Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Gezelim & Görelim > Buram Buram Türkiye'm > Doğu Anadolu


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 17.01.2011, 14:29   #1
Çevrimdışı
**EMEL**
Müdavim

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Universiade 2011 Erzurum Kış Oyunları

Universiade 2011 Erzurum Kış Oyunları





Erzurum, Üniversite Kış Oyunları için yapılan yatırımlar sayesinde, dünyanın en gözde spor ve turizm merkezlerinden birisi haline geldi.

27 Ocak - 6 Şubat tarihleri arasında Erzurum'da yapılacak olan Dünya Üniversiteler Kış Oyunlarına kısa bir süre kala tüm tesisler hazır hale gelerek, test aşamalarına geçilmeye başlandı. Oyunlar için yedi spor tesisin yapıldığı ve bu zamana kadar 600 Milyon TL harcanan tesisler Erzurum'un çehresini değiştirdi.

UNIVERSIADE projesiyle Erzurum ve Doğu Anadolu'nun doğal güzellikleri gerek bizim vatandaşımız gerek oyunlar için şehre gelecek dünya insanları tarafından bilinip tanınacak. Bunun paralelinde Erzurum kış sporlarının ve turizminin doğal bir merkezi konumuna gelecek. Tüm bu gelişmeler başta Erzurum olmak üzere bölge coğrafyasını hizmet sektörünü geliştirecek paralelinde ise şehir müthiş bir gelişim ve dönüşümü yaşayacak. Sonuçta Erzurum kış turizminin birinci sınıf şehirleri arasındaki yerini alarak gelecekteki statüsünü 'first class' kentler arasına girerek belirleyecek.


ATLAMA KULELERİ, ERZURUM'UN YENİ SİMGESİ






Bu zamana kadar çifte minareleriyle anılan Erzurum, artık atlama kuleleriyle bilinecek. Sadece Erzurum'un değil, Türkiye'nin de gözbebeği ve gurur abidesi olan atlama kuleleri, 70.300 milyon TL'ye mal oldu. 05.04.2009 tarihinde ihaleye çıkarılan ve çok kısa bir süre önce teslim edilen atlama kuleleri, şimdilerde ise test müsabakalarına ev sahipliği yapmanın heyecanını yaşatacak tüm ülkeye...






Erzurum'un her noktasından görülen ve özellikle geceleri etrafına farklı renklerde ışık saçan atlama kuleleri, Avrupa'nın birinci, dünyanın ise üçüncü en büyük kuleleri olarak tarihteki yerini aldı.

Cemal Gürsel Stadyumu'nun yanına inşa edilen 3000 ve 500 kişilik buz hokeyi salonları görünüm itibari ile adeta abi-kardeş görüntüsü veriyor...





18.11.2008 tarihinde ihaleye çıkarılan ve teslim edilen buz hokeyi salonları yaklaşık 25.500 milyon TL'ye inşâ edildi. Oyunlar sırasında Buz Hokeyi maçlarına ev sahipliği yapacak olan modern salonlarda izleyenler keyifli dakikalar geçirecek.


DÜNYAYA YENİ BİR KAYAK
MERKEZİ!






Dünyanın en iyi kayak merkezi olmaya aday olan Konaklı ilçesi, karın kalitesi ve alanın yapısından dolayı profesyonel kayakçıların yeni adresi olacak.

26.03.2009 tarihinde ihale edilen ve 16.434 milyon TL'ye mal olan Konaklı Kayak Merkezi'nde kayak okulu, kamp eğitim merkezi, 4 adet telesiyej ve diğer kontrol bakım üniteleri ile kayakçıların gönlünü fethetti. Konaklı Kayak Merkezi oyunlar süresince alp disiplini müsabakalarına ev sahipliği yapacak.


BUZ PATENİNİN YENİ SALONU!





17.10.2006 tarihinde ihaleye çıkan ve teslim edilen buz pateni salonu 8.395 Milyon TL'ye inşa edildi. Erzurum merkezde yapımı tamamlanan ve 2 bin kişiyi ağırlayacak olan buz pateni salonu, oyunlar sırasında enfes müzikler eşliğinde gerek yarışmacı sporculara gerek seyircilere müsabakalar boyunca romantik saatler yaşanmasına sebep olacak.

