Merhabalar
Forum Gerçek üyesi değilsiniz ya da Üye Girişi yapmamışsınız.
Sitemizden tam olarak yararlanabilmek için;
Lütfen Buraya tıklayarak üye olunuz.
Forum Gerçek

Forumları Okundu Kabul Et Bugünkü MesajlarYazdığım Cevaplar Açtığım Konular Kim Nerede
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Mutfağı > Diğer Yemekler


Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Eski 17.02.13, 23:43   #1
Müdavim

Basakca - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Aug 2009
Konular: 2209
Mesajlar: 11,972
Ettiği Teşekkür: 79777
Aldığı Teşekkür: 77703
Rep Derecesi : Basakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Ruhsuz
Standart Simitin Fırından Sofralara Geliş Serüveni








Türkiye'deki tüketim rakamları ile günlük insan başına 1 simit düşüyor. Kimine göre 'Fakirin kızarmış tavuğu', kimine göre 'Kadın budu köfte', kimine göre ise kahvaltı sofralarının olmazsa olmazı. Usta ellerde yoğrulup, üzüm pekmezine bulanan, ardından susamlanıp fırına verilen simit, fırından çıktıktan sonra satış noktalarına gönderiliyor ve sıcak bir çayla birlikte gelmesi muhtemel sahibini bekliyor.

İşte simitin, fırından sofralara geliş serüveni....








Simit veya Gevrek, susamla kaplı yuvarlak biçimli ekmeklere verilen genel addır. Türkiye ve Yunanistan'da yaygın olarak tüketilen simide Yunanistan'da kuluri (Yunanca: κουλούρι) adı verilir. Kültürlere göre değişkenlik gösterse de simitin gevrek olması tercih edilir. İzmir'de simit gevrek adıyla bilinir.(Bulgaristan'da 'gevrek' ve Sırbistan'da 'çevrek' ve Romanya'da da 'covrigi' denir. Muhtemelen Balkanlar'dan İzmir'e gelen göçmenlerin etkisiyle simite 'gevrek' denir.)







Simit adı ise, ilk üretildiği yer olan Smiti'den (İzmit) geldiği belirtilmektedir.[kaynak belirtilmeli] İstanbul'a gelen ya da İstanbul'dan doğuya giden kervanların konaklama alanı olarak bilinen İzmit'te yolculara pratik bir yiyecek olarak hazırlanan simit, bu özelliği ile de ilk fast food örneklerinden sayılabilir. Kervanlarda yolculuk yapanların atıştırmalık olarak yanlarına aldıkları simitleri, yol boyunca karşılaştıkları kişilere "Simiti'den" aldıklarını söyledikleri için, bu halka şeklindeki yiyeceğin adı simit olarak kaldı.







Genelde yalnız tüketilen simit, kahvaltı için tercih edildiğinde peynir, çay veya reçelle birlikte de yenebilir. Günümüzde simit, modern fırınlarda ve simitevlerinde (Simit Sarayı, Simit Dünyası, vb.) hazırlanıp satılabildiği gibi cadde ve sokaklarda satıcılık yapan seyyar satıcılar tarafından bir el arabası içinde de satılır.

tr.msn.com ve wikipedia derlemedir.





Basakca isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
12 Üyemiz Basakca'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 17.02.13, 23:51   #2
Müdavim

Basakca - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Aug 2009
Konular: 2209
Mesajlar: 11,972
Ettiği Teşekkür: 79777
Aldığı Teşekkür: 77703
Rep Derecesi : Basakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Ruhsuz
Standart Cevap: Simitin Fırından Sofralara Geliş Serüveni







Maya, bir su bardağı ılık suda eritilir. Kabarması için 2-3 saat kadar bekletilir. 1 su bardağı ılık su ile 2 kaşık pekmezi karıştırılır. Un, hamur yoğurma kabına alınır. Ortası havuz gibi açıp eritilmiş maya ve tuz ilave edilir. Pekmezli su azar azar eklenerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurulur. Hamurdan parçalar koparılıp elde yuvarlanarak simit şekli verilir. Derin bir kapta kalan 1 bardak su 1 kaşık pekmezle karıştırılır. Susam, geniş bir tabağa yayılır.





