Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Sağlığımız ve Hastalıklar > İnsan Sağlığı ve Hastalıklar > Diyabet | Metabolizma


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 28.08.2016, 23:05   #1
Çevrimdışı
Gülümsün
Yönetici

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Egzersiz Olmadan Diyet Yapmak Su Kaybettiriyor

Egzersiz Olmadan Diyet Yapmak Su Kaybettiriyor


Diyetisyen Ali Dereli, diyet hatalarının başında gelen ve vücuda su kaybettiren egzersiz yapmadan diyet uygulamaya karşı uyardı.

Su kaybı ile yağ kaybının çoğu zaman birbirine karıştırıldığı bir gerçek. Bu sonuç kısa süreli, moda diyet uygulayanlarda ortaya çıkıyor. Kişiler zayıfladığını düşünerek büyük bir yanılgıya düşüyor. Su kaybı ile birlikte vücutta farklı rahatsızlıklar da baş gösteriyor.

Diyetisyen Ali Dereli, hiç egzersiz yapmadan herhangi bir zayıflama programına devam etmenin, su kaybını tetikleyen diyet hatalarının başında geldiğini söylüyor. Günümüzde hız kazanan internet kullanımı, sağlık, zayıflama, diyet konuları üzerine açılmış sitelerin yaygın olması, birbirinden farklı diyet reçetelerinin de bilinçsiz şekilde kişiler tarafından denenmesi anlamına geliyor. Kısa sürede çok kilo kaybı vaadiyle internete yayılmış olan diyet reçetelerin kişilere uygun olup olmadığına bakılmaksızın uygulanması, vücutta yağ kaybı yerine su kaybına, dolayısıyla kas kaybına sebep oluyor. Bu da diyet bitiminde tartıda eksilenden daha fazlasının çok hızlı şekilde vücuda geri alınması demek.
  • Moda diyetler geçici kilo verdirir
Bilinçsizce uygulanan bu diyet listeleri sonucunda kas kaybının yanı sıra baş ağrısı, konsantrasyon bozukluğu, sinirlilik, yorgunluk, bulantı, kabızlık, safra ve böbrek taşı, kalp ritim bozukluğu, tansiyon düşüklüğü, adet düzensizliği, cilt kuruluğu, saç dökülmesi, bazal metabolizma hızında azalma gibi sorunlar da beraberinde geliyor.

Kişileri yapılan bu hatalara karşı uyarıyor ve kişilerin uzman kontrolünde beslenme programlarının hazırlanması ve uygulanması gerektiğini belirten Diyetisyen Ali Dereli, "Bir noktaya, bir güne, bir döneme ait diyet yapmak en büyük hata. Hiç egzersiz yapmadan herhangi bir zayıflama programına devam etmek de bu hataların başında. Çünkü bütün bu geçici hevesler sonrası verilen kiloların hepsi geri alınıyor. Hayat boyu sizin konsantrasyonunuzu yüksek tutacak bir sebep bulmalısınız. Yapılan diğer büyük hata biraz kilo verdikten sonra, çevrenizdeki insanları dinlemek. Size çok kilo verdiğinizi, acayip inceldiğinizi, harika olduğunuzu ve bütün bunların sonunda da yeter artık diyet yapma diyecekler. Sağlıklı kilonuza ininceye kadar sadece diyetisyeninizi dinleyin” diye konuştu.
  • Yanlış uygulamalara dikkat
Dyt. Dereli; "Zamanındaki sauna eşofmanlar, vücuda sarılan streç filmler vs. gibi uygulamaları hatırlarsınız. Bütün bu uygulamalar vücudunuzdaki suyu atmaktan başka hiçbir işe yaramayan şeyler. Vücuttaki su ağırlığı gün içerisinde çok değişkendir. Evdeki tartılarınızda gördüğünüz rakamlar bazen moralinizi bozarken bazen de gereksiz yere sevindiriyor. Bir gün sonra tartıda gördüğünüz rakam gerçek değil buna inanın. Kilo vermek öyle bir günde, bir haftada hemen oluverecek bir iş değil. O tartıda gördüğünüz su kaybı, hedefimiz ise yağ kaybı olmalı” ifadelerini kullandı.

Su kaybı yerine yağ yakmak için ideal bir beslenme programında, ara öğün yapmanın en önemli kıstas olduğu söyleyen Dyt. Dereli, bol su tüketmek, bitki çaylarından faydalanmak, vücudunuza yeteri kadar kalsiyum almak (süt, yoğurt) gibi beslenme desteklerinin metabolizmayı hızlandıracağını ama ilk iş olarak egzersiz yapılması gerektiğini ifade ediyor.


Kaynak

__________________
  Alıntı ile Cevapla
Eski 29.08.2016, 00:14   #2
Çevrimdışı
nurideniz34
Uzman Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Egzersiz Olmadan Diyet Yapmak Su Kaybettiriyor

Ne yaparsanız yapınız...Normal şartlar altında günde 2 ltre su içmemiz şarttır. Ben öyle yapıyorum.
__________________
....................................
  Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
diyet, egzersiz, kaybettiriyor, olmadan, yapmak


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 13:23.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.