17.03.2013, 02:56 | #1 |
Çevrimdışı
|
Ev Yapımı Sucuğun Tadına Varın | Ev Yapımı Sucuk Tarifi
__________________
"Ey egosu boyundan büyük insan.. |
18.04.2013, 10:16 | #2 |
Çevrimdışı
|
Cevap: Ev Yapımı Sucuğun Tadına Varın | Ev Yapımı Sucuk Tarifi
Keşke yapabilsek temiz temiz yerdik ama alışmışız marketten .... markayı almaya.
Resmi görünce yutkundum, teşekkürler Başakça.
__________________
|
18.04.2013, 13:39 | #3 |
Çevrimdışı
|
Cevap: Ev Yapımı Sucuğun Tadına Varın | Ev Yapımı Sucuk Tarifi
Kurban bayramında sucukluk ve pastırmalık et ayırırız. |
18.04.2013, 14:33 | #5 | |
Çevrimdışı
|
Cevap: Ev Yapımı Sucuğun Tadına Varın | Ev Yapımı Sucuk Tarifi
Alıntı:
İç Anadolu şehirlerini biliyorum, vatandaş kurban bayramlarında kendi sucuklarını kendileri yapar, yapımı çok kolay, malzeme hazırdır, kıymayla karıştırıp çarşıdaki esnafa makineyle doldutdururlar |
|
ala'turka'in Mesajına Teşekkür Etti |
09.02.2017, 11:57 | #6 |
Çevrimdışı
|
Cevap: Ev Yapımı Sucuğun Tadına Varın | Ev Yapımı Sucuk Tarifi
Bir tarifte benden.
Bir kilo sucuk içi için; 650 gr. Dana döş etinden kıyma 325 gr Kuyruk yağı veya iç yağı kıyması 100 gr toz bıber (acı veya tatlı, zevkinize göre) 5 gr karısık sucuk baharatı olarak satılıyor 5 gr kımyon 10 gr tuz 100 gr ( kabuklu ) istege gore azaltılabılır ancak normal olanı budur. Sarımsakları soyup rondoda çekilir. Geniş bir kabın içinde bütün malzeme ıyıce yoğurup dolapta 1 gun dinlendirilir. Aktardan 1 metre bağırsak alıyoruz. Güzelce sirkeli suda yıkayıp yumuşatıyoruz. Sucuk doldurma aparatlı kıyma makinamızda dolduruyoruz. İçinde hiç hava kalmamalı. Yoksa sucuk kötü kokar. Günes almayan serin bir yerde yada buz dolabında ince bir bez içine sarılı olarak 4-5 gün dinlenmeli. Artık sucuk hazır. Bu ev yapımı sucuk, bıçakla düzgün kesilmez. Bıçakla küçük parçalar halinde kopartılır. Tavaya yağ konulmaz. Sadece daha yumuşak olması için su konulmalı. Bağırsak içinde doldurmak istemeyen, buz dolabı poşetine, günlük kullanım miktarları kadar koyup havasını alarak, buzdolabı içinde muhafaza edebilir. Buna sucuk içi deriz. |
09.02.2017, 15:26 | #8 |
Çevrimdışı
|
Cevap: Ev Yapımı Sucuğun Tadına Varın | Ev Yapımı Sucuk Tarifi
|
09.02.2017, 16:39 | #9 |
Çevrimdışı
|
Cevap: Ev Yapımı Sucuğun Tadına Varın | Ev Yapımı Sucuk Tarifi
Ben hayatta yapamam ki.
Fazlaca aşıyor beni. Lakin, çok lezzetli olacaklarından eminim. |
yasemen'in Mesajına Teşekkür Etti |
09.02.2017, 20:53 | #10 |
Çevrimdışı
|
Cevap: Ev Yapımı Sucuğun Tadına Varın | Ev Yapımı Sucuk Tarifi
Şarküterilerde satılanların bazıları da çok nefis oluyor. Düşünüyorum, at mı eşek mi hangisinin ilavesi bu kadar damak zevki veriyor, bir türlü bulamıyorum.
Tahlil ettirsem çıkacak ama ona da üşeniyorum. Dondurucu soğuklarda, bembeyaz karın ortasında mangalı muhteşem, bir de muhabbet ortamı varsa, heyt.. |
Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz |
Etiketler |
sucuğun, sucuk, tadına, tarifi, tatlı, varın, yapımı |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|
Önemli Uyarı | |
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz. |