Merhabalar
Forum Gerçek üyesi değilsiniz ya da Üye Girişi yapmamışsınız.
Sitemizden tam olarak yararlanabilmek için;
Lütfen Buraya tıklayarak üye olunuz.
Forum Gerçek

Forumları Okundu Kabul Et Bugünkü MesajlarYazdığım Cevaplar Açtığım Konular Kim Nerede
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Mutfağı > Diğer Yemekler


Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Eski 14.10.09, 12:48   #1
. . . En Çatlak Kiremit . . .

Pitsy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Oct 2009
Konular: 175
Mesajlar: 2,423
Ettiği Teşekkür: 11376
Aldığı Teşekkür: 10644
Rep Derecesi : Pitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmede
Ruh Halim: none
Standart Meksika Mutfağı

Meksika Köftesi

Malzemeler :
  • 500 gr dana kıyma
  • 250 gr koyun kıyması
  • 1 yumurta
  • 1 soğan
  • 5 domates
  • 1 dilim ekmek
  • 1 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı nane
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

Yapılışı:

Bir kasede kıymaları, ufalanmış ekmeği, yumurta, tuz, karabiberi ve naneyi karıştırarak iyice yoğurun. Kıymadan ceviz büyüklüğünde köfteler yapın. Yağı derin bir tavaya koyup köfteleri kızartın. Delikli kepçeyle kenara çıkarın. Soğanları tavaya atarak altın sarısı bir renk alana kadar kavurun. Diğer yanda domatesleri rendeleyin. Domates püresini ve sarımsağı soğanlara ekleyerek kapağını kapatıp, hafif ateşte 30 dakika pişirin. Tadına bakıp gerekirse tuz ve karabiber ekleyin. Köfteleri servis tabağına yerleştirip üstüne hazırladığınız sosu dökün. Sicak servis yapin.

Afiyet Olsun.
__________________

Pitsy isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz Pitsy'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 14.10.09, 12:50   #2
. . . En Çatlak Kiremit . . .

Pitsy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Oct 2009
Konular: 175
Mesajlar: 2,423
Ettiği Teşekkür: 11376
Aldığı Teşekkür: 10644
Rep Derecesi : Pitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmede
Ruh Halim: none
Standart Cevap: meksika mutfağı

Sabana Steak

Malzemeler:
  • 1 kisilik
  • 1 tatli kasigi margarin
  • 200 gr dana biftek
  • 1 çorba kasigi soya sosu


Sosu için:
  • 4 dilim ince dogranmis jambon
  • 1 adet yesil biber
  • 10 adet mantar
  • 1/2 adet sogan
  • 3 çorba kasigi aci sos
  • yeterli miktarda kasar rendesi


Yapılışı:
Dana bonfileyi yagda kizartin. Iki tarafin rengi de koyulasinca soya sosunu ekleyin. Servis tabagina yerlestirin. Jambonlari ve mantarlari ince ince dograyin. 1 tatli kasigi yagda kavurun. Içine ince kiyilmis sogan ve dogranmis yesil biberi de ekleyin ve biraz daha kavurun. Domates suyu ve aci biber sosunu da ekleyin. 2-3 dakika kaynattiktan sonra sosu etin üzerine dökün. Eti kapatacak kadar kasar rendesi serpin. Sicak servis edin.

Afiyet Olsun.
__________________

Pitsy isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz Pitsy'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 14.10.09, 12:50   #3
. . . En Çatlak Kiremit . . .

Pitsy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Oct 2009
Konular: 175
Mesajlar: 2,423
Ettiği Teşekkür: 11376
Aldığı Teşekkür: 10644
Rep Derecesi : Pitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmede
Ruh Halim: none
Standart Cevap: meksika mutfağı

Tako - Picadillo

Malzemeler:
  • 4 kisilik
  • 4 adet tako (büyük marketlerde paket olarak bulabilirisniz)
  • 25 gr margarin
  • aci biber sosu
  • 1 adet orta boy sogan
  • 675 gr dana kiyma
  • 175 gr domates salçasi
  • 400 gr domates
  • 1'er çay kasigi tarçin ve toz seker
  • 2 çorba kasigi kirmizi sarap
  • bir tutam kuru üzüm
  • biraz karanfil
  • 2 adet aci biber (ince kiyilmis)
Yapılışı:
Margarini tavaya alin ve kiyilmis soganla birlikte kavurun. Isiyi yükselterek kiymayi da üzerine ekleyin. Kirmizi biber ve aci biber sosu hariç tüm malzemeyi ekleyin ve karistirin. Yaklasik 85-90 dakika kapagi açik olarak pisirin. Kirmizi biberi ve aci sosu ekleyin, takolarin içlerine paylastirin. Sicak servis yapin.

