Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Sağlığımız ve Hastalıklar > İnsan Sağlığı ve Hastalıklar > Diş ve Ağız Sağlığı


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 04.04.2013, 12:06   #1
Çevrimdışı
Kuzey
Özlemin Azı Çoğu Olmaz !

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Dişlere Zarar Veren Şeyler


1
. Kürdan kullanımı, yemeklerden sonra arada birikmiş yemek artıklarını temizlemek için diş ipi yerine kürdan kullanmak, dişler arası papil dediğimiz dişetinin ezilmesine ve burada boşluk oluşmasına neden olur bu yüzden her yemekten sonra oraya tekrardan yemek kaçmasına sebep olur.


2. Ağızdaki asit seviyesini çok fazla arttırabilecek gıdalar ve içecekler tüketmek.

3. Dişlerimizde ağrı olmamasının verdiği hisle ağzımızın sağlıklı olduğunu sanmak fakat gizli bir sürü tehlike olabilir, mutlaka 6 ayda bir herhangi bir problemimiz olmasa bile mutlaka diş hekimine gitmeliyiz.

4. Yanlış ve yetersiz süre diş fırçalamak çok fazla bastırarak fırçalamak dişlere ciddi zaralar verir, doğru fırçalama dairesel hareketlerle yapılan fırçalamadır ve süresi de önemlidir en az 2 dk. süreyle günde 2 defa yemeklerden sonra dişler fırçalanmalıdır.

5. Diş sıkma ve diş gıcırdatma, bu zararlı alışkanlıklar stres ve yoğun iş temposunun yaşandığı zamanlarda edinilir. Zamanla dişlerde aşınmalar ve dişin cole dediğimiz boyun bölgesinde erimelere neden olur, dişlerde hassasiyetler başlar bu durum ciddiye alınıp hemen bir diş hekimine gidilmesi gerekir.

6. Dişlerin beyazlaması için bilinçsizce kullanılan beyazlatıcı ajanlar ve bir takım karbonatlı diş tozları diş minesine zarar verebilir. Diş beyazlatmanın dişlere zarar vermemesi için mutlaka diş hekimi kontrolünde yapılması gerekir.

7. Dişeti kanamasının ve ağız kokusunun ciddiye alınmaması ciddi sorunlara yol açabilir. Her iki belirti de hastalık habercisi olabilir. Ciddiye alınmayan dişeti kanaması diş kökünü çevrelen kemiğin erimesine ve dişin kaybına kadar gidebilir. Ağız kokusu sistemik bir hastalık yanında kötü durumdaki proaaa ve dolguların habercisidir.

8. Ağzımızdaki eski proaaa ve dolguların diş hekiminin önerisi doğrultusunda değiştirilmesi gerekir, ihmal edilmiş veya ertelenmiş dolgu ve proaaa yenilemeleri diş kayıplarına ve maddi olarak da kişiye yük getirebilir.

9. Kabuklu yemişler ve sert cisimleri dişlerle kırmaya ya da koparmaya çalışmak.

10. Diş bakımı ve ağrısı durumunda etrafımızdan duyduğumuz fakat doğruluğu olmayan yöntemler dişlere zara verir.

Kaynak: mahmure.com


__________________
  Alıntı ile Cevapla
Kuzey'in Mesajına Teşekkür Etti
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
dişlere, için, olur, veren, zarar, şeyler


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 21:36.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.