Merhabalar
Forum Gerçek üyesi değilsiniz ya da Üye Girişi yapmamışsınız.
Sitemizden tam olarak yararlanabilmek için;
Lütfen Buraya tıklayarak üye olunuz.
Forum Gerçek

Forumları Okundu Kabul Et Bugünkü MesajlarYazdığım Cevaplar Açtığım Konular Kim Nerede
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Mutfağı > Diyet Yemekler | Tatlılar


Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Eski 18.09.11, 12:56   #1
Yönetici

Basakca - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Aug 2009
Konular: 2209
Mesajlar: 12,382
Ettiği Teşekkür: 83930
Aldığı Teşekkür: 79516
Rep Derecesi : Basakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Ruhsuz
Standart Zeytinyağlı Ispanak Haşlama

Zeytinyağlı Ispanak Haşlama







Malzemeler:
  • 1 bardak ıspanak
  • 2 adet havuç
  • 2 diş sarmısak
  • 1 adet limonun suyu
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı, Tuz
Tarifi
Ispanakları temizleyin.
Tencereye az su ve tuz koyup, kaynatın.
Ispanakları ve havuçları içine atıp, çıkartın.
Sarmısak, limon suyu ve zeytinyağını çırpın.
Üzerine döküp, servise hazırlayın.

Afiyet olsun.

Not:
Ispanakların yeşil olması için, kaynama suyuna bir tutam karbonat atın.







__________________
"Ey egosu boyundan büyük insan..
Bir gün ölüp toprak olacaksın. Bir tohum filizlenecek ot olacaksın, bir öküz seni yiyecek ve atık olacaksın.. Yani hep aynı kalacaksın."

Basakca isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
6 Üyemiz Basakca'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 18.09.11, 14:00   #2
Çiçekci kız

Canan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2011
Konular: 7546
Mesajlar: 28,504
Ettiği Teşekkür: 106433
Aldığı Teşekkür: 153652
Rep Derecesi : Canan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Zeytinyağlı Ispanak Haşlama

Güzeldir mutlaka aklımda bulunsun . Teşekkürler Başakça.
__________________
Canan Şu Anda Forumda.   Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 18.10.15, 15:39   #3
«... Beklenen Şarkı ...»

Çengelli İğne - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Dec 2013
Konular: 1654
Mesajlar: 9,220
Ettiği Teşekkür: 32639
Aldığı Teşekkür: 31415
Rep Derecesi : Çengelli İğne şöhret ötesinde bir itibarı vardırÇengelli İğne şöhret ötesinde bir itibarı vardırÇengelli İğne şöhret ötesinde bir itibarı vardırÇengelli İğne şöhret ötesinde bir itibarı vardırÇengelli İğne şöhret ötesinde bir itibarı vardırÇengelli İğne şöhret ötesinde bir itibarı vardırÇengelli İğne şöhret ötesinde bir itibarı vardırÇengelli İğne şöhret ötesinde bir itibarı vardırÇengelli İğne şöhret ötesinde bir itibarı vardırÇengelli İğne şöhret ötesinde bir itibarı vardırÇengelli İğne şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Huzurlu
Standart Cevap: Zeytinyağlı Ispanak Haşlama



Severim ıspanağı.

Böyle yapılışını hiç duymamıştım.

Deneyeceğim.

Teşekkürler.
__________________






Çengelli İğne isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Çengelli İğne'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 18.10.15, 18:01   #4
Uzman Üye

Cem1907 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Sep 2015
Yaş: 62
Konular: 173
Mesajlar: 3,291
Ettiği Teşekkür: 3899
Aldığı Teşekkür: 10145
Rep Derecesi : Cem1907 muhteşem birisiCem1907 muhteşem birisiCem1907 muhteşem birisiCem1907 muhteşem birisiCem1907 muhteşem birisiCem1907 muhteşem birisiCem1907 muhteşem birisiCem1907 muhteşem birisiCem1907 muhteşem birisiCem1907 muhteşem birisiCem1907 muhteşem birisi
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Zeytinyağlı Ispanak Haşlama

Kış gelse de yesek.Ben genelde ıspanak kavurmasını veya tencerede kıymalı olanını çok seviyorum.Hayatta market'den almam ıspanağı,kesin pazara giderim.Ispanağın taze olanı ağızda metal tadı verenidir.
__________________
Cem1907 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cem1907'in Mesajına Teşekkür Etti
Eski 18.10.15, 18:15   #5
Dost Nâzım

