Merhabalar
Forum Gerçek üyesi değilsiniz ya da Üye Girişi yapmamışsınız.
Sitemizden tam olarak yararlanabilmek için;
Lütfen Buraya tıklayarak üye olunuz.
Forum Gerçek

Forumları Okundu Kabul Et Bugünkü MesajlarYazdığım Cevaplar Açtığım Konular Kim Nerede
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Mutfağı > Diğer Yemekler


Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Eski 14.10.09, 14:34   #1
. . . En Çatlak Kiremit . . .

Pitsy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Oct 2009
Konular: 175
Mesajlar: 2,423
Ettiği Teşekkür: 11376
Aldığı Teşekkür: 10644
Rep Derecesi : Pitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmede
Ruh Halim: none
Standart Çin Mutfağı

Tatlı-Ekşi Sebzeli Noodle

Malzemeler:
  • 1/2 paket Çin makarnası
  • 1 havuc (şerit doğranmış)
  • Birkaç kereviz sapı
  • Biraz taze zencefil
  • 2-3 diş sarımsak
  • 1 dolmalık yeşil biber
  • 1 adet soğan (kalın doğr.)
  • 5-6 adet orta boy mantar
  • 2 sap taze soğan
  • 2 dolu tatlı kaş. bal
  • 1 kahve finc. limon suyu (veya
  • 1/2 sirke)
  • 1/2 kahve finc. soya sosu
  • 1 tatlı kaş. mısır nişastası
  • 1 - 2 çay kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı susam


Yapılışı:
Soğanı ve şerit doğranmış havucu sıvı yağda karıştırarak pişirin.
Sarmısağı ve şerit dolmalık biberi ve kıyılmış zencefili ekleyip pişirmeye devam edin.


Susamları ve kıyılmış kereviz saplarını da ilave edip sebzelerle birlikte kavurun. İri doğranmış mantarı da ekleyip ayrı bir kapta karıştırdığınız bal, sirke, soya sosu ve nişastayı da sebzelere ilave edin; kalınlasana kadar 1-2 dk. karıştırın. Bu arada 2-3 dak. haşladığınız makarnayı süzün, pul biber ile birlikte tatlı-ekşi soslu sebzelere ilave edin. İyice karıştırın.
Son olarak şerit halinde doğradığınız taze soğanı da serpiştirerek servis yapın.



*Çin makarnası yerine jasmin ve basmati pirinci de kullanabilirsiniz.
*Sebzeleri cok pişirmeyin, hem besin değerini kaybeder hem de lezzetini yitirir.
__________________

Pitsy isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Pitsy'in Mesajına Teşekkür Etti
Eski 14.10.09, 14:34   #2
. . . En Çatlak Kiremit . . .

Pitsy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Oct 2009
Konular: 175
Mesajlar: 2,423
Ettiği Teşekkür: 11376
Aldığı Teşekkür: 10644
Rep Derecesi : Pitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmede
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Çin Mutfağı

Çin Usulü Dana Kavurma

Malzemeler:
  • Çin tavası (wok)
  • 750 gr. kuşbaşı dana eti
  • 2 ortaboy soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 4 adet domates
  • 2 yemekkaşığı zeytinyağı
  • 2 çaykaşığı pul biber
  • 1 çaykaşığı tuz

Yapılışı:
Kızdırılmış çin tavasını hafif yağlayın.
Soğan ve sarımsağı beraberce öldürün
Etleri bu karışıma ilave edin ve devamli karıştırarak etleri yumuşatın.

Daha sonra rendelenmiş domatesleri ekleyin.
Kırmızı pulbiberi ve tuzuda koyarak kısık ateşte 20 dk. pişirin.
__________________

Pitsy isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Pitsy'in Mesajına Teşekkür Etti
Eski 14.10.09, 14:35   #3
. . . En Çatlak Kiremit . . .