İskoçya'da yapılan Avrupa Curling Şampiyonası'nda önemli bir başarıya imza atan Bayan Curling Milli Takımı yeni salonuna da kavuşmuş oldu... Türkiye için yabancı olan "buzun satrancı" olarak değerlendirilen Curling'de özellikle bayanlar Üniversiteler Kış Oyunları'nda başarılı olmak için mücadele verecek.

28.11.2008 tarihinde ihale edilen ve kısa bir süre önce teslim edilen bin kişilik curling spor salonu toplamda 10.947 milyon TL'ye mal oldu.

Short Trackçılar için inşa edilen 500 kişi kapasiteli Short Track Spor Salonu oyunlar zamanında hızı seven patencilerin adresi olacak. 8.254 Milyon TL'ye mal olan Short Track Spor Salonu 28.11.2008 tarihinde ihale edilmişti.

Oyunlar süresince merkeze 35 kilometre ile en uzak tesis olarak görülen Kandilli Biatlon ve Kayaklı Koşu Tesisleri modern yapısı ile dikkat çekiyor. Tesiste; kamp eğitim merkezi, atış poligonları biatlon okulu gibi birçok detay düşünülmüş...

27.03.2009 tarihinde ihale edilen tesis 10.593 milyon TL'ye mal olarak kısa bir süre önce teslim edildi.

Atatürk Üniversitesi Kampusu içerisinde yer alan ve ek olarak 3 bin kişilik takviye yurt binaları modern görüntüsüyle burada kalacak sporcuların hoş vakit geçirmesini fırsat verecek. Yarış dışında kalan zamanlarda gerek sporcuların gerek antrenör ve yöneticilerin güzel vakit geçirmek için hiçbir fedakarlıktan kaçınılmayan donanımlı yurt binaları 43.796 Milyon TL'ye inşa edildi.
Atlama kulelerinin karşısında nazar boncuğu gibi görünen yut binaları, oyunlar zamanında oyunlar köyü olarak kullanılacak.

Erzurum'un tarihi stadı Cemal Gürsel Stadyumu'nun eski halinden eser yok şimdi... Yaklaşık 17 Milyon TL'ye mal olan Cemal Gürsel Stadyumu modern yapısı ve estetik görünümü ile Erzurumluların gönlünü fethetti.





20 bin 800 seyirci kapasiteli yeni stat UEFA standartlarına da sahip.
Oyunların açılış ve kapanış seremonilerinin yapılacağı stadın ismi UNIVERSIADE ARENA olarak değiştirildi .



http://www.universiadeerzurum.org

__________________
Hayat dediğiniz 1 çay
İnsan ise sadece 1 şeker
Karıştırdıkça hayattan tat aldığını sanırsın
Oysaki;
Hayatın seni erittiğini çay bitince anlarsın..




  Alıntı ile Cevapla
13 Üyemiz **EMEL**'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 17.01.2011, 14:30   #2
Çevrimdışı
**EMEL**
Müdavim

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Universiade 2011 Erzurum Kış Oyunları...

Alp Disiplini



Alp disiplini yetenek ve hızı birleştiren coşkulu bir spordur. Alp Disiplini yarışlarının beş resmi dalı vardır. İniş ve süper büyük slalom hız odaklı yarışlardır. Slalom ve büyük slalom yarışmacının yeteneğinin günün kazananını belirlediği daha etkin tekniklerdir. Beşinci kombine yarışıysa hem tekniği hem hızı sınar..



Artistik Patinaj



Teknik ve estetiği bir araya getiren artistik patinaj, atlayış, dönüş ve spirallerin... bir karışımıdır. Bireysel patenciler, belirlenen hareketleri teknik yetenek ve estetik sunumu değerlendiren jürinin önünde uygular. Artistik patinajcılar, gerekli unsurların sunulduğu teknik becerilerini sınayan ve sanatsal ifadelerini de ortaya koyabilecekleri kısa bir program hazırlar.


Biatlon



Biatlon, kayaklı koşu ile tüfekli atışın bir araya getirildiği bir kış sporudur. Sporun 18.yü...zyıl İskandinavya’sına dayanan askeri kökenleri vardır. Askerlerin oldukça uzun olan Norveç ve İsveç sınırı arasında devriye gezerken iyi nişan almaları ve hızla kayabilmeleri gerekmekteydi. Bu etkinlik biatlon sporunun temelini oluşturmaktadır.


