Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Mutfağı > Diğer Yemekler


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 02.07.2012, 19:13   #1
Çevrimdışı
ReaL
Deniz Sevengillerden

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart ReaL Üstad’dan Domates Soslu Karışık Kızartma

"ReaL Üstad’dan" Domates Soslu Karışık Kızartma


Efendimmmm, Şef Banemin, Şefin de Şefi LaLe hanımlar kızartma yapar da, ben yapamazmıyım üstelik nice aşçılara taş çıkartan biri olarak…

Kızartmayı herkes yapar ama illaki püf noktaları da vardır.. Ev hanımlarının çoğu bu püf noktaları da bilir. Aramızda bir başına yaşayan öğrenci vs. arkadaşların da yapabileceği, hem de çok güzel yapabileceği, yaz mevsiminin vazgeçilmez yemeği "karışık kızartmanın" küçük püf noktaları ile yapılışını aktarayım..

Malzemelerin dolaptan çıkarılıp, pişirilip servise hazırlanıncaya kadar geçen süre 30 dakika.. (Ben de 30, bayanlar 40 dakikada yapabilir

Mideye afiyetle indirme süresi 5 dakika… Ona göre gardınızı alın..



Yıkanıp kurulanmış olan biberlerin saplarını kestikten sonra dikine ikiye bölebilirsiniz, kızartma işlemi daha çabuk ve kolay olur.. Çekirdeklerinden rahatsızlık duyuyorsanız çekirdeklerini çıkarabilirsiniz.. Unutmayın 40 yaş üzeri erkeklerin posalı yiyecek yemeleri uzmanlar tarafından önerilmektedir. (Prostat hastalıklarına tedbiren)


Patlıcanların dış kabukları serttir ve ağızda dolanır durur. Mümkün olduğunca dış kabuklarını olduğunca alın.. Dış kabuk az kalır ise, patlıcanı kızartma esnasında dağılma riski vardır, nazik davranın..

Soyulan patlıcanları ister dikine ister yatay olarak doğrayabilirsiniz.. Bu sizin görselliğinize kalmış.. Dilimlenen patlıcanların kararmaması için içerisine tuz konulmuş suya konulmalıdır. Biberler kızarıncaya kadar suda bekleyen patlıcanlar, kızgın yağa konulurken bir bez üzerine serilip suyu alınmalıdır.. Suyu alınmadan yağa konulması esnasında kızgın olan yağ sıçrar…

Biberler kızardı, patlıcanlar kızardı.. Hazırda var ise bamyaların irileri seçilerek sapları külah biçiminde kesilip kızartıla bilinir.. Bamyanın kızartmasını bilmeyenler için denemeye değer..

Domates sosu için; domateslerin kabukları soyulup, kesme şeker iriliğinde doğranır.. Damak tadına göre her bir domatese küçük bir diş sarımsak küçük küçük doğranarak ilave edilir. Ayrı bir tavaya konulan zeytinyağı kızınca, domatesler sarımsak ile birlikte konulur. Ara ara karıştırılan domates, suyu çekiliğinde ocaktan alınır..

Servis yapılarak alel acele mideye indirilir..

Afiyet olsun... Bol bol kilo kaynağı..
Kaydet
  Alıntı ile Cevapla
Eski 02.07.2012, 19:24   #2
Çevrimdışı
LaLe
Ne Mutlu Türküm Diyene

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: ReaL Üstad’dan Domates Soslu Karışık Kızartma

Oyyyy, inanamıyorum, ReaL yemek tarifi paylaşmış onca seneden sonra.

Senin de titiz ve düzenli olduğunu biliyorum, fotoğraflarda özellikle bir özenti olmadığından da eminim.

Bamyayı gördüm şaşırdım. Turşusunu yapıyoruz ama kızartmasını hiç yapmadık. Mutlaka deneyeceğim onu da.



Alıntı:
Unutmayın 40 yaş üzeri erkeklerin posalı yiyecek yemeleri uzmanlar tarafından önerilmektedir. (Prostat hastalıklarına tedbiren)


Yazının özellikle bu kısmı çok hoşuma gitti


Ellerine sağlık ve afiyet olsun.
  Alıntı ile Cevapla
Eski 02.07.2012, 19:29   #3
Çevrimdışı
Banemin
» » » Çapulcu « « «

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: ReaL Üstad’dan Domates Soslu Karışık Kızartma

Allllaaammmmm Ağlamak istiyorum.

Nihayet benim tariflerden yola çıkarak bir şeyler becerebilenleri görmek verdiğim emeklerin boşa gitmediğinin göstergesi...

Lale'nin alıntı yaptığı yere ben değinmeyeceğim ama okurken kahkahayı koyverdim tam orasında.

Bamya ne ayak Üstad? Oldum olası anlaşamam kendisiyle ve kızartmaya girdiğini ilk kez gördüm. Denemeyeceğim bile ama sayende bilgim arttı.

Güzel bir çalışma olmuş. Tadını sormayacağım çünkü elinden çıkanın lezzetini biliyorum.

Emeğine sağlık...

Önlüklü resmini de görmek isterdim ama...
__________________
Ben hiç insan kaybetmedim...
Sadece zamanı geldiğinde, vazgeçmeyi bildim...

