Merhabalar
Forum Gerçek üyesi değilsiniz ya da Üye Girişi yapmamışsınız.
Sitemizden tam olarak yararlanabilmek için;
Lütfen Buraya tıklayarak üye olunuz.
Forum Gerçek

Forumları Okundu Kabul Et Bugünkü MesajlarYazdığım Cevaplar Açtığım Konular Kim Nerede
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Mutfağı > Diğer Yemekler


Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Eski 21.12.09, 14:04   #1
Üye

YaKaMoz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Dec 2009
Yaş: 28
Konular: 74
Mesajlar: 166
Ettiği Teşekkür: 64
Aldığı Teşekkür: 373
Rep Derecesi : YaKaMoz Karimasını arttırmak için doğru yerdeYaKaMoz Karimasını arttırmak için doğru yerdeYaKaMoz Karimasını arttırmak için doğru yerdeYaKaMoz Karimasını arttırmak için doğru yerdeYaKaMoz Karimasını arttırmak için doğru yerdeYaKaMoz Karimasını arttırmak için doğru yerdeYaKaMoz Karimasını arttırmak için doğru yerdeYaKaMoz Karimasını arttırmak için doğru yerdeYaKaMoz Karimasını arttırmak için doğru yerdeYaKaMoz Karimasını arttırmak için doğru yerdeYaKaMoz Karimasını arttırmak için doğru yerde
Ruh Halim: none
Standart Kestanenin lezzet yolculuğu ..

Kestanenin Lezzet Yolculuğu

Adı Bursa ile özdeşleşen kestane şekeri kestanenin uzun ve yorucu bir sürecin ardından işlenmesiyle tadını buluyor.


Sadece Türkiye’de değil özellikle Akdeniz ve bazı Avrupa ülkelerinde büyük beğeni toplayan kestane şekeri yılın belirli dönemlerinde ağaçtan toplanan kestanenin “Kalibrasyon (sınıflandırma) kabuk soyma dondurma ve depolama çözündürme haşlama ve şekerlendirme” işlemlerinden sonra ambalajlanarak tüketicilere sunuluyor.


Bursa’da kestane şekeri üreticisi bir şirketin Genel Müdürü Ali Tatveren kestane şekerinin kestanenin uzun süren bir yolculuğunun ürünü olduğunu söyledi.


Önce Kalibrasyona Tabi Tutuluyor

Özellikle sonbaharda hasat edilen kestanelerin fabrikaya geldiktensonra “kalibrasyon” adı verilen iriliklerine göre sınıflandırmadan geçirildiğini anlatan Tatveren daha sonra “kabuk soyma” işlemine geçildiğini bildirdi.


Tatveren kestanenin dış ve iç kabuklarının soyulmasının zor bir işlem olduğuna işaret ederek şöyle konuştu:

“Bu işlem buharla ve alevli ortamda kavrularak yapılıyor. Buharlıkabuk soymada kestanelerin dış kabukları jiletli döner tamburda çizilir. Buharlı tünelden geçtikten sonra fırçalanarak dış ve kabukları soyulur. Alevle kavrularak kabuk soymada ise kestaneler yüksek sıcaklıkta (650-700 derece) dönerli tamburlardan geçirilirken kabuklar yanar fakat meyve eti zarar görmeden soyulmuş olarak çıkar.Uygulanan her iki yöntemle günde 20 tona yakın kestane kabuğu soymak mümkündür.”





Temizlendikten Sonra Donduruluyor


Kalibrasyon ve kabuk soyma işlemlerinin ardından kestanelerin önce eksi 25 derecede dondurulduğunu sonra eksi 18 derecelik bir depoda işleninceye kadar bekletildiğini ifade eden Tatveren ihtiyaca göre depodan çıkarılan kestanelerin çözündürüldükten sonra tekrar elden geçirildiğini üzerlerinde oluşan ince zarların temizlendiğini belirtti.


Tatveren daha sonra kestanelerin basınç altında haşlandığını kaydederek şöyle devam etti:

“Haşlanmış kestaneler yüksek konsantrasyonlu şeker şurubu içinde pişirildikten sonra üç gün bu şurup içinde bekletilir. Bu süre içinde şekerin kestaneye difüzyonu gerçekleştirilir. Meyve etinde şeker konsantrasyonu belli bir dereceye ulaşınca dinlendirme tanklarından alınır. Kestane şekeri kavanoz veya teneke kutular içinde şuruplu veya karton kutularda şurupsuz olarak ambalajlanarak tüketiciye sunulur.”


Ali Tatveren modern tesislerde üretilen kestane şekerinde hijyenve kalite standatlarına uyulmasının önemine dikkati çekerken uzun süren bu lezzet yolculuğunun ardından kestane şekerinin birçok ülaaaegönderildiğini sözlerine ekledi.

__________________
BoğuLdukça öğreniyorsun girdapLı vakitlerde yüzmeyi…
YaKaMoz isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz YaKaMoz'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 21.12.09, 14:47   #2
Ne Mutlu Türküm Diyene

LaLe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jan 2009
Konular: 2491
Mesajlar: 21,433
Ettiği Teşekkür: 87866
Aldığı Teşekkür: 126287
Rep Derecesi : LaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Huzurlu
Standart Cevap: Kestanenin lezzet yolculuğu ..

Kestane şekerini çok severim.


Teşekkürler Yakamoz.
LaLe isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
LaLe'in Mesajına Teşekkür Etti
Eski 21.12.09, 14:53   #3
Üye

YaKaMoz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Dec 2009
Yaş: 28
Konular: 74
Mesajlar: 166
Ettiği Teşekkür: 64
Aldığı Teşekkür: 373
Rep Derecesi : YaKaMoz Karimasını arttırmak için doğru yerdeYaKaMoz Karimasını arttırmak için doğru yerdeYaKaMoz Karimasını arttırmak için doğru yerdeYaKaMoz Karimasını arttırmak için doğru yerdeYaKaMoz Karimasını arttırmak için doğru yerdeYaKaMoz Karimasını arttırmak için doğru yerdeYaKaMoz Karimasını arttırmak için doğru yerdeYaKaMoz Karimasını arttırmak için doğru yerdeYaKaMoz Karimasını arttırmak için doğru yerdeYaKaMoz Karimasını arttırmak için doğru yerdeYaKaMoz Karimasını arttırmak için doğru yerde
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Kestanenin lezzet yolculuğu ..

önemli değil
__________________
BoğuLdukça öğreniyorsun girdapLı vakitlerde yüzmeyi…
YaKaMoz isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
kestanenin, lezzet


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



WEZ Format +3. Şuan Saat: 11:59.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.
Copyright ©2000 - 2019 www.forumgercek.com
Protected by CBACK.de CrackerTracker
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.
Page Rank Icon
Bumerang - Yazarkafe
McAfee Site Denetleme
Norton Site Denetleme
www.forumgercek.com Creative Commons Alıntı-Lisansı Devam Ettirme 3.0 Unported Lisansı ile lisanslanmıştır.