Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Mutfağı > Diğer Yemekler


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 14.10.2009, 13:03   #1
Çevrimdışı
Pitsy
. . . En Çatlak Kiremit . . .

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Fransız Mutfağı

Barbunya Balığı - Nisuaz
Malzemeler: (4 kişi için)
  • 8 adet orta boy barbunya ve 4 adet iri barbunya
  • 1 kahve fincanı sıvı yağ
  • 4 adet iri, kabukları soyulup ince kıyılmış domates
  • 1 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı ince kıyılmış soğan
  • 4 yaprak defne
  • Tuz, karabiber
  • 1 limonun suyu
  • 8 adet ançuez filetosu
  • 16 adet çekirdeksiz yeşil zeytin
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 Demet kıyılmış maydanoz

Yapılışı:
Barbunyaları temizleyip tuzlayın, biberleyip limon suyunu ilave edin.
İçlerine birer defne yaprağı koyun. Sivi yagi küçük bir tencereye koyup kızdırın.


Soğan ve sarımsağı ilave edip bir dakika kavurun, domates ve tuzu ekleyin. Ağır ağır kaynatarak domates suyunu çekinceye kadar sekiz on dakika pişirip ateşten alın.
Zeytinleri tereyağında 1-2 dakika sote yapıp domateslerin içine ilave edip karıştırın.


Barbunyaları hafif unlayıp sıvıyag ile yağlayın. Demir veya kömür ızgarasında dörder dakika alt üst pişirip servis tabağına alın.
Üzerlerine eşit olarak domatesli zeytini taksim edin. İkişer adet ançuez koyun. Maydanozu da üzerine serperek servin yapın.
  Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Pitsy'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 14.10.2009, 13:04   #2
Çevrimdışı
Pitsy
. . . En Çatlak Kiremit . . .

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Fransız Mutfağı

Dil Filetosu - Mezon

Malzemeler: 4 kişi için
  • 16 adet orta boy dil balığı filetosu (4 iri dil balığı)
  • 1 çay fincanı dilimlenmiş mantar
  • 1 çay kaşığı çok ince soğan
  • 1/2 tatlı kaşığı margarin
  • 2 adet iri kabukları soyulup çekirdekleri çıkmış ince kıyılmış domates
  • tuz, karabiber
  • 2 kahve fincanı beyaz şarap
  • 1/2 su bardağı balık suyu
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 2 çay kaşığı un
  • 4 çorba kaşığı krema
  • 2 yumurta sarısı

Yapılışı:
Balık filetolarını hafifçe dövüp yassılaştırın, içini dışına getirip üçe katlayın.
Dibi düz küçük bir tencereyi margarinle yağlayıp soğanı serpin. Balıkların katlanmış kısmını alta getirerek balıkları soğanın üzerine dizin.
Üzerlerine tuz, biber, domates, beyaz şarap, mantar ve balık suyunu ilave edin. Kapağını kapatıp ağır ağır kaynatarak 7-8 dakika pişirip ateşten alın.


Bir kevgirle balıkları ve mantarları susuz olarak bir ograten tabağına çıkarın. Tereyağı ile unu karıştırıp balıkların suyuna ilave edin.
Bir çırpma teli ile karıştırıp ağır ağır 2 dakika kaynatın.


Yumurta sarısını krema ile karıştırıp sosun içerisine karıştırarak ilave edin. Ateşten alıp balıkların üzerine dökün. Üstten hızlı ateşli fırında üstü renk alana kadar birkaç dakika kızartın ve servis edin.
  Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Pitsy'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 14.10.2009, 13:04   #3
Çevrimdışı
Pitsy
. . . En Çatlak Kiremit . . .

