Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Mutfağı > Diğer Yemekler


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 17.03.2013, 02:56   #1
Çevrimdışı
Basakca
Müdavim

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Ev Yapımı Sucuğun Tadına Varın | Ev Yapımı Sucuk Tarifi

Ev Yapımı Sucuk Tarifi




Malzemeler

  • 2 -3 metre kurutulmuş sucukluk bağırsak
  • 1,5 kg yağlı dana kıyma
  • 3,5 tatlı kaşığı acı kırmızı tozbiber
  • 1,5 tatlı kaşığı sumak
  • 3,5 tatlı kaşığı tatlı tozbiber
  • 3 tatlı kaşığı yeni bahar
  • 4,5 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 baş sarımsak
  • 4,5 tatlı kaşığı karabiber
  • 3,5 tatlı kaşığı tuz

H
azırlanışı


İki kere çektirdiğiniz kıymaya; toz biber, yeni bahar, kimyon, karabiber ve sarımsakları ekleyip iyice yoğurun. Karışımı streçle kaplanıp en az 8-10 saat buzdolabında dinlendirin. Kuru bağısakları ılık, sirkeli suda 1 saat bekletin ve ıslatın, içini sirkeli su ile temizleyin. Daha sonra geniş bir huni yardımı ile bağırsağın içini, sıkıca ve hiç hava almayacak biçimde doldurun. İstenilen ebatta kesilen sucuk, kuru ve serin bir ortamda yaklaşık 3 - 4 günde hazır olacaktır.

Afiyet Olsun.


kadinvekadin
__________________
"Ey egosu boyundan büyük insan..
Bir gün ölüp toprak olacaksın. Bir tohum filizlenecek ot olacaksın, bir öküz seni yiyecek ve atık olacaksın.. Yani hep aynı kalacaksın."

  Alıntı ile Cevapla
14 Üyemiz Basakca'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 18.04.2013, 10:16   #2
Çevrimdışı
Türkü
...> Ata'm İzindeyiz <...

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Ev Yapımı Sucuğun Tadına Varın | Ev Yapımı Sucuk Tarifi

Keşke yapabilsek temiz temiz yerdik ama alışmışız marketten .... markayı almaya.


Resmi görünce yutkundum, teşekkürler Başakça.
__________________
  Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz Türkü'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 18.04.2013, 13:39   #3
Çevrimdışı
Liaaa
Geciken gözyaşı hiçbir şey çözmez...

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Ev Yapımı Sucuğun Tadına Varın | Ev Yapımı Sucuk Tarifi

Kurban bayramında sucukluk ve pastırmalık et ayırırız.

Sucuk baharatları eklenip yoğurulur, 1 gün bekletilir. Ertesi gün makinede doldurulur. Doldurulduktan sonrada 15 gün asılı kalır. Hergün üzerinden oklava geçer ve sulanır.

Ev yapımı sucuğun ayrı tadı var yahu.

Ellerine sağlık, teşekkürler Başakça.

__________________
  Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Liaaa'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 18.04.2013, 14:08   #4
Çevrimdışı
DrPsiko
Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Ev Yapımı Sucuğun Tadına Varın | Ev Yapımı Sucuk Tarifi

sucuk salam sosisi kestim,ama ev yapımı olursa yiyebilirim
__________________
  Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz DrPsiko'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 18.04.2013, 14:33   #5
Çevrimdışı
ala'turka
Yasaklı Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Ev Yapımı Sucuğun Tadına Varın | Ev Yapımı Sucuk Tarifi

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Liaaa Mesajı göster
Kurban bayramında sucukluk ve pastırmalık et ayırırız.

Sucuk baharatları eklenip yoğurulur, 1 gün bekletilir. Ertesi gün makinede doldurulur. Doldurulduktan sonrada 15 gün asılı kalır. Hergün üzerinden oklava geçer ve sulanır.

Ev yapımı sucuğun ayrı tadı var yahu.

Ellerine sağlık, teşekkürler Başakça.

