Merhabalar
Forum Gerçek üyesi değilsiniz ya da Üye Girişi yapmamışsınız.
Sitemizden tam olarak yararlanabilmek için;
Lütfen Buraya tıklayarak üye olunuz.
Forum Gerçek

Forumları Okundu Kabul Et Bugünkü MesajlarYazdığım Cevaplar Açtığım Konular Kim Nerede
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Mutfağı > Diğer Yemekler


Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Eski 14.10.09, 14:57   #1
. . . En Çatlak Kiremit . . .

Pitsy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Oct 2009
Konular: 175
Mesajlar: 2,423
Ettiği Teşekkür: 11376
Aldığı Teşekkür: 10644
Rep Derecesi : Pitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmede
Ruh Halim: none
Standart Hint Mutfağı

Mulla-Ga-Tani (Baharatlı Biberli Çorba)

Malzemeler:

2 yemek kaşığı eritilmis margarin
2 tatlı kaşığı çekilmiş karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay Kaşığı hardal tohumu
1 adet kuru soğan
2 adet kırmızı kuru acıbiber (bütün)
1 tatlı kaşığı köri
1/2 çay kaşığı zerdaçal
2 diş sarımsak
300 ml. Domates suyu
2 adet limon suyu
120 ml. Sıcak su
1/2 çay kaşığı kişniş
Tuz


Yapilisi:

Kuru soğanı ayıklayıp, rendeleyiniz.
Sarımsakları ayıklayıp, kıyınız.

Derin bir tencerede 2 yemek kaşığı yagi kızdırıp, kuru soğanı pembeleşinceye kadar kavurunuz.
Daha sonra içine sarımsak, karabiber, kimyon, hardal tohumu, kırmızı biber, köri, zerdaçal iyice sote ediniz.

Ateşin altını kısıp, domates suyu, su, limon suyu ve tuzu ilave edip, 10 dakika kaynatınız.
Servis tabağına alıp, kişniş ile süsleyip sıcak olarak servis ediniz.
__________________

Pitsy isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Pitsy'in Mesajına Teşekkür Etti
Eski 14.10.09, 14:57   #2
. . . En Çatlak Kiremit . . .

Pitsy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Oct 2009
Konular: 175
Mesajlar: 2,423
Ettiği Teşekkür: 11376
Aldığı Teşekkür: 10644
Rep Derecesi : Pitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmede
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Hint Mutfagi

Chapati

Malzemeler:

- 3 su bardağı un
- 50 gr. margarin
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 su bardağı ılık su


Yapilisi:
Margarini tavada eritip, soğutunuz.
3 su bardağı unu tezgaha döküp ortasını havuz yapınız.
Eritilmiş margarini ortasına döküp, kenarlarından içeriye un alarak yoğurunuz.

Ilık suyu yavaş yavaş ekleyip, hamuru kıvamı gelene kadar yoğurunuz. (Yumuşak ama ele yapışmayan)
Hamuru 8-10 dakika arası yoğurunuz.
18 veya 24 bezeye ayırınız.
Her bezeyi merdane ile 3 mm kalınlığında daireler olarak açınız.

Teflon tavayı kızdırıp, bir kap içerisine koyduğunuz sıvı margarine kağıt havluyu batırıp, tavayı yağlayınız.

Açtığınız chapatilerin her iki tarafını çevire çevire kızdırıp, chapatileri sıcak olarak mercimekli sos ile servis yapınız.
__________________

Pitsy isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Pitsy'in Mesajına Teşekkür Etti
Eski 14.10.09, 14:58   #3
. . . En Çatlak Kiremit . . .

Pitsy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Oct 2009
Konular: 175
Mesajlar: 2,423
Ettiği Teşekkür: 11376
Aldığı Teşekkür: 10644
Rep Derecesi : Pitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmede
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Hint Mutfagi

Tarka Dhal (Mercimekli Sos )

Malzemeler:

- 115 gr. Kırmızı mercimek
- 50 gr. Sarı mercimek
- 2,5 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı toz zencefil
- 4 diş sarımsak
- 4 çay kaşığı zerdaçal
- 2 adet sivri biber
- 1 tatlı kaşığı tuz

Sosu İçin

- 2 yemek kaşığı sıvı margarin
- 1 adet soğan
- 1 çay kaşığı hardal tohumu
- 1 tatlı kaşığı kırmızı acı biber
- 1 adet domates

Süslemek İçin

- 10 adet taze kişniş yaprağı
- 2 adet sivri biber acı
- 1/2 demet taze nane


Yapilisi:

2 adet sivri biberin içini çıkarıp, kıyınız.

2,5 bardağı su içinde ayıklanmış mercimekleri toz zencefil, sarımsak, zerdaçal ve kıyılmış sivribiberi ekleyip, mercimekler pişene kadar kaynatınız (10-15 dakika)
Mixerde kalın püre haline gelene kadar çekiniz.
Tuz ile baharatlandırınız.


Sosu

Kuru soğanı yemeklik doğrayınız.
Domatesin kabuğunu soyup, küp küp doğrayınız.
Yayvan bir tencerede sıvı margarini kızdırıp, kuru soğanları pembeleşinceye kadar kavurunuz.
Daha sonra içine hardal tohumu, acı kırmızı biber, ve doğranmış domatesleri ekleyip, bir taşım kavurunuz.

