Merhabalar
Forum Gerçek üyesi değilsiniz ya da Üye Girişi yapmamışsınız.
Sitemizden tam olarak yararlanabilmek için;
Lütfen Buraya tıklayarak üye olunuz.
Forum Gerçek

Forumları Okundu Kabul Et Bugünkü MesajlarYazdığım Cevaplar Açtığım Konular Kim Nerede
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Mutfağı > Diğer Yemekler


Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Eski 25.08.12, 23:30   #1
Müdavim

Basakca - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Aug 2009
Konular: 2209
Mesajlar: 12,381
Ettiği Teşekkür: 83926
Aldığı Teşekkür: 79536
Rep Derecesi : Basakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Ruhsuz
Standart Kendi Peynirini Kendin Yap | Ev Peyniri Nasıl Yapılır?

Ev Peyniri Nasıl Yapılır?




Malzemeler


• 1 litre süt
• 5 yemek kaşığı limon suyu



H
azırlanışı


Sütü kaynayana kadar ısıtın. Limon suyunu sıkın ve karıştırın. Ocaktan alın. Üzerini mutfak bezi ile sıkıca kapatın. 2 -2,5 saat sonra tülbentten süzün. Suyunu atmayın sakın. O gün yaptığınız ekmeğe ya da yemeklere katın. İster tuzlayıp, ister balla karıştırıp sevdiğiniz baharat ve eklemelerle peynirinizi yapabilirsiniz.


Sonrasında tek yapmanız gereken taze, güzel, kızarmış bir ekmek ve üstüne kendi imalatınız peynirden yerleştirerek tadına bakmak. Eminim, nefis ve çok özel bir tadı olacak. Çünkü o sizin peyniriniz.

Afiyet olsun.



Basakca isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
16 Üyemiz Basakca'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 25.08.12, 23:39   #2
Kroniköğrencideğilartık:D

Mathematician - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Sep 2009
Konular: 298
Mesajlar: 3,143
Ettiği Teşekkür: 12776
Aldığı Teşekkür: 17397
Rep Derecesi : Mathematician işlenmemiş cevherMathematician işlenmemiş cevherMathematician işlenmemiş cevherMathematician işlenmemiş cevherMathematician işlenmemiş cevherMathematician işlenmemiş cevherMathematician işlenmemiş cevherMathematician işlenmemiş cevherMathematician işlenmemiş cevherMathematician işlenmemiş cevherMathematician işlenmemiş cevher
Ruh Halim: Cok Yorgun
Standart Cevap: Kendi Peynirini Kendin Yap | Ev Peyniri Nasıl Yapılır?

Bulgaristan'da köydeyken koyunlar varmış. O zamanlar annemler peyniri hep kendileri yaparmış. Şimdilerde anlatıp dururlar nasıl güzel tadı olduğunu. O yüzden çok nadiren de olsa yapar annem. Onun tadı bir ayrı oluyor.

Teşekkürler Başakça.
__________________
Mathematician isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
13 Üyemiz Mathematician'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 25.08.12, 23:43   #3
Ne Mutlu Türküm Diyene

LaLe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jan 2009
Konular: 2491
Mesajlar: 21,433
Ettiği Teşekkür: 87866
Aldığı Teşekkür: 126287
Rep Derecesi : LaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Huzurlu
Standart Cevap: Kendi Peynirini Kendin Yap | Ev Peyniri Nasıl Yapılır?

Anneannem de yapardı bir ara. Çökelek olması için yoğurt gibi mayalardı sütü.

Normal peynir yapmak için de mayası vardı. Elbette aldığımız peynirler gibi olmuyordu tadı. Ama limonla yapıldığını hiç duymadım. Sanırım bu yönetemle de taze çökelek gibi oluyordur.
LaLe isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
11 Üyemiz LaLe'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 25.08.12, 23:48   #4
» » » Çapulcu « « «

Banemin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jul 2009
Konular: 493
Mesajlar: 11,603
Ettiği Teşekkür: 43948
Aldığı Teşekkür: 75337
Rep Derecesi : Banemin şöhret ötesinde bir itibarı vardırBanemin şöhret ötesinde bir itibarı vardırBanemin şöhret ötesinde bir itibarı vardırBanemin şöhret ötesinde bir itibarı vardırBanemin şöhret ötesinde bir itibarı vardırBanemin şöhret ötesinde bir itibarı vardırBanemin şöhret ötesinde bir itibarı vardırBanemin şöhret ötesinde bir itibarı vardırBanemin şöhret ötesinde bir itibarı vardırBanemin şöhret ötesinde bir itibarı vardırBanemin şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Kendi Peynirini Kendin Yap | Ev Peyniri Nasıl Yapılır?

Peyniri severim ve bunun yapılış çok basit.

Ama 5 çorba kaşığı limonla o süt nasıl mayalanacak aklım almıyor.

Denerim olmazsa görürsün sen gününü Başakça...
__________________
Ben hiç insan kaybetmedim...
Sadece zamanı geldiğinde, vazgeçmeyi bildim...

Banemin isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
10 Üyemiz Banemin'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 25.08.12, 23:58   #5
Kroniköğrencideğilartık:D

Mathematician - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Sep 2009
Konular: 298
Mesajlar: 3,143
Ettiği Teşekkür: 12776
Aldığı Teşekkür: 17397
Rep Derecesi : Mathematician işlenmemiş cevherMathematician işlenmemiş cevherMathematician işlenmemiş cevherMathematician işlenmemiş cevherMathematician işlenmemiş cevherMathematician işlenmemiş cevherMathematician işlenmemiş cevherMathematician işlenmemiş cevherMathematician işlenmemiş cevherMathematician işlenmemiş cevherMathematician işlenmemiş cevher
Ruh Halim: Cok Yorgun
Standart Cevap: Kendi Peynirini Kendin Yap | Ev Peyniri Nasıl Yapılır?

Süte limonu sıkınca süt yavaş yavaş topaklanmaya, yani katılaşmaya başlıyor. Oluşan peynir de lor peyniri gibi oluyor.

Lalenin dediği gibi de bir de peynir mayası var ki onunla da peynir yapıyorsun ki o daha bir kalıp halinde oluyordu diye hatırlıyorum.
__________________
Mathematician isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
9 Üyemiz Mathematician'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 25.08.12, 23:58   #6
Müdavim

Insanlikarayan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jun 2012
Konular: 513
Mesajlar: 13,385
Ettiği Teşekkür: 141569
Aldığı Teşekkür: 47911
Rep Derecesi : Insanlikarayan şöhret ötesinde bir itibarı vardırInsanlikarayan şöhret ötesinde bir itibarı vardırInsanlikarayan şöhret ötesinde bir itibarı vardırInsanlikarayan şöhret ötesinde bir itibarı vardırInsanlikarayan şöhret ötesinde bir itibarı vardırInsanlikarayan şöhret ötesinde bir itibarı vardırInsanlikarayan şöhret ötesinde bir itibarı vardırInsanlikarayan şöhret ötesinde bir itibarı vardırInsanlikarayan şöhret ötesinde bir itibarı vardırInsanlikarayan şöhret ötesinde bir itibarı vardırInsanlikarayan şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Kendi Peynirini Kendin Yap | Ev Peyniri Nasıl Yapılır?

Hayatimizda belki 2 sefer peynir yaptik, 40 litreden baslamistik, hatirimca.

Birincisi biraz sivi, (yagli) peynir, ister ekmegin üzerine sürü, ister kasikla ye, bayagi lezzetliydi.

Ikinci sefere yaptigimizda, daha koyu yapmistik, oda peynirden uzak durmamizi saglamisti.

Sanirsam, o zamanlar, damla olarak , baska bir sey kullandik.
Bunu simdilik hatirlamamamin sebebi, belkide 34 sene evvel, olusu olmasi lazim.
__________________

-Gurbet Ellerde Aldatılamadı-





Türkiyede
yasamasa bile!.
Ne Mutlu Türk'üm Diyebilene!.
Insanlikarayan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
10 Üyemiz Insanlikarayan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 26.08.12, 10:33   #7
Çiçekci kız

Canan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2011
Konular: 7760
Mesajlar: 29,036
Ettiği Teşekkür: 107222
Aldığı Teşekkür: 155166
Rep Derecesi : Canan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Kendi Peynirini Kendin Yap | Ev Peyniri Nasıl Yapılır?

Limon ile değil de peynir mayası alarak denedim bir kere. Cıvık birşey çıktı ortaya tabi ki attım

Teşekkürler Başakça.
__________________
Canan Şu Anda Forumda.   Alıntı ile Cevapla
8 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 21.04.14, 16:24   #8
Geciken gözyaşı hiçbir şey çözmez...

