Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Mutfağı > Diğer Yemekler


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 14.10.2009, 14:17   #1
Çevrimdışı
Pitsy
. . . En Çatlak Kiremit . . .

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Almanya Mutfağı

Apfelstrudel (elmali ÇÖrek)

Malzemeler:

Un 14 çorba kaşığı (125 gr.)
Tuz Bir çimdik
Margarin 25 gr.
Yumurta (Hafifçe çırpılmış) 1 adet
Sıcak su 3 çorba kaşığı
Tereyağı (erimiş) 1 çorba kaşığı
Elma (Soyulmuş, gobeği çıkarılmış ve ince ince dilimlenmiş) 1,5 kilo
Toz şeker 100 gr.
Badem (Kıyılmış) 50 gr.
Çekirdeksiz üzüm (Sultani) 50 gr.
Ekmek kırıntısı 25 gr.
Tarçın Yarım çay kaşığı


Yapilisi:


Unla tuzu derin bir kabın içine eleyin. Margarini katın ve parmaklarınızla ezerek unla karıştırın. Sonra yumurta ile sıcak suyu katarak katı bir hamur yapın. Hamuru hafifçe unlanmış düz bir yere koyun ve iyice yoğurun. Yoğurduğunuz hamuru naylon bir beze sararak ılık bir yerde 30 dakika süreyle dinlendirin. Hamuru açacağınız yere düz bir tülbent serin üzerini iyice unlayın ve hamuru bu tülbentin üzerinde açın.
Yufka halinde açılmış hamuru biraz daha inceltmek için, yufkayı tülbentiyle birlikte elinizin üst tarafına alın ve sağa sola çekiştirerek yayın.
Hamurun soğumaması için çok hizli yapmalisiniz.
Erimiş yağı yufkanın üzerine sürün, sonra ayrı bir yerde birbirine karıştırdığınız malzemeyi yufkanın üzerine eşit ölçülerde serin ve tülbentin yardımıyle yuvarlaya yuvarlaya sıkıca sarın.
Hazırladığınız çöreği hafifçe yağlanmış bir tepsiye yerleştirin ve üzerini tekrar erimiş yağla yağlayın. Daha Önceden 190 derece ısıtılmış fırında 40 dakika veya altın sarısı rengini alıncaya kadar pişirin.
  Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Pitsy'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 14.10.2009, 14:18   #2
Çevrimdışı
Pitsy
. . . En Çatlak Kiremit . . .

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Almanya Mutfagi

Bavyera Kremasi

Malzemeler:
Yumurta sarısı 4 adet
Pudra şekeri 80 gr.
Vanilya yemişi 1 adet
Süt 1/4 lt.
Beyaz jelatin 6 yaprak
Çırpılmış krema 200 gr.
Çilek 200 gr.

Yapilisi:

Hamur için:
Yumurta sarılarını ve pudra şekerini krema kıvamına gelene kadar el mikseriyle karıştırın.
Vanilya yemişini yarın ve içini ayırın. Bunları sütün içine atarak kaynatın. Vanilya yemişini çıkarın ve karışımı yumurta sarılı kremaya katarak içinde tanecik kalmayana kadar karıştırın.
Kremayı sos tenceresine geri dökün ve krema katılaşıncaya dek hiç durmadan karıştırarak orta ateşte ısıtın.
Kremanın kaynamamasina dikkat edin. Tencereyi ocaktan indirin.
Jelatini 5 dakika soğuk suda bekletin. Yavaşça sıkın ve sıcak kremanın içinde çözülmeye bırakın. Krema jelatinleşmeye başlayana kadar soğuk bir kenarda bırakın.
Daha sonra kremayı sertleşinceye kadar çırpın ve tam bir kremaya dönüştürün. Daha sonra soğuk suda durulanmış olan 4 tatlı tabağına yerleştirin ve en az 3 saat soğutun.
Servis yapmadan önce çilekleri yıkayın ve temizleyerek püre yapın. Püreyi, kremanın üzerine dökün.
  Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Pitsy'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 14.10.2009, 14:18   #3
Çevrimdışı
Pitsy
. . . En Çatlak Kiremit . . .

