Merhabalar
Forum Gerçek üyesi değilsiniz ya da Üye Girişi yapmamışsınız.
Sitemizden tam olarak yararlanabilmek için;
Lütfen Buraya tıklayarak üye olunuz.
Forum Gerçek

Forumları Okundu Kabul Et Bugünkü MesajlarYazdığım Cevaplar Açtığım Konular Kim Nerede
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Mutfağı > Diğer Yemekler


Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Eski 14.10.09, 14:22   #1
. . . En Çatlak Kiremit . . .

Pitsy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Oct 2009
Konular: 175
Mesajlar: 2,423
Ettiği Teşekkür: 11376
Aldığı Teşekkür: 10644
Rep Derecesi : Pitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmede
Ruh Halim: none
Standart İtalyan Mutfağı

Domates Soslu Spagetti
(4 kişilik)



Malzemeler :

225 gr. spagetti
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet çentilmiş soğan
1 diş dövülmüş sarımsak
1 adet rendelenmiş havuç
400 gr. domates salçası yada 1/2 kg. kabukları soyulmuş ve küçük doğranmış domates
2 bardak et suyu
3 çorba kaşığı domates salçası
Çekilmiş küçük hindistancevizi
Kuru reyhan
Karabiber
Tuz


Yapilisi:

Zeytinyağını tavada kızdırın, içine soğanı, sarımsağı ve havucu atarak soğanlar ölünceye kadar 5 dakika süreyle karıştırarak kavurun.

Domatesi katın, lezzet vermesi için tuzunu, biberini serpin ve birer çimdik hindistan cevizi ve reyhan koyun.

Et suyunun yarısını ( pişirme sırasında gerektiği taktirde biraz daha katabilirsiniz ) ve domates salçasını yedire yedire ilave edin. Kaynadıktan sonra, ocağın altını kısın ve hafif ateşte yaklaşık 45 dakika, arada sırada karıştırarak pişirin.

Tadına bakın ve tuzunu biberini ayarlayın ( biraz toz şeker atmanız yerinde olur ).

Spagettiyi 2 litre tuzlu suda haşladıktan sonra ( iki parmağınızla ezerek kontrol edin; çok ezik olmamalıdır,Italyanlar makarnayi az pismis severler ) süzgeçte süzün. Sıcak tabakta servis yapın ve sosunu üzerine dökün.

Servis yaptığınız zaman rendelenmiş çedar peynirini üzerine serpin.
__________________

Pitsy isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Eski 14.10.09, 14:22   #2
. . . En Çatlak Kiremit . . .

Pitsy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Oct 2009
Konular: 175
Mesajlar: 2,423
Ettiği Teşekkür: 11376
Aldığı Teşekkür: 10644
Rep Derecesi : Pitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmede
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Italyan Mutfagi

Steak Mushroom Pie

Malzemeler:

1 kg bonfile
2 adet orta boy soğan
400 gr mantar
1 diş sarımsak
100 gr gravy sos(yada koyulaştırılmış et suyu) tuz
karabiber
4 adet milföy hamuru
2 adet yumurta sarısı


Yapilisi:

Bonfileler kuşbaşı doğranır. Geniş bir tencerede
sotelenir. Daha sonra mantar ve soğanlar atılır tencereye.
Et suyunu çekinceye kadar sotelenir ve et suyu eklenir.
30 dakika orta ateşte pişer.
En son bir tepsiye bir kat milföy dizilir üzerine yapılan karışımdan bir kaşık bir kat milföy üzerine karışımdan ve son milföyü de kattıktan sonra milföyün üzerine yumurta sarısı sürülür ve 200°C ısıtılmış fırında 15 dakika milföylerin yüzeyleri kızarana kadar pişirilir.
Tepsiden kare bir şekilde kesilir tabağa
alınır üzerine kendi sosu dökülür.
Mevsim sebzeleri ile servis edilir.
__________________

Pitsy isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Eski 14.10.09, 14:22   #3
. . . En Çatlak Kiremit . . .

Pitsy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Oct 2009
Konular: 175
Mesajlar: 2,423
Ettiği Teşekkür: 11376
Aldığı Teşekkür: 10644
Rep Derecesi : Pitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmede
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Italyan Mutfagi

Spagetti "Vongole" Kum Midyesi

Malzemeler:

- 1 paket spagetti
- 200 gr. Kum midyesi
- 3 diş sarımsak
- 4 yemek kaşığı sıvı margarin
- 3 yemek kaşığı krema
- Tuz-karabiber
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 adet sivribiber


Yapilisi:

Zeytinyağlı ve tuzlu suda spagetti 8 dakika haşlayıp, süzdükten sonra 2 yemek kaşığı sıvı margarin ile yağlayınız.