Buz Hokeyi




Buz hokeyi buz üstünde oynanan hızlı ve aksiyon dolu bir oyundur. 20 dakikalık üç periyott...an oluşan 60 dakika boyunca vücutlarının çeşitli yerleri korumalarla dolu altışar oyuncu, kauçuktan yapılma pakları, ellerindeki çubukları kullanarak rakip kaleye göndermeye çalışır. Buz hokeyi, izlemesi ve oynaması çok heyecanlı bir oyundur.


Kayaklı Koşu




Kayaklı koşu, klasik ve serbest stil olmak üzere ikiye ayrılır. Yarışlar 400 m’lik uzunl...uklardan başlayarak 50 km veya daha uzun maratonlara kadar gider. Klasik yarışlarda, yarışçılar uzun düz adımlar kullanır ve önceden belirlenmiş olan patikalarını sadece önündeki sporcuyu sollayıp öne geçme amacıyla terk eder. Daha hızlı olan serbest disiplindeyse, kayakçılar yarışı önde bitirebilmek adına, kayakların üstünde pateni anımsatan hareketler yapar.


Kuzey Kombine




Kuzey kombine, kayaklı atlama ve kayaklı koşunun bir araya gelmiş halidir ve iki gün sü...ren bir rekabete dayanır. Birinci günde kayakla atlama, ikinci günde kayaklı koşu etkinlikleri gerçekleştirilir. Atletler yarışlarda bireysel, sprint ve takım halinde yer alırlar. Olimpiyatlardaki, Dünya kupalarındaki ve Dünya şampiyonalarındaki kuzey kombine yarışlarında sadece erkekler yarışmaktadır.


Serbest Stil Kayak




Serbest stil kayak, kayağın en dinamik formlarından biridir. 1930’larda Norveç’te,... Alp Disiplini ve düz yarışların antrenmanlarında yarışçıların akrobatik hareketler sergilemeleriyle ortaya çıkmıştır. Serbest stil kayağın iki ana türü mogul ve aerial’dır.



Short Track




Kısa mesafe hız pateni henüz genç bir spor dalıdır. Güney Kore ve Avustralya gibi gelenek...sel olarak paten yapmayan uluslardan gelen birçok sporcuyu etkilemiştir. Kısa mesafe yarışlarında şerit işaretleri olmayan bir daire içinde yarışan altı patenci vardır. Çarpışmalara sık rastlanır.


Snowboard




1960’larda Amerika’da geliştirilen snowboard, sörf, kaykay ve kayak için gerekli becerileri...n bir araya gelmesiyle oluşmuştur. Ayaklarının bağlı olduğu geniş, kayak benzeri bir tahta üzerinde yarışan snowboardcular, hızları ve eğimlerdeki cesaretleriyle tanınır. Snowboard iniş yarışları, mogul teknikleri, yarım ve çeyrek rampalarda sergilenen numaralar, powder riding(toz haline gelmiş kar üzerindeki yarış) gibi çeşitli tekniklerden oluşur.


Curling




Buz üstünde satranç olarak da adlandırılan curling yetenek, dikkat ve strateji gerektiren bir... oyundur. Curling, dörder oyuncudan oluşan iki takımla bir buz pisti ya da ‘rink’i üzerinde oynanır. Takımların amacı taşlarını halka hedefin merkezine yani T’ye, diğer takımın en yakın taşından daha yakına gelmek üzere kaydırmaktır. Skip’in yönlendirmesiyle takım, taşın önündeki taşı süpürerek T’ye doğru giden her taşın hızını ve yönünü ayarlamaya çalışır



Kayakla Atlama



Kayakla atlama, dik bir rampadan aşağı kaymayı, havalanmayı, mümkün olduğunca yükseğe ...atlamayı ve ardından düşmeden yumuşak bir biçimde inmeyi içeren gösterişli bir spordur. Bu sporda en iyi olanlar, havada süzülürken yatay duruşlarına, kayakları yere değene kadar hâkim olabilenlerdir.





__________________
Hayat dediğiniz 1 çay
İnsan ise sadece 1 şeker
Karıştırdıkça hayattan tat aldığını sanırsın
Oysaki;
Hayatın seni erittiğini çay bitince anlarsın..




  Alıntı ile Cevapla
Eski 17.01.2011, 14:44   #3
Çevrimdışı
ReaL
Deniz Sevengillerden

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Universiade 2011 Erzurum Kış Oyunları...

