Merhabalar
Forum Gerçek üyesi değilsiniz ya da Üye Girişi yapmamışsınız.
Sitemizden tam olarak yararlanabilmek için;
Lütfen Buraya tıklayarak üye olunuz.
Forum Gerçek

Forumları Okundu Kabul Et Bugünkü MesajlarYazdığım Cevaplar Açtığım Konular Kim Nerede
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Mutfağı > Yemekler > Dolma | Sarma


Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Eski 20.12.14, 18:58   #1
«... Beklenen Şarkı ...»

Çengelli İğne - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Dec 2013
Konular: 1654
Mesajlar: 8,914
Ettiği Teşekkür: 30581
Aldığı Teşekkür: 30527
Rep Derecesi : Çengelli İğne şöhret ötesinde bir itibarı vardırÇengelli İğne şöhret ötesinde bir itibarı vardırÇengelli İğne şöhret ötesinde bir itibarı vardırÇengelli İğne şöhret ötesinde bir itibarı vardırÇengelli İğne şöhret ötesinde bir itibarı vardırÇengelli İğne şöhret ötesinde bir itibarı vardırÇengelli İğne şöhret ötesinde bir itibarı vardırÇengelli İğne şöhret ötesinde bir itibarı vardırÇengelli İğne şöhret ötesinde bir itibarı vardırÇengelli İğne şöhret ötesinde bir itibarı vardırÇengelli İğne şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Huzurlu
Red face Tavuk Dolması



Tavuk Dolması





Malzemeler
4 adet tavuk göğsü
1 avuç bezelye
1-2 adet havuç
2 tane kırmızıbiber
1 su bardağı kaşar rendesi
Tavuk baharatı
Tuz, karabiber



Sosu İçin
1/2 yemek kaşığı salça
1 adet domates
Sıvı yağ



Yapılışı
Tavuk göğüslerini hafifçe dövün. Daha sonra her bir parçayı sandviç gibi ortadan ikiye kesin, ama en ucunu kesmeyin.

İç harcı için; küp küp doğradığınız havuçları ve bezelyeleri haşlayın. Haşladığınız havuç ve bezelyeyi bir kaba alın üzerine doğradığınız kırmızı biberleri, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın.

Bir kâsede tavuk baharatını bir kaşık sıvı yağ ile karıştırıp tavuk etlerine iyice sürün. Baharatladığınız etin içine kaşar rendesi ve hazırladığınız garnitürden koyun. Açılmasını önlemek için kenarlarını büyük kürdanlar ile tutturun.
Hazırladığınız dolmaları tavada önlü arkalı iyice kızartın. Kızarttıktan sonra tavukları borcama sıralayın. İç malzemeniz arttıysa tavukların yanlarına koyabilirsiniz.

Sos için; ayrı bir tavada salça ve domates rendesini sıvı yağda kavurup üzerine 1-1,5 bardak su koyun. Sos kaynayınca tavukların üzerine dökün ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında suyunu hafifçe çekene kadar pişirin.

Afiyet olsun.


Kaynak



Çengelli İğne isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Çengelli İğne'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 20.12.14, 19:03   #2
Müdavim

Gülce - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Apr 2013
Konular: 17
Mesajlar: 4,045
Ettiği Teşekkür: 23095
Aldığı Teşekkür: 21169
Rep Derecesi : Gülce şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülce şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülce şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülce şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülce şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülce şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülce şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülce şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülce şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülce şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülce şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Cap Canli
Standart Cevap: Tavuk Dolması

Ben bunun ıspanaklısını yaptım. İçleri çiğ kaldı. Hem de kısık ateşte kızarttım. Aynı tarifteki gibi son aşamasında fırınlamak herhalde.

Teşekkürler.
__________________
Gülce isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Gülce'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 20.12.14, 19:06   #3
«... Beklenen Şarkı ...»

Çengelli İğne - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Dec 2013
Konular: 1654
Mesajlar: 8,914
Ettiği Teşekkür: 30581
Aldığı Teşekkür: 30527
Rep Derecesi : Çengelli İğne şöhret ötesinde bir itibarı vardırÇengelli İğne şöhret ötesinde bir itibarı vardırÇengelli İğne şöhret ötesinde bir itibarı vardırÇengelli İğne şöhret ötesinde bir itibarı vardırÇengelli İğne şöhret ötesinde bir itibarı vardırÇengelli İğne şöhret ötesinde bir itibarı vardırÇengelli İğne şöhret ötesinde bir itibarı vardırÇengelli İğne şöhret ötesinde bir itibarı vardırÇengelli İğne şöhret ötesinde bir itibarı vardırÇengelli İğne şöhret ötesinde bir itibarı vardırÇengelli İğne şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Huzurlu
Standart Cevap: Tavuk Dolması

