Merhabalar
Forum Gerçek üyesi değilsiniz ya da Üye Girişi yapmamışsınız.
Sitemizden tam olarak yararlanabilmek için;
Lütfen Buraya tıklayarak üye olunuz.
Forum Gerçek

Forumları Okundu Kabul Et Bugünkü MesajlarYazdığım Cevaplar Açtığım Konular Kim Nerede
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Mutfağı > Yemekler > Dolma | Sarma


Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Eski 10.01.16, 00:31   #1
Müdavim

Suzim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2015
Konular: 1199
Mesajlar: 6,514
Ettiği Teşekkür: 13552
Aldığı Teşekkür: 21603
Rep Derecesi : Suzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Huzurlu
Standart Fırında Labada Sarması

Fırında Labada Sarması




Labada sarması Trakya'da olduğu kadar Türklerin yaşadığı Balkan ülkelerinin pek çoğunda karşımıza çıkar. Bahar aylarıyla birlikte doğada pekçok yerde raslayabildiğimiz bu bitkinin su boylarına yakın yetişen taze, daha açık yeşile çalan sürgünleri tercih edilir.

Yaprak ayasında kalın damarlar bulunduğu için yaprağı kaynamakta olan su içerisinde bir müddet tutularak bu damar yerlerinin sarılabilecek gibi sündürülmesi gerekir. Yaprağın orta damarı bazen yaprağa zarar vermeden bıçak ile inceltilerek sarmak için uygun hale getirilir.

Özellikle geleneksel mutfağın diri olduğu köy mutfaklarında bilinen sarma tariflerinin aksine tencerede değil de peçka denilen kuzine sobalarda veya köy evlerinin bahçesindeki ev fırınlarında pişirilmektedir.

Malzemeler:
  • 1 Büyük kuru soğan
  • 1 Su bardağı pirinç
  • 1 Su bardağı pilavlık bulgur
  • 1 Tatlı kaşığı biber salçası
  • 4 Yemek kaşığı sıvıyağ ( İç harcına )
  • 1 Çay bardağı sıvıyağ ( Fırınlamak için )
  • Bir tutam kıyılmış taze nane
  • Acı pulbiber veya kıyılmış acı saksı biberi kurusu
  • 1-1,5 Su bardağı su ( Pirinci ve bulguru kabartmak için )
  • Tuz

Hazırlanışı :
  • Labada yaprakları güzelce yıkanarak, üzerine çıkacak kadar kaynamış suda 5-6 dk bekletilir.
  • Fazla bekletmek yaprakların dağılmasına sebep olabilir.
  • Sıcak sudan çıkartılan yapraklar soğumak üzere kenara alınır.
  • Bir tencerede yemeklik doğranmış soğanlar sıvıyağda pembeleşinceye kadar kavrulur.
  • Biber salçası eklenerek kavrulmaya devam edilir.
  • Pirinç ve bulgur tencereye ilave edilerek tüm malzemeler kavrulmaya devam edilir.
  • Tuz, pul biber ve kıyılmış taze nane eklenir.
  • 1 bardak su ilave edilip birkaç defa kaşıkla çevrilip suyunu çekene kadar kısık ateşte bırakılır.
  • İç malzemesi ılındıktan sonra tezgaha alınan labadalarla yaprak sarması sarılır gibi sarılır.
  • Sarılan labadalar bir sini tepsiye tek kat olarak dizilir.
  • Sarmaların üzerine göz kararı sıvıyağ ( orta boy bir siniye bir çay bardağı sıvıyağ ) ve 1 su bardağı su gezdirilir.
  • Orta hararette bir fırında yaklaşık 25-30 dk fırınlanır.
  • Ilık olarak servise alınır.
http://www.trakyagezi.com
__________________
''Türkiye, Atatürk'ü Allah'a borçlusun, geriye kalan her şeyi de Atatürk'e...''
Suzim isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Suzim'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 10.01.16, 19:31   #2
Moderator

Gülümsün - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Oct 2014
Konular: 1742
Mesajlar: 9,941
Ettiği Teşekkür: 53674
Aldığı Teşekkür: 37630
Rep Derecesi : Gülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Fırında Labada Sarması

Labada Sarmasını ilk kez duyuyorum. Bizdeki beyaz lahana sarmasına benziyor görüntü olarak. Eminim tadı güzeldir. Paylaşım için teşekkürler Suzim ellerine sağlık canım.
__________________
Gülümsün isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Gülümsün'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 10.01.16, 23:35   #3
Müdavim

Suzim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2015
Konular: 1199
Mesajlar: 6,514
Ettiği Teşekkür: 13552
Aldığı Teşekkür: 21603
Rep Derecesi : Suzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Huzurlu
Standart Cevap: Fırında Labada Sarması

Trakya , da çok yapılır .
Yemeğinide yaparlar ıspanak gibi .

__________________
''Türkiye, Atatürk'ü Allah'a borçlusun, geriye kalan her şeyi de Atatürk'e...''
Suzim isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Suzim'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
fırında, labada, sarması


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



WEZ Format +3. Şuan Saat: 05:42.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.
Copyright ©2000 - 2019 www.forumgercek.com
Protected by CBACK.de CrackerTracker
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.
Page Rank Icon
Bumerang - Yazarkafe
McAfee Site Denetleme
Norton Site Denetleme
www.forumgercek.com Creative Commons Alıntı-Lisansı Devam Ettirme 3.0 Unported Lisansı ile lisanslanmıştır.