Merhabalar
Forum Gerçek üyesi değilsiniz ya da Üye Girişi yapmamışsınız.
Sitemizden tam olarak yararlanabilmek için;
Lütfen Buraya tıklayarak üye olunuz.
Forum Gerçek

Forumları Okundu Kabul Et Bugünkü MesajlarYazdığım Cevaplar Açtığım Konular Kim Nerede
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Mutfağı > Diğer Yemekler

Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Eski 17.03.13, 02:56   #1
Yönetici

Basakca - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Aug 2009
Konular: 2209
Mesajlar: 13,401
Ettiği Teşekkür: 85366
Aldığı Teşekkür: 82586
Rep Derecesi : Basakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Ruhsuz
Standart Ev Yapımı Sucuğun Tadına Varın | Ev Yapımı Sucuk Tarifi

Ev Yapımı Sucuk Tarifi




Malzemeler

  • 2 -3 metre kurutulmuş sucukluk bağırsak
  • 1,5 kg yağlı dana kıyma
  • 3,5 tatlı kaşığı acı kırmızı tozbiber
  • 1,5 tatlı kaşığı sumak
  • 3,5 tatlı kaşığı tatlı tozbiber
  • 3 tatlı kaşığı yeni bahar
  • 4,5 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 baş sarımsak
  • 4,5 tatlı kaşığı karabiber
  • 3,5 tatlı kaşığı tuz

H
azırlanışı


İki kere çektirdiğiniz kıymaya; toz biber, yeni bahar, kimyon, karabiber ve sarımsakları ekleyip iyice yoğurun. Karışımı streçle kaplanıp en az 8-10 saat buzdolabında dinlendirin. Kuru bağısakları ılık, sirkeli suda 1 saat bekletin ve ıslatın, içini sirkeli su ile temizleyin. Daha sonra geniş bir huni yardımı ile bağırsağın içini, sıkıca ve hiç hava almayacak biçimde doldurun. İstenilen ebatta kesilen sucuk, kuru ve serin bir ortamda yaklaşık 3 - 4 günde hazır olacaktır.

Afiyet Olsun.


kadinvekadin
__________________
"Ey egosu boyundan büyük insan..
Bir gün ölüp toprak olacaksın. Bir tohum filizlenecek ot olacaksın, bir öküz seni yiyecek ve sıçtığı bok olacaksın.. Yani hep aynı kalacaksın."

Basakca isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
14 Üyemiz Basakca'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 18.04.13, 11:16   #2
...> Ata'm İzindeyiz <...

Türkü - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Oct 2011
Konular: 16
Mesajlar: 3,220
Ettiği Teşekkür: 31206
Aldığı Teşekkür: 18851
Rep Derecesi : Türkü muhteşem bir gelişmedeTürkü muhteşem bir gelişmedeTürkü muhteşem bir gelişmedeTürkü muhteşem bir gelişmedeTürkü muhteşem bir gelişmedeTürkü muhteşem bir gelişmedeTürkü muhteşem bir gelişmedeTürkü muhteşem bir gelişmedeTürkü muhteşem bir gelişmedeTürkü muhteşem bir gelişmedeTürkü muhteşem bir gelişmede
Ruh Halim: Keyifli
Standart Cevap: Ev Yapımı Sucuğun Tadına Varın | Ev Yapımı Sucuk Tarifi

Keşke yapabilsek temiz temiz yerdik ama alışmışız marketten .... markayı almaya.


Resmi görünce yutkundum, teşekkürler Başakça.
__________________
Türkü isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz Türkü'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 18.04.13, 14:39   #3
Geciken gözyaşı hiçbir şey çözmez...

Liaaa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Aug 2011
Konular: 591
Mesajlar: 5,102
Ettiği Teşekkür: 42311
Aldığı Teşekkür: 21993
Rep Derecesi : Liaaa işlenmemiş cevherLiaaa işlenmemiş cevherLiaaa işlenmemiş cevherLiaaa işlenmemiş cevherLiaaa işlenmemiş cevherLiaaa işlenmemiş cevherLiaaa işlenmemiş cevherLiaaa işlenmemiş cevherLiaaa işlenmemiş cevherLiaaa işlenmemiş cevherLiaaa işlenmemiş cevher
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Ev Yapımı Sucuğun Tadına Varın | Ev Yapımı Sucuk Tarifi

Kurban bayramında sucukluk ve pastırmalık et ayırırız.

Sucuk baharatları eklenip yoğurulur, 1 gün bekletilir. Ertesi gün makinede doldurulur. Doldurulduktan sonrada 15 gün asılı kalır. Hergün üzerinden oklava geçer ve sulanır.

Ev yapımı sucuğun ayrı tadı var yahu.

Ellerine sağlık, teşekkürler Başakça.

__________________
Liaaa isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Liaaa'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 18.04.13, 14:44   #4
«.. Sıla Yolcusu..»