Efruz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Oct 2011
Konular: 82
Mesajlar: 2,285
Ettiği Teşekkür: 33605
Aldığı Teşekkür: 11752
Rep Derecesi : Efruz şöhret ötesinde bir itibarı vardırEfruz şöhret ötesinde bir itibarı vardırEfruz şöhret ötesinde bir itibarı vardırEfruz şöhret ötesinde bir itibarı vardırEfruz şöhret ötesinde bir itibarı vardırEfruz şöhret ötesinde bir itibarı vardırEfruz şöhret ötesinde bir itibarı vardırEfruz şöhret ötesinde bir itibarı vardırEfruz şöhret ötesinde bir itibarı vardırEfruz şöhret ötesinde bir itibarı vardırEfruz şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Melek Gibi
Standart Cevap: Zeytinyağlı Ispanak Haşlama

Ispanağı çok özledim

Yeşil ve diri kalması için sıcak sudan çıkardıktan hemen sonra buzlu suya atılabilir. Hem pişmesi durur hem de yeşil rengini korur.

__________________



Bırak olmasın mezar taşımız,
bir okul bahçesine gömsünler bizi
çocuklar koşsun üzerimizde.

Efruz isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Efruz'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 18.10.15, 18:20   #6
Uzman Üye

Cem1907 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Sep 2015
Yaş: 62
Konular: 173
Mesajlar: 3,291
Ettiği Teşekkür: 3899
Aldığı Teşekkür: 10145
Rep Derecesi : Cem1907 muhteşem birisiCem1907 muhteşem birisiCem1907 muhteşem birisiCem1907 muhteşem birisiCem1907 muhteşem birisiCem1907 muhteşem birisiCem1907 muhteşem birisiCem1907 muhteşem birisiCem1907 muhteşem birisiCem1907 muhteşem birisiCem1907 muhteşem birisi
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Zeytinyağlı Ispanak Haşlama

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Efruz Mesajı göster
Ispanağı çok özledim

Yeşil ve diri kalması için sıcak sudan çıkardıktan hemen sonra buzlu suya atılabilir. Hem pişmesi durur hem de yeşil rengini korur.
Buzlu suyu tavsiye etmem,zira sebzelerin çoğu''kesilme'' tabir ettiğimiz olayı yaşar.Taze ıspanağı bekletmek doğru değil,çok iyi yıkadıktan sonra pişirmek lazım.
__________________
Cem1907 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cem1907'in Mesajına Teşekkür Etti
Eski 18.10.15, 18:25   #7
Dost Nâzım

Efruz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Oct 2011
Konular: 82
Mesajlar: 2,285
Ettiği Teşekkür: 33605
Aldığı Teşekkür: 11752
Rep Derecesi : Efruz şöhret ötesinde bir itibarı vardırEfruz şöhret ötesinde bir itibarı vardırEfruz şöhret ötesinde bir itibarı vardırEfruz şöhret ötesinde bir itibarı vardırEfruz şöhret ötesinde bir itibarı vardırEfruz şöhret ötesinde bir itibarı vardırEfruz şöhret ötesinde bir itibarı vardırEfruz şöhret ötesinde bir itibarı vardırEfruz şöhret ötesinde bir itibarı vardırEfruz şöhret ötesinde bir itibarı vardırEfruz şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Melek Gibi
Standart Cevap: Zeytinyağlı Ispanak Haşlama

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Cem1907 Mesajı göster
Buzlu suyu tavsiye etmem,zira sebzelerin çoğu''kesilme'' tabir ettiğimiz olayı yaşar.Taze ıspanağı bekletmek doğru değil,çok iyi yıkadıktan sonra pişirmek lazım.
Ispanak, brokoli, bezelye ve havuçta benim sürekli uyguladığım bir taktik ve herhangi bir "kesilme" olmadı. Tadından da bir şey eksilmedi.
__________________



Bırak olmasın mezar taşımız,
bir okul bahçesine gömsünler bizi
çocuklar koşsun üzerimizde.

Efruz isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Efruz'in Mesajına Teşekkür Etti
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
haşlama, ispanak


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



WEZ Format +3. Şuan Saat: 18:42.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.
Copyright ©2000 - 2019 www.forumgercek.com
Protected by CBACK.de CrackerTracker
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.
Page Rank Icon
Bumerang - Yazarkafe
McAfee Site Denetleme
Norton Site Denetleme
www.forumgercek.com Creative Commons Alıntı-Lisansı Devam Ettirme 3.0 Unported Lisansı ile lisanslanmıştır.