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Almanya Mutfagi

Elmali Sosİs

Malzemeler:

İç yağı 25 gr.
Sosis 700 gr.
Elma 500 gr.
Tereyağı 1 çorba kaşığı
Toz şeker 3,5 çorba kaşığı
Kuru üzüm 50 gr.
Lahana turşusu (Servis için)


Yapilisi:

İçyağını genişçe bir kapta eritin ve sosisleri nar gibi kızartın.
Elmaları soyun, göbeğini çıkartın ve dilimleyin.
Yağı küçük bir tavada eritin ve elmaları atarak tavanın üstünü kapatın. Elmaları, tavayı arada sırada sallayarak, ağır ateşte pişirin. Elmalar piştikten sonra içine şekerle üzümü katın.
Lahana turşusunu ısıtın.
Elmaları bir servis tabağına sıralayın, üzerine kızarmış sosisleri yerleştirin, hemen sıcak servis yapın.
Isıttığınız lahana turşusunu ayrı bir tabakta servis yapin.
  Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Pitsy'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 14.10.2009, 14:18   #4
Çevrimdışı
Pitsy
. . . En Çatlak Kiremit . . .

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Almanya Mutfagi

Roladen (fİleto Et Sarmasi)

Malzemeler:

Sığır eti (Sırt kısmından) 700 gr.
Hardal 4 silme çay kaşığı
Soğan (Küçük, çok ince kiyilmis) 1 adet
Domuz pastırmasi 4 ince dilim (Tercihe göre dana pastirma da olabilir)
Salatalık ((turşuluk)) 2 adet
İç yağı 25 gr.
Taze kereviz yaprağı 2 sap
Havuç (Doğranmış) 1 adet
Pırasa (Doğranmış) 1 adet
Tuz ,Karabiber (Taze çekilmiş)
Et suyu 3 bardak
Tereyağı , Un 3 kaşık


Yapilisi:

Sığır etini 4 ince dilim halinde kestirin. Dilimleri iki naylon arasına koyarak kalınlığı 2,5 santimi buluncaya kadar dövün (kasapta da yaptırabilirsiniz).
Et dilimlerinin üzerine hardal sürün ve tam orta kısımlarına birer dilim domuz pastırması yerleştirin.
Salatalığı uzunlamasına ikiye bölün ve dilimlerinin üstüne birer tane koyun.
Et dilimlerini dolma gibi sarın ve iplikle bağlayın.
İcyağını bir tavada eriterek sarılmış et dilimlerini nar gibi oluncaya kadar kızartın. Etlerin yağını süzerek tavadan çıkartın.
Tavaya sebzeleri koyarak karıştırarak 5 dakika kadar kavurun. Sebzeler kavrulduktan sonra et suyunu ekleyin ve kızarmış etleri tavaya yerleştirin. Tuzunu biberini serpin ve tavanın üzerini örterek 1 saat kadar ağır ateşte pişirin. Etleri çıkartarak bir servis tabağına yerleştirin ve sıcak olarak saklayın.

Kavrulmuş ve pişmiş sebzeyi tel bir elekten ezerek geçirin veya blenderla püre oluncaya kadar karıştırın. Sebze püresini ve et suyunu bir tencereye koyarak harlı ateşte suyunu biraz çekinceye kadar kaynatın.
Başka bir tavada yağı eritin, içine unu katın ve karıştıra karıştıra 2-3 dakika kadar kavurun. Tavayı ateşten alarak sebze püresini katın. Sonra tekrar ateşe oturtarak, sürekli karıştıra karıştıra 2 dakika kadar pişirin. Hazırladığınız bu sosu etlerin üzerine dökerek sıcak servis yapın.
  Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Pitsy'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 14.10.2009, 14:19   #5
Çevrimdışı
Pitsy
. . . En Çatlak Kiremit . . .