Aynen

İç Anadolu şehirlerini biliyorum, vatandaş kurban bayramlarında kendi sucuklarını kendileri yapar,
yapımı çok kolay, malzeme hazırdır, kıymayla karıştırıp çarşıdaki esnafa makineyle doldutdururlar
  Alıntı ile Cevapla
ala'turka'in Mesajına Teşekkür Etti
Eski 09.02.2017, 11:57   #6
Çevrimdışı
Tura
Müdavim

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Ev Yapımı Sucuğun Tadına Varın | Ev Yapımı Sucuk Tarifi

Bir tarifte benden.

Bir kilo sucuk içi için;
650 gr. Dana döş etinden kıyma
325 gr Kuyruk yağı veya iç yağı kıyması
100 gr toz bıber (acı veya tatlı, zevkinize göre)
5 gr karısık sucuk baharatı olarak satılıyor
5 gr kımyon
10 gr tuz
100 gr ( kabuklu ) istege gore azaltılabılır ancak normal olanı budur.


Sarımsakları soyup rondoda çekilir.
Geniş bir kabın içinde bütün malzeme ıyıce yoğurup dolapta 1 gun dinlendirilir.
Aktardan 1 metre bağırsak alıyoruz. Güzelce sirkeli suda yıkayıp yumuşatıyoruz.
Sucuk doldurma aparatlı kıyma makinamızda dolduruyoruz. İçinde hiç hava kalmamalı. Yoksa sucuk kötü kokar.
Günes almayan serin bir yerde yada buz dolabında ince bir bez içine sarılı olarak 4-5 gün dinlenmeli.
Artık sucuk hazır.
Bu ev yapımı sucuk, bıçakla düzgün kesilmez. Bıçakla küçük parçalar halinde kopartılır. Tavaya yağ konulmaz. Sadece daha yumuşak olması için su konulmalı.

Bağırsak içinde doldurmak istemeyen, buz dolabı poşetine, günlük kullanım miktarları kadar koyup havasını alarak, buzdolabı içinde muhafaza edebilir. Buna sucuk içi deriz.
__________________
  Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Tura'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 09.02.2017, 15:21   #7
Çevrimdışı
Canan
Çiçekci kız

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Ev Yapımı Sucuğun Tadına Varın | Ev Yapımı Sucuk Tarifi

Teşekkürler @Tura.

Denerim desem yalan olur
__________________
  Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 09.02.2017, 15:26   #8
Çevrimdışı
Tura
Müdavim

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Ev Yapımı Sucuğun Tadına Varın | Ev Yapımı Sucuk Tarifi

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Canan Mesajı göster
Teşekkürler @Tura.

Denerim desem yalan olur


Çok sağlıklı.
__________________
  Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Tura'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 09.02.2017, 16:39   #9
Çevrimdışı
yasemen
» Vous et l'Amour «

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Ev Yapımı Sucuğun Tadına Varın | Ev Yapımı Sucuk Tarifi

Ben hayatta yapamam ki.
Fazlaca aşıyor beni. Lakin, çok lezzetli olacaklarından eminim.
__________________

aragon'un dedigi gibi, görünüşte herkes insan.




  Alıntı ile Cevapla
yasemen'in Mesajına Teşekkür Etti
Eski 09.02.2017, 20:53   #10
Çevrimdışı
Scorer
Gerçek Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Ev Yapımı Sucuğun Tadına Varın | Ev Yapımı Sucuk Tarifi

Şarküterilerde satılanların bazıları da çok nefis oluyor. Düşünüyorum, at mı eşek mi hangisinin ilavesi bu kadar damak zevki veriyor, bir türlü bulamıyorum.
Tahlil ettirsem çıkacak ama ona da üşeniyorum.
Dondurucu soğuklarda, bembeyaz karın ortasında mangalı muhteşem, bir de muhabbet ortamı varsa, heyt..
__________________
Bir saat mutlu olmak istiyorsan
Şekerleme yap.
Bir gün mutlu olmak istiyorsan
Balık tut.
Bir hafta mutlu olmak istiyorsan
Tatile çık.
Bir ay mutlu olmak istiyorsan
Evlen.
Bir yıl mutlu olmak istiyorsan
Servete kon.
Bir ömür boyu mutlu olmak istiyorsan
Sevdiğin işi yap

  Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Scorer'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
sucuğun, sucuk, tadına, tarifi, tatlı, varın, yapımı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 11:42.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.