Merhabalar
Forum Gerçek üyesi değilsiniz ya da Üye Girişi yapmamışsınız.
Sitemizden tam olarak yararlanabilmek için;
Lütfen Buraya tıklayarak üye olunuz.
Forum Gerçek

Forumları Okundu Kabul Et Bugünkü MesajlarYazdığım Cevaplar Açtığım Konular Kim Nerede
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Mutfağı > Diğer Yemekler


Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Eski 14.10.09, 14:31   #1
. . . En Çatlak Kiremit . . .

Pitsy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Oct 2009
Konular: 175
Mesajlar: 2,423
Ettiği Teşekkür: 11376
Aldığı Teşekkür: 10644
Rep Derecesi : Pitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmede
Ruh Halim: none
Standart Afrika Mutfağı

Acılı Tavuklu Pilav


Malzemeler:
  • Yağ (Rafine) 4 çorba kaşığı
  • Tavuk (Dört parçaya bölünmüş) 1 adet
  • Salam (Dilimlenmiş) 225 gr.
  • Soğan (Kıyılmış) 2 adet
  • Kırmızı biber (Acı, Dövülmüş) 4 adet
  • Tuz 2 silme çay kaşığı
  • Karabiber Yarım silme çay kaşığı
  • Yeni bahar Yarım silme çay kaşığı
  • Domates (Soyulmuş ve kıyılmış) Yarım kilo
  • Domates suyu 1,5 bardak
  • Taze fasulye 100 gr.
  • Pirinc 1 su bardağı


Yapılışı:
Yağı geniş bir tencerede eritip tavukları kızartın.
Tavukları tencereden çıkartın, içine salamı, soğanı, kırmızı acı biberi, tuzu, karabiberi ve yeni baharı atın.
Soğanlar yumuşayıncaya kadar karıştırarak soğanları kavurun.
Domatesi ve domates suyunu katın. Kaynatın, sonra tavukları koyun ve üzerine taze fasulyeyi serpiştirin.
Tencerenin kapağını kapatarak ağır ateşte 15 dakika pişirin.
Bu arada, tuzlu suda pirinci 10 dakika haşlayıp suyunu süzün.
Pirinci, domates karışımına katın ve suyunu çekinceye kadar 15 dakika daha pişirin. Sıcak sıcak servis yapın.
__________________

Pitsy isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Eski 14.10.09, 14:31   #2
. . . En Çatlak Kiremit . . .

Pitsy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Oct 2009
Konular: 175
Mesajlar: 2,423
Ettiği Teşekkür: 11376
Aldığı Teşekkür: 10644
Rep Derecesi : Pitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmede
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Afrika Mutfağı

Lokma Tatlısı (Batı Afrika)

Malzemeler:
  • Un 18 çorba kaşığı (175 gr.)
  • Kabartma tozu 1,5 silme çay kaşığı
  • Tuz Bir çimdik
  • Yumurta 1 adet
  • Süt 1 bardak
  • Vanilya 1 silme çay kaşığı
  • Portakal esansı Birkaç damla
  • Yağ (Kızartma için)
  • Pudra şekeri (Servis için)


Yapılışı:
Bir kap içinde unu tuz ve kabartma tozuyla karıştırın.
Yumurtayı süt, vanilya ve portakal esansı ile birlikte iyice çalkalayın.
Süt karışımını bulamaç yapıncaya kadar azar azar unun üzerine dökün.
Derince bir tavaya bolca yağ koyun ve kızdırın (bir lokma ekmek atıldığında, ekmek kahverengi olacak şekilde kızarmalı).
Kızgın yağın içine bir çay kaşığı hamur atın ve nar gibi kızartın.
Yağdan çıkardığınız kızarmış hamurları bir peçete kâğıdında süzün.
Üzerine pudra şekeri serperek sıcak sıcak servis yapın.

*Meyveli lokma: Kızartmadan önce hamurun içine kıyılmış dört iri muz veya 3 portakalın dilimlerini karıştırabilirsiniz.
__________________

Pitsy isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Eski 14.10.09, 14:32   #3
. . . En Çatlak Kiremit . . .

