Merhabalar
Forum Gerçek üyesi değilsiniz ya da Üye Girişi yapmamışsınız.
Sitemizden tam olarak yararlanabilmek için;
Lütfen Buraya tıklayarak üye olunuz.
Forum Gerçek

Forumları Okundu Kabul Et Bugünkü MesajlarYazdığım Cevaplar Açtığım Konular Kim Nerede
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Mutfağı > Yemekler > Dolma | Sarma


Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Eski 15.10.15, 04:29   #1
Uzman Üye

Cem1907 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Sep 2015
Yaş: 63
Konular: 173
Mesajlar: 3,001
Ettiği Teşekkür: 3334
Aldığı Teşekkür: 9491
Rep Derecesi : Cem1907 muhteşem birisiCem1907 muhteşem birisiCem1907 muhteşem birisiCem1907 muhteşem birisiCem1907 muhteşem birisiCem1907 muhteşem birisiCem1907 muhteşem birisiCem1907 muhteşem birisiCem1907 muhteşem birisiCem1907 muhteşem birisiCem1907 muhteşem birisi
Ruh Halim: none
Standart Kıymalı Lahana Sarma

Tencere yemeklerini çok severim ve kış mevsiminde Hafta'nın 2-3 günü bol kıymalı tencerede pişmiş lahana sarma yerim.Tarif veremiyeceğim çünkü kendim pişirmiyorum ama şunları söyleyebilirim:

İçine pirinç de koyarlar ama pirinç kıyma'nın lezzetini öldürüyor bence.Ben %100 ''orta yağlı'' dana kıymasından (döş tarafından) olanını tercih ediyorum.Lahana seçimi de çok önemli, kalın yapraklı yerine ne kadar ince yapraklı olursa çiğnemesi ve sindirimi daha iyi olur.Tencerede pişirirken bolca domates salçası ayrıca lezzet verir ve unutulmaması gerken bir nokta da; bu tip tencere yemekleri piştikten 1-2 gün sonra daha lezzetli olur, hatta altı hafif yanık olanları!

__________________
Cem1907 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
7 Üyemiz Cem1907'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 15.10.15, 08:26   #2
Müdavim

Gülce - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Apr 2013
Konular: 17
Mesajlar: 4,045
Ettiği Teşekkür: 23095
Aldığı Teşekkür: 21169
Rep Derecesi : Gülce şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülce şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülce şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülce şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülce şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülce şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülce şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülce şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülce şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülce şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülce şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Cap Canli
Standart Cevap: Kıymalı lahana sarma

Anlaşılan akşam bol kıymalı lahana vardı. Lahana sezonunu açtınız.

Bol kıymalı çok güzel olur. İşin bir püf noktasını da ben söyleyeyim. İç malzemesine yapacağınız sarmaya göre değişir miktar, nar ekşisi koyun. Dışına koymuyorum, yemeğin rengini etkiliyor. Bol karabiber ımmm, enfes.

Pişirdiğiniz lahana sarmalarınız erimez, dağılmaz.
Her halde kız kardeşiniz yaptı, ellerine sağlık. Süper görünüyor.
Afiyet olsun Cem.
__________________
Gülce isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
7 Üyemiz Gülce'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 15.10.15, 09:09   #3
« Gün Batımı »

Cansuyu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2013
Konular: 1857
Mesajlar: 5,811
Ettiği Teşekkür: 17697
Aldığı Teşekkür: 28930
Rep Derecesi : Cansuyu şöhret ötesinde bir itibarı vardırCansuyu şöhret ötesinde bir itibarı vardırCansuyu şöhret ötesinde bir itibarı vardırCansuyu şöhret ötesinde bir itibarı vardırCansuyu şöhret ötesinde bir itibarı vardırCansuyu şöhret ötesinde bir itibarı vardırCansuyu şöhret ötesinde bir itibarı vardırCansuyu şöhret ötesinde bir itibarı vardırCansuyu şöhret ötesinde bir itibarı vardırCansuyu şöhret ötesinde bir itibarı vardırCansuyu şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Neseli
Standart Cevap: Kıymalı lahana sarma

Ben çok severim leziz görünüyor.. Sarma işi biraz zaman gerektiriyor. Verdiğiniz bilgiler için @Cem1907 @Gülce ikinizede teşekkürler..

Sabah sabah canımı çektirdiniz avcumu yalıyayım bari
__________________
“Gittin mi büyük gideceksin!
Ayrılık bile gurur duyacak seninle..
”


Cansuyu isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
7 Üyemiz Cansuyu'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 15.10.15, 18:13   #4
Uzman Üye

Cem1907 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Sep 2015
Yaş: 63
Konular: 173
Mesajlar: 3,001
Ettiği Teşekkür: 3334
Aldığı Teşekkür: 9491
Rep Derecesi : Cem1907 muhteşem birisiCem1907 muhteşem birisiCem1907 muhteşem birisiCem1907 muhteşem birisiCem1907 muhteşem birisiCem1907 muhteşem birisiCem1907 muhteşem birisiCem1907 muhteşem birisiCem1907 muhteşem birisiCem1907 muhteşem birisiCem1907 muhteşem birisi
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Kıymalı lahana sarma

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Gülce Mesajı göster
Anlaşılan akşam bol kıymalı lahana vardı. Lahana sezonunu açtınız.

Bol kıymalı çok güzel olur. İşin bir püf noktasını da ben söyleyeyim. İç malzemesine yapacağınız sarmaya göre değişir miktar, nar ekşisi koyun. Dışına koymuyorum, yemeğin rengini etkiliyor. Bol karabiber ımmm, enfes.