Çok güzel hazırlanmış... Ellerine sağlık, teşekkürler EmeL...
__________________



Tüm katılımcı arkadaşların okumasını rica ediyorum... Lütfen Tıklayınız..
* * *
  Alıntı ile Cevapla
9 Üyemiz ReaL'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 17.01.2011, 14:49   #4
Çevrimdışı
Kardelen26
Müdavim

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Universiade 2011 Erzurum Kış Oyunları...

Teşekkürler Emelcim..Ülkemizin adını duyurmak adına çok önemli bir organizasyon, inşallah yüzümüzün akıyla bu organizasyonda başarılı çıkacaz ve bizim sporcularımızda başarılı olacak
__________________
  Alıntı ile Cevapla
8 Üyemiz Kardelen26'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 17.01.2011, 17:18   #5
Çevrimdışı
**EMEL**
Müdavim

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Universiade 2011 Erzurum Kış Oyunları...

Ben teşekkür ederim ...

Dileklerine içtenlikle katılıyorum Kardelen ...

Oyunlar başladıktan sonra çektiğim resimleride ekliycem ...
__________________
Hayat dediğiniz 1 çay
İnsan ise sadece 1 şeker
Karıştırdıkça hayattan tat aldığını sanırsın
Oysaki;
Hayatın seni erittiğini çay bitince anlarsın..




  Alıntı ile Cevapla
8 Üyemiz **EMEL**'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 17.01.2011, 18:53   #6
Çevrimdışı
LaLe
Ne Mutlu Türküm Diyene

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Universiade 2011 Erzurum Kış Oyunları...

Oyunların başlamasına çok az süre kalmış. İnşallah alnımızın akı ile ve kazasız belasız çıkarız bu işin içinden.

Katılacak olan sporcularımıza şimdiden başarılar.


Ellerine sağlık Emel.

  Alıntı ile Cevapla
8 Üyemiz LaLe'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 17.01.2011, 18:59   #7
Çevrimdışı
Seyyah
Uzman Üye
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Universiade 2011 Erzurum Kış Oyunları...

Seyyah yollarda

2 şubatta Artvinden Erzuruma geçiyorum ordan eve. Bakalım hangi daldaki yarışmaları canlı görebilcem. Mükemmel zamanlama.

Ellerine sağlık Emel
__________________
"Ben de sizden biriyim" demiyen sizden biriyim işte bende!!!!
  Alıntı ile Cevapla
9 Üyemiz Seyyah'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 17.01.2011, 19:11   #8
Çevrimdışı
DarkAngeL
...:: HüsoMeL::...

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Universiade 2011 Erzurum Kış Oyunları...

New York Times Erzurum'u 2011 de gidilmesi gereken 41 yer arasında 18.sırada gösteriyor.Bu kış çok revaçta olacak Erzurum.Ve umarım bndan sonra da kış turizminde ilk akla gelen yerlerden birisi olur

**

Gelmeyi çok istiyorum biliyorsun eğer vasıta bulursak yada giden arkadaşlarımız olursa seni muhakkak görücem ona göre canım benim

**

Ve son bir soru : Maskot neden Kartal ve neden 2 başlı bileniniz varmı?
__________________
  Alıntı ile Cevapla
7 Üyemiz DarkAngeL'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 17.01.2011, 19:31   #9
Çevrimdışı
LaLe
Ne Mutlu Türküm Diyene

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Universiade 2011 Erzurum Kış Oyunları...

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi D@rk@ng€L Mesajı göster

Ve son bir soru : Maskot neden Kartal ve neden 2 başlı bileniniz varmı?

Selçuklu zamanından kalma bir sembolmüş Dark ve aynı zamanda da savaşı simgeliyormuş.
  Alıntı ile Cevapla
9 Üyemiz LaLe'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 17.01.2011, 20:07   #10
Çevrimdışı
DarkAngeL
...:: HüsoMeL::...

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Universiade 2011 Erzurum Kış Oyunları...

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi LaLe Mesajı göster

Selçuklu zamanından kalma bir sembolmüş Dark ve aynı zamanda da savaşı simgeliyormuş.
Teşekkür ederim LaLecim.

Savaşı simgelediğini biliyordum da Spor faaliyetinde savaş ne alaka onu anlamadım.

Önce huma kuşu olsun demişler sanırım Erzurum'a özgü bir kuş diye.Sonradan kartala dönmüşler.












Birgün herkes Kartal'a dönecek
__________________
  Alıntı ile Cevapla
9 Üyemiz DarkAngeL'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
2011, universiade


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 14:52.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.