Merhabalar
Forum Gerçek üyesi değilsiniz ya da Üye Girişi yapmamışsınız.
Sitemizden tam olarak yararlanabilmek için;
Lütfen Buraya tıklayarak üye olunuz.
Forum Gerçek

Forumları Okundu Kabul Et Bugünkü MesajlarYazdığım Cevaplar Açtığım Konular Kim Nerede
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Mutfağı > Yemekler > Dolma | Sarma


Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Eski 19.07.16, 00:21   #1
Müdavim

Suzim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2015
Konular: 1199
Mesajlar: 6,514
Ettiği Teşekkür: 13552
Aldığı Teşekkür: 21603
Rep Derecesi : Suzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Huzurlu
Standart Vişneli Yaprak Sarma

Vişneli Yaprak Sarma









  • Vişneli Yaprak Sarma Malzemeleri
400 gr. asma yaprağı
2 su bardağı pirinç
2 adet soğan
½ su bardağı zeytinyağı
2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
1 yemek kaşığı kuş üzümü
1 yemek kaşığı nar ekşisi
1 yemek kaşığı toz şeker
½ tatlı kaşığı karabiber
½ tatlı kaşığı nane
½ tatlı kaşığı yeni bahar
½ tatlı kaşığı tarçın
400 gr. vişne
2 su bardağı vişne suyu
Tuz
  • Hazırlanışı
Asma yapraklarını salamura kullanıyorsanız, sadece sıcak suda bekletip tuzunu alın.

Taze asma yaprağı kullanıyorsanız, suda yıkayıp haşlayın.

Soğanı ince kıyın.

Pirinci nişastası çıkıncaya kadar yıkayıp süzün.
Geniş bir tencere veya tavada zeytinyağını kızdırın.

Dolmalık fıstığı ekleyip pembeleşene kadar kavurun, soğanı ilave ederek kavurmaya devam edin.

Soğanlar yumuşayınca yıkanmış pirinci ekleyin, şeffaflaşana kadar kavurmaya devam edin.

Ardından sırasıyla kuş üzümü, nar ekşisi, karabiber, tuz, tarçın, yenibahar, kuru nane ekleyip karıştırın.

Son olarak 1 su bardağı vişne suyu 1 su bardağı su ve şeker ilave edip kaymaya bırakın.

Pilavın suyu kaynadıktan 5 dakika sonra ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

Asma yapraklarına uygun miktarda harç ve birer adet vişne koyup, kenarlarını ortaya katlayarak parmak kalınlığında sarın.

Tencerenin dibine asma yapraklarından bir taban yapın.

Üzerine yaptığınız sarmaları dizin. Kalan vişneleri aralarına serpiştirin.

Üzerine sarmaların hizasına gelecek kadar su ve vişne suyu karışımı ekleyin, isterseniz 1-2 yemek kaşığı zeytinyağı da gezdirebilirsiniz.

Üstüne porselen bir tabak koyup tencerenin kapağını kapatın.
Çok kısık ateşte yaklaşık 35-40 dakika pişirin.

Kendi tenceresinde oda sıcaklığına gelmesini bekleyin.
Ilık ya da soğuk servis edin.






Arda , nın Mutfağı
__________________
''Türkiye, Atatürk'ü Allah'a borçlusun, geriye kalan her şeyi de Atatürk'e...''
Suzim isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Suzim'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 19.07.16, 10:34   #2
Moderator

Gülümsün - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Oct 2014
Konular: 1742
Mesajlar: 9,941
Ettiği Teşekkür: 53674
Aldığı Teşekkür: 37630
Rep Derecesi : Gülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Vişneli Yaprak Sarma

Tam da vişne zamanı. Değişik bir lezzet. Ellerine sağlık teşekkürler canım.
Mobil Sürüm ile Gönderildi
Gülümsün isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Gülümsün'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 19.07.16, 22:28   #3
Uzman Üye

StorMAnqeL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Dec 2015
Konular: 211
Mesajlar: 2,137
Ettiği Teşekkür: 8585
Aldığı Teşekkür: 8309
Rep Derecesi : StorMAnqeL şöhret ötesinde bir itibarı vardırStorMAnqeL şöhret ötesinde bir itibarı vardırStorMAnqeL şöhret ötesinde bir itibarı vardırStorMAnqeL şöhret ötesinde bir itibarı vardırStorMAnqeL şöhret ötesinde bir itibarı vardırStorMAnqeL şöhret ötesinde bir itibarı vardırStorMAnqeL şöhret ötesinde bir itibarı vardırStorMAnqeL şöhret ötesinde bir itibarı vardırStorMAnqeL şöhret ötesinde bir itibarı vardırStorMAnqeL şöhret ötesinde bir itibarı vardırStorMAnqeL şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Hasta
Standart Cevap: Vişneli Yaprak Sarma

Owwwwwwwwwww çok güzel görünuyor benim bu kimseeee yemesin
__________________

Ve kadın gitti!
Seve seve gitti, acıya acıya gitti.
Söküp attı kangren olan ilişkiyi kalbinden ama,
bir daha kimseyi 'O adam' kadar sevemedi.....

İnan Durak Taş
StorMAnqeL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz StorMAnqeL'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 28.04.17, 03:40   #4
Yeni Üye
orukcan19 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Apr 2017
Konular: 0
Mesajlar: 3
Ettiği Teşekkür: 0
Aldığı Teşekkür: 2
Rep Derecesi : orukcan19 kendisini henüz tanıyamadık
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Vişneli Yaprak Sarma

Müthis görünüyor. Ben Yunanistan'da bulundugum sirada komsu teyzeler bana arada Yunan usulü sarma ve dolma yapmasini göstermislerdi. Kesinlikle et yoktu yani zeytinyagli tarzinda. Biz Antakyalilar etsiz su bile icmeyiz. Haliyle garip gelmisti. Ve onlar da tarcin koyuyorlardi. Simdi tarifi görünce aklima geldi.
__________________
orukcan19 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
sarma, vişneli, yaprak


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



WEZ Format +3. Şuan Saat: 06:08.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.
Copyright ©2000 - 2019 www.forumgercek.com
Protected by CBACK.de CrackerTracker
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.
Page Rank Icon
Bumerang - Yazarkafe
McAfee Site Denetleme
Norton Site Denetleme
www.forumgercek.com Creative Commons Alıntı-Lisansı Devam Ettirme 3.0 Unported Lisansı ile lisanslanmıştır.