Merhabalar
Forum Gerçek üyesi değilsiniz ya da Üye Girişi yapmamışsınız.
Sitemizden tam olarak yararlanabilmek için;
Lütfen Buraya tıklayarak üye olunuz.
Forum Gerçek

Forumları Okundu Kabul Et Bugünkü MesajlarYazdığım Cevaplar Açtığım Konular Kim Nerede
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Mutfağı > Diğer Yemekler


Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Eski 02.12.12, 18:46   #1
Müdavim

Basakca - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Aug 2009
Konular: 2209
Mesajlar: 12,381
Ettiği Teşekkür: 83926
Aldığı Teşekkür: 79536
Rep Derecesi : Basakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Ruhsuz
Standart Kıbrıs Tarhanası Yapımı

Kıbrıs Tarhanası Yapımı
(22-24 kişilik)





Malzemeler:

  • 3 kg ekşi yoğurt
  • 1 litre günlük süt
  • 1 kg yarma veya kırılmış aşurelik buğday
  • 8 diş sarımsak
  • 1 çorba kaşığı tuz

H
azırlanışı:



Tercihen kendi yaptığınız 3 kg. yoğurdu veya aldığınız köy yoğurdunu 2-3 gün boyunca tezgah üzerinde ekşitin. Sonra topaklarını yok etmek ve krema kıvamına getirmek için bir tencere içinde tahta kaşıkla karıştırın. Yoğurdu kaynatmak için tencereyi orta ateşli bir ocağa alın.

Yoğurt kaynamaya başlayana kadar bir yandan da 8 diş sarımsağı ince dilimler halinde doğrayın ve yoğurda ekleyin. Yoğurdunuz kaynamaya başladıktan sonra da bir gün önceden ıslattığınız 1 kg. buğdayı yavaş yavaş ekleyin. Buğdayları ekleyince yoğurdun sıcaklığı düşeceğinden tam bu esnada 1 litre sütü yavaş yavaş eklemeye başlayabilirsiniz. Isının düşük olması sütün kesilmeden karışması için önemli bir husus. Yaklaşık 1 saat boyunca tahta kaşıkla karıştırın ki helmelenme esnasında fazladan pişip, dibi tutmasın. İyice yoğunlaştıktan sonra 1 çorba kaşığı tuzu ekleyin ve iyice karıştırın. Artık altını kapatabilirsiniz. Hazırladığınız bu yoğun karışımı soğuması ve kuruması için tepsilere yayın. Yaklaşık 1-2 gün kurumaya bırakın. Ara ara karıştırıp, alt üst ederek daha iyi kurumasını sağlayabilirsiniz. Kuruyan beyaz tarhanalarınızı buzdolabı poşetine yerleştirip, derin dondurucuda muhafaza edebilirsiniz. Kıbrıs Tarhanası ihtiyacınız olduğunda çıkartıp, kullanmak için hazır.




refikanınmutfagi.com





Basakca isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
6 Üyemiz Basakca'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 03.12.12, 09:41   #2
...> Ata'm İzindeyiz <...

Türkü - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Oct 2011
Konular: 16
Mesajlar: 3,172
Ettiği Teşekkür: 30373
Aldığı Teşekkür: 18728
Rep Derecesi : Türkü muhteşem bir gelişmedeTürkü muhteşem bir gelişmedeTürkü muhteşem bir gelişmedeTürkü muhteşem bir gelişmedeTürkü muhteşem bir gelişmedeTürkü muhteşem bir gelişmedeTürkü muhteşem bir gelişmedeTürkü muhteşem bir gelişmedeTürkü muhteşem bir gelişmedeTürkü muhteşem bir gelişmedeTürkü muhteşem bir gelişmede
Ruh Halim: Keyifli
Standart Cevap: Kıbrıs Tarhanası Yapımı

Hellimi küp küp doğrayıp terayağ ile soteledikten sonra sıcacık tarhana çorbasının üzerine servis esnasında koyarsanız lezzete lezzet katmış olursunuz,ufak bir tavsiye.