Afiyet Olsun.
__________________

Pitsy isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Pitsy'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 14.10.09, 12:50   #4
. . . En Çatlak Kiremit . . .

Pitsy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Oct 2009
Konular: 175
Mesajlar: 2,423
Ettiği Teşekkür: 11376
Aldığı Teşekkür: 10644
Rep Derecesi : Pitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmede
Ruh Halim: none
Standart Cevap: meksika mutfağı

Guakamole

Malzemeler:
  • 3 tane olgunlasmis avokado
  • 1 orta boy domates
  • 1/2 sogan (orta boy)
  • 2 aci sivri biber
  • 1 çorba kasigi zeytinyag
  • 3-4 damla tabasco (aci istenirse)
  • 1 tatli kasigi krema veya avokado çekirdegi
  • tuz
Yapılışı:
Olgunlasmis avokadolar bir kasikla kabuklarindan ayrilir ve çatalla iyice ezilir.Domatesin kabugu soyulur ve küçük küçük dogranir, yarim sogan çok ince kiyilir, ezilir. Acı biberler ince ince dogranir ve hepsi avokadoya eklenir.Zeytinyag ve tabasco eklenir. Guakamolenin kararmamasi için bir tatli kasigi krema ilave edilir, yok ise; en son avokadonun çekirdegi sosun ortasina yerlestirilebilinir. (Ayni zamanda dekoratif bir görünüm saglar) Hepsi karıştirilir.
Tuz ayari istege göre yapilir.Panço veya cips ile yenmek üzere servis yapilir.

Afiyet Olsun.
__________________

Pitsy isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Pitsy'in Mesajına Teşekkür Etti
Eski 14.10.09, 12:50   #5
. . . En Çatlak Kiremit . . .

Pitsy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Oct 2009
Konular: 175
Mesajlar: 2,423
Ettiği Teşekkür: 11376
Aldığı Teşekkür: 10644
Rep Derecesi : Pitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmede
Ruh Halim: none
Standart Cevap: meksika mutfağı

Baharli Barbunya Fasulyesİ

Malzemeler:

Barbunya fasulyesi Yarım kilo
Soğan (Kıyılmış) 1 adet
Sarmısak (Dövülmüş) 1 diş
İç yağı 50 gr.
Biber , Tuz


Yapilisi:

Fasulyeyi soğan, sarımsakla birlikte bir genis bir tencereye koyun ve fasulyeyi kaplayacak kadar su doldurun. Kaynatın, sonra hafif ateşte 20 dakika kadar veya fasulyelerin kabukları buruşuncaya kadar pisirin.
Gerekirse yine fasulyeleri örtecek kadar su ekleyin. Fasulye yumuşayınca tuz ve biber ilavesi yapın.
Fasulyeyi tencerenin kapağını örtmeden 30 dakika daha pişirin.
Yaklaşık 3 çorba kaşığı dolusu fasulyeyi küçük bir kaseye koyun, yumuşak bir püre yapmak için fasulyeyi ezerken içine fasulyenin suyundan katın.
Fasulye püresini, suyu koyulaştırmak için fasulyenin suyuna ilâve edin. Fasulyeler biraz suluca olabilir, ama suyu fazla olmamalıdır.
__________________

Pitsy isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Pitsy'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 14.10.09, 12:52   #6
. . . En Çatlak Kiremit . . .