Pitsy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Oct 2009
Konular: 175
Mesajlar: 2,423
Ettiği Teşekkür: 11376
Aldığı Teşekkür: 10644
Rep Derecesi : Pitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmede
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Çin Mutfagi

Karides Kavurma

Malzemeler:
  • 1/2 kg karides (cimcime-çiğ)
  • 4 diş sarımsak
  • 3 adet taze soğan
  • 1 adet domates (irice)
  • 1 çorba kaşığı domates püresi (veya salçası)
  • 1 kahve fincanı sıvı yağ
  • 1 adet kök zencefil (kibrit kutusu büyüklüğünde ve taze)
  • 1 çay kaşığı tane karabiber
  • 1/2 çay kaşığı Tabasco (Acı sos)
  • 1 çorba kaşığı beyaz şarap
  • 1 çorba kaşığı soya sosu
  • Tuz, karabiber

Yapılışı:
Sıvı yağı derin bir kapta (wok tercih edilir) kızdırın.
Zencefilleri ince ince doğrayın. Sarmısakları da ince doğrayın ve ikisini birlikte kızgın yağda yumuşayana kadar pişirin.
Çiğ karidesleri ayıklayıp karışıma ilave edin ve 2 dakika kadar pişirin.
Önceden havanda dövülmüş tane karabiberleri, Tabasco’yu ve domates püresini ilave edip karıştırmaya devam edin.
Bu arada domatesi de küçük küpler halinde doğrayın ve soya sosu ve şarap ile birlikte karışıma katın.
Yeşil soğanın yalnız yeşil kısımlarını kibrit çöpü büyüklüğünde daha önceden doğrayıp hazırlayın ve bu aşamada ilave edin. Tadlandırmak için yeterince tuz ve karabiber serpin.

*Mutlaka sıcak servis yapınız.
__________________

Pitsy isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Pitsy'in Mesajına Teşekkür Etti
Eski 14.10.09, 14:35   #4
. . . En Çatlak Kiremit . . .

Pitsy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Oct 2009
Konular: 175
Mesajlar: 2,423
Ettiği Teşekkür: 11376
Aldığı Teşekkür: 10644
Rep Derecesi : Pitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmede
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Çin Mutfağı

Çin Böregi

Malzemeler:
  • 1 adet yufka
  • 6 yemek kaşığı ince doğranmış lahana
  • 1 soğan
  • 1 havuç
  • 1,5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 4 yemek kaşığı soya filizi
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Soya sosu


Yapılışı:
Sıvıyağı geniş bir tavada kızdırın. Lahana, ince kıyılmış soğan, rendelenmiş havuç, soya filizi ve tuzu ilave edip 5 dakika kavurun.
Yufkayı dört eşit üçgen parçaya bölün.
Hazırladığınız içi yufkaların geniş tarafına paylaştırın. Kalın sigara böreği şeklinde sarın.
Böreklerin her iki tarafını da kızdırılmış bol sıvı yağda kızartın.
Sıcak olarak ve yanında soya sosu ile birlikte servis yapın.
__________________

Pitsy isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Pitsy'in Mesajına Teşekkür Etti
Eski 14.10.09, 14:38   #5
. . . En Çatlak Kiremit . . .

Pitsy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Oct 2009
Konular: 175
Mesajlar: 2,423
Ettiği Teşekkür: 11376
Aldığı Teşekkür: 10644
Rep Derecesi : Pitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmede
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Çin Mutfagi

Szechuan Usulü Tavuk

Malzemeler:
  • - 350 gr tavuk göğsü
  • - 1 adet yumurta beyazı (çırpılmış)
  • - 1 yemek kaşığı mısır nişastası
  • - 2 adet taze soğan
  • - 1 tatlı kaşığı zencefil
  • - 1 tatlı kaşığı hoisin sos
  • - 1 tatlı kaşığı chili püresi( acı kırmızı pul biberi az bir zeytinyağı içinde püre yapın)
  • - 1 yemek kaşığı dry sherry
  • - 115 gr cashew fıstığı
  • - 1 çay kaşığı susam yağı
  • - 1 adet yeşil dolmalık biber

Yapılışı:
Tavuk göğsünü küçük küpler halinde kesiniz. Dolmalık biber ve taze soğanları ayrı ayrı doğrayınız.