Pitsy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Oct 2009
Konular: 175
Mesajlar: 2,423
Ettiği Teşekkür: 11376
Aldığı Teşekkür: 10644
Rep Derecesi : Pitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmede
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Afrika Mutfağı

Marmelat (Batı Afrika)

Malzemeler:
  • Mürdüm eriği ( Kuru) 500 gr.
  • Tozşeker 4,5 bardak
  • Limon suyu 1 limondan


Yapılışı:
Kuru mürdüm eriğini yıkayın. Bol suyla yumuşayıncaya kadar pişirin.
Piştikten sonra tel süzgeçten geçirerek şekeri katın ve şeker eriyip koyulaşıncaya kadar kaynatmaya devam edin.
Şeker koyulaşınca limon suyunu katın ve bir taşım kaynattıktan sonra ateşten indirin.

*Soguduktan sonra, hava almayacak şekilde cam kavanozda ve güneş ışığı görmeyen serin bir yerde muhafaza ederseniz daha uzun ömürlü olur.
__________________

Pitsy isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Eski 14.10.09, 14:32   #4
. . . En Çatlak Kiremit . . .

Pitsy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Oct 2009
Konular: 175
Mesajlar: 2,423
Ettiği Teşekkür: 11376
Aldığı Teşekkür: 10644
Rep Derecesi : Pitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmede
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Afrika Mutfağı

Börülceli Ton Balığı

Malzemeler:
  • Börülce yarım kilo
  • Su (Sıcak) 4,5 bardak
  • Soğan (Doğranmış) 1 adet
  • Domates (İri, Kabuğu soyulmuş ve doğranmış) 1 adet
  • Kırmızı biber (Acı, dövülmüş) 3 adet
  • Salça 2 silme çorba kaşığı
  • Mısırözü yağı 3 çorba kaşığı
  • Ton Balığı 1 konserve
  • Tuz Biber
  • Muz (Ham, Doğranmış) 2 adet
  • Mısırözü yağı (Kızartma için)


Yapılışı:
Börülceyi yıkayıp sıcak suyla birlikte bir tencereye koyun ve iki dakika kaynatın, ateşten indirerek 2 saat kadar dinlendirin, sonra suyunu süzün.
Yeni su koyarak tekrar kaynatın ve kaynadıktan sonra ağzını kapayarak ağır ateşte pişirin. Börülce piştikten sonra içine soğanı, domatesi, kırmızı biberi katın ve 15 dakika kadar pisirin. Eğer börülce suyunu çekerse biraz kaynar su koyun.


Börülceyi karıştırarak salçayı, yağı ve ton balığını katın.
Tencerenin kapağını kapadıktan sonra hafif ateşte 10 dakika daha pişirin. Sonra tencerenin kapağını açın ve karıştıra karıştıra 5 dakika kadar kaynatın. Tuzunu biberini ayarlayın.
Muz dilimlerini tuzlayın.


Tavanın içine bolca yağ koyup muz dilimlerini nar gibi kızartın.
Sonra kâğıt peçete üzerine alarak yağını süzün.
Böğrülceli ton balığını kızarmış muzla birlikte servis yapın.
__________________

Pitsy isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Eski 14.10.09, 14:32   #5
. . . En Çatlak Kiremit . . .

Pitsy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Oct 2009
Konular: 175
Mesajlar: 2,423
Ettiği Teşekkür: 11376
Aldığı Teşekkür: 10644
Rep Derecesi : Pitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmede
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Afrika Mutfağı

Naneli & Biberli Kuzu Budu (Güney Afrika)

Malzemeler:
  • Kuzu butu (kemikleri ayrılmış) 2 kg.
  • Yeşil pul biber 3 çay kaşığı
  • Karabiber 2 çay kaşığı
  • Sarmısak 5 diş
  • Biberiye (taze) 1 tutam
  • Nane (taze) 2-3 tutam
  • Şarap Sirkesi (veya limon suyu) 3 kaşık
  • Soya sosu 3 kaşık
  • Dijon Hardalı 2 kaşık
  • Tuz


Yapılışı:
Eti soğuk suda yıkayın ve kağıt havluyla kurulayın.
Biberleri havanda dövün ve üçte ikisini bir kenara ayırın.
Sarmısağı kıyın. Biberiyeyi ve naneyi yıkayın, kurumaya bırakın, ve yapraklarını koparın.
Bütün bunları sirke veya limon suyu veya soya sosuyla karıştırın.