Teşekkürler Başakca.
__________________
Türkü isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Türkü'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 03.12.12, 11:31   #3
¤ Sevginin Aşk'ı ¤

Ayzıt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jan 2012
Yaş: 30
Konular: 13
Mesajlar: 1,179
Ettiği Teşekkür: 890
Aldığı Teşekkür: 5555
Rep Derecesi : Ayzıt muhteşem bir gelişmedeAyzıt muhteşem bir gelişmedeAyzıt muhteşem bir gelişmedeAyzıt muhteşem bir gelişmedeAyzıt muhteşem bir gelişmedeAyzıt muhteşem bir gelişmedeAyzıt muhteşem bir gelişmedeAyzıt muhteşem bir gelişmedeAyzıt muhteşem bir gelişmedeAyzıt muhteşem bir gelişmedeAyzıt muhteşem bir gelişmede
Ruh Halim: Melek Gibi
Standart Cevap: Kıbrıs Tarhanası Yapımı

Unlaça benziyor sekli
__________________
Sevgili...
Bu senaryo, bu kuyu, bu Eylül bırakmaz beni.
Geleceksen sen gelmelisin, hüzün kadar cesur aşklar takınarak.

Madem aşk cemresidir gönlün,
Gönlüme biraz bahar, biraz sen katarak...
Kahraman Tazeoğlu
Ayzıt isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Ayzıt'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 03.12.12, 17:01   #4
Hotantu Kabilesinden

CadII - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Oct 2009
Konular: 230
Mesajlar: 5,070
Ettiği Teşekkür: 17727
Aldığı Teşekkür: 26839
Rep Derecesi : CadII gerçekten güzelCadII gerçekten güzelCadII gerçekten güzelCadII gerçekten güzelCadII gerçekten güzelCadII gerçekten güzelCadII gerçekten güzelCadII gerçekten güzelCadII gerçekten güzelCadII gerçekten güzelCadII gerçekten güzel
Ruh Halim: Keyifli
Standart Cevap: Kıbrıs Tarhanası Yapımı

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Türkü Mesajı göster
Hellimi küp küp doğrayıp terayağ ile soteledikten sonra sıcacık tarhana çorbasının üzerine servis esnasında koyarsanız lezzete lezzet katmış olursunuz,ufak bir tavsiye.

Teşekkürler Başakca.
Tam da bunu yazacaktım. Bu durumda katılıyorum sadece
__________________
Bu güzel ülkede elbette özgürlük türküleri söylenecektir. Ve yine kardeşçe paylaşım olacaktır. Görsek de, görmesek de...

H.
CadII isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz CadII'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
kıbrıs, tarhanası


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


İlgili Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Pekmez Nedir? Pekmez Yapımı - Pekmez Türleri - Pekmezin Faydaları ReaL Alternatif Tıp 47 16.03.18 12:45
Kıbrıs'la İlgili Bütün Belgeler, Bütün Gerçekler Kartal Türk Tarihi 8 03.02.14 12:03
Bahçeler İçin Pergola Yapımı -Resimli Anlatım Kartal Hobilerim | Fobilerim 10 02.06.10 17:53
Devlet Üniversiteleri, Vakıf Üniversiteleri, Kuzey Kıbrıs Üniversiteleri Kartal Yararlı Linkler 0 16.02.09 14:18
Kıbrıs’ın Tarihi oneyouu Türk Tarihi 2 25.01.09 02:33


WEZ Format +3. Şuan Saat: 12:25.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.
Copyright ©2000 - 2019 www.forumgercek.com
Protected by CBACK.de CrackerTracker
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.
Page Rank Icon
Bumerang - Yazarkafe
McAfee Site Denetleme
Norton Site Denetleme
www.forumgercek.com Creative Commons Alıntı-Lisansı Devam Ettirme 3.0 Unported Lisansı ile lisanslanmıştır.