Hazırlanan hamurlar pekmezli suya batırılıp çıkarılır (bazı yörelerde bu su kaynatılır, kaynar suya atılan hamur dibe çöker, yüzeye çıktığında alınır)ve susama bulanır. Fırın tepsisisi hafifçe yağlanıp, simitler aralıklı olarak tepsiye dizilir. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında yaklaşık 30 dakika pişirilir. Sıcak olarak servis yapılır.









Basakca isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
13 Üyemiz Basakca'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 17.02.13, 23:55   #3
Müdavim

Basakca - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Aug 2009
Konular: 2209
Mesajlar: 11,972
Ettiği Teşekkür: 79777
Aldığı Teşekkür: 77703
Rep Derecesi : Basakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Ruhsuz
Standart Cevap: Simitin Fırından Sofralara Geliş Serüveni


























Basakca isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
13 Üyemiz Basakca'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 18.02.13, 00:02   #4
Gerçek Üye

Nisan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Oct 2010
Konular: 17
Mesajlar: 588
Ettiği Teşekkür: 3160
Aldığı Teşekkür: 3198
Rep Derecesi : Nisan artık herkes tanıyorNisan artık herkes tanıyorNisan artık herkes tanıyorNisan artık herkes tanıyorNisan artık herkes tanıyorNisan artık herkes tanıyorNisan artık herkes tanıyorNisan artık herkes tanıyorNisan artık herkes tanıyorNisan artık herkes tanıyorNisan artık herkes tanıyor
Ruh Halim: Huzurlu
Standart Cevap: Simitin Fırından Sofralara Geliş Serüveni

En sevdigim yiyecek süper anlatim tesekkürler.
Nisan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
7 Üyemiz Nisan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 18.02.13, 00:02   #5
Dönersen Islık Çal..

Sevda - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Feb 2012
Konular: 846
Mesajlar: 7,581
Ettiği Teşekkür: 33632
Aldığı Teşekkür: 38917
Rep Derecesi : Sevda şöhret ötesinde bir itibarı vardırSevda şöhret ötesinde bir itibarı vardırSevda şöhret ötesinde bir itibarı vardırSevda şöhret ötesinde bir itibarı vardırSevda şöhret ötesinde bir itibarı vardırSevda şöhret ötesinde bir itibarı vardırSevda şöhret ötesinde bir itibarı vardırSevda şöhret ötesinde bir itibarı vardırSevda şöhret ötesinde bir itibarı vardırSevda şöhret ötesinde bir itibarı vardırSevda şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Kabadayi
Standart Cevap: Simitin Fırından Sofralara Geliş Serüveni

Kahvaltı, öğlen yemeği hatta akşam yemeği yerine bile geçen yegane yiyecek. Kokusunu taaa uzaklardan aldığım zaman bile mest olurum. Yarın kesinlikle bir sokak simitçisinden simit alıp yemem gerek.

Eline sağlık Başakça.
Sevda Şu Anda Forumda.   Alıntı ile Cevapla
10 Üyemiz Sevda'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 18.02.13, 00:13   #6
Çiçekci kız

Canan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2011
Konular: 8892
Mesajlar: 31,004
Ettiği Teşekkür: 105320
Aldığı Teşekkür: 162658
Rep Derecesi : Canan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Simitin Fırından Sofralara Geliş Serüveni

Simit aradığım, özlediğim bir yiyecek değil, kuru geliyor bana. Lakin, resimlerdeki simitler o kadar güzel görünüyor ki...İmrendim
__________________
Canan Şu Anda Forumda.   Alıntı ile Cevapla
8 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 18.02.13, 00:28   #7
Ne Mutlu Türküm Diyene

LaLe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jan 2009
Konular: 2491
Mesajlar: 21,229
Ettiği Teşekkür: 85448
Aldığı Teşekkür: 125480
Rep Derecesi : LaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Huzurlu
Standart Cevap: Simitin Fırından Sofralara Geliş Serüveni

Çok severim ve her hafta mutlaka 2-3 tanesini Bergama tulumu ile götürürüm.

Antalya simiti malesef İstanbul simiti gibi değil, yani iki parça birbirine kıvrılarak yapılmıyor, sadece normal tek şerit kıvrılıp yapılıyor.

Başakçacığım
, harika bir konu, şimdi olsa yine iki tanesini indirirdim mideye




Ellerine sağlık.
LaLe isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
8 Üyemiz LaLe'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 18.02.13, 00:35   #8
DadLuCadI..

Gulbade - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Feb 2013
Yaş: 49
Konular: 168
Mesajlar: 555
Ettiği Teşekkür: 1794
Aldığı Teşekkür: 2795
Rep Derecesi : Gulbade karizması günden güne artıyorGulbade karizması günden güne artıyorGulbade karizması günden güne artıyorGulbade karizması günden güne artıyorGulbade karizması günden güne artıyorGulbade karizması günden güne artıyorGulbade karizması günden güne artıyorGulbade karizması günden güne artıyorGulbade karizması günden güne artıyorGulbade karizması günden güne artıyorGulbade karizması günden güne artıyor
Ruh Halim: Huzurlu
Standart Cevap: Simitin Fırından Sofralara Geliş Serüveni

Nazım Hikmet'in Simit,Çay Peynir şiiri aklıma geldi...

Telefonunu sadece telefon etmek için kullanacaksın
Küçük bir not defteri olacak, “ bilgini en hızlı sayan”.
Basit yaşayacaksın basit.
Sanki yaşamın bir gün sona erecekmiş gibi basit…
ÇAY, SİMİT VE PEYNİRLE…



Güzel Paylaşımdı Teşekkürler
__________________
Gulbade isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
7 Üyemiz Gulbade'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 18.02.13, 15:51   #9
Süper Üye

Limon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Oct 2012
Konular: 203
Mesajlar: 2,649
Ettiği Teşekkür: 2192
Aldığı Teşekkür: 12324
Rep Derecesi : Limon isimli üye Tecrübe puanını kapatmıştır.
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Simitin Fırından Sofralara Geliş Serüveni

Kahvaltının olmazsa olmazı
Limon isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
6 Üyemiz Limon'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 23.02.13, 17:55   #10
Geciken gözyaşı hiçbir şey çözmez...

Liaaa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Aug 2011
Konular: 591
Mesajlar: 5,012
Ettiği Teşekkür: 40954
Aldığı Teşekkür: 21797
Rep Derecesi : Liaaa işlenmemiş cevherLiaaa işlenmemiş cevherLiaaa işlenmemiş cevherLiaaa işlenmemiş cevherLiaaa işlenmemiş cevherLiaaa işlenmemiş cevherLiaaa işlenmemiş cevherLiaaa işlenmemiş cevherLiaaa işlenmemiş cevherLiaaa işlenmemiş cevherLiaaa işlenmemiş cevher
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Simitin Fırından Sofralara Geliş Serüveni

Zeytin ve çay ile iyi giderr.

Açacaksın arasını koyacaksın peyniri.

Türlü türlü huyları var bu simitin.

Bizim burada simit arabaları yasaklanmış gibi, nadir yerler de var artık.

Bazısı Allah günah yazmasın çiğimsi çiğimsi kokuyor. İyisine düşmek için en iyi yol fırın.

Ellerine sağlık, teşekkürler Başakça.
__________________
Liaaa isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
6 Üyemiz Liaaa'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
fırından, geliş, serüveni, simitin, sofralara


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



WEZ Format +3. Şuan Saat: 20:38.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.
Copyright ©2000 - 2019 www.forumgercek.com
Protected by CBACK.de CrackerTracker
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.
Page Rank Icon
Bumerang - Yazarkafe
McAfee Site Denetleme
Norton Site Denetleme
www.forumgercek.com Creative Commons Alıntı-Lisansı Devam Ettirme 3.0 Unported Lisansı ile lisanslanmıştır.