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Fransız Mutfağı

Deniz Mahsulleri Sufle

Malzemeler: 4 kişi için
  • 3 adet orta boy soyulmuş patates
  • 250 gr muhtelif balık filetosu
  • 1 adet ince zar biçiminde doğranmış dolmalık biber
  • 1 küçük soğan ince doğranmış
  • 1/2 diş sarımsak
  • 1 tutam karabiber
  • 1/2 tatlı kaşığı tuz
  • az hindistan cevizi
  • 1 çorba kaşığı margarin
  • 2 kahve fincanı rende gravyer
  • 4 yumurtanın beyazı
  • 4 yumurtanın sarısı
  • 2 kahve fincanı beyaz şarap

Yapılışı:

Balıkları küçük zar biçiminde doğrayın. Küçük bir tencereye yağı koyup kızdırın soğanı ve biberi ilave edip 1-2 dakika kavurup balıkları, biberi, tuzu ve beyaz şarabı ilave edin.
Kapağını kapatıp ağır ateşte 7-8 dakika pişirip ateşten alın.
Bir süzgece boşaltıp suyunu tekrar tenceresine koyarak içinde çok az bir miktar kalıncaya kadar kaynatarak çektirin. Ateşten alıp muhafaza edin.



Patatesi temizleyip dörde bölün. 20-30 dakika haşlayıp süzdürün, karıştırmadan bir kalburdan geçirip tenceredeki çektirdiğiniz balık suyunun içine koyun.
Balığı ve yumurta sarılarını,hindistan cevizini ilave edip bir kaşıkla iyice karıştırın.
Yumurta beyazını bir çırpma teli ile çırparak koyu bir köpük gibi iyice kabartın. Bir kevgirle karıştırarak patatesli balığın içerisine yedirin.


4 adet birer kişilik sufle güvecinin içlerini tamamen yağlayıp içlerine galeta tozu serpin. Sufle harcını ağız hizalarına kadar doldurup iyice kabarıp renk alıncaya kadar hızlı ateşli fırında 15-20 dakika pişirip servis edin.
  Alıntı ile Cevapla
Pitsy'in Mesajına Teşekkür Etti
Eski 14.10.2009, 13:04   #4
Çevrimdışı
Pitsy
. . . En Çatlak Kiremit . . .

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Fransız Mutfağı

Kalamar Bisken

Malzemeler: 4 kişi için

  • 1 kg temizlenmiş kalamar
  • 1 kahve fincanı sivi yağ
  • 1 adet ince kıyılmış soğan
  • 1 diş ince kıyılmış sarımsak
  • 2 adet kürdan gibi doğranmış dolmalık biber
  • 4 adet orta parmak büyüklüğünde kürdan gibi doğranmış havuç
  • 6 adet orta boy kabukları soyulup ince kıyılmış domates
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 kahve fincanı konyak
  • 1/2 su bardağı beyaz şarap
  • az tuz
  • bir tutam pul biber
  • 1 yaprak defne

Yapılışı:

Kalamarları kalem kalınlığında ve yarım küçük parmak boyunda dilimleyin.
Bir tencerede yağı kızdırın ve kalamarları bu yağa ekleyip bırakacağı suyu çekip hafifçe sararıncaya kadar birkaç dakika kızartın.


Başka bir tencereye tereyağı, sarımsak ve soğanı ve havucu koyup orta ateşte bir kaç dakika kavurup biber, domates, tuz, pul biber, defne ve kalamarları koyun. Birkaç dakika kavurup üzerine konyağı döküp alevlendirin. Beyaz şarabı döküp 1-2 dakika kaynatıp kapağını kapatın. Ağır ağır kaynatarak 20 dakika kontrol ederek pişirin ve servis edin.
  Alıntı ile Cevapla
Pitsy'in Mesajına Teşekkür Etti
Eski 14.10.2009, 13:05   #5
Çevrimdışı
Pitsy
. . . En Çatlak Kiremit . . .

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Fransız Mutfağı

Kalkan Balığı - Amandin

Malzemeler:4 kişi için

  • 8 dilim kalkan balığı
  • 6 çorba kaşığı süt
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 3 kahve fincanı sıvıyag
  • 1 avuç kabuklu badem
  • 1 çay fincanı un
  • Tuz, karabiber

Yapılışı:

Bademleri kaynar suda bir dakika haşlayıp hemen süzgece dökün ve kabuklarını soyup boyuna ince olarak dilimleyin.
Küçük bir kapla orta ateşli fırına koyup kontrol ederek yakmadan zaman zaman karıştırıp sarı olarak kızartın. Fırın yoksa bademleri az yağda tavada kızartıp süzgece boşaltıp yağını süzdürün.


