14.10.2009, 13:03 | #1 |
Çevrimdışı
|
Fransız Mutfağı
Barbunya Balığı - Nisuaz Malzemeler: (4 kişi için)
Yapılışı: Barbunyaları temizleyip tuzlayın, biberleyip limon suyunu ilave edin. |
2 Üyemiz Pitsy'in Mesajına Teşekkür Etti. |
14.10.2009, 13:04 | #2 |
Çevrimdışı
|
Cevap: Fransız Mutfağı
Dil Filetosu - Mezon Malzemeler: 4 kişi için
Yapılışı: Balık filetolarını hafifçe dövüp yassılaştırın, içini dışına getirip üçe katlayın. |
2 Üyemiz Pitsy'in Mesajına Teşekkür Etti. |
14.10.2009, 13:04 | #3 |
Çevrimdışı
|
Cevap: Fransız Mutfağı
Deniz Mahsulleri Sufle Malzemeler: 4 kişi için
Yapılışı: Balıkları küçük zar biçiminde doğrayın. Küçük bir tencereye yağı koyup kızdırın soğanı ve biberi ilave edip 1-2 dakika kavurup balıkları, biberi, tuzu ve beyaz şarabı ilave edin. |
Pitsy'in Mesajına Teşekkür Etti |
14.10.2009, 13:04 | #4 |
Çevrimdışı
|
Cevap: Fransız Mutfağı
Kalamar Bisken Malzemeler: 4 kişi için
Yapılışı: Kalamarları kalem kalınlığında ve yarım küçük parmak boyunda dilimleyin. |
Pitsy'in Mesajına Teşekkür Etti |
14.10.2009, 13:05 | #5 |
Çevrimdışı
|
Cevap: Fransız Mutfağı
Kalkan Balığı - Amandin Malzemeler:4 kişi için
Yapılışı: Bademleri kaynar suda bir dakika haşlayıp hemen süzgece dökün ve kabuklarını soyup boyuna ince olarak dilimleyin. |
Pitsy'in Mesajına Teşekkür Etti |
14.10.2009, 13:05 | #6 |
Çevrimdışı
|
Cevap: Fransız Mutfağı
Midye Pilavı Malzemeler:
Yapılışı: Soğanları ince ince kıyın. Soya yağında pembeleşinceye kadar kavurun. |
Pitsy'in Mesajına Teşekkür Etti |
14.10.2009, 13:05 | #7 |
Çevrimdışı
|
Cevap: Fransız Mutfağı
Bıldırcın Kağıtta Malzemeler: 4 kişilik
Yapılışı: Mantarı birkaç su yıkayın ve bir kaba çıkarın, piyaz doğrayın. |
Pitsy'in Mesajına Teşekkür Etti |
14.10.2009, 13:05 | #8 |
Çevrimdışı
|
Cevap: Fransız Mutfağı
Kremalı Tavuk Baget Malzemeler:
Yapılışı: Bir kaba kremşanti,tuz ve az miktarda sıvı yağı koyun. |
Pitsy'in Mesajına Teşekkür Etti |
14.10.2009, 13:06 | #9 |
Çevrimdışı
|
Cevap: Fransız Mutfağı
Körili Piliç Malzemeler: 4 kişilik
Yapılışı: Pilici dörde bölün, butların açılmaması için bacak kemiklerini hafif yontup but derisini delip deriye geçin veya pilicin incik kısmını buduna sicimle bağlayın. Yağı bir tencereye koyup kızdırın. |
Pitsy'in Mesajına Teşekkür Etti |
14.10.2009, 13:06 | #10 |
Çevrimdışı
|
Cevap: Fransız Mutfağı
Gujer Malzemeler :
Önce fırınınızı 220 dereceye getirin. Fırın tepsinize bir yağlı kağıt serin ve bir tatlı kaşığı yağ ile yağlayın. Kalan yağın yarısını, suyu ve tuzu büyük bir tencereye koyun ve kaynatın. |
Pitsy'in Mesajına Teşekkür Etti |
Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz |
Etiketler |
fransiz, mutfagi |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|
Önemli Uyarı | |
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz. |