CeMKaN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Nov 2011
Konular: 945
Mesajlar: 8,719
Ettiği Teşekkür: 80053
Aldığı Teşekkür: 37287
Rep Derecesi : CeMKaN şöhret ötesinde bir itibarı vardırCeMKaN şöhret ötesinde bir itibarı vardırCeMKaN şöhret ötesinde bir itibarı vardırCeMKaN şöhret ötesinde bir itibarı vardırCeMKaN şöhret ötesinde bir itibarı vardırCeMKaN şöhret ötesinde bir itibarı vardırCeMKaN şöhret ötesinde bir itibarı vardırCeMKaN şöhret ötesinde bir itibarı vardırCeMKaN şöhret ötesinde bir itibarı vardırCeMKaN şöhret ötesinde bir itibarı vardırCeMKaN şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Bitkin
Standart Cevap: Ev Yapımı Sucuğun Tadına Varın | Ev Yapımı Sucuk Tarifi

Tabi ki ev yapimi daha iyi zaten Türkiyedeki sucuklarin icinde cikmadik sey yok, sanki sürpriz yumurta gibi disi baska ici baska
__________________

CeMKaN isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
CeMKaN'in Mesajına Teşekkür Etti
Eski 18.04.13, 15:08   #5
Üye

DrPsiko - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Apr 2013
Konular: 6
Mesajlar: 195
Ettiği Teşekkür: 315
Aldığı Teşekkür: 1048
Rep Derecesi : DrPsiko Karimasını arttırmak için doğru yerdeDrPsiko Karimasını arttırmak için doğru yerdeDrPsiko Karimasını arttırmak için doğru yerdeDrPsiko Karimasını arttırmak için doğru yerdeDrPsiko Karimasını arttırmak için doğru yerdeDrPsiko Karimasını arttırmak için doğru yerdeDrPsiko Karimasını arttırmak için doğru yerdeDrPsiko Karimasını arttırmak için doğru yerdeDrPsiko Karimasını arttırmak için doğru yerdeDrPsiko Karimasını arttırmak için doğru yerdeDrPsiko Karimasını arttırmak için doğru yerde
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Ev Yapımı Sucuğun Tadına Varın | Ev Yapımı Sucuk Tarifi

sucuk salam sosisi kestim,ama ev yapımı olursa yiyebilirim
__________________
DrPsiko isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz DrPsiko'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 18.04.13, 15:33   #6
Yasaklı Üye

ala'turka - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Aug 2012
Konular: 15
Mesajlar: 1,364
Ettiği Teşekkür: 2110
Aldığı Teşekkür: 3866
Rep Derecesi : ala'turka muhteşem bir gelişmedeala'turka muhteşem bir gelişmedeala'turka muhteşem bir gelişmedeala'turka muhteşem bir gelişmedeala'turka muhteşem bir gelişmedeala'turka muhteşem bir gelişmedeala'turka muhteşem bir gelişmedeala'turka muhteşem bir gelişmedeala'turka muhteşem bir gelişmedeala'turka muhteşem bir gelişmedeala'turka muhteşem bir gelişmede
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Ev Yapımı Sucuğun Tadına Varın | Ev Yapımı Sucuk Tarifi

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Liaaa Mesajı göster
Kurban bayramında sucukluk ve pastırmalık et ayırırız.

Sucuk baharatları eklenip yoğurulur, 1 gün bekletilir. Ertesi gün makinede doldurulur. Doldurulduktan sonrada 15 gün asılı kalır. Hergün üzerinden oklava geçer ve sulanır.

Ev yapımı sucuğun ayrı tadı var yahu.

Ellerine sağlık, teşekkürler Başakça.

Aynen

İç Anadolu şehirlerini biliyorum, vatandaş kurban bayramlarında kendi sucuklarını kendileri yapar,
yapımı çok kolay, malzeme hazırdır, kıymayla karıştırıp çarşıdaki esnafa makineyle doldutdururlar
ala'turka isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
ala'turka'in Mesajına Teşekkür Etti
Eski 09.02.17, 11:57   #7
Uzman Üye

Tura - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jul 2012
Konular: 41
Mesajlar: 4,231
Ettiği Teşekkür: 21712
Aldığı Teşekkür: 22726
Rep Derecesi : Tura şöhret ötesinde bir itibarı vardırTura şöhret ötesinde bir itibarı vardırTura şöhret ötesinde bir itibarı vardırTura şöhret ötesinde bir itibarı vardırTura şöhret ötesinde bir itibarı vardırTura şöhret ötesinde bir itibarı vardırTura şöhret ötesinde bir itibarı vardırTura şöhret ötesinde bir itibarı vardırTura şöhret ötesinde bir itibarı vardırTura şöhret ötesinde bir itibarı vardırTura şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Huzurlu
Standart Cevap: Ev Yapımı Sucuğun Tadına Varın | Ev Yapımı Sucuk Tarifi

Bir tarifte benden.