Balıkları bir kaba koyup süt, tuz biber ilave ederek karıştırın. Sonra alt üst una bulayın.
Bir tavaya yağı koyup kızdırın. Kalkanları yan yana yatırın. Dörder dakika alt üst kızartıp bir servis tabağına çıkartın.
Bir tavada tereyağını kızdırıp bademi ekleyin. Bir dakika sote yapın, limon suyunu balıkların üzerine serpip badem ile tereyağını müsavi olarak üzerlerine döküp servis edin.
  Alıntı ile Cevapla
Pitsy'in Mesajına Teşekkür Etti
Eski 14.10.2009, 13:05   #6
Çevrimdışı
Pitsy
. . . En Çatlak Kiremit . . .

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Fransız Mutfağı

Midye Pilavı


Malzemeler:
  • 350 gr.Amerikan pirinci
  • 200 gr.Soğan
  • 1.2 lt. Midye
  • 50 gr.Toz şeker
  • 100 ml.Soya yağı
  • 100 gr.Fındık içi
  • 50 gr.Kuru üzüm
  • 1.3 lt.Kaynamış su
  • Tuz
  • Kuru nane
  • Yenibahar
  • Karabiber
  • Limon

Yapılışı:

Soğanları ince ince kıyın. Soya yağında pembeleşinceye kadar kavurun.
Pirinci yıkayıp suyunu süzün, soğanlarla birlikte 5 dakika kavurun.
Sırasıyla kuru üzüm, fındık, tuz, şeker, nane ve yenibaharı ekleyip biraz daha kavurun.
Midyeleri yıkayıp suyunu süzün. Hazırladığınız karışıma midyeleri ve sıcak suyu ekleyip kaynamaya bırakın. Piştikten sonra 20 dakika dinlendirin.
Servis tabağına alıp yanında limon ile sıcak servis yapın.
  Alıntı ile Cevapla
Pitsy'in Mesajına Teşekkür Etti
Eski 14.10.2009, 13:05   #7
Çevrimdışı
Pitsy
. . . En Çatlak Kiremit . . .

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Fransız Mutfağı

Bıldırcın Kağıtta

Malzemeler: 4 kişilik

  • 8 adet bıldırcın
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • tuz
  • bir tutam karabiber
  • 250 gr taze mantar
  • 1 bağ kıyılmış maydanoz
  • ½ su bardağı et suyu
  • 1 adet bütün yağlı kağıt (ortadan katlanıp kalp biçiminde kesilmiş)

Yapılışı:

Mantarı birkaç su yıkayın ve bir kaba çıkarın, piyaz doğrayın.
Bıldırcınları sırtlarından yarıp yassıltın, tuzlayın, biberleyin.
Dibi kalın bir tavaya bir kaşık tereyağını koyup kızdırın, bıldırcınları göğüslerinin üzerine tavaya yan yana koyun, hızlı ateşte üçer dakika alt üst kızartıp bir kaba çıkarın.


Tavaya mantarı koyup iki üç dakika sote yapıp et suyunu ilave edin.
1-2 dakika ağır ağır kaynatıp ateşten alın.
Maydanozu ve kalan tereyağını karıştırarak ilave edin.
Kağıdı açıp yağlayın, kağıdın kalp biçimi bir yarısının orta kısmına bıldırcınları koyup üzerine mantarlı harcı dökün. Kağıdın diğer yarısını üzerine kapatıp hava almaması için kenarlarını dikkatlice kıvıra kıvıra kapatın.


Büyükçe bir fırın tabağının altını yağlayın bıldırcınlı kağıdı yırtmadan servis tabağına koyun ve hızlı ateşte fırında kağıt iyice kabarıp hafif renk alıncaya kadar birkaç dakika pişirip servis edin.
  Alıntı ile Cevapla
Pitsy'in Mesajına Teşekkür Etti
Eski 14.10.2009, 13:05   #8
Çevrimdışı
Pitsy
. . . En Çatlak Kiremit . . .