Sivribiberlerin içlerini çıkarıp, ince ince doğrayınız.
Kum midyelerini iyice yıkayıp, süzünüz.
Sarımsakları ayıklayıp, kıyınız.

Tavada 2 yemek kaşığı sıvı margarini kızdırıp, sivribiber ve sarımsakları sote ediniz. Midyeleri ilave edip, 5 dakika sote ettikten sonra tuz ve karabiber ile baharatlandırınız.
Ateşten alıp, kremayı ekleyip, karıştırınız.

En son sosu, spagettiye ilave edip, sıcak olarak servis ediniz.
__________________

Pitsy isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Pitsy'in Mesajına Teşekkür Etti
Eski 14.10.09, 14:23   #4
. . . En Çatlak Kiremit . . .

Pitsy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Oct 2009
Konular: 175
Mesajlar: 2,423
Ettiği Teşekkür: 11376
Aldığı Teşekkür: 10644
Rep Derecesi : Pitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmede
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Italyan Mutfagi

Osso Buko (İtalyan Usulü Dana İnciği)

Malzemeler:

- 5 adet 250 gr kemikli dana inciği
- Tuz, taze çekilmiş karabiber
- 30 gr (4 çorba kaşığı) un
- 45 gr (3 çorba kaşığı) margarin
- 200 gr (2 orta boy) soğan
- 1 diş sarmısak
- 500 gr konkase domates
- 250 ml (1 su bardağı)sek beyaz şarap
- 300 ml (1 1/4 su bardağı) et suyu
- Buke garni
- 2 çorba kaşığı limon suyu
- 1 demet maydanoz


Yapilisi:

Etleri bir tencereye, üzerini örtecek kadar soğuk su ilave ederek koyun. Bir taşım kaynatıp bir süzgece aktarın ve soğuk suya tutun. Etleri tekrar bir tencereye koyun. Üzerlerini örtecek kadar et suyu ilave edin. Bir taşım kaynatın. Üzerlerindeki köpüğü alıp, atın. Karanfilli soğanı ve *buke garniyi ilave edip, tuz ve biberini kattıktan sonra, ağır ateşte 1 saat pişirin. Bu arada fırınınızı 160°C'ye getirip ısıtın. Etler pişince ısıya dayanıklı bir kaba aktarın. Pişme suyunu süzdürerek alın. Birkaç kaşığını etlerin üzerine gezdirin.Etlerin üzerini alüminyum folyo ile örtüp önceden ısıtılmış ama etler içine konduğunda söndürülmüş olan fırına sürün.

Kalan et suyunu bir taşım kaynatın. 45 gr margarin ve 45 gr un ile meyane hazırlayın. Et suyunu meyaneye yedirin. Böylece bir dana velutesi hazırlamış olacaksınız.Bu veluteyi, tahta spatula ile sık sık karıştırarak dibini tutturmadan, ağır ateşte yaklaşık 30 dakika pişirin. Tencereyi ateşten alın. Sosun tuzunu ve biberini kontrol edin. Kremayı ve limon suyunu ekleyin. Dilerseniz velute ile birlikte orta boy 1/2 limonun suyu katılarak haşlanmış mantar ilave edebilirsiniz.

Etleri fırından alın. Üzerilerine sosu, bir tel süzgeçten geçirerek gezdirin. Maydanozu serpip, dilediğiniz garnitür ile sıcak olarak servis yapın.

*Buke Garni:
Defne yaprağı, maydanoz sapları ve yaban kekiği bir iple birbirlerine bağlanır. Bir ucu uzun bırakılır. Böylece pişme sırasında yemeğin içine sarkıtılan buke garni, gerektiği zaman kolayca yemeğin dışına alınıp, atılır. Buke garnin ana malzemesi, defne, maydanoz sapı ve yaman kekiği olmakla birlikte çoğu kez bunlara kereviz sapı ve pırasa da ilave edilir. Buke garninin değişir bazı Akdeniz ülkelerinde ada çayı, ile hatta karanfil bile buke garni içinde yer alır klasik ölçü 2 -3 dal maydanoz 1 dal yaban kekiği , 1-2 defne yaprağıdır. Yabani kekiğin bulunmadığı yerlerde yerine kekik kullanılabilir. Gerekli görülürse buke garni 1 tülbentte hazırlanabilir.
__________________

Pitsy isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Eski 14.10.09, 14:23   #5
. . . En Çatlak Kiremit . . .

