Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Sağlığımız ve Hastalıklar > İnsan Sağlığı ve Hastalıklar > Diş ve Ağız Sağlığı


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 27.05.2014, 12:41   #1
Çevrimdışı
Canan
Çiçekci kız

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Diş Hassasiyeti Nedir | Nasıl Önlenir

DHassasiyeti




Diş hassasiyeti; dişlerin çeşitli fiziksel ve kimyasal koşullara karşı gösterdiği tepkidir. Örneğin ; rahatlıkla soğuk su içemiyorsanız ya da dondurma yiyemiyorsanız, dişinizin soğuğa karşı hassas olduğunu söyleyebiliriz. Elbette diş hassasiyeti sadece soğuk için geçerli değildir. Bazı insanların sıcağa karşı da hassas oldukları bilinmektedir. Sıcak su ya da sıcak gıda tüketiminde zorlanan insanlar bu tür ürünleri tüketmekten kaçınırlar. Diş hassasiyeti sadece sıcaklık ya da soğuklukla da ilgili değildir.Bunun yanında farklı tatlara karşı da dişiniz hassas olabilir. Mesela ekşi tatlara karşı dişinizin kaşınması ya da gıcırdatma isteği, dişinizin ekşi tada karşı hassas olduğunu gösterir.

Diş hassasiyeti yaşadığınız zaman dişinizde kaşınmanın dışında, kamaşma ve sızlama da meydana gelebilir. Genelde diş hassasiyeti sonradan meydana gelmektedir. Özellikle bilinçsiz ve yanlış diş fırçalama ya da diş ipi kullanımı bu durumun sebepleri arasında yer almaktadır. Bazı diş eti rahatsızlıkları da bu durumun önemli sebepleri arasında yer alır.Dişlerinizin üzerinde aşırı plak birikimi de dişlerinizin hassasiyetini arttırır. Eğer diş hassasiyeti sorununuz varsa sert diş fırçası yerine yumuşak diş fırçası tercih etmelisiniz. Ayrıca asit içeren gıdalardan da olabildiğinizce uzak durmanızda fayda vardır. Diş hekimleri de çeşitli restorasyon yöntemleri ile dişlerinizin hassasiyetini dengeleyebilirler. Bunun için iyi bir uzmandan destek almanız gerekmektedir.

Diş hassasiyeti; çocuk yaşta da meydana gelebilir. Bu yüzden çocuklarınızın tükettiği gıdalara dikkat etmeniz gerekir. Özellikle aşırı asit içeren gıdalardan çocuklarınızı uzak tutmanızda yarar vardır. Ayrıca dişlerini fırçalarken oldukça nazik davranmalısınız.Bu durumlara dikkat ederseniz, diş hassasiyetini dengede tutma imkanınız olacaktır.

Diş hassasiyeti için son zamanlarda birçok diş macunu çıktı. Bu diş macunlarını kullandığınız takdirde bu sorunu bir ölçüde aşabiliyorsunuz.
Kaynak
__________________
  Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 27.05.2014, 13:09   #2
Çevrimdışı
Rapido
More Than A Game

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Diş Hassasiyeti Nedir | Nasıl Önlenir

O diş kamaşması yüzünden dondurma yemeğe korkuyor insan.

Paylaşım için teşekkürler Canan abla.
  Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Rapido'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
hassasiyeti, karşı, nasıl, nedir, önlenir


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 09:11.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.