Merhabalar
Forum Gerçek üyesi değilsiniz ya da Üye Girişi yapmamışsınız.
Sitemizden tam olarak yararlanabilmek için;
Lütfen Buraya tıklayarak üye olunuz.
Forum Gerçek

Forumları Okundu Kabul Et Bugünkü MesajlarYazdığım Cevaplar Açtığım Konular Kim Nerede
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Mutfağı > Yemekler > Dolma | Sarma


Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Eski 13.01.17, 17:32   #1
Çiçekci kız

Canan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2011
Konular: 8726
Mesajlar: 30,532
Ettiği Teşekkür: 104368
Aldığı Teşekkür: 161046
Rep Derecesi : Canan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: none
Standart Buğdaylı Karalahana Sarması


Buğdaylı Karalahana Sarması


Malzemeler
  • 3 demet karalahana
  • 1 çay bardağı ince bulgur
  • 2 soğan
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 1 su bardağı haşlanmış buğday
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı pul biber
  • Kekik
  • Nane
  • 1 yemek kaşığı kaymak
  • Yarım demet taze fesleğen
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 2 yemek kaşığı tereyağı

Hazırlanışı:

Karalahana yapraklarını 1 çay kaşığı tuz ilave edilmiş suda haşlayıp süzün.
Bulguru geniş bir kaba alıp üzerine sıcak su ekleyin ve şişmesi için bekletin.
Yemeklik doğradığınız soğan ve ezdiğiniz sarımsağı zeytinyağında pembeleşinceye kadar soteleyin.
Salça, haşlanmış buğday ve şişen bulguru ilave edin.
Tuz ve baharatlarla tatlandırıp 10-12 dakika pişirin.
Ocaktan alıp kaymak ve ince kıydığınız fesleğeni ilave edin. Karalahana yapraklarını istediğiniz büyüklükