Merhabalar
Forum Gerçek üyesi değilsiniz ya da Üye Girişi yapmamışsınız.
Sitemizden tam olarak yararlanabilmek için;
Lütfen Buraya tıklayarak üye olunuz.
Forum Gerçek

Forumları Okundu Kabul Et Bugünkü MesajlarYazdığım Cevaplar Açtığım Konular Kim Nerede
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Mutfağı > Diğer Yemekler


Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Eski 10.03.13, 17:09   #1
Yorgun Mod

Ekin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Dec 2011
Konular: 1198
Mesajlar: 9,577
Ettiği Teşekkür: 32650
Aldığı Teşekkür: 43398
Rep Derecesi : Ekin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: none
Standart Ekmek Tarifleri



Ekmek Tarifleri














Zeytinli Ekmek Tarifi



Malzemeler
3oo ml ılık su 10 ml (1 çorba kaşığı) natürel sızma zeytinyağı 450 gr un 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı toz şeker 6 gr (4 çay kaşığı) kuru maya 55 gr toz parmesan peyniri 55 gr kurutulmuş domates 10 yaprak fesleğen

Tarif

Fesleğen ve kurutulmuş domatesleri küçük parçalar halinde keserek hazırlayın. Unu eleme aracınız varsa birkaç kez elekten geçirerek inceltin. Geniş bir keramik kap içinde inceltilmiş un, kuru maya, zeytinyağı, su, tuz ve toz şekeri karıştırıp bu karmayı hamur haline gelene kadar yoğurıp, elinize yapışan harcı yine un ekleyerek temizleyebilir ve tekrarlayabilirsiniz. Yoğurma işlemi 20 dakika kadar devam edebilir, işlem tamamlanmadan 5 dakika önce küçük parçalara getirdiğiniz kuru domates, toz parmesan peynirini ve fesleğenleri bu harca eklemenizi tavsiye ediyorum. Hamur haline gelen bu karışımı düz bir keramik tabak üstüne yerleştirerek hamurun üzerini pamuklu bir kumaş ile kapatarak 30 dakika dinlenmeye bırakın. Maya etkisi için dinlenme yeri olarak ışıklı bir dolap ya da hafif ılık bir ortam seçebilirsiniz (oda sıcaklığı ya da 25-30 derecede). Bu arada fırın sıcaklığını 190-200 dereceye getirin, fırın tepsinizi hafif yağlayın ya da fırın kağıdı ile kaplayarak hazırlayın. Dinlenen hamurunuza yuvarlak bir form vermeye çalışıp istediğiniz formu vererek hamurun üstünü su ile hafif ıslatarak sonuçlandırabilirsiniz. Derin olmayan bıçak kavisleriyle köy ekmeği deseni verebilirsiniz. Fırına yerleştirdikten maksimum 50 dakika sonra sıcak ekmeğinize kavuşabilirsiniz.




Mısır Ekmeği Tarifi
Malzemeler
3 kabak 1 yumurta 1 su bardağı süt 1 su bardağı sıvıyağ 3 bardak mısır unu 1 paket kabartma tozu 1 tatlı kaşığı tuz

Tarif
Kabakları en ince rendeyle rendeleyin ve suyunu iyice sıkın. Kabağın yanına tüm malzemeyi ekleyerek çırpın. Yağlı kalıpta, önceden ısıtılmış 175 derecedeki fırında pişirin. Çörekotuyla süsleneyebilirsiniz.


Karanfilli Ekmek Tarifi
Malzemeler
  • 1 su bardağı sût (200 g)
  • 1/2 çay bardağı şeker (40 g)
  • 42 g Pakmaya yaş maya veya 1 çorba
  • kaşığı Pakmaya kuru maya (20 g)
  • 3,5 su bardağı un (400 g)
  • 1 tatlı kaşığı tuz (7 g)
  • 2 adet damla sakızı
  • 5-6 adet dövülmüş karanfil
  • 3 çorba kaşığı sıvı yağ (30 g)

Üst Malzemesi:
1 yumurta şarısı


Tarif
Pakmaya'yı ılık süt içinde eritin. Damla sakızını dövün ve Pakmaya'lı karışıma ekleyin. Diğer malzemeleri de ekleyerek karıştırın ve orta sertlikte bir hamur elde edin. Üzerini örterek 90 dk kabarmaya bırakın.

Hamuru 2 dk daha yoğurun ve ekmek şekli verin. Hamuru yağlanmış tepsi veya kalıba koyun. Ilık bir yerde 40 dk kabarması için bekletin. Üzerine yumurta sarısını sürün ve 180*C'de önceden ısıtılmış fırında 45 dk pişirin.
Afiyet olsun!



Sütlü Ekmek Tarifi
Malzemeler
  • 4,5 su bardağı un (500 g)
  • 1/2 çorba kalığı Pakmaya instant maya
  • (10 g) veya 20 g Pakmaya yaş maya
  • 1,5 su bardağı ılık süt (300 g)
  • 1,5 tatlı kasığı tuz (10 g)
  • 1 çorba kaşığı sıvı yağ veya zeytinyağı (10 g)


Tarif
Pakmaya İnstant mayayı una katın 1-2 dk karıştırın. Hamuru maya tanecikleri yok olana kadar iyice yoğurun. Dilerseniz bu işlemi kolaylaştırmak için, mayayı yarım çay bardağı ılık süt ile eritip una katabilirsiniz. Diğer hamur malzemelerini de ekleyerek kulak memesi kıvamında hamur elde edince üzerini örterek 30 dk kabarmaya bırakın. Pakmaya yaş maya kullanırsanız mayayı ılık su içinde eritip una katın.

Hamuru 2 dk daha yoğurup, gazını çıkartın. Üç eşit parçaya ayırıp yuvarlayın. Parçaları 10 dk daha bekletin. Daha sonra hamurlara silindir şekli verip tepsiye dizin. Ilık bir yerde 60 dk kabarmaya bırakın. Fırça yardımı ile hamurların üzerine ince bir tabaka olacak şekilde su sürün. Keskin bıçak ile hamurları boylamasına ve 2-3 mm derinliğinde kesin. 220°C'de önceden ısıtılmış fırında 20 dk pişirin.
Afiyet olsun!

Alıntı
__________________



Ekin isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz Ekin'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 10.03.13, 20:11   #2
Geciken gözyaşı hiçbir şey çözmez...

Liaaa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Aug 2011
Konular: 591
Mesajlar: 5,041
Ettiği Teşekkür: 41966
Aldığı Teşekkür: 21890
Rep Derecesi : Liaaa işlenmemiş cevherLiaaa işlenmemiş cevherLiaaa işlenmemiş cevherLiaaa işlenmemiş cevherLiaaa işlenmemiş cevherLiaaa işlenmemiş cevherLiaaa işlenmemiş cevherLiaaa işlenmemiş cevherLiaaa işlenmemiş cevherLiaaa işlenmemiş cevherLiaaa işlenmemiş cevher
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Ekmek Tarifleri

Karanfilli ekmeği yeni görüyorum.

Buharı üzerinden geçecek, ikiye ayıracaksın, sonraa tereyağ. (Yeme de yanında uyu.)

Sağlık açısından yine de miktarına dikkat etmeli.

Ellerine sağlık, teşekkürler £kin.
__________________
Liaaa isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Liaaa'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 10.03.13, 23:54   #3
Ne Mutlu Türküm Diyene

LaLe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jan 2009
Konular: 2491
Mesajlar: 21,433
Ettiği Teşekkür: 87866
Aldığı Teşekkür: 126287
Rep Derecesi : LaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Huzurlu
Standart Cevap: Ekmek Tarifleri

Ahh ahh Lia'nın dediği gibi sıcacık çıkacak fırından, koyacaksın arasına tereyağını... Offf offff.

Ekin teşekkürler.
LaLe isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz LaLe'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 11.03.13, 00:06   #4
Geciken gözyaşı hiçbir şey çözmez...