Liaaa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Aug 2011
Konular: 591
Mesajlar: 5,041
Ettiği Teşekkür: 41966
Aldığı Teşekkür: 21890
Rep Derecesi : Liaaa işlenmemiş cevherLiaaa işlenmemiş cevherLiaaa işlenmemiş cevherLiaaa işlenmemiş cevherLiaaa işlenmemiş cevherLiaaa işlenmemiş cevherLiaaa işlenmemiş cevherLiaaa işlenmemiş cevherLiaaa işlenmemiş cevherLiaaa işlenmemiş cevherLiaaa işlenmemiş cevher
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Kendi Peynirini Kendin Yap | Ev Peyniri Nasıl Yapılır?

Tatsız tuzsuz.

Peynir, kahvaltımın vazgeçilmezi olduğundan yakışır olmalı.

Teşekkürler Başakça.

__________________
Liaaa isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
7 Üyemiz Liaaa'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 20.05.14, 00:27   #9
Dönersen Islık Çal..

Sevda - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Feb 2012
Konular: 808
Mesajlar: 6,577
Ettiği Teşekkür: 29943
Aldığı Teşekkür: 35286
Rep Derecesi : Sevda şöhret ötesinde bir itibarı vardırSevda şöhret ötesinde bir itibarı vardırSevda şöhret ötesinde bir itibarı vardırSevda şöhret ötesinde bir itibarı vardırSevda şöhret ötesinde bir itibarı vardırSevda şöhret ötesinde bir itibarı vardırSevda şöhret ötesinde bir itibarı vardırSevda şöhret ötesinde bir itibarı vardırSevda şöhret ötesinde bir itibarı vardırSevda şöhret ötesinde bir itibarı vardırSevda şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Melek Gibi
Standart Cevap: Kendi Peynirini Kendin Yap | Ev Peyniri Nasıl Yapılır?

Çok açım ve yemek konuları durmadan karşıma çıkıyor. O kadar açım ki, şu saatte peynir bile çekti canım. Gidip peynir mayalayacağım dermişim, tabii ki hayır Ekmek arası peynir yiyeceğim.

Ah Başakca, hepsi senin yüzünden. Kilo alırsam nedeni sensin.
Sevda isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
7 Üyemiz Sevda'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 20.05.14, 00:43   #10
Müdavim

Gülce - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Apr 2013
Konular: 17
Mesajlar: 4,119
Ettiği Teşekkür: 24012
Aldığı Teşekkür: 21410
Rep Derecesi : Gülce şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülce şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülce şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülce şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülce şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülce şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülce şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülce şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülce şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülce şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülce şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Cap Canli
Standart Cevap: Kendi Peynirini Kendin Yap | Ev Peyniri Nasıl Yapılır?

Limon sütün kesilmesini sağlıyor sanırım.
Sonucunda tatlı lor oluyor her halde.

Teşekkürler paylaşım için.
__________________
Gülce isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
6 Üyemiz Gülce'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
kendin, nasıl, peyniri, peynirini


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


İlgili Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Otomatik Şanzıman Nedir? Nasıl Çalışır? Bakımı Nasıl Yapılır? Kartal Bilgi ve Sorun Merkezi 1 12.10.14 16:07
Fırın'da Kestane Nasıl Yapılır? Nasıl Soyulur? Kartal Pratik Bilgiler & Püf Noktalar 6 04.04.13 15:20
Snowboard Nasıl Yapılır? KaLiNKa Diğer Sporlar 12 21.02.13 19:07
Mumyalama Nasıl Yapılır? Abartmatozu Fen Bilimleri 3 26.01.13 15:02
Adana Kebap Nasıl Yapılır? Kartal Et Yemekleri 2 17.02.09 08:15


WEZ Format +3. Şuan Saat: 12:33.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.
Copyright ©2000 - 2019 www.forumgercek.com
Protected by CBACK.de CrackerTracker
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.
Page Rank Icon
Bumerang - Yazarkafe
McAfee Site Denetleme
Norton Site Denetleme
www.forumgercek.com Creative Commons Alıntı-Lisansı Devam Ettirme 3.0 Unported Lisansı ile lisanslanmıştır.