Derin bir kap içerisinde, tavuk parçalarını, tuz, yumurta beyazı ve mısır nişastasını iyice karıştırınız.

WOK’un içinde 2 yemek kaşığı sıvıyağ koyup kızdırın, yağ kızınca tavuklara renk verdiriniz. Tavukların rengi beyaza dönünce bir kevgir yardımı ile WOK’dan çıkarın ve kapaklı bir kaba koyunuz. WOK’un içinde doğrandığınız yeşil biberleri, taze soğanı ve zencefili koyup sote ediniz.

En son olarak tavukları, dry sherryi, chili püresi ve hoisin sosu ekleyip, biraz kavurun.

Ateşten indirmeden, önce cashew fıstıklarını ekleyip, bir çeviriniz. Üzerine susam yağını gezdirip sıcak olarak servis ediniz.
__________________

Pitsy isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Pitsy'in Mesajına Teşekkür Etti
Eski 14.10.09, 14:39   #6
. . . En Çatlak Kiremit . . .

Pitsy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Oct 2009
Konular: 175
Mesajlar: 2,423
Ettiği Teşekkür: 11376
Aldığı Teşekkür: 10644
Rep Derecesi : Pitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmede
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Çin Mutfağı

Buharda Pişmiş Çin Mantısı

Malzemeler:
  • 250 gr dana kıyma
  • Yarım soğan
  • 100 gr havuç
  • 750 gr un
  • Yarim çorba kaşığı sıvı yağ
  • Yarim tatlı kaşığı karabiber,
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam çin tuzu
  • Kırmızı biber, nane ve arzuya göre diger baharatlar


Yapılışı:
Kıymayı biraz su ve yağla terbiyeleyin.
Bütün baharatlari ekleyip bir kenarda bekletin.
Un üçte bir ölçek su konarak hamur haline getirilir.
Sert bir şekilde yoğurduktan sonra on dakika bekletin.
Daha sonra hamuru bir parmak kalınlığında şeritler şeklinde ayırın.
Elde ettiğiniz şeritleri 2 cm lik eşit parçalara ayrılır.
Oklava yardımıyla bu parçalar açılır.
Mantı hamurlarının ortalarına bir parça kıyma koyun.
Istiridye şekli vererek hamurları kapatın.
Hazirlanan bu mantılar bir tencereye konup buhar ateşinde pişirilir.

*İstenirse soya sosu veya acıbiber sosu ile servis yapabilirsiniz.
__________________

Pitsy isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Pitsy'in Mesajına Teşekkür Etti
Eski 14.10.09, 14:39   #7
. . . En Çatlak Kiremit . . .

Pitsy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Oct 2009
Konular: 175
Mesajlar: 2,423
Ettiği Teşekkür: 11376
Aldığı Teşekkür: 10644
Rep Derecesi : Pitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmede
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Çin Mutfağı

Kağıtta Balık

Malzemeler:
  • 150 gr havuç (kazınıp, ince çubuklar halinde doğranmış)
  • 3 taze soğan (dış yaprakları ayıklanıp, ince çubuklar halinde doğranmış)
  • 2 tatlı kaşığı kıyılmış maydanoz
  • 300 gr beyaz etli balık filetosu
  • 1 tutam karabiber
  • 1 limon (ince dilimlenmiş)
  • Su
  • Yağlı kağıt


Yapılışı:
Bir tencereye 8 su bardağı su koyup, tencereyi ateşe oturtarak, suyu kaynamaya bırakın.
Yağlı kağıttan, bir kenarı 25 cm çapında kare biçimi 4 kağıt kesin.
Havuç, taze soğanlar ve maydanozu bir kasede karıştırıp,
kağıtların üstlerine eşit miktarlarda paylaştırın.