Pitsy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Oct 2009
Konular: 175
Mesajlar: 2,423
Ettiği Teşekkür: 11376
Aldığı Teşekkür: 10644
Rep Derecesi : Pitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmede
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Italyan Mutfagi

Rizotto Milanez (Milano Usulü Pilav)

Malzemeler:

1 bardak basmati pirinç
1 soğan (ince kıyılmış)
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 ince dilim kıyılmış pastırma
3 bardak tavuk suyu
50 gr. rendelenmiş çedar peyniri
Karabiber
Tuz


Yapilisi:

Zeytinyağı ısıtılır ve soğanla pastırma, yakılmadan hafifçe yumuşayıncaya kadar kavurulur.Pirinç katılır ve karıştırılarak 1-2 dakika kavurulur.
Tavuk suyu ilave edilir, hafif ateşte kaynatılır.
Bir kere karıştırıldıktan sonra tencerenin kapağı kapatılır.
15-20 dakika kadar veya pirinçler yumuşayıp suyu çekinceye kadar pişirilir.Tuzu ve biberi ayarlanır.
Rendelenmiş peynirin yarısı pilava katılır ve karıştırılıp sıcak servis yapılır. Serviste geri kalan peynir üzerine serpiştirilir.
__________________

Pitsy isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Eski 14.10.09, 14:23   #6
. . . En Çatlak Kiremit . . .

Pitsy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Oct 2009
Konular: 175
Mesajlar: 2,423
Ettiği Teşekkür: 11376
Aldığı Teşekkür: 10644
Rep Derecesi : Pitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmede
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Italyan Mutfagi

Yengec Corbasi (Zuppa di Granchi)

Malzemeler:

225 gr. ayıklanmış yengeç eti
1 adet orta boy domates (soyulmuş ve küp şeklinde doğranmış)
1 adet havuç
2 adet arpacık soğan
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1,5 çorba kaşığı beyaz şarap
2 diş sarmısak
3 karanfil
1 su bardağı süt
Karabiber
Tuz


Yapilisi:

Yengeç eti 2 saat sütün içinde bekletilir.
Şarap ve yağın dışında bütün malzeme tuzlu suda haşlanır, sonra tel bir süzgeçten geçirilerek püre yapılır.
Şarap ve yağ püreye karıştırılır.
Yengeç eti pürenin içine atılarak 30 dakika pişirilir.
__________________

Pitsy isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Eski 14.10.09, 14:24   #7
. . . En Çatlak Kiremit . . .

Pitsy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Oct 2009
Konular: 175
Mesajlar: 2,423
Ettiği Teşekkür: 11376
Aldığı Teşekkür: 10644
Rep Derecesi : Pitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmede
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Italyan Mutfagi

Italyan Salatasi


Malzemeler:

3 adet havuç
3 adet patates
250 gr. iç bezelye
8-10 dilim jambon
50 gr. füme dil
8-10 adet kornişon turşu
Yarım su bardağı mayonez
Tuz



Yapılışı:

Havuçların kabuklarini temizleyip,bezelye iriliğinde doğrayın.
Pateteslerin kabuğunu soyduktan sonra onları da bezelye iriliğinde doğrayın. Sıcak suda bezelyeleri, havuçları ve patatesleri yumuşayana kadar haşlayın. Suyunu süzerek başka bir kaba aktarıp soğumasını bekleyin.
Jambon ve füme dilini ince uzun dilimler halinde doğrayın.
Sebzelerin üzerine ekleyin. Küçük doğranmış kornişon turşu ve mayonezle karıştırarak servis yapın
__________________

Pitsy isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Eski 14.10.09, 14:24   #8
. . . En Çatlak Kiremit . . .

Pitsy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Oct 2009
Konular: 175
Mesajlar: 2,423
Ettiği Teşekkür: 11376
Aldığı Teşekkür: 10644
Rep Derecesi : Pitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmede
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Italyan Mutfagi

Kabak Spagetti

Malzemeler:

4 Adet Kabak
1/2 Demet Taze Nane
2 Dis Sarmisak
1/2 Demet Maydanoz
1/2 Su Bardagi Tuzsuz Antepfistigi
Tuz, Karabiber
1 Corba Kasigi Tereyagi


Yapilisi:

Kabaklari temizleyip uzunlamasina incecik cubuklar halinde kesin. Bolca tuzlayip bir süzgecin icinde bekletin. Nane, sarmisak ve maydanozu kiyin. Tavada tereyagi ile hafifce isitin. Fistiklarin yarisini mutfak robotunda iyice ögütün ve ilik maydanozlu karisimla karistirin. Tuz ve karabiber ekleyin.
Bir tencerede bolca su kaynatin. Kaynamakta olan suya tuzla iyice yumusamis olan kabaklari atin. 2-3 dakika hasladiktan sonra suyunu süzüp servis tabagina alin. Üzerine hazirladiginiz yesil sosu koyun. Kalan fistiklari iri iri kiyip üzerine serpin, servis yapin
__________________

Pitsy isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Eski 14.10.09, 14:24   #9
. . . En Çatlak Kiremit . . .