Ispanakları önce haşlamak gerek @Gülce haşlamadan mı yaptın?
Çengelli İğne isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Çengelli İğne'in Mesajına Teşekkür Etti
Eski 20.12.14, 19:06   #4
"Her Şey Güzel Oldu"

Redwine - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Dec 2013
Konular: 3756
Mesajlar: 17,082
Ettiği Teşekkür: 69161
Aldığı Teşekkür: 66449
Rep Derecesi : Redwine şöhret ötesinde bir itibarı vardırRedwine şöhret ötesinde bir itibarı vardırRedwine şöhret ötesinde bir itibarı vardırRedwine şöhret ötesinde bir itibarı vardırRedwine şöhret ötesinde bir itibarı vardırRedwine şöhret ötesinde bir itibarı vardırRedwine şöhret ötesinde bir itibarı vardırRedwine şöhret ötesinde bir itibarı vardırRedwine şöhret ötesinde bir itibarı vardırRedwine şöhret ötesinde bir itibarı vardırRedwine şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Cap Canli
Standart Cevap: Tavuk Dolması

Çok lezzetti görünüyor...

Teşekkürler Çengelli...
__________________
Redwine isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Redwine'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 20.12.14, 19:11   #5
Müdavim

Gülce - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Apr 2013
Konular: 17
Mesajlar: 4,045
Ettiği Teşekkür: 23095
Aldığı Teşekkür: 21169
Rep Derecesi : Gülce şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülce şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülce şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülce şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülce şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülce şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülce şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülce şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülce şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülce şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülce şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Cap Canli
Standart Cevap: Tavuk Dolması

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Çengelli İğne Mesajı göster
Ispanakları önce haşlamak gerek @Gülce haşlamadan mı yaptın?
Haşladım canım. Tavuk gögsünü de dövdürmüştüm. En garantisi, daha sonra fırınlamak.

Etin rengi kırmızımsıydı, tam çiğ de denemezdi. Tam pişmemişti.
__________________
Gülce isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Gülce'in Mesajına Teşekkür Etti
Eski 20.12.14, 19:14   #6
«... Beklenen Şarkı ...»

Çengelli İğne - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Dec 2013
Konular: 1654
Mesajlar: 8,914
Ettiği Teşekkür: 30581
Aldığı Teşekkür: 30527
Rep Derecesi : Çengelli İğne şöhret ötesinde bir itibarı vardırÇengelli İğne şöhret ötesinde bir itibarı vardırÇengelli İğne şöhret ötesinde bir itibarı vardırÇengelli İğne şöhret ötesinde bir itibarı vardırÇengelli İğne şöhret ötesinde bir itibarı vardırÇengelli İğne şöhret ötesinde bir itibarı vardırÇengelli İğne şöhret ötesinde bir itibarı vardırÇengelli İğne şöhret ötesinde bir itibarı vardırÇengelli İğne şöhret ötesinde bir itibarı vardırÇengelli İğne şöhret ötesinde bir itibarı vardırÇengelli İğne şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Huzurlu
Standart Cevap: Tavuk Dolması

İlginç hepsini kavurup haşladıktan sonra çiğ kalması entresan.
Fırınlayınca nasıl olur pişer mi ki acaba?
Çengelli İğne isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
adet, dolması, sıvı, tavuk, Üzerine


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


İlgili Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Tavuk Görünümlü Dinozor Keşfedildi Literary Ülkemiz ve Dünya Gündemi 0 25.03.14 13:50
Kırmızı ibikli küçük tavuk YOLCU Sosyal Bilimler 2 03.02.12 00:34
Tavuk (Düşündürücü) OkyanusunKalbi Fıkra ve Gülmece Yazıları 11 22.09.10 20:56
Çiğden Tencere'de Tavuk But Yemeği Kartal Et Yemekleri 0 29.08.09 01:38
Bulgurlu Cevizli Tavuk Dolması Güzrüzgarı Et Yemekleri 0 29.07.09 16:00


WEZ Format +3. Şuan Saat: 06:06.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.
Copyright ©2000 - 2019 www.forumgercek.com
Protected by CBACK.de CrackerTracker
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.
Page Rank Icon
Bumerang - Yazarkafe
McAfee Site Denetleme
Norton Site Denetleme
www.forumgercek.com Creative Commons Alıntı-Lisansı Devam Ettirme 3.0 Unported Lisansı ile lisanslanmıştır.