Keskin bir bıçakla balık filetolarını çok ince şeritler halinde kesip,
sebzelerin üstüne eşit miktarlarda yerleştirin.
Her kümenin üstüne sıvıyağ gezdirip, karabiber serpin.
Kare biçimi kağıtlardan birini karşılıklı iki kenarından tutup, biri öbürünün üstüne gelecek biçimde harcın üstüne katlayın.


Kalan iki kenarı da birbirinin üstüne gelecek biçimde kıvırıp, bir kez daha kıvırarak paketi bütünüyle kapatın ve katlama yerlerini elinizle bastırarak, yapışmalarını sağlayın.
Kalan üç paketi de aynı biçimde hazırlayıp, balık paketlerini delikli bir buğulama kabına yan yana yerleştirin.


Buğulama kabını suyun kaynamakta olduğu tencereye oturtup,
üstünü örterek balık paketlerini beş dakika buharda pişirin.
Sonra tencereyi ateşten alıp, buğulama kabındaki paketleri
4 ayri servis tabağına yerleştirin.


Limon dilimleriyle süsleyerek hemen servis yapın.
__________________

Pitsy isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Pitsy'in Mesajına Teşekkür Etti
Eski 14.10.09, 14:40   #8
. . . En Çatlak Kiremit . . .

Pitsy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Oct 2009
Konular: 175
Mesajlar: 2,423
Ettiği Teşekkür: 11376
Aldığı Teşekkür: 10644
Rep Derecesi : Pitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmede
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Çin Mutfağı

Çin Usulü Sazan Balığı

Malzemeler:
  • 1,5 kg.'lık temizlenmiş bir sazan balığı
  • 3/4 su bardağı su
  • Yarım su bardağı et suyu
  • 1 su bardağı sek beyaz şarap
  • 1/2 çorba kaşığı rafine yağ

Harcı :
  • 4 çorba kaşığı pirinç (yıkanıp 20 dakika ılık suda bekletilmiş ve süzülmüş)
  • 4 adet ince kıyılmış taze soğan
  • 1 dilim kıyılmış jambon
  • 1 tablet dövülmüş tavuk suyu konsantresi
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz


Yapılışı:
Harcı hazırlamak için orta boy bir kasede pirinç, jambon, taze soğan, dövülmüş tavuk suyu konsantresi, tuz ve karabiber karıştırılır.
Hazırlanan bu harç sazan balığının karnına doldurulup balığın karnı iple dikilir. Balık büyükçe bir tencereye yerleştirilip, üstüne su konur.


Daha büyük bir tencerenin dibine bir tel ızgara yerleştirilip, tencere yarıya kadar kaynar suyla doldurulur. Balığın bulunduğu tencere, büyük tenceredeki ızgaranın üstüne yerleştirilip büyük tencerenin kapağı kapatılır.
Büyük tencere orta ateşe oturtulup, balık 45 dakika buharda pişirilir.


Büyük tencerenin kapağı açılarak, balığın bulunduğu tencereye et suyu ve şarabı eklenir. Büyük tencerenin kapağı yeniden kapatılarak, balık 45 dakika daha, eti yumuşayana kadar pişirilir. Büyük tencere ateşten alınıp, içindeki daha küçük tencere çıkartılır. Balık bir delikli kepçeyle ısıtılmış bir servis tabağına aktarılıp, üzerine rafine yağ dökülerek servis yapılır.
__________________

Pitsy isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Pitsy'in Mesajına Teşekkür Etti
Eski 14.10.09, 14:40   #9
. . . En Çatlak Kiremit . . .