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Almanya Mutfagi

Hamburg Tavugu

Malzemeler:

8 adet tavuk baget (veya bir bütün tavuk 8 parçaya bölünmüs)
2 bas orta boy kuru sogan (halka seklinde dogranmis)
1 tatli kasigi domates salçasi
3 yemek kasigi margarin
200 gr. mantar
10-15 adet kabuklu veya kabuksuz midye
1 su bardagi beyaz sarap
2 dis sarmisak (dövülmüs)
1 çay kasigi karabiber
1 çay kasigi tuz


Yapilisi:

2 yemek kasigi yagi derin bir tavada eritin. Ortadan 2’ye böldügünüz mantarlari tavaya aktarin ve karistirarak 3-4 dakika kavurun. Bir delikli süzgeçle süzdürerek mantarlari yagdan alin. Sonra tavuklari ayni yaga aktarip, 2-3 dakika kizartin. Ince halkalar halinde dogranmis soganlari da hemen ekleyip, 8-10 dakika kadar sotelemeye devam edin. Içine salçayi, kizarmis mantarlari ve 1 su bardagi suyu ekleyip, kisik ateste pismeye birakin. Tuz ve karabiberle lezzetlendirin.
Öte yandan bir tavaya kalan 1 yemek kasigi yagi koyup, eriyince 2 dis sarmisagi atip 1 dakika kadar kavurun. Temizlenmis, yikanmis kabuklu ya da kabuksuz midyeleri ekleyip, sarabi da üzerine ilave edin. Midyeler kaynamaya baslayinca ocaktan alin. Kabuklu midyelerden kabugu açilmayan varsa onlari çikarip atin. Sonra da bu midyeli harci tavuk yemeginin içine aktarip, tavuklar iyice yumusayincaya kadar pisirin.
Yaninda patates püresi ile servis yapin
  Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Pitsy'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 14.10.2009, 14:19   #6
Çevrimdışı
Pitsy
. . . En Çatlak Kiremit . . .

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Almanya Mutfagi

Rotkohl (Elmali Kirmizi Lahana)

Malzemeler:

Kırmızı Lahana (İnce ince kıyılmış) 1 kg.
Kırmızı şarap sirkesi 6 çorba kaşığı
Toz şeker 1 silme çorba kaşığı
Tuz
Biber
Elma (Soyulup gobekleri çıkartılarak dilimlenmiş) 225 gr.
Soğan (Küçük, çentilmiş) 1 adet
Karanfil (Çekilmiş veya dövülmüş) 1 çimdik
Defne yaprağı 1 adet
Kaynar su 2 bardak


Yapilisi:

Lahanayı bir tencereye koyun; sirkeyi, şekeri, tuz ve biberi katarak karıştırın. Yağı veya içyağını derin bir tencerede eritin ve elmalarla soğanı 5 dakika veya elmaların rengi hafif kahverengi oluncaya kadar kavurun, içine dövülmüş karanfili, defne yaprağını, suyu ve lahanayı katın. Tencerenin kapağını kapayarak hafif ateşte bir saat kadar kaynatın. Suyunu çekmemesi için arada bir kontrol edin, gerekirse su ekleyin. Servis yapmadan önce defne yaprağını çıkartın.
  Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Pitsy'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 14.10.2009, 14:19   #7
Çevrimdışı
Pitsy
. . . En Çatlak Kiremit . . .

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Almanya Mutfagi

Domatesli Gulas

Malzemeler:

4 kisilik

1 kg. dana kusbasi
4 yemek kasigi sivi yag
4 adet sogan
1 yemek kasigi domates salçasi
1 yemek kasigi un
400 ml. et suyu
2 çay bardagi beyaz sarap
500 gr. domates
1 demet taze sogan
Yarim su bardagi süt kremasi
Tuz
Karabiber


Yapilisi:

Eti porsiyonlar halinde olmak üzere kizgin yagda kizartin.
Tuz ve karabiber ekin.Soganlari soyun, serit serit kesin ve etlere katip pembelestirin.
Kavurdugunuz etlere domates salçasini ve unu ekleyin. Sirasiyla et suyu ve sarabi ilave edin. Agzi kapali olarak kisik ateste 1 saat 15 dakika pisirin.
Diger tarafta domatesleri soyun, çekirdeklerini çikartin, küp seklinde dograyin. Taze soganlari ayiklayin, yikayin ve ince ince kesin.

