14.10.2009, 14:50 | #1 |
Çevrimdışı
|
Avusturya Mutfağı
Ispanakli Snitzel
Malzemeler: 4 adet dövülmüs piliç gögsü 200 gr ispanak 2 adet yumurta 1 fincan un 1 su bardagi sivi yag 1,1/2 çay bardagi mayonez ½ demet maydanoz tuz,karabiber Yapilisi: Yumurtalari derin bir kaba kirdiktan sonra, tuz ve karabiberi ekleyin. Piliç gögsünü önce yumurtaya sonra galeta ununa bulayin. Kizdirilmis sivi yagda kizartin. Ispanaklari ve maydanozu yikayin, ince ince dogradiktan sonra haslayin. Mayonezi ispanaklarla karistirin. Servis tabagina aldiginiz sinitzellerin üzerine ispanakli sosu dökerek servis yapin. |
Pitsy'in Mesajına Teşekkür Etti |
14.10.2009, 14:51 | #2 |
Çevrimdışı
|
Cevap: Avusturya Mutfagi
Viyana Snitzeli
Malzemeler: 600gr tavuk gögsü 1 çay kasigi tuz 2 adet çirpilmis yumurta 1 kutu hamsi konservesi 3-4 çorba kasigi ufalanmis ekmek içi 100 gr margarin limon dilimleri Yapilisi: Tavuk gögüslerini incelene kadar dövün. Ekmek kirintilarina tuz, karabiber katin ve gögüsleri bunlarla karistirin. Kizgin yagda, orta ateste iki taraflarini da pisirin. Servis yaparken limon dilimleri ve rulo halinde hamsi yada sardalya filetolari ile süsleyin. Yanina garnitür olarak sogan ve patates kizartmasi yenir. |
Pitsy'in Mesajına Teşekkür Etti |
14.10.2009, 14:51 | #3 |
Çevrimdışı
|
Cevap: Avusturya Mutfagi
Et Sarma
Malzemeler: 1/2 kg nuar 6 adet tostluk kasar peyniri dilimi 1/2 demet maydanoz 2 orta boy kuru sogan tuz,karabiber biraz un Yapilisi: 1/2 kg Nuar etini ince dilimler halinde kesilip snitzel tarzinda dövülür. Et dilimlerinin üzerine tuz ve karabiber ekilir. Maydanoz ve sogan birlikte incecik kiyilarak et dilimlerinin üzerine yayilir. Kasar peyniri et dilimlerini kaplayacak sekilde yerlestirilir. Et dilimleri rulo yapilarak tutmasi için yarim kürdan rulonun ortasina takilir. Etler teflon tavada iyice kizartilir ve kizardiktan sonra üzerine su ilave edilerek pismeye birakilir. Etler pistikten sonra tavadan bir tabaga alinir. Tavadaki sosa biraz un eklenerek sosun hafif koyulasmasi saglanir ve etler tekrar tavadaki sosun içine konulur. Etler 5 dakika daha bu sosla birlikte pistikten sonra servis yapilir. |
Pitsy'in Mesajına Teşekkür Etti |
14.10.2009, 14:52 | #4 |
Çevrimdışı
|
Cevap: Avusturya Mutfagi
Tavuklu Börek
Malzemeler 5 adet milföy hamuru 500 gr piliç gögsü 200 gr mantar 1 çorba kasigi un 1 çorba kasigi tereyagi 2 su bardagi süt 1 yumurta 1 sogan 1 fincan sivi yag Tuz, karabiber Yapılışı Piliç gögüslerini kusbasi dograyin, mantarlari yikayip süzün ve findik büyüklügünde parçalara kesin. Kizgin tavaya sivi yag koyun ve incecik kestiginiz sogani ve piliç parçalarini ekledikten sonra 8-10 dakika karistirarak kavurun. Mantari ilave edip 8-10 dakika daha kavurun. Tuz ve karabiberi ekleyin. Diger yanda ayri bir tencerede unu tereyagiyla pembelesene kadar kavurun. Üzerine soguk süt ekleyip karistirin. 3-5 dakika kaynatin. Pisen tavuklari hazirladiginiz sosa karistirin ve tuzunu, karabiberini kontrol edip sicakta bekletin. Firini 200 derecede isitin ve milföy hamurlarini bir firin tepsisine dizin. Yumurtayi iyice çirpip firçayla hamurlarin üzerine sürdükten sonra hamurlari firinda 20-25 dakika kizartin. Sicak börekleri yandan ikiye ayirarak kesin. Alt kismini servis tabagina yerlestirin ve üzerine bir porsiyonluk sicak soslu tavuk dökün. Böregin üst kismini tavuklu için üzerine yerlestirin ve sicak olarak servis edin. |
