90 bin TL. Münevver Erpak, "Tarifimiz 1867 yılından beri değişmedi. Tarif ustalardan ustalara geçerek aynı tat ve şekilde devam etmemizi sağlıyor" diyor. Şube istekleriyle karşılaştıklarını belirten Erpak, "Kalite ve tadın bozulabileceği düşüncesiyle buna karşıyız. Ancak kendimizin işlettiği Anadolu yakasında şube açma düşüncesine sıcak bakıyoruz" açıklamasını yapıyor.




Günlük 1 Ton'a Yakın Dondurma Satan Usta

1969 yılında Moda'da 15 metrekarelik bir dükkânda dondurma yapıp satmaya başlayan Ali Usta Dondurma'nın Türkiye'nin ve dünyanın dört bir yanında müdavimleri bulunuyor. Halen 29 yıl önce taşındığı 45-50 metrekarelik dükkânında müdavimlerine hizmet veren Ali Usta Dondurma'da dondurmanın kilosu 35 TL. Moda Ali Usta Dondurma'nın sahibi Ali Kumbasar ser verip sır vermese de günlük satışının 1 ton seviyesinde olduğu tahmin ediliyor. Yaptığımız hesaplama ile ayda yaklaşık 1 milyon TL ciro yaptığını tahmin ettiğimiz dükkânın ününün kulaktan kulağa yayıldığını söyleyen Moda Ali Usta Dondurma'nın sahibi Ali Kumbasar, "Kış ayları bile satışlarımızı etkilemez" diyor. Şimdiye kadar hiç şube açmayı düşünmeyen Kumbasar da artık büyümenin zamanının geldiğini düşünüyor. Ama o da diğer meşhur dükkânlar gibi şubesini kendi açma taraftarı... "Önümüzdeki yıl içinde kendimizin işlettiği bir şube açmayı düşünüyoruz" diyen Kumbasar'ın dondurmasını ünü İngiltere, Amerika, Fransa, Almanya'nın çeşitli basın organlarında bile yer almış.



Bir Tost Bir Ayran Ayda 90 Bin TL Ciro


1976 yılında Mehmet Zeki Yıldız tarafından, Şaşkınbakkal'ın ilk büfesi olarak açılan 11 metrekarelik Barış Büfe, bugün Anadolu yakasında dört şubeye sahip. Hepsi de küçük küçük dükkânlar. Yıldız ailesi küçücük dükkânlarına mal yetiştirebilmek için imalathane bile kurmuş. 1986 yılında açılan imalathanede üretilen ayran, beyaz peynir, taze kaşar, yoğurt ve kavurma gibi büfenin tüm ihtiyaçları karşılanıyor. Kapısında sürekli kuyruk olan Barış Büfe'de ikinci kuşak yönetici Barış Yıldız'ın verdiği bilgiye göre döner, sosisli gibi ürünlerin dışında sadece bir şubede günde 150 tost satılıyor. Büfede bir tost ortalama 2.5 TL. Buradan yola çıkarak bir tost, bir içecek üzerinden hesap yaptığımızda şirket sadece tost alan müşterilerinden günde yaklaşık 3 bin TL para kazanıyor. Aylık kazanç ise ortalama 90 bin TL. Büfenin tost gibi döner ve sosisli gibi ürünleri de çok satıyor. Şaşkınbakkal, Çiftehavuzlar, Etiler ve Küçükyalı olmak üzere 4 tane şubeleri olduğunu belirten Yıldız, büyüme planlarının yeni kendi şubeleri ile sınırlı olacağının sinyalini veriyor.


Kibrit Kutusu Kadar Dükkân Abd'den Bile Sipariş Alıyor

1895'ten beri Beşiktaş Tarihi Balık Çarşısı Meydanı'nda yer alan "Bulgar'ın Kaymağı" kahvaltı salonu salaş ortamı, özel üretim manda kaymağı ve bal gibi ürünleri ile 115 yıldır ayakta duruyor.