Taze sogan ve kremayi pisme süresinin bitimine 5 dakika kala etlere katin. En son domatesleri koyup, atesten alin. Patates püresi ile servis yapin.
  Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Pitsy'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 14.10.2009, 14:19   #8
Çevrimdışı
Pitsy
. . . En Çatlak Kiremit . . .

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Almanya Mutfagi

Hamurda Salam

Malzemeler:

4 kisilik

400 gr. salam
15 gr. maya
50 ml. süt (3,5 yemek kasigi)
330 gr. un (2,5 su bardagi)
2 adet yumurta
50 gr. yumusak margarin
1 adet yumurta sarisi
Tuz

Sos için:
8 yemek kasigi yogurt
4 yemek kasigi hardal
1 adet salatalik tursusu
1 demet dereotu
Toz seker
Karabiber
Tuz


Yapilisi:


Mayayi ilik süt ve 3,5 yemek kasigi un ile karistirin. Sicak bir yerde 10 dakika kabarmaya birakin. 300 gr. unu bir kaseye koyup, ortasini çukurlastirin. Yumurta, 1 tutam tuz, margarin ve mayali karisimi koyup ortadan baslayarak yogurun. Düzgün bir hamur elde edin. 10 dakika kabarmaya birakin.

Hamuru 30x15 cm. büyüklügünde açin. Yagli kagit yaydiginiz firin tepsisine yerlestirin.
Salamin zarini soyup bütün olarak(rulo halinde) hamurun ortasina koyun ve hamurla etrafini sarin. Hamurun uç kisimlarina su sürüp kapatin. 20 dakika dinlenmesi için bekletin. Yumurta sarisini 1 tatli kasigi su ile çirpip hamurun üzerine sürün. 200º sicakliktaki Siemens firinin alttan 2. rafinda 30 dakika pisirin.

Sos için, yogurt ve hardali karistirin. Salatalik tursusunu küp seklinde dograyin. Dereotunu kiyin. Her ikisini sosa karistirin. Karabiber, tuz ve bir tutam toz seker ile tatlandirin. Hamurda salamin yaninda servis yapin.
  Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Pitsy'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 14.10.2009, 14:20   #9
Çevrimdışı
Pitsy
. . . En Çatlak Kiremit . . .

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Almanya Mutfagi

Apfel Chips/Kuru elma dilimleri


(2 kisi icin, 2-3 elma )

Firini 110°C (225°F) isitin. Firinin sicakligi cok yuksek olmamali cunku maksat meyvalari kurutmak, pisirmek degil.

Elmalari yikayin ve kurutun. Ortasini oyun, veya uclarini bir bicakla cikarin. Elmalari 2-3 milimetre kalinliginda kesin. Dilimler ne kadar inceyse, o kadar cabuk firindan cikarlar.

Firin tepsilerin ustune yaglanmis kagit yerlestirin.Ustune elma dilimleri dizin, ustune tarcin veya zencefil gezdirebilirsiniz.

1.5 saat pisirin, elmalari cevirin ve bir daha 1.5 saat pisirin. Firini kapatip, dilimleri sogutmaya birakin.

*Bu dilimleri hava almayan bir kutuda bir kac gun sakliyabilirsiniz
  Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Pitsy'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 14.10.2009, 14:20   #10
Çevrimdışı
Pitsy
. . . En Çatlak Kiremit . . .

