Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Mutfağı > Diğer Yemekler


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 28.12.2011, 23:33   #1
İmmortaL
Ziyaretçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevizle Yapabileceğiniz 5 Pratik Tarif!




TAVUK ETLİ, KAVRULMUŞ CEVİZ ÇORBASI (4 kişilik)

GEREKLİ MALZEMELER:

300 gr kemiksiz tavuk budu

1 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi

1 soğan

1,5 yemek kaşığı un

4 su bardağı su

1 yemek kaşığı tereyağı

1 yemek kaşığı ayçiçek yağı

1/5 demet ince kıyılmış maydanoz

Tuz, karabiber

ÜZERİ İÇİN:

Tereyağı

Kırmızı pul biber

HAZIRLANIŞI:
Tereyağı ve ayçiçek yağını tencerede ısıtın. Yemeklik doğradığınız soğanı ekleyip kavurun. Soğan yumuşayınca cevizi ilave edin. Tavuk etleri pişmeye yakın unu ilave edip karıştırın. Kaynameye başlayınca tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte pişirin. Tavuk etleri pişince çorbayı ocaktan alıp üzerine tereyağında kızdırılmış kırmızı pul biber döküp servis yapın.

NOT: Cevizdeki yüksek orandaki omega-3 yağ asitleri kalp hastalıklarını, diabedi, felci, yüksek kan basıncını ve klinik depresyonu azaltmaya yardımcı olabilir.


...



CEVİZLİ KATMER

(8-10 KİŞİLİK)

GEREKLİ MALZEMELER:

1 yumurta

Yarım su bardağı yoğurt

Yarım su bardağı ayçiçek yağı

Yarım su bardağı su

Aldığı kadar un

Yarım tatlı kaşığı kabartma tozu

İÇ HARCI İÇİN:

1 su bardağı ince çekilmiş ceviz içi

Yarım su bardağı toz şeker

100 gr eritilmiş tereyağı

ÜZERİ İÇİN:

1 yumurta sarısı

2 yemek kaşığı esmer şeker (isteğe bağlı)


HAZIRLANIŞI:
Un hariç hamur için gerekli tüm malzemeyi derin bir kapda yoğurun. Ele yapışmayan bir hamur kıvamına gelinceye kadar un ilave edin. Hamuru iki bezeye ayırın. Her bezeyi ince yufka olacak şekilde açın. Üzerine tereyağı dökün.

Ceviz ve toz şekeri serpin. Rulo şeklinde katlayarak sarın ve kendi etrafında sararak gül şekli verin. Üzerini örterek buzdolabında 20 dakika bekletin. Dinlendikten sonra buzdolabından çıkarıp merdane yardımıyla ince açın. Yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirin. Üzerine yumurta sarısı sürüp esmer şeker serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Servis yapın.

...



CEVİZLİ İNCE BULGUR SALATASI

(6 KİŞİLİK)

GEREKLİ MALZEMELER:

1 su bardağı ince bulgur

250 gr ceviz

4-5 kurutulmuş domates

1 çay bardağı dilimlenmiş yeşil zeytin

4-5 taze soğan

¼ demet ince kıyılmış maydanoz

Marul yaprakları

SOSU İÇİN:

2 yemek kaşığı nar ekşisi

1 çay bardağı zeytinyağı

Tuz, karabiber, kırmızı pul biber


HAZIRLANIŞI:
İnce bulgurun üzerine bulguru geçmeyecek kadar kaynar su ilave edip üzerini bir kapakla kapatın. Bulgurlar yumuşayınca derin bir kaseye alın. Üzerine iri kıydığınız cevizleri, maydanozu ve ve taze soğanı ekleyip harmanlayın. Sos için gerekli malzemeleri karıştırdıktan sonra salatanın üzerine gezdirip tekrar harmanlayın. Marul yaprağı ile servis yapın.


...



CEVİZLİ KÖFTE

(6 kişilik)

GEREKLİ MALZEMELER:

1 kg köftelik kıyma

300 gr iri çekilmiş ceviz içi

1 rendelenmiş soğan

2 diş ezilmiş sarımsak

1 yumurta

1 yemek kaşığı biber salçası

3 yemek kaşığı galeta unu

1 tatlı kaşığı kimyon, pul biber, kırmızı toz biber

Tuz, karabiber


HAZIRLANIŞI:
Ceviz hariç kalan tüm malzemeyi derin bir kapta karıştırın. Tepsiyi yağlayın. Kıymalı malzemenin yarısını tepsiye yayın. Cevizin tamamını üzerine serpin. Kalan kıymalı malzemeyi de üzerine aktarıp yayın. Öneceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak servis yapın.

...





CEVİZ BADEM KURABİYESİ

(6-8 KİŞİLİK)

GEREKLİ MALZEMELER:

300 gr ceviz

10 gr badem

3 yumurta akı

1 çay bardağı toz şeker

Yarım çay bardağı esmer şeker

1 tatlı kaşığı tarçın

Tuz

ÜZERİ İÇİN:

Eritilmiş bitter çikolata


HAZIRLANIŞI:
Ceviz ve kabukları soyulmuş bademi un haline gelinceye kadar mutfak robotunda çekin. Yumurta aklarını 1 tuttam tuzla çırpın. Üzerine toz şekeri ilave edip çırpın. Ardından esmer şekeri de ekleyip çırpmaya devam edin. 4-5 dakika kadar çırpın.

Tarçın, badem ve ceviz ununu ekleyip 7-8 dakika çırpın. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Kaşık yardımıyla tepsiye hazırladığınız hamurdan aralıklı olarak dizin. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 10 dakika pişirin. Soğuduktan sonra kurabyelerin üzerini banmari usulü eritilmiş better çikolatala ile süsleyin. Servis yapın.
  Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz 'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 28.12.2011, 23:47   #2
Çevrimdışı
AFiLi
Kahraman Tazeoğlu

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Cevizle yapabileceğiniz 5 pratik tarif!

Yanımda annemin kattığı ceviz içi var bir tek yurtta yapılmaz bu cıkk olmadı
__________________
Bütün şairler sana mı aşıktı ki,
Okuduğum her şiirde sen varsın..


Nazan Bekiroğlu
  Alıntı ile Cevapla
AFiLi'in Mesajına Teşekkür Etti
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
cevizle


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 20:31.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.