Dedeleri Balkan Harbi'nde Bulgaristan'dan Beşiktaş'a göç eden Pando Şestakov'un dünyanın her yerinden ve İstanbul'dan müdavimleri var. Emirgan'da şimdi Lale Bahçesi olan arazide, eskiden mandıralarının ve 150 baş hayvanlarının olduğunu belirten Şestakov, "Benden sonra işin başına geçecek kimse yok. Eskiden sadece günde 200-300 tane yoğurt satardık. Şimdi herkes her işi yapıyor" diyor. Tüm ürünleri kendi özel imalatı olan Pando Amca'nın mönüsü yumurta, bal, manda kaymağı ile eşinin yaptığı ev yapımı reçellerden oluşuyor. Dubai, Fransa ve Amerika'dan özel olarak kaymak siparişi alan Pando Şestakov, İngiliz Wallpaper, BBC, Fransız gurme dergileri, Alman televizyon kanalı gibi basın organlarında bile yer almış.
  Alıntı ile Cevapla
12 Üyemiz OkyanusunKalbi'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 05.10.2009, 09:39   #2
Çevrimdışı
Smyrna
Okunuşu: Simirna

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: İstanbul'un Ünlü Lezzet Yerleri

Her ilde bu şekilde meşhur olan salaş yerler var. İstanbul'a gidince uğranılacak yerler listesine eklendi... Teşekkürler...
  Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz Smyrna'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 05.10.2009, 14:17   #3
Çevrimdışı
mavigokyuzu
Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: İstanbul'un Ünlü Lezzet Yerleri

İstanbu'la gidilince İnci'ye mutlaka uğramak lazım.O küçüçük dükkanda ki o lezzet gerçekten mükemmel.
__________________
  Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz mavigokyuzu'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 05.10.2009, 14:50   #4
Çevrimdışı
ReaL
Deniz Sevengillerden

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: İstanbul'un Ünlü Lezzet Yerleri

Teşekkürler Okyanusun Kalbi...

Çok güzel sunum, ellerine sağlık...
__________________



Tüm katılımcı arkadaşların okumasını rica ediyorum... Lütfen Tıklayınız..
* * *
  Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz ReaL'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 25.01.2010, 23:18   #5
Çevrimdışı
LaLe
Ne Mutlu Türküm Diyene

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: İstanbul'un Ünlü Lezzet Yerleri

İstanbul'a gidince bende muhakkak İnci Profiterol'e uğrarım. Onların profiterolünün tadı hiç bir yerde yok. Hatta gelmeden önce uğrayıp muhakkak paket yaptırıp Antalya'ya getiririm.

Canım çekti şimdi bak



Teşekkürler Okyanus, ellerine sağlık.




  Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz LaLe'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 25.01.2010, 23:40   #6
Çevrimdışı
phoenix
Gerçek Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: İstanbul'un Ünlü Lezzet Yerleri

Yapmayın gece gece ya zaten acıktım Aklıma getirdiniz yine gidip bakayım mutfağa neler var

Teşekkürler Okyanus Resimlere bakmadım karnım doysun sonra bakıcam
__________________
nefret'i sevgi'den daha çok severim dedi şeytan, çünkü;
nefret'in sahtesi olmaz
  Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz phoenix'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 25.01.2010, 23:49   #7
Çevrimdışı
OkyanusunKalbi
WoodStock

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: İstanbul'un Ünlü Lezzet Yerleri

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi LaLe Mesajı göster
İstanbul'a gidince bende muhakkak İnci Profiterol'e uğrarım. Onların profiterolünün tadı hiç bir yerde yok. Hatta gelmeden önce uğrayıp muhakkak paket yaptırıp Antalya'ya getiririm.

Canım çekti şimdi bak



Teşekkürler Okyanus, ellerine sağlık.




Yolun düşerse, bana da uğramadan geçme,valla çok darılırım...Sana tatlının alasını yaparım,paranda cebinde kalır...
  Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz OkyanusunKalbi'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 25.01.2010, 23:55   #8
Çevrimdışı
Smashmouth
Süper Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: İstanbul'un Ünlü Lezzet Yerleri

Of be off Okyanus eline saglık. Ben şimdi bunları hayal ederim
  Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz Smashmouth'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 26.01.2010, 00:01   #9
Çevrimdışı
OkyanusunKalbi
WoodStock

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: İstanbul'un Ünlü Lezzet Yerleri

Hayal parayla değil,bedava...
  Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz OkyanusunKalbi'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 26.01.2010, 00:28   #10
Çevrimdışı
AngeL
Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: İstanbul'un Ünlü Lezzet Yerleri

Guzel paylasim emeginize saglik. İstanbul'un guzel olmayan yerimi varki ama kiymetini bilmiyolar
__________________
  Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz AngeL'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
istanbulun, lezzet


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 23:06.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.