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Almanya Mutfagi

Zencefilli ve Armutlu Paylar

8-10 adet
Hazırlama + pişirme: 2 saat
Tarifteki bardaklar cup ölçüsü

Pay Hamuru Malzemeleri:

2,5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
12 silme yemek kaşığı margarin/tereyağı, küçük parçalara kesilmiş
1/4 su bardağı ayçiçek yağı
1 yemek kaşığı sirke
1/4 veya 1/2 su bardağı buzlu su (buzlar tamamen erimiş olacak)


Hamurun Hazırlanması:


Un, şeker ve tuzu mutfak robotuna koyun, katı ve sıvı yağı ekleyip 8-10 kez karıştırın. (kum gibi pütürlü bir yapıya gelene kadar)
Robot çalışırken sirkeyi ve 1/4 su bardağı suyu ekleyin ve hamur toparlanana kadar karıştırın. Hamur toparlanmazsa yemek kaşığı ile yavaş yavaş su ekleyin.
Hamuru kaptan çıkarıp elinizle yoğurun. Daha sonra disk şekli verip jelatine sarın ve buzdolabında en az 1 saat, en çok 1 gün bekletin.
(hamuru deep freeze'de 1 ay saklayabilirsiniz.)


Iç Malzemeleri:

2 yumurta
2/3 su bardağı + 2 yemek kaşığı toz şeker
2 tatlı kaşığı taze limon suyu
1/4 su bardağı + 3 yemek kaşığı un
1,5 tatlı kaşığı toz zencefil
1/4 tatlı kaşığı + 1 tutam tuz
1 tane vanilya (1 paket vanilin olabilir)
9 silme yemek kaşığı margarin/tereyağı
3 yemek kaşığı rendelenmiş taze zencefil (bunun yerine daha az miktarda kurutulmuş zencefili rendelenebilir)
2 orta boy armut, soyulup küp küp doğranmış


Yapilisi:

Yumurtaları ve 2/3 su bardağı + 1 yemek kaşığı şekeri iyice çırpın. (karışım soluk sarı bir renk alana kadar)
Limonu, unu, toz zencefili ve bir tutam tuzu ekleyip karıştırın. Bu karışımı bir kenara alın.
8 yemek kaşığı margarini, vanilyayı ve rendelenmiş zencefili küçük bir tavaya alın. Yağ hafif kahverengi olana kadar (yaklaşık 5 dakika) ısıtın. Bu karışımı bir süzgeçten geçirip küçük bir kaseye alın. Bunu yumurtalı malzemenize karıştırarak ekleyin.
Kalan 1 yemek kaşığı margarini tavada eritin. Armutları, 1/4 tatlı kaşığı tuzu ve 1 yemek kaşığı şekeri ekleyip armutlar yumuşayana kadar karıştırarak pişirin. (yaklaşık 5 dakika). Armutları 10 dakika soğutun. Armutlu karışımı yumurtalı karışıma ekleyin. Tahta bir kaşıkla karıştırıp bir kenara alın.

Hafif unlanmış tezgahta 6 mm kalınlığında açın. Büyükçe bir kase ile açtığınız hamurdan 12cm çapında yuvarlaklar kesin. Bu yuvarlakları muffin kalıplarına yerleştirip elinizle şekil verin.

Içlerine armutlu karışımdan doldurup buzdolabında yarım saat bekletin. Fırını 190C getirin. Muffin kalıbını ısınmış fırına koyup yaklaşık 30 dakika pişirin. Piştikten sonra 20 dakika telin üzerinde soğutun. Servisten hemen önce üzerlerine pudra şekeri serpin. (iç malzemede kakao yok, hamur kızardığı için hafif kahverengi oluyorlar. )

Yurt dışındakiler için notlar:

2 silme yemek kaşığı (1,5 stick)
ayçiçek yağı (vegetable shortening)
sirke (white vinegar)
9 silme yemek kaşığı (1+1/8 stick)
6 mm (1/4 inch)
12cm (5 inch)
190C (375F)

Cup ve stick ölçüleri:

9 yemek kaşığı margarin= 128gr
12 yemek kaşığı margarin= 170gr
1 cup= 236,59ml
1 cup un= 125gr (türkiye'deki bardaklar ile bir su bardağı un= 150gr)
1 cup şeker= 225gr (türkiye'deki bardaklar ile bir su bardağı şeker= 240gr)
  Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Pitsy'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
mutfagi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 11:05.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.