Liaaa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Aug 2011
Konular: 591
Mesajlar: 5,041
Ettiği Teşekkür: 41966
Aldığı Teşekkür: 21890
Rep Derecesi : Liaaa işlenmemiş cevherLiaaa işlenmemiş cevherLiaaa işlenmemiş cevherLiaaa işlenmemiş cevherLiaaa işlenmemiş cevherLiaaa işlenmemiş cevherLiaaa işlenmemiş cevherLiaaa işlenmemiş cevherLiaaa işlenmemiş cevherLiaaa işlenmemiş cevherLiaaa işlenmemiş cevher
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Ekmek Tarifleri

Hele ki yağ somunu oldumuu. Pofuduk, pofuduk oluyor kendileriii.
__________________
Liaaa isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Liaaa'in Mesajına Teşekkür Etti
Eski 11.03.13, 15:08   #5
Yorgun Mod

Ekin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Dec 2011
Konular: 1198
Mesajlar: 9,577
Ettiği Teşekkür: 32650
Aldığı Teşekkür: 43398
Rep Derecesi : Ekin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: none
Standart Beyaz Un ve Tam Buğday Unu Karışımı Ekmek

Beyaz Un ve Tam Buğday Unu Karışımı Ekmek





Malzemelerimiz


1. 500 gr Söke geleneksel ekmek unu karışımı

2. 80 gr Sinangil tam buğday unu karışımı

3. 1 su bardağı beyaz un

4. 1.5 Cup ılık su,

5. 1,5 küçük ölçek tuz

6. 1 büyük ölçek toz şeker

7. 2 küçük ölçek instant kuru maya

Hazırlanışı
  • Adım 1: Karıştırma kabına unları koyun
  • Adım 2: Tuz şeker ve mayayı ilave edin
  • Adım 3: Ilık suyu ilave edip mikser ile karıştırmaya başlayın.
  • Adım 4: 1 bardak beyaz un ilave ederek karıştırmaya devam edin (10 dakika karıştırın)
  • Adım 5: Yoğurduğunuz hamuru tezgah üstüne alarak el ile 15 dakika yoğurun, kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurun. (Üzerine az az un ilavesi yapabilirsiniz)
  • Adım 6: Yoğurma işlemi bittikten sonra karıştırma kabının içine biraz un dökün ve hamuru içine yarleştirin, üzerini nemli bez yada strech film ile örterek 1 saat ılık bir ortamda mayalayın
  • Adım 7: 1 saat sonunda hamuru alın ve çok fazla hırpalamadan biraz daha yoğurup iki eşit parçaya bölün ve şekil vererek tepsiye dizin yada pişirme kaplarına koyun.
  • Adım 8: Burada da yaklaşık 45 dakika dinlenmeye bırakın.
  • Adım 9: Fırını 220 derecede ısıtıp içine kaynar su koyarak hamurunuzu fırına sürün
  • Adım 10: 40 dakika pişirin, altı ve üstü kızarmalıdır.
  • Adım 11: Fırından çıkarın ve 5 dakika dinlendirip bir beze sarın.
  • Afiyet olsun
__________________



Ekin isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Ekin'in Mesajına Teşekkür Etti
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
ekmek, kaşığı, maya, tarifleri, ılık


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


İlgili Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Ekmek Şarap Sen ve Ben | İhsan Yüce Mislina Resimli, Resimsiz Şiirler 5 31.03.15 00:24
Hafif ve Sağlıklı Fast-Food Tarifleri Canan Diyet Yemekler | Tatlılar 4 29.03.15 19:52
Hiç Bilmediğiniz Türk Kahvesi Tarifleri Canan İçecekler 32 13.03.15 10:32
Ekmek Ağacı Chevy Bağ, Bahçe, Çiçek, Ağaç 4 08.03.15 01:42
Cocuk Beslenmesi hakkinda hersey Mausi Sağlığımız İçin Püf Noktaları 11 06.02.09 01:07


WEZ Format +3. Şuan Saat: 12:00.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.
Copyright ©2000 - 2019 www.forumgercek.com
Protected by CBACK.de CrackerTracker
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.
Page Rank Icon
Bumerang - Yazarkafe
McAfee Site Denetleme
Norton Site Denetleme
www.forumgercek.com Creative Commons Alıntı-Lisansı Devam Ettirme 3.0 Unported Lisansı ile lisanslanmıştır.