Pitsy'in Mesajına Teşekkür Etti |
14.10.2009, 14:52 | #5 |
Çevrimdışı
|
Cevap: Avusturya Mutfagi
Sosis Dolmasi
Malzemeler: 250 gr ufak ufak dogranmis sosis 1 adet ince kiyilmis sogan 1/4 su bardagi kuru ekmek ufalanmis 8 adet dana biftek (1 kg) çok ince dilimlenmis karabiber tuz 8 dilim pastirma 2 yemek kasigi tereyagi yada margarin 6 adet ikiye bölünmüs arpacik sogani 1/4 su bardagi un 3 su bardagi bira çok az et suyu 500 gr mantar maydanoz dogranmis pismis makarna Yapilisi: Sogan, ekmek ufaklari ve sosisleri iyice karistirin. Et parçalarini iyice incelene kadar dövün, tuz ve biber ekin. Sosis karisimini et parçalari arasinda esit olarak bölün. Sosisleri et dilimlerinin arasina koyup, rulo yapin. Her rulonun etrafina pastirma sarin. Etlerin ayrilmamasi için kürdan sokun. Rulolari biraz kizartin. Arpacik soganlarini ekleyin, un ve biranin yarisini karistirip bu karisimi etlerin üzerine dökün. Biranin geri kalanini et suyuna ilave ederek çirpin. Diger tarafta etleri üzeri kapali olarak 1,5-2 saat kisik ateste pisirin. Mantarlari maydanozu ekleyin 15 dakika pisirin. Makarnayla beraber servis yapin. |
Pitsy'in Mesajına Teşekkür Etti |
14.10.2009, 14:52 | #6 |
Çevrimdışı
|
Cevap: Avusturya Mutfagi
Patates Mücver
Malzemeler: 4 orta boy patates (rendelenmis) 2 yumurta 2 kasik un 4-5 dis sarimsak 1 orta boy sogan (dogranmis) Tuz Karabiber Çay kasiginin ucu ile karbonat Yapilisi: Bütün malzemeyi iyice karistirip, kizgin yaga kasik yardimi ile yumurta büyüklügünde parçalar halinde atip kizartin. Kagit havlunun üzerine çikarip biraz bekleyip servis yapin. *Sosis ve tavuk yaninda da servis yapabilirsiniz. |
14.10.2009, 14:52 | #7 |
Çevrimdışı
|
Cevap: Avusturya Mutfagi
Ispanakli Garnitür
Malzemeler: 400 gr ispanak 2 adet patates 2 adet havunç 1 yemek kasigi sivi yag 1 tatli kasigi soya sosu arzuya göre baharat Yapilisi: Patatesleri ve havuçlari parmak büyüklügünde uzun uzun kesin. Ispanaklari sadece ortadan ikiye bölün. Tavaya yagi koyun,isindiktan sonra havucu atip bir iki dakika kavurun. Daha sonra patatesleri atip 5 dakika kavurun ve ispanagi, soya sosunu, baharatlari ekleyip kavurmaya devam edin. 5 dakika daha kavurup sicak servis yapin. |
Pitsy'in Mesajına Teşekkür Etti |
14.10.2009, 14:53 | #8 |
Çevrimdışı
|
Cevap: Avusturya Mutfagi
Patates Kavurma
Malzemeler: 4 kisi 1 kg patates 350 gr mantar 4 dis sarimsak 1/2 demet maydanoz 3 sap biberiye 100 gr kurutulmus domates karabiber tuz 110 yemek kasigi zeytinyagi Yapilisi: Patatesleri tuzlu suda kabuklu olarak sert kalacak sekilde haslayin. Sogumaya birakin ve sonra kabuklarini soyun, ince dilimleyin. Mantarlari ayiklayin ve onlari da ince dilimleyin. Biberiye yapraklarini saplarindan ayirin. Maydanoz yapraklarini iri kiyin. Sarmisagi soyun, ufak parçalara kesin. Kurutulmus domatesleri 1 cm büyüklügünde dograyin. Zeytinyagini tavada kizdirdiktan sonra patates dilimlerini ara sira çevirerek kizartin. Sonra mantar, sarmisak parçalari, kurutulmus domates ve biberiyeyi ilave edin, kisa bir süre kizartin. Karabiber ve tuz ile tatlandirin. Maydanoz ile karistirin ve bekletmeden servis yapin. |