Pitsy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Oct 2009
Konular: 175
Mesajlar: 2,423
Ettiği Teşekkür: 11376
Aldığı Teşekkür: 10644
Rep Derecesi : Pitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmede
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Çin Mutfağı

Cu En Çorbası


Malzemeler:
  • 15-20 adet mantar
  • 7-8 adet yeşil taze soğan
  • 2 adet orta boy havuç
  • Yarım paket çubuk makarna
  • 1 çay kaşığı toz zencefil
  • 2 diş dövülmüş sarmısak
  • 7-8 bardak sebze suyu
  • 4 yemek kaşığı soya sosu
  • 1 tatlı kaşığı acı biber salçası
  • 4 yemek kaşığı sıvıyağı
  • 1 çay kaşığı tuz


Yapılışı:
Taze soğan ayıklanıp, ince ince doğranır.
Havuçlar soyulup kibrit çöpü halinde kesilir.
Mantarlar boylamasına saplarından dörde bölünür.
Bu arada makarna 5 bardak tuzlu suda 9-10 dakika haşlanır. Suyu süzülür.
Bir tavada toz zencefil ve dövülmüş sarmısak sıvıyağ ile hafifçe 1-2 dakika kavrulur. Üzerine mantar, soğan ve havuç katılır, karıştırılarak kavrulmaya devam edilir.


Yaklaşık 7-8 dakika sonra sebze suyu ilave edilip; soya sosu, acı biber salçası ve tuz eklenir. Pişmeye bırakılır.

Çorba kaynamaya başlayınca kapağı acilip, 3 dakika daha kaynatılır. Eğer varsa üzerindeki köpük delikli kepçe ile alınır. Sonra da içine haşlanmış makarnalar eklenip, ocaktan alınır. Sıcak olarak servis yapılır.
__________________

Pitsy isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Pitsy'in Mesajına Teşekkür Etti
Eski 14.10.09, 14:40   #10
. . . En Çatlak Kiremit . . .

Pitsy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Oct 2009
Konular: 175
Mesajlar: 2,423
Ettiği Teşekkür: 11376
Aldığı Teşekkür: 10644
Rep Derecesi : Pitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmede
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Çin Mutfagi

Pirinç Mücveri

Malzemeler:
  • 300 gr. Uzun taneli pirinç
  • 250 gr. Taze soğan
  • 200 gr. Kırmızi tatlı biber
  • 125 gr. Margarin
  • 2 yemek kaşığı soya sosu
  • 1 Diş ezilmiş sarmısak
  • 4 Adet yumurta
  • Aci kırmızı biber
  • Tuz


Yapılışı:
Pirinçleri 1 litre tuzlu suda 15 dakika haşladıktan sonra süzüp soğumaya bırakın. Taze soğanı ince şeritler halinde doğrayın. Kırmızı dolmalık biberleri ayıklayıp şerit şerit kesin. Biber ve taze soğanları haşladığınız pirince katın. Yumurta, soya sosu, sarmısağı ve acı biberi karıştırın.


Diğer tarafta margarini bir tavada eritin. Hazırladığıınız karışımı porsiyon porsiyon bir yemek kaşık yardımı ile tavaya koyun, üzerine bastırıp yassılaştırın. Her iki tarafını 3-4 dakika olmak üzere çıtır çıtır kızartın. Fazla yağın süzülmesi için ayrı bir kaba alın, sonra tatlı-ekşi Çin sosu ile birlikte servis yapın.
__________________

Pitsy isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Pitsy'in Mesajına Teşekkür Etti
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
dunya, mutfagi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


İlgili Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
MooN'dan Cordon Bleu Tarifi - Fransız Mutfağı Chevy Et Yemekleri 23 12.03.15 19:59
Türk Mutfağının Tarihsel Gelişimi Umutgüneşi Diğer Yemekler 1 02.12.09 00:13
Yemeğin tarihi Umutgüneşi Diğer Yemekler 6 26.01.09 04:22


WEZ Format +3. Şuan Saat: 13:48.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.
Copyright ©2000 - 2019 www.forumgercek.com
Protected by CBACK.de CrackerTracker
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.
Page Rank Icon
Bumerang - Yazarkafe
McAfee Site Denetleme
Norton Site Denetleme
www.forumgercek.com Creative Commons Alıntı-Lisansı Devam Ettirme 3.0 Unported Lisansı ile lisanslanmıştır.