Hazırladığınız sosu, püre haline getirdiğiniz mercimeklere ekleyip, hepsini birlikte bir taşım pişiriniz.
Acı sivri biberlerin içini çıkarıp, ince ince kıyınız.
Taze nane ve kişniş yapraklarını kıyınız.

Mercimek sosunu servis tabağına alıp üzerini acı sivri biber, taze kişniş ve taze nane ile süsleyip, sosu ılık olarak servis ediniz.
__________________

Pitsy isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Pitsy'in Mesajına Teşekkür Etti
Eski 14.10.09, 14:58   #4
. . . En Çatlak Kiremit . . .

Pitsy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Oct 2009
Konular: 175
Mesajlar: 2,423
Ettiği Teşekkür: 11376
Aldığı Teşekkür: 10644
Rep Derecesi : Pitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmede
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Hint Mutfagi

Köri Soslu Börülceli Tavuk

Malzemeler:

500 gr Börülce veya kilçiksiz taze fasulye
500 gr haslanmis tavuk eti
1 su bardagi yogurt
3 yemek kasigi mayonez
Tuz
3 çorba kasigi köri
1 çorba kasigi hardal


Yapilisi:

Börülceleri veya fasulye kullaniyorsaniz fasulyeleri biçakla 4'e bölerek çok fazla öldürmeden haslayin. Bu malzeme yesil ve hafif diri, ama pismis olmalidir.
Bu malzemeyi süzüp sogumaya birakin.
Pismis tavuk etini börülce veya fasulyelerin boyunda uzunlamasina ve yassi olarak kesin. Bir kasede, yogurdu, mayonezi, hardali ve 3 çorba kasigi köriyi ve tuzu çirparak karistirin.
Sonra bu karisimin içine börülceleri ve dilimlenmis tavuk etini ekleyip tamamen birbirine bulanacak sekide ilave edin ve yine iyice karistirin.

*Servis tabagina alarak sogumus halde servis yapiniz.
__________________

Pitsy isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Pitsy'in Mesajına Teşekkür Etti
Eski 14.10.09, 14:58   #5
. . . En Çatlak Kiremit . . .

Pitsy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Oct 2009
Konular: 175
Mesajlar: 2,423
Ettiği Teşekkür: 11376
Aldığı Teşekkür: 10644
Rep Derecesi : Pitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmede
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Hint Mutfagi

Namki Lassi (Icecek)

Malzemeler:

3/4 lt yogurt
1/2 lt su
3 corba kasigi limon suyu
1 tatli kasigi hafif kavrulmus ve toz haline getirilmis tane kimyon
1 tatli kasigi tuz



Yapilisi:

Kimyondan 1 cimdik ayrildiktan sonra, tum malzeme iyice karistirilir.
Ayrilan kimyon uzerine serpilerek servis yapilir.

*Tercihe göre,isitilip sicak da icilebilir.
__________________

Pitsy isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Pitsy'in Mesajına Teşekkür Etti
Eski 14.10.09, 14:58   #6
. . . En Çatlak Kiremit . . .

Pitsy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Oct 2009
Konular: 175
Mesajlar: 2,423
Ettiği Teşekkür: 11376
Aldığı Teşekkür: 10644
Rep Derecesi : Pitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmede
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Hint Mutfagi

Puri

Malzemeler:

250 gr.bugday unu
1 corba kasigi ghi
1 cimdik tuz
kizartmak icin ayrica ghi



Yapilisi:


Un,tuz ve ghi karistirilarak birbirine yedirilir.
Ilik su azar azar katilir ve hamur sertce olana kadar yogrulur.
Nemli bir beze sarilarak 30 dak. bekletilir.Hamur 4 er cm. capinda toplar haline getirilir ve yaglanmis merdane ile acilir.
Ince ve yuvarlak olmasina ozen gosterilir.
Sicak yagda kizartilir ama kabarincaya kadar kepceyle yagin icinde tutmak gerekir. Ters yuz edilen puri pembelesince yagdan alinir.
Yagin suzulmesi icin dik yerlestirilir.
__________________

Pitsy isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Pitsy'in Mesajına Teşekkür Etti
Eski 14.10.09, 14:59   #7
. . . En Çatlak Kiremit . . .

Pitsy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Oct 2009
Konular: 175
Mesajlar: 2,423
Ettiği Teşekkür: 11376
Aldığı Teşekkür: 10644
Rep Derecesi : Pitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmede
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Hint Mutfagi

Tamatar Panir Malai (Kremali Peynirli Domates)

Malzemeler:

8 Litre sut
8-9 corba kasigi limon suyu
4 orta boy domates (her biri 8 parcaya bolunmus)
1/2 litre cig krema
2 corba kasigi ghi
2 corba kasigi ince dogranmis maydanoz
1 tatli kasigi tane kimyon
1 tatli kasigi toz zerdecal
1 tatli kasigi ezilmis tane karabiber
1 tatli kasigi tuz



Yapilisi:

Kaynar sütün icine limon suyu konur. Sut kesilince atesten alinip 10 dak. bekletilir. Sonra bir tulbentten suzulur.
5-10 saniye soguk suyun altinda calkalanir.
10 dak. suzulmasi icin bekletilir.
Tulbentten alinan peynir soguyunca 2 cm lik parcalara bolunur.
Tavaya konan *ghi eriyince kimyon eklenir.
Hafif pembelesince domates,peynir parcalari,zerdecal,tuz eklenir.
1 dak. daha pisirilir. Atesten alinan karisim cig kremaya aktarilir.
Karabiber serpilip karistirilir. Maydanoz ile suslenip sicak sicak servis yapilir.

