Merhabalar
Forum Gerçek üyesi değilsiniz ya da Üye Girişi yapmamışsınız.
Sitemizden tam olarak yararlanabilmek için;
Lütfen Buraya tıklayarak üye olunuz.
Forum Gerçek

Forumları Okundu Kabul Et Bugünkü MesajlarYazdığım Cevaplar Açtığım Konular Kim Nerede
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Mutfağı > Diğer Yemekler


Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Eski 12.04.13, 02:12   #1
Üye

Kivirbas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2013
Yaş: 29
Konular: 3
Mesajlar: 177
Ettiği Teşekkür: 55
Aldığı Teşekkür: 678
Rep Derecesi : Kivirbas muhteşem bir gelişmedeKivirbas muhteşem bir gelişmedeKivirbas muhteşem bir gelişmedeKivirbas muhteşem bir gelişmedeKivirbas muhteşem bir gelişmedeKivirbas muhteşem bir gelişmedeKivirbas muhteşem bir gelişmedeKivirbas muhteşem bir gelişmedeKivirbas muhteşem bir gelişmedeKivirbas muhteşem bir gelişmedeKivirbas muhteşem bir gelişmede
Ruh Halim: none
Red face Karadeniz Kahvaltılarının Vazgeçilmezi | Kuymak (Mıhlama)


Kuymak



Kendim de bir (50%) karadenizli olarak çok sevdiğim bir tarif.

Malzemeler


  • 1 Tava
  • 4 yemek kaşığı mısır unu
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 250 gram telli peynir & Trabzon peyniri (tuzlu peynir)
  • 2 Çay bardağı su

Yapılışı


Tereyağı ve misir ununu iyice kavuruyorsunuz, sonra suyunu döküp karıştırarak pişiriyorsunuz
Ardından peynirleri ilave edip karıştırarak pişiriyorsunuz.
O kendi kendine kaynayacak biraz.


Sonra üfleyerek, ekmeği bandıra bandıra afiyetle yiyorsunuz


Dikkat!!! Dibi tutabilir.
Ama en güzeli de o zaten; dibini çatal ile sıyırmak da ayrı bir zevktirde.

Uyarı: Çok yemeyin şişersiniz.
Not: Resimdeki kuymakın peyniri iyi karıştırılmamış, gerci o tercih size kalmış.
__________________
Kivirbas isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
19 Üyemiz Kivirbas'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 12.04.13, 12:02   #2
ڪے aşk-ı derun ڪے

ŞimâL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2013
Konular: 4
Mesajlar: 167
Ettiği Teşekkür: 824
Aldığı Teşekkür: 940
Rep Derecesi : ŞimâL Karimasını arttırmak için doğru yerdeŞimâL Karimasını arttırmak için doğru yerdeŞimâL Karimasını arttırmak için doğru yerdeŞimâL Karimasını arttırmak için doğru yerdeŞimâL Karimasını arttırmak için doğru yerdeŞimâL Karimasını arttırmak için doğru yerdeŞimâL Karimasını arttırmak için doğru yerdeŞimâL Karimasını arttırmak için doğru yerdeŞimâL Karimasını arttırmak için doğru yerde
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Karadeniz kahvaltılarının Vazgeçilmezi | Kuymak

Yanılmıyorsam buna Mıhlama da deniyor. Hiç yemedim tadını merak ettiğim bir yiyecek doğrusu
__________________
ŞimâL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
11 Üyemiz ŞimâL'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 12.04.13, 12:31   #3
Çiçekci kız

Canan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2011
Konular: 7760
Mesajlar: 29,036
Ettiği Teşekkür: 107222
Aldığı Teşekkür: 155166
Rep Derecesi : Canan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Karadeniz Kahvaltılarının Vazgeçilmezi | Kuymak

Teşekkürler Kıvırcık. Kuymak nefis görünüyor.

Kimbilir belki bir gün denerim
__________________
Canan Şu Anda Forumda.   Alıntı ile Cevapla
9 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 12.04.13, 12:36   #4
Çiçekci kız

Canan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2011
Konular: 7760
Mesajlar: 29,036
Ettiği Teşekkür: 107222
Aldığı Teşekkür: 155166
Rep Derecesi : Canan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Karadeniz kahvaltılarının Vazgeçilmezi | Kuymak

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi ŞimâL Mesajı göster
Yanılmıyorsam buna Mıhlama da deniyor. Hiç yemedim tadını merak ettiğim bir yiyecek doğrusu

Senin mesajından sonra bir araştırma yaptım da, haklısın ŞimâL. Mıhlamaya, Karadenizliler kuymak diyorlarmış.
__________________
Canan Şu Anda Forumda.   Alıntı ile Cevapla
9 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 12.04.13, 13:03   #5
Geciken gözyaşı hiçbir şey çözmez...