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Fransız Mutfağı

Kremalı Tavuk Baget

Malzemeler:

  • 6 adet tavuk baget
  • 1 kutu krem şanti
  • galeta unu
  • tuz,karabiber

Yapılışı:

Bir kaba kremşanti,tuz ve az miktarda sıvı yağı koyun.
Bunları bir bulamaç haline getirin.
Tavuk bagetlerini önce şantili bulamaça sonra galeta ununa bandırın.
Borcama yerleştirip üstü kızarana dek orta derceli fırında pişirin.

Dilediğiniz garnitür ve/veya soslarla servis yapabilirsiniz.
  Alıntı ile Cevapla
Pitsy'in Mesajına Teşekkür Etti
Eski 14.10.2009, 13:06   #9
Çevrimdışı
Pitsy
. . . En Çatlak Kiremit . . .

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Fransız Mutfağı

Körili Piliç

Malzemeler: 4 kişilik

  • 1 adet piliç
  • 2 çorba kaşığı margarin
  • 1 çorba kaşığı ince kıyılmış elma
  • 1 tatlı kaşığı ince kıyılmış soğan
  • 1 tatlı kaşığı ince kıyılmış kereviz
  • 1 çorba kaşığı un
  • 1/2 tatlı kaşığı tuz
  • 1/2 tatlı kaşığı köri
  • 1 kahve fincanı beyaz şarap
  • 1 tatlı kaşığı ketçap
  • 1 kahve fincanı krema (yoksa şart değil)
  • 2,5 su bardağı tavuk suyu yada et suyu yada su

Yapılışı:

Pilici dörde bölün, butların açılmaması için bacak kemiklerini hafif yontup but derisini delip deriye geçin veya pilicin incik kısmını buduna sicimle bağlayın. Yağı bir tencereye koyup kızdırın.
Piliçleri ilave edip üçer dakika alt ve üst kızartın. Soğan, elma ve kereviz ekleyerek iki dakika kavurup ununu da ekleyerek karıştırın.
Ketçap, köri ve beyaz şarabını da ilave ederek karıştırın.
Üzerine tavuk suyunu ve tuzunu koyarak ağır ateşte 35 dakika pişirip ateşten alın.
Piliçleri bir güvece çıkarın, sosun içine kremayı ilave edip karıştırıp piliçlerin üzerine dökün ve servis edin.
  Alıntı ile Cevapla
Pitsy'in Mesajına Teşekkür Etti
Eski 14.10.2009, 13:06   #10
Çevrimdışı
Pitsy
. . . En Çatlak Kiremit . . .

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Fransız Mutfağı

Gujer

Malzemeler :
  • 4 yumurta
  • 1,5 su bardağı un
  • 250 gr. rendelenmiş gravyer peyniri
  • 250 gr. tereyağı
  • 1 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz


Yapılışı:
Önce fırınınızı 220 dereceye getirin. Fırın tepsinize bir yağlı kağıt serin ve bir tatlı kaşığı yağ ile yağlayın. Kalan yağın yarısını, suyu ve tuzu büyük bir tencereye koyun ve kaynatın.

Tencereyi ateşten alıp unu katarak karıştırın. Tencereyi tekrar ateşe koyup sürekli karıştırarak, karışım hamur kıvamına gelip tencerenin kenarlarından kolay ayrılır hale gelene kadar pişirin.

Tencereyi tekrar ateşten alıp yumurtaları teker teker katın. Rendelenmiş peynirden 2 çorba kaşığını ayırıp kalanını tencereye ekleyin ve karıştırın.

Karışımdan tepeleme dolu çorba kaşıkları alıp yağlanmış kağıdın üzerine bir halka olacak şekilde dökün. Ayırdığınız 2 çorba kaşığı peyniri halkanın üzerine serpip fırına sürün.

40 dakika kadar kabarıp altın sarısı renk alana kadar pişirin. Sıcak veya soğuk olarak servis yapın.
  Alıntı ile Cevapla
Pitsy'in Mesajına Teşekkür Etti
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
fransiz, mutfagi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 22:30.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.