Kuzu etini bu karışımın içinde bir gece bekletin.
Eti sostan çıkarın ve fazla suyunu alın, sosu bir kenara ayırın.
Fırını 180 derece kızdırın.


Bu arada, hardalı butun üstüne yayın, ve geri kalan biberleri üstüne serpiştirin. Eti dörtgen fırın kabına yerleştirin. Sosu ekleyin, fakat doğrudan etin üstüne dökmeyin. Fıında 90 dakika pişirin.
Eti servis yapmadan önce biraz soğumasını bekleyin.

*Etler sosa tamamen bulanmış olarak servis yapılmalı.
__________________

Pitsy isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Eski 14.10.09, 14:32   #6
. . . En Çatlak Kiremit . . .

Pitsy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Oct 2009
Konular: 175
Mesajlar: 2,423
Ettiği Teşekkür: 11376
Aldığı Teşekkür: 10644
Rep Derecesi : Pitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmede
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Afrika Mutfağı

Fırında Sütlaç (Batı Afrika)

Malzemeler:
  • 1lt süt
  • 100gr şeker
  • 100gr dövülmüş şamfıstığı
  • 25gr uzun kulaklı pirinç
  • 25 gr ince kıyılmış badem


Yapılışı:
Süt kaynama noktasındayken pirinci atın.
Tencerenin kapağını kapayın ve arada sırada karıştırarak koyulaşıncaya kadar ağır ateşte pişirin.
Şekerini ilave edin ve 1 dakika daha tıkırdatarak soğumaya bırakın.
Badem ve şam fıstıkla süsleyerek soğuk servis yapın.
__________________

Pitsy isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Eski 14.10.09, 14:32   #7
. . . En Çatlak Kiremit . . .

Pitsy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Oct 2009
Konular: 175
Mesajlar: 2,423
Ettiği Teşekkür: 11376
Aldığı Teşekkür: 10644
Rep Derecesi : Pitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmede
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Afrika Mutfağı

Nisastali Kek

Malzemeler:
  • 200gr nişasta
  • 1 adet yumurta
  • 1 bardak pudra şekeri
  • 50gr un
  • 1 bardak süt
  • 75gr tereyağı
  • 65gr hindistancevizi
  • 2,5 silme çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı vanilya
  • 1 çimdik tuz
  • Vanilyalı dondurma (Servis için )


Yapılışı:
Nişastayı bir kasenin içine koyun, sütü ve yumurtayı çırparak karıştırın, sonra 5 dakika dinlendirin. Başka bir kasede pudra şekeri ile yağı bulamaç halini alıncaya kadar çırpın, içine nişasta karışımını ve hindistancevizini ekleyin.

Karışımı iyice çırpın. Unu, tuzu ve kabartma tozunu eleyin, sonra nişasta hamurunun içine katın. Vanilyayı ilave edin.

Bir tepsiyi hafifçe yağlayıp unlayın. Karışımı tepsiye koyun ve önceden 190 derece ısıtılmış bir fırında 40 dakika veya kek altın sarısı rengini alıncaya kadar pişirin.
Kare şeklinde kestikten sonra vanilyalı dondurma ile birlikte servis yapın.
__________________

Pitsy isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
mutfagi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


İlgili Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Cezayir'deki Fransız Vahşeti - Diğer Afrika Ülkelerindeki Katliam Ve Zulum Kartal Tarihteki Soykırımlar | Tarihsel Katliamlar 10 10.08.12 12:48
Türk Mutfağının Tarihsel Gelişimi Umutgüneşi Diğer Yemekler 1 02.12.09 00:13
Caz Tarihi oneyouu Müzik Kültürü ve Tarihi 1 04.07.09 21:33
Afrika'nın keşfi oneyouu İcatlar - Mucitler | Keşifler - Kaşifler 0 28.01.09 20:43
Afrika'nın Sömürgeleşmesi oneyouu Dünya Tarihi 0 25.01.09 05:49


WEZ Format +3. Şuan Saat: 12:18.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.
Copyright ©2000 - 2019 www.forumgercek.com
Protected by CBACK.de CrackerTracker
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.
Page Rank Icon
Bumerang - Yazarkafe
McAfee Site Denetleme
Norton Site Denetleme
www.forumgercek.com Creative Commons Alıntı-Lisansı Devam Ettirme 3.0 Unported Lisansı ile lisanslanmıştır.