Liaaa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Aug 2011
Konular: 591
Mesajlar: 5,041
Ettiği Teşekkür: 41966
Aldığı Teşekkür: 21890
Rep Derecesi : Liaaa işlenmemiş cevherLiaaa işlenmemiş cevherLiaaa işlenmemiş cevherLiaaa işlenmemiş cevherLiaaa işlenmemiş cevherLiaaa işlenmemiş cevherLiaaa işlenmemiş cevherLiaaa işlenmemiş cevherLiaaa işlenmemiş cevherLiaaa işlenmemiş cevherLiaaa işlenmemiş cevher
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Karadeniz Kahvaltılarının Vazgeçilmezi | Kuymak (Mıhlama)

Beyaz peynir haricinde diğer peynir çeşitlerini yiyemiyorum.

Farklı bir tadı olduğu kesin.

Ellerine sağlık, teşekkürler Kivirbas.
__________________
Liaaa isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
8 Üyemiz Liaaa'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 12.04.13, 13:35   #6
Okunuşu: Simirna

Smyrna - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jan 2009
Konular: 625
Mesajlar: 8,374
Ettiği Teşekkür: 37045
Aldığı Teşekkür: 38607
Rep Derecesi : Smyrna gerçekten güzelSmyrna gerçekten güzelSmyrna gerçekten güzelSmyrna gerçekten güzelSmyrna gerçekten güzelSmyrna gerçekten güzelSmyrna gerçekten güzelSmyrna gerçekten güzelSmyrna gerçekten güzelSmyrna gerçekten güzelSmyrna gerçekten güzel
Ruh Halim: Enerji Dolu
Standart Cevap: Karadeniz Kahvaltılarının Vazgeçilmezi | Kuymak (Mıhlama)

Hiç tatmadığım bir lezzet.

Bildiğim kadarıyla içerisine konulan peynir'in özelliği lezzeti fazlasıyla etkilemekte. Diğer peynirlerle yapıldığında o lezzet yakalanmıyor.

Ayrıca Bizim buralardaki mısır unu açık sarı renkte ve un gibi ince. Oysa Karadeniz'in mısır unu koyu sarı ve daha iri..

Sanırım yerinde yemek gerek. Yani Karadeniz'de...
__________________
Smyrna isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
9 Üyemiz Smyrna'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 12.04.13, 13:43   #7
Üye

DrPsiko - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Apr 2013
Konular: 6
Mesajlar: 188
Ettiği Teşekkür: 304
Aldığı Teşekkür: 1018
Rep Derecesi : DrPsiko Karimasını arttırmak için doğru yerdeDrPsiko Karimasını arttırmak için doğru yerdeDrPsiko Karimasını arttırmak için doğru yerdeDrPsiko Karimasını arttırmak için doğru yerdeDrPsiko Karimasını arttırmak için doğru yerdeDrPsiko Karimasını arttırmak için doğru yerdeDrPsiko Karimasını arttırmak için doğru yerdeDrPsiko Karimasını arttırmak için doğru yerdeDrPsiko Karimasını arttırmak için doğru yerdeDrPsiko Karimasını arttırmak için doğru yerdeDrPsiko Karimasını arttırmak için doğru yerde
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Karadeniz Kahvaltılarının Vazgeçilmezi | Kuymak (Mıhlama)

Ben karadenize gittiğimde yemiştim.
Lezzetli beğendim ama sağlık için az yemek de fayda var
Benden söylemesi
__________________
DrPsiko isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
9 Üyemiz DrPsiko'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 12.04.13, 14:10   #8
Uzman Üye