Pitsy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Oct 2009
Konular: 175
Mesajlar: 2,423
Ettiği Teşekkür: 11376
Aldığı Teşekkür: 10644
Rep Derecesi : Pitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmede
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Italyan Mutfagi

Irmik Böregi (Gnokçi)

Malzemeler :

500 gr. süt
1/2 su bardağından bir parmak fazla irmik
175 gr. rendelenmiş kaşar veya gravyer peyniri
2 yumurta
25 gr. margarin
1 çimdik hindistan cevizi
Yarım çay kaşığı karabiber
Bir çay kaşığı tuz


Yapilisi:

25 cm. genişliğindeki bir kek kalıbını yağlayın.

Sütü derince bir tencerede kaynatın. Sonra irmiği karıştırarak süte katın, koyulaşıncaya kadar pişirin. ( İrmiğin üstünde bir kaşık batmadan durabilmelidir )

Tencereyi ateşten indirin ve içine tuzu, biberi, hindistancevizini ve rendelenmiş peynirin yarısını yumurtaya katarak iyice karıştırın. Karışımı yağlamış olduğunuz kalıba serin ve iyice soğuması için sabaha kadar bekletin.

Ertesi gün soğuyup sertleşmiş olan gnokçiyi 3 cm.'lik kareler halinde kesin. Kesilmiş dilimleri ateşe dayanıklı bir tabağa yerleştirin.

Geri kalan rendelenmiş peyniri üzerine serpiştirin ve her karenin üzerine bir çimdik yağ koyun. Sonra fazla sıcak olmayan bir fırında gnokçinin üstü nar gibi oluncaya kadar kızartın ve sıcak servis yapın.
__________________

Pitsy isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Eski 14.10.09, 14:24   #10
. . . En Çatlak Kiremit . . .

Pitsy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Oct 2009
Konular: 175
Mesajlar: 2,423
Ettiği Teşekkür: 11376
Aldığı Teşekkür: 10644
Rep Derecesi : Pitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmede
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Italyan Mutfagi

Dana Soslu Makarna

Malzemeler:

4 kisilik

500 gr. kelebek makarna
1 adet havuç
2-3 adet taze sogan
1 adet sogan
1-2 dis sarmisak
¼ demet maydonoz
400 gr. dana eti
3 yemek kasigi sivi yag
1 yemek kasigi domates salçasi
100 ml. kirmizi sarap
1 adet et suyu tableti
1 yemek kasigi nisasta
Kekik
Tuz
Karabiber (taze çekilmis)


Yapilisi:

Havucu ve soganlari temizleyip, incecik dograyin. Sarmisagi ve maydonozu kiyin. Dana etini küp seklinde dograyin.
Eti kizgin yagda 1 dakika kavurun. Tavadan alip, tuz ve karabiber ekin. Ayni tavada havuç ve sogani koyun, 5 dakika kavurun. Tuz ve karabiber serpin.
Salça, taze sogan ve sarmisagi tavaya ilave edin. 3 dakika pisirip, sarabi katin. Bir tasim kaynayip, 1 su bardagi suda erimis et suyu tabletini katarak, 10 dakika pisirin.
Makarnayi bol tuzlu suda dirice haslayin. Suyunu süzün. Nisastayi 1 çay bardagi suda eritip, etlerle birlikte sarapli sosa katin.
Kekikle tatlandirin. Sosu atesten indirin. Makarnalarla karistirin. 5 dakika dinlendirin ve servis yapin. .
__________________

Pitsy isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
italyan, mutfagi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


İlgili Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Angelico Fra (1395- 1455) | İtalyan Ressam ReaL Yabancı Ressamların Biyografileri 9 24.10.18 02:03
Gian Lorenzo Bernini (1598 - 1680) | İtalyan Heykeltıraş Canan Heykeltıraşların Biyografileri 16 13.09.18 21:01
Cane Corso İtalyan Köpeği Slower Hayvanlar Alemi 18 17.03.15 14:44
Andrea del Sarto (1486 - 1530) | İtalyan Ressam ReaL Yabancı Ressamların Biyografileri 12 02.05.14 09:32
Mini İtalyan: Alfa Romeo MiTo Kartal Araç Tanıtımları 1 06.03.09 05:36


WEZ Format +3. Şuan Saat: 13:49.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.
Copyright ©2000 - 2019 www.forumgercek.com
Protected by CBACK.de CrackerTracker
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.
Page Rank Icon
Bumerang - Yazarkafe
McAfee Site Denetleme
Norton Site Denetleme
www.forumgercek.com Creative Commons Alıntı-Lisansı Devam Ettirme 3.0 Unported Lisansı ile lisanslanmıştır.