Pitsy'in Mesajına Teşekkür Etti |
14.10.2009, 14:53 | #9 |
Çevrimdışı
|
Cevap: Avusturya Mutfagi
Sebzeli Sosisli Mercimek
Malzemeler: 1 su bardagi yesil mercimek Yeteri kadar su 1/2 çay bardagi zeytin yagi 2 adet orta boy patates (küp seklinde dogranacak) 2 adet orta sogan (küp seklinde dogranacak) 2 adet havuç 4 adet sosis (4-5 mm kalinliginda dilimlenecek) Yapilisi: Ilk önce mercimekleri bir tasim kaynatin ve suyunu dökün. Soganlari ince kiyin ve zeytinyaginda pembelesene kadar sote yapin. Daha sonra 1 tasim haslayip süzdügümüz mercimekleri içine katip kaynatin. Mercimeklerin pismesine 10-12 dakika kala küp seklinde dogradiginiz havuç ve patatesleri de ilave edin. Patates ve havucun pismesine yakin sosisleri de ilave ederek 5 dk daha pisirin. Servis esnasinda tabaginiza 1 tatli kasigi hardal ve 1 çorba kasigi sirke ilave ederek yenirse daha güzel olur. |
Pitsy'in Mesajına Teşekkür Etti |
14.10.2009, 14:53 | #10 |
Çevrimdışı
|
Cevap: Avusturya Mutfagi
Apfel Strudel (elmali Pie)
Malzemeler: Un 200 gr. Sıvı yağ 20 gr. Tuz 1/2 çay kaşığı Su 3/5 su bardağı Tereyağı 230 gr. Bayat ekmek kabuğu kurusu 100 gr. Toz şeker 110 gr. Vanilya 1/2 çay kaşığı Elma (sulu) 1 kg. Kuru üzüm 60 gr. Tarçın 3 gr. Limon kabuğu rendesi 30 gr. Yapilisi: Hamurun hazırlanması: Blenderda hamurun içine giren 200 gr. un, 20 gr. sivi yag, 1/2 çay kaşığı tuz ve 3/5 su bardağı suyu karıştırıp çıkartın. Elle iyice yoğurun. Top haline getirip yağlanmış bir tepsiye koyun. Üzerine bir fırça ile yağ sürün. Yarım saat bekletin. Sonra hamur topağını un serpilmiş bir bezin üstünde oklava yardımı ile açın. Arada fırça ile yağ sürerek açmaya devam edin. İki elinizin dış kısmı ile daha da incelterek şeffaf hale gelinceye kadar açmaya devam edin. Hamur 70x70 cm kare olsun. Galeta ununun hazırlanması: 80 gr. tereyağını eritin ve ekmek kabuğunu, 10 gr. toz şeker ve vanilyayı yağa atın. Karıştırarak kahverengi olmasını sağlayın. İçinin hazırlanması: Elmaları soyun ve iri rendeleyin. Limon kabuğunu ince rendeleyin ve 100 gr. toz şekere yatırın. 15 dakika bekletin. Aroması şekere geçince elmalara ilave edin. Hazırladığınız hamurun dörtte birine galeta ununu serpin. Sonra elmaları döşeyin. Geri kalan hamura erimiş tereyağ sürün ve elma kaplı olanın üstüne kumaşı kaldırarak üstüne kaplayıp öte taraftan hamuru bitiştirin. Diğer taraftan bir tepsiye yağlı kağıt serip strudeli üzerine yerleştirip üzerine erimiş tereyağı sürün. 200 c fırında bir saat kadar tutun. Bu süre zarfında iki-üç kere üstüne fırça ile erimiş tereyağ sürün.Fırından çıkardıktan sonra soğutmaya bırakın ve üzerine az vanilya karıştırılmış pudra şekeri ekin. |
Pitsy'in Mesajına Teşekkür Etti |
Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz |
Etiketler |
avusturya, mutfagi |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|
Önemli Uyarı | |
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz. |