İklim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jun 2012
Konular: 11
Mesajlar: 2,115
Ettiği Teşekkür: 10051
Aldığı Teşekkür: 10734
Rep Derecesi : İklim şöhret ötesinde bir itibarı vardırİklim şöhret ötesinde bir itibarı vardırİklim şöhret ötesinde bir itibarı vardırİklim şöhret ötesinde bir itibarı vardırİklim şöhret ötesinde bir itibarı vardırİklim şöhret ötesinde bir itibarı vardırİklim şöhret ötesinde bir itibarı vardırİklim şöhret ötesinde bir itibarı vardırİklim şöhret ötesinde bir itibarı vardırİklim şöhret ötesinde bir itibarı vardırİklim şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Kotu Cocuk
Standart Cevap: Karadeniz Kahvaltılarının Vazgeçilmezi | Kuymak (Mıhlama)

Karadeniz in bazı yörelerinde mıhlama da deniyor.Çok lezzetlidir cook))
__________________
Bazen önemli olmamalı gidecek olan ya da gelmeyen. Çünkü bazen, başlaman gerekir her şeye yeniden.
Nazım Hikmet Ran.
İklim isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
7 Üyemiz İklim'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 12.04.13, 14:16   #9
Eflamor

Subutay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: May 2012
Konular: 166
Mesajlar: 2,621
Ettiği Teşekkür: 30257
Aldığı Teşekkür: 14240
Rep Derecesi : Subutay gerçekten güzelSubutay gerçekten güzelSubutay gerçekten güzelSubutay gerçekten güzelSubutay gerçekten güzelSubutay gerçekten güzelSubutay gerçekten güzelSubutay gerçekten güzelSubutay gerçekten güzelSubutay gerçekten güzelSubutay gerçekten güzel
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Karadeniz Kahvaltılarının Vazgeçilmezi | Kuymak (Mıhlama)

Bunu yemem lazım pazar günü denerim şansımı yapabilirsem ne ala
__________________
Asya boz kırlarında bir bebek dünyaya geldi. Bu bebeğe asya stepleri beşik oldu. Rüzgarlar şarkı söyledi ona. Yıldızlar yol gösterdi. Yağmurlar yıkadı. Bu bebek büyüdü ve ona Türkadını verdiler. Türk büyüdü kasırga oldu tayfun oldu. Türk budur. Türk tayfundur, kasırgadır, Boradır. | Mustafa Kemal Atatürk.






la şey e vaki ün mutlak bel küllün mümkin
nisi credideritis non intelligentis
Subutay isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
9 Üyemiz Subutay'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 12.04.13, 14:35   #10
Kroniköğrencideğilartık:D

Mathematician - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Sep 2009
Konular: 298
Mesajlar: 3,143
Ettiği Teşekkür: 12776
Aldığı Teşekkür: 17397
Rep Derecesi : Mathematician işlenmemiş cevherMathematician işlenmemiş cevherMathematician işlenmemiş cevherMathematician işlenmemiş cevherMathematician işlenmemiş cevherMathematician işlenmemiş cevherMathematician işlenmemiş cevherMathematician işlenmemiş cevherMathematician işlenmemiş cevherMathematician işlenmemiş cevherMathematician işlenmemiş cevher
Ruh Halim: Cok Yorgun
Standart Cevap: Karadeniz Kahvaltılarının Vazgeçilmezi | Kuymak (Mıhlama)

Bir kez yedim; güzeldi. Yine olsa yine yerim; ama her yerde de yenmez sanırım.
__________________
Mathematician isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
9 Üyemiz Mathematician'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
kahvaltisinin, kahvaltılarının, karadeniz, kaşığı, kuymak, mıhlama, vazgeçilmezi, yemek


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


İlgili Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Trabzon Karadeniz Teknik Üniversitesi KaLiNKa Üniversitelerimiz 3 18.11.14 22:24
Karadeniz Kadını | Karadeniz Türkülerinde Kadın LaLe Yaşamıyla İz Bırakanlar 23 27.10.14 19:18
Atatürk'ün Önderliğinde Proje | Karadeniz Vapuru OkyanusunKalbi Türk Tarihinde Yer Alanlar 11 17.05.11 16:24
Kuymak (Mıhlama) Trabzon Yöresinden Silent Storm Hamur Tatlıları 6 22.09.09 19:47


WEZ Format +3. Şuan Saat: 12:38.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.
Copyright ©2000 - 2019 www.forumgercek.com
Protected by CBACK.de CrackerTracker
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.
Page Rank Icon
Bumerang - Yazarkafe
McAfee Site Denetleme
Norton Site Denetleme
www.forumgercek.com Creative Commons Alıntı-Lisansı Devam Ettirme 3.0 Unported Lisansı ile lisanslanmıştır.