Bir kilo sucuk içi için;
650 gr. Dana döş etinden kıyma
325 gr Kuyruk yağı veya iç yağı kıyması
100 gr toz bıber (acı veya tatlı, zevkinize göre)
5 gr karısık sucuk baharatı olarak satılıyor
5 gr kımyon
10 gr tuz
100 gr ( kabuklu ) istege gore azaltılabılır ancak normal olanı budur.


Sarımsakları soyup rondoda çekilir.
Geniş bir kabın içinde bütün malzeme ıyıce yoğurup dolapta 1 gun dinlendirilir.
Aktardan 1 metre bağırsak alıyoruz. Güzelce sirkeli suda yıkayıp yumuşatıyoruz.
Sucuk doldurma aparatlı kıyma makinamızda dolduruyoruz. İçinde hiç hava kalmamalı. Yoksa sucuk kötü kokar.
Günes almayan serin bir yerde yada buz dolabında ince bir bez içine sarılı olarak 4-5 gün dinlenmeli.
Artık sucuk hazır.
Bu ev yapımı sucuk, bıçakla düzgün kesilmez. Bıçakla küçük parçalar halinde kopartılır. Tavaya yağ konulmaz. Sadece daha yumuşak olması için su konulmalı.

Bağırsak içinde doldurmak istemeyen, buz dolabı poşetine, günlük kullanım miktarları kadar koyup havasını alarak, buzdolabı içinde muhafaza edebilir. Buna sucuk içi deriz.
__________________
Tura Şu Anda Forumda.   Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Tura'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 09.02.17, 15:21   #8
Çiçekci kız

Canan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2011
Konular: 5376
Mesajlar: 24,311
Ettiği Teşekkür: 97140
Aldığı Teşekkür: 135240
Rep Derecesi : Canan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Ev Yapımı Sucuğun Tadına Varın | Ev Yapımı Sucuk Tarifi

Teşekkürler @Tura.

Denerim desem yalan olur
__________________


Canan Şu Anda Forumda.   Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 09.02.17, 15:26   #9
Uzman Üye

Tura - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jul 2012
Konular: 41
Mesajlar: 4,231
Ettiği Teşekkür: 21712
Aldığı Teşekkür: 22726
Rep Derecesi : Tura şöhret ötesinde bir itibarı vardırTura şöhret ötesinde bir itibarı vardırTura şöhret ötesinde bir itibarı vardırTura şöhret ötesinde bir itibarı vardırTura şöhret ötesinde bir itibarı vardırTura şöhret ötesinde bir itibarı vardırTura şöhret ötesinde bir itibarı vardırTura şöhret ötesinde bir itibarı vardırTura şöhret ötesinde bir itibarı vardırTura şöhret ötesinde bir itibarı vardırTura şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Huzurlu
Standart Cevap: Ev Yapımı Sucuğun Tadına Varın | Ev Yapımı Sucuk Tarifi

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Canan Mesajı göster
Teşekkürler @Tura.

Denerim desem yalan olur


Çok sağlıklı.
__________________
Tura Şu Anda Forumda.   Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Tura'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 09.02.17, 16:39   #10
» Vous et l'Amour «

Jasmina - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2011
Konular: 23
Mesajlar: 1,530
Ettiği Teşekkür: 2168
Aldığı Teşekkür: 6188
Rep Derecesi : Jasmina parlak bir geleceği varJasmina parlak bir geleceği varJasmina parlak bir geleceği varJasmina parlak bir geleceği varJasmina parlak bir geleceği varJasmina parlak bir geleceği varJasmina parlak bir geleceği varJasmina parlak bir geleceği varJasmina parlak bir geleceği varJasmina parlak bir geleceği varJasmina parlak bir geleceği var
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Ev Yapımı Sucuğun Tadına Varın | Ev Yapımı Sucuk Tarifi

Ben hayatta yapamam ki.
Fazlaca aşıyor beni. Lakin, çok lezzetli olacaklarından eminim.
__________________

Bundan sonra.
Ne benim kelimeleri biraraya getirecek halim var ,
Ne senin beni işitecek bir kalbin..



Jasmina isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Jasmina'in Mesajına Teşekkür Etti
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
sucuğun, sucuk, tadına, tarifi, tatlı, varın, yapımı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


İlgili Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Ev Yapımı Pizza Tarifi cavidann Pizza | Sandviç 4 31.01.13 02:36


WEZ Format +3. Şuan Saat: 14:10.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.
Copyright ©2000 - 2017 www.forumgercek.com
Protected by CBACK.de CrackerTracker
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.
Page Rank Icon
Bumerang - Yazarkafe
McAfee Site Denetleme
Norton Site Denetleme
www.forumgercek.com Creative Commons Alıntı-Lisansı Devam Ettirme 3.0 Unported Lisansı ile lisanslanmıştır.