Pitsy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Oct 2009
Konular: 175
Mesajlar: 2,423
Ettiği Teşekkür: 11376
Aldığı Teşekkür: 10644
Rep Derecesi : Pitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmede
Ruh Halim: none
Standart Cevap: meksika mutfağı

KiŞ Armudu Kremasi

Malzemeler:

Kış armudu 2 adet (İri, önce dondurulmuş, sonra soyularak çekirdekleri temizlenmiş ve küp şeklinde küçük parçalar halinde doğranmış)
Limon suyu 2 çorba kaşığı
Toz şeker 5 çorba kaşığı
Yarım Limon (Dört ince dilime ayrılmış)


Yapilisi:

Bir kaşığın tersiyle küp halinde kesilmiş kış armudunu bir elekten ezerek geçirin. Elde ettiğiniz armut suyuna şekeri katın. Limonata bardağıyla, üzerini limon dilimleri ile süsleyerek, servis yapın.
__________________

Pitsy isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Pitsy'in Mesajına Teşekkür Etti
Eski 14.10.09, 12:53   #7
. . . En Çatlak Kiremit . . .

Pitsy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Oct 2009
Konular: 175
Mesajlar: 2,423
Ettiği Teşekkür: 11376
Aldığı Teşekkür: 10644
Rep Derecesi : Pitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmede
Ruh Halim: none
Standart Cevap: meksika mutfağı

Tortilla (Gözleme)

Malzemeler:

25 çorba kaşığı mısır unu
2 bardak ılık su
1 çay kaşığı tuz


Yapilisi:

Mısır unu bir kaba konur ve ılık su azar azar dökülerek katıca bir hamur yapılır. Tuz katılır.Yapılan hamurdan golf topu büyüklüğünde bir parça koparılır.
Hamur parçası iki yağlı kağıdın arasına konulur ve oklavayla inceltilerek yaklaşık 10 santimlik bir yufka haline getirilir. Sonra kuru bir tavada veya saç üstünde her iki tarafı da 1 dakika pişirilir. Tortillanın alt yüzünde yanık lekeleri belirdiği zaman ters çevirilir. Kenarları hafifçe kendiliğinden kıvrılacak olan tortilla Meksika yemeklerinde ve pizza olarak kullanılabilir.
__________________

Pitsy isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Pitsy'in Mesajına Teşekkür Etti
Eski 14.10.09, 12:53   #8
. . . En Çatlak Kiremit . . .

Pitsy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Oct 2009
Konular: 175
Mesajlar: 2,423
Ettiği Teşekkür: 11376
Aldığı Teşekkür: 10644
Rep Derecesi : Pitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmede
Ruh Halim: none
Standart Cevap: meksika mutfağı

Meksikan Karnibahar

Malzemeler:

1 orta boy karnabahar
1 doğranmış soğan
50 gr margarin
1 çorba kaşığı salça
1 tatlı kaşığı kırmızıbiber
1 çorba kaşığı kapari
1 demet maydanoz
1 tatlı kaşığı tuz
1 bardak su
2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar
200 gr beşamel sos



Yapılışı:

Karnabahar çiçeklerini tuzlu ve limonlu kaynar suda 10 dakika kadar haşlayın. Tuzlu ve limonlu sudan çıkararak süzdürün. Bir tencerede margarini eritin. Soğanı katarak pembe renk alıncaya kadar karıştırarak kavurun. Salça, biber, kapari, maydanoz, tuz ve suyunu katarak kaynatın. Karnabahar çiçeklerini koyun. Karıştırarak 10 dakika pişirin. Isıya dayanıklı bir kaba alın ve üzerine beşamel sos ile kaşar rendesini serpin. 10-15 dakika üzeri hafif kızarana dek fırında bekletin. Ve sıcak olarak servis yapın.
__________________

Pitsy isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Pitsy'in Mesajına Teşekkür Etti
Eski 14.10.09, 12:53   #9
. . . En Çatlak Kiremit . . .