  Alıntı ile Cevapla
Eski 02.07.2012, 19:32   #4
Çevrimdışı
Ilgın
Gerçek Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: ReaL Üstad’dan Domates Soslu Karışık Kızartma

Şefler akşam yemeğinden önce bu işkence yapılırmı yahu: Resimlere bakmaktan dolayı ağzımın suyu aktı. Note Book'umu sel aldı beyler
__________________
Kader, çadırındaki kilim gibidir. İpliğini Tanrı verir sen dokursun
  Alıntı ile Cevapla
Eski 02.07.2012, 19:36   #5
Çevrimdışı
ReaL
Deniz Sevengillerden

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: ReaL Üstad’dan Domates Soslu Karışık Kızartma

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Ilgın Mesajı göster
Şefler akşam yemeğinden önce bu işkence yapılırmı yahu: Resimlere bakmaktan dolayı ağzımın suyu aktı. Note Book'umu sel aldı beyler
Valla Ilgın aklımda bile yokken, Banemin ile LaLe'nin kızartmalarına bakınca yutkunmuşum..

Kendimi mutfakta buldum...

Ama daha aç karnına yemek konularına bakarsam ne olayım

* * *

Yemek gibi aslında yapılması kolay olan şeyleri bilmek o kadar da iyi değil, piknikde, misafirlikte hep beni bulur..


* * *

Bamyanın kızartmasını görünce çoğu kişinin şaşıracağını tahmin ediyordum, yanılmamışım.. Deneyin, şimdiye kadar neden haberimiz yok diye hayıflanacaksınız...



__________________



Tüm katılımcı arkadaşların okumasını rica ediyorum... Lütfen Tıklayınız..
* * *
  Alıntı ile Cevapla
Eski 02.07.2012, 19:39   #6
Çevrimdışı
Banemin
» » » Çapulcu « « «

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: ReaL Üstad’dan Domates Soslu Karışık Kızartma

Alıntı:
Yemek gibi aslında yapılması kolay olan şeyleri bilmek o kadar da iyi değil, piknikde, misafirlikte hep beni bulur..

Üzerime alındım...

Bir daha ki gelişinde mutfağın yüzünü göstermeyeceğim sana...

Kebapçıdan sipariş veririz.
__________________
Ben hiç insan kaybetmedim...
Sadece zamanı geldiğinde, vazgeçmeyi bildim...

  Alıntı ile Cevapla
18 Üyemiz Banemin'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 02.07.2012, 19:39   #7
Çevrimdışı
Heliosaga
Cehennem Yolcusu

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: ReaL Üstad’dan Domates Soslu Karışık Kızartma

Yakında bende yapmak isterim ama haberlerde mutfakta yangın çıktı 1 kişi hastanelik oldu diye bir haber görürseniz bilin ki ben başarısız olmuşumdur.
__________________
Never fade away...
  Alıntı ile Cevapla
Eski 02.07.2012, 19:40   #8
Çevrimdışı
Ilgın
Gerçek Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: ReaL Üstad’dan Domates Soslu Karışık Kızartma

Görüntüleri aç insanı bile tekrar açıktırır Real Hocam. Banemin ile Ustalık hünerlerinizin devamını diliyorum.

Bende bir ara Zeytin ekmek hazırlama konusundaki yüksek kabiliyetimi sunacağım
__________________
Kader, çadırındaki kilim gibidir. İpliğini Tanrı verir sen dokursun
  Alıntı ile Cevapla
Eski 02.07.2012, 19:44   #9
Çevrimdışı
ReaL
Deniz Sevengillerden

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: ReaL Üstad’dan Domates Soslu Karışık Kızartma

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Banemin Mesajı göster
Üzerime alındım...

Bir daha ki gelişinde mutfağın yüzünü göstermeyeceğim sana...

Kebapçıdan sipariş veririz.
Sadece sana mı geldim misafirliğe aşkolsun.. Bizim akrabalar arası aylık yemekli toplantılarımız olur.. Orada da peşimi bırakmıyor ki.. Hiç birşey yapmasam, fırında cevizli helva yaptırırlar...
Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi SerseriGezgin Mesajı göster
Yakında bende yapmak isterim ama haberlerde mutfakta yangın çıktı 1 kişi hastanelik oldu diye bir haber görürseniz bilin ki ben başarısız olmuşumdur.
Gözünde korkutuyorsun, anlatım uzun gelebilir.. Çok kolay, doğra ve kızart..

Ama en dikkat edeceğin şey, kızgın yağa koyduğun sebzelerin kuru olmasına dikkat et, yoksa sıçrayanyağ ile biryerlerini yakabilirsin..

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Ilgın Mesajı göster
Görüntüleri aç insanı bile tekrar açıktırır Real Hocam. Banemin ile Ustalık hünerlerinizin devamını diliyorum.

Bende bir ara Zeytin ekmek hazırlama konusundaki yüksek kabiliyetimi sunacağım

Zeytinin içine neler koyacaksın bakalım...
__________________



Tüm katılımcı arkadaşların okumasını rica ediyorum... Lütfen Tıklayınız..
* * *
  Alıntı ile Cevapla
Eski 02.07.2012, 19:44   #10
Çevrimdışı
Duayen
Huysuz ve Tatlı Kadın

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: ReaL Üstad’dan Domates Soslu Karışık Kızartma

En sonunda herkesi baştan çıkardınızya helal olsun size ( Banemin-Lale )
Şaka sanıp girdim sayfaya ama ciddi ciddi koskoca patron tarafından kızartma yapılmış
Tabağın ortasındaki biberler ne kadarda bamyaya benziyor diye düşünürken gerçektende bamya olduğunu öğrendim
Bunca yıllık mutfak hayatımda ilk defa bamyanın kızartmasını görüyorum
Çok merak ettim, sizmi uydurdunuz acaba,yoksa daha önceden yediğiniz bir şeymiydi?

Bu kadar tariften sonra, bende bir tarif paylaşayım diye imrendim doğrusu..
Ama sonra düşündüm,ben paylaşırsam diğer tarifler gölgede kalır yazık olur( Lalenin tarifi hariç ),o yüzden vazgeçtim
  Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
bamya, domatesli


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 07:08.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.