Pişirdiğiniz lahana sarmalarınız erimez, dağılmaz.
Her halde kız kardeşiniz yaptı, ellerine sağlık. Süper görünüyor.
Afiyet olsun Cem.
Eklediğim resim internetten.Henüz lahana sezonunu açadım,bence henüz mevsimi değil.
__________________
Cem1907 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
6 Üyemiz Cem1907'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 15.10.15, 18:18   #5
Başına Buyruk

Ekin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Dec 2011
Konular: 1227
Mesajlar: 9,779
Ettiği Teşekkür: 32069
Aldığı Teşekkür: 44545
Rep Derecesi : Ekin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Cok Yorgun
Standart Cevap: Kıymalı lahana sarma

Pazarda çok lahana vardı sanırım sezon açılmış abi

Ben zeytinyağlı seviyorum. Ayrıca lahanaya bulguru çok yakıştırıyorum. Kıymalı olarak biz pek tüketemiyoruz. Bilmiyorum damak lezzetimiz öyle gelişmiş.

Bayılarak yerim...
__________________



Ekin isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
6 Üyemiz Ekin'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 15.10.15, 18:22   #6
Uzman Üye

Cem1907 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Sep 2015
Yaş: 63
Konular: 173
Mesajlar: 3,001
Ettiği Teşekkür: 3334
Aldığı Teşekkür: 9491
Rep Derecesi : Cem1907 muhteşem birisiCem1907 muhteşem birisiCem1907 muhteşem birisiCem1907 muhteşem birisiCem1907 muhteşem birisiCem1907 muhteşem birisiCem1907 muhteşem birisiCem1907 muhteşem birisiCem1907 muhteşem birisiCem1907 muhteşem birisiCem1907 muhteşem birisi
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Kıymalı lahana sarma

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Ekin Mesajı göster
Pazarda çok lahana vardı sanırım sezon açılmış abi

Ben zeytinyağlı seviyorum. Ayrıca lahanaya bulguru çok yakıştırıyorum. Kıymalı olarak biz pek tüketemiyoruz. Bilmiyorum damak lezzetimiz öyle gelişmiş.

Bayılarak yerim...
Önemli olan ince yapraklı lahana bulmak.Kalın yapraklısı çiğnenmiyor.
__________________
Cem1907 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
6 Üyemiz Cem1907'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 15.10.15, 18:35   #7
Başına Buyruk

Ekin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Dec 2011
Konular: 1227
Mesajlar: 9,779
Ettiği Teşekkür: 32069
Aldığı Teşekkür: 44545
Rep Derecesi : Ekin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Cok Yorgun
Standart Cevap: Kıymalı lahana sarma

Çeşit çeşit vardı. Alıcısı olmadığım için tek tek incelemedim
__________________



Ekin isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
6 Üyemiz Ekin'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 15.10.15, 18:44   #8
Uzman Üye

Cem1907 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Sep 2015
Yaş: 63
Konular: 173
Mesajlar: 3,001
Ettiği Teşekkür: 3334
Aldığı Teşekkür: 9491
Rep Derecesi : Cem1907 muhteşem birisiCem1907 muhteşem birisiCem1907 muhteşem birisiCem1907 muhteşem birisiCem1907 muhteşem birisiCem1907 muhteşem birisiCem1907 muhteşem birisiCem1907 muhteşem birisiCem1907 muhteşem birisiCem1907 muhteşem birisiCem1907 muhteşem birisi
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Kıymalı lahana sarma

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Ekin Mesajı göster
Çeşit çeşit vardı. Alıcısı olmadığım için tek tek incelemedim
İstanbul'un halen bostanlıkları bulunan nadir ilçelerinden olan Tuzla pazarına sık sık giderim.Genelde civarda yetişen sebzeler vardır orada.
__________________
Cem1907 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz Cem1907'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 15.10.15, 19:09   #9
Müdavim

Gülce - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Apr 2013
Konular: 17
Mesajlar: 4,045
Ettiği Teşekkür: 23095
Aldığı Teşekkür: 21169
Rep Derecesi : Gülce şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülce şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülce şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülce şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülce şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülce şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülce şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülce şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülce şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülce şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülce şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Cap Canli
Standart Cevap: Kıymalı lahana sarma

Bazı sebzeler güzel olması için ilk yağmuru yemesi gerekir. Cem1907'nin dediği gibi daha güzel değildir.
__________________
Gülce isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz Gülce'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 15.10.15, 19:11   #10
Başına Buyruk

Ekin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Dec 2011
Konular: 1227
Mesajlar: 9,779
Ettiği Teşekkür: 32069
Aldığı Teşekkür: 44545
Rep Derecesi : Ekin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Cok Yorgun
Standart Cevap: Kıymalı lahana sarma

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Gülce Mesajı göster
Bazı sebzeler güzel olması için ilk yağmuru yemesi gerekir. Cem1907'nin dediği gibi daha güzel değildir.
Geçen haftasonu çok güzel yağdı Bilmiyorum ama tabii.
__________________



Ekin isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz Ekin'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
kıymalı, lahana, sarma


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



WEZ Format +3. Şuan Saat: 07:11.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.
Copyright ©2000 - 2019 www.forumgercek.com
Protected by CBACK.de CrackerTracker
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.
Page Rank Icon
Bumerang - Yazarkafe
McAfee Site Denetleme
Norton Site Denetleme
www.forumgercek.com Creative Commons Alıntı-Lisansı Devam Ettirme 3.0 Unported Lisansı ile lisanslanmıştır.