*Puri ile lezzet ve besin degeri artar.

*Ghi:
Tereyagi hafif ateste 2-3 saat aritilir.
Bu sure icinde olusan sert maddeler cikartilir.

*Puri:
Beyaz unla veya has bugday unuyla hazirlanan ekmek
__________________

Pitsy isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Pitsy'in Mesajına Teşekkür Etti
Eski 14.10.09, 14:59   #8
. . . En Çatlak Kiremit . . .

Pitsy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Oct 2009
Konular: 175
Mesajlar: 2,423
Ettiği Teşekkür: 11376
Aldığı Teşekkür: 10644
Rep Derecesi : Pitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmede
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Hint Mutfagi

Yogurtlu Patates Corbasi

Malzemeler:

6 kisilik

150 gr. haslanmis nohut
700 gr. patates
3 adet sogan
2 dis sarmisak
400 gr. domates
4 yemek kasigi sivi yag
3 adet aci kirmizi biber
3 sap nane
3 sap maydonoz
3 sap kisnis
50 gr. kuru üzüm
1 yemek kasigi limon suyu
5 kisnis tohumu
Safran
Kimyon
Tuz


Yapilisi:

Soganlari soyun, ince ince kiyin. Sarmisagi soyun, ezin. Kisnis tanelerini havanda dövün. Domateslerin kabugunu soyun, dörde bölüp, küp seklinde dograyin. Patatesleri yikayip, soyun.Yarim cm. büyüklügünde küp küp dograyin.
Sogan, sarmisak ve patatesleri yagda hafifçe kavurun. Safrani katip 4 su bardagi su ekleyin. Aci kirmizi biberlere çizik atip, kisnis tohumu ile birlikte karisima katin. Tuz ve kimyon ile tatlandirin. Çorbayi 15 dakika hafif ateste kaynatin.

Nohutlarin suyunu süzün. Nane ve maydonozu yikayin, yapraklarini saplarindan ayirip, incecik kiyin. Çorbanin pismesine 5 dakika kala nohutlari ve üzümleri ekleyin. En son domates, yesillik ve limon suyunu ilave edip, servis yapin.


*Kisnis,
maydonoz benzeri bir ottur. Yemeklerde tazesi ve tohumlari kullanilan kisnisi, baharatçilarda bulabilirsiniz. Bulamadiginiz taktirde maydonoz miktarini artirabilirsiniz.
__________________

Pitsy isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Eski 14.10.09, 15:04   #9
Ne Mutlu Türküm Diyene

LaLe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jan 2009
Konular: 2491
Mesajlar: 21,433
Ettiği Teşekkür: 87866
Aldığı Teşekkür: 126287
Rep Derecesi : LaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Huzurlu
Standart Cevap: Hint Mutfagi

Köri soslu tavuklar çok güzeldir, birde içi sebze dolu hamurları vardır adını unuttum oda çok güzel.

Fakat Hint, Pakistan, Tayland yemeklerini yerken içindeki malzemenin tadını almak pek mümkün değil. Her yemeğin içinde hemen hemen köri olduğundan ve başka baharatlarda, sadece onların tadı alınıyor.

Ama güzel
LaLe isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
LaLe'in Mesajına Teşekkür Etti
Eski 14.10.09, 15:07   #10
. . . En Çatlak Kiremit . . .

Pitsy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Oct 2009
Konular: 175
Mesajlar: 2,423
Ettiği Teşekkür: 11376
Aldığı Teşekkür: 10644
Rep Derecesi : Pitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmede
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Hint Mutfağı

laleee sen kaç kilosun maşallah gurme gibisin
__________________

Pitsy isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
mutfagi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


İlgili Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
MooN'dan Cordon Bleu Tarifi - Fransız Mutfağı Chevy Et Yemekleri 23 12.03.15 19:59
Türk Mutfağının Tarihsel Gelişimi Umutgüneşi Diğer Yemekler 1 02.12.09 00:13
Yemeğin tarihi Umutgüneşi Diğer Yemekler 6 26.01.09 04:22


WEZ Format +3. Şuan Saat: 12:39.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.
Copyright ©2000 - 2019 www.forumgercek.com
Protected by CBACK.de CrackerTracker
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.
Page Rank Icon
Bumerang - Yazarkafe
McAfee Site Denetleme
Norton Site Denetleme
www.forumgercek.com Creative Commons Alıntı-Lisansı Devam Ettirme 3.0 Unported Lisansı ile lisanslanmıştır.