Pitsy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Oct 2009
Konular: 175
Mesajlar: 2,423
Ettiği Teşekkür: 11376
Aldığı Teşekkür: 10644
Rep Derecesi : Pitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmede
Ruh Halim: none
Standart Cevap: meksika mutfağı

Meksika Usulü Nohut

Malzemeler:

300 gr nohut
1,5 tatlı kaşığı tuz
6 dilim pastırma
1 büyük soğan
1 diş sarımsak
1 küçük kırmızı dolmalık biber
1 kahve kaşığı karabiber
1 kahve kaşığı pul kırmızıbiber
1 çay kaşığı kekik
75 gr domates salçası



Yapılışı:

1 tatlı kaşığı tuz ile nohutları orta boy bir tencereye koyup, üstlerini örtene kadar su ekleyiniz. Tencereyi orta ateşe ayarlayip, suyu kaynatınız. Kaynayınca ateşin altını kısıp 1 saat, nohutlar yumuşayana kadar pişiriniz. Tencereyi ateşten indirip, nohutları süzerek bir kenara bırakınız. Orta boy bir tencerede, pastırmaları tereyağla hafifçe kavurup, soğan, sarmısak ve kırmızı dolmalık biberi ekleyerek 5-6 dakika, soğanlar pembeleşene kadar pişiriniz. Kalan 1/2 tatlı kaşığı tuz, karabiber, pul kırmızıbiber, kekik, domates salçası ve nohutları ekleyip 10 dakika, arasıra karıştırarak pişiriniz. Tencereyi ateşten indirip, yemeği ısıtılmış bir servis tabağına boşaltarak servis yapınız.
__________________

Pitsy isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Pitsy'in Mesajına Teşekkür Etti
Eski 14.10.09, 12:53   #10
. . . En Çatlak Kiremit . . .

Pitsy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Oct 2009
Konular: 175
Mesajlar: 2,423
Ettiği Teşekkür: 11376
Aldığı Teşekkür: 10644
Rep Derecesi : Pitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmede
Ruh Halim: none
Standart Cevap: meksika mutfağı

Tortilla II

Malzemeler:

2 su bardagi misir unu veya
1 su bardagi un + 1 su bardagi misir unu
Alabildigince su (kulak memesi kivaminda bir hamur olacak)
1 çay kasigi tuz

Sos Icin:

2 adet avokado
2 adet taze yesil sogan
2 adet yesil biber
3 adet domates
1 çay kasigi kisnis tozu
1 çay kasigi maydanoz (incecik kiyilmis)
Yarim limonun suyu
1 çay kasigi tuz


Yapilisi:

Derin bir karistirma kabinin içinde misir ununu, tuz ve aldigi kadar su ile yoguralim. Kulak memesi yumusakliginda hamur yapalim. 30 dakika kadar dinlendirip, ceviz büyüklügünde parçalar kopararak unlu bir tezgahta, merdane ile çay fincani tabagi büyüklügünde ve yarim cm. kalinliginda açalim.
Alti yapismayan bir teflon tavayi kizdiralim. Hazirladigimiz Tortilla’lari yagsiz tavada çevirerek pisirelim.


Sos:

Öncelikle soganlari, yesil biberleri ve maydanozlari ince ince kiyalim. Domateslerin kabugunu soyarak küçük küçük dograyalim.
Öte yandan yumusamis ve olgunlasmis avokadolari yikayip, ikiye bölerek, çekirdeklerini çikaralim. Bir kabin içinde çatalla biraz ezelim. Içine kiyilmis soganlari, biberleri, domatesleri, maydanoz ve toz kisnisi katalim. Tuz ilave edip, hepsinin üzerine limon suyunu dökerek hep birlikte karistiralim.

*Avokado Dip’i misir veya patates cipsleri ile servis yapabilirsiniz. Ya da tortillanin içine koyup, dürüm yapabilirsiniz
__________________

Pitsy isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Pitsy'in Mesajına Teşekkür Etti
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
meksika, mutfağı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


İlgili Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Aztek Uygarlığı oneyouu Dünya Tarihi 4 20.01.16 18:19
Türk Mutfağının Tarihsel Gelişimi Umutgüneşi Diğer Yemekler 1 02.12.09 00:13
Sömürünün Tarihi Meksika oneyouu Dünya Tarihi 0 25.01.09 05:59


WEZ Format +3. Şuan Saat: 12:46.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.
Copyright ©2000 - 2019 www.forumgercek.com
Protected by CBACK.de CrackerTracker
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.
Page Rank Icon
Bumerang - Yazarkafe
McAfee Site Denetleme
Norton Site Denetleme
www.forumgercek.com Creative Commons Alıntı-Lisansı Devam Ettirme 3.0 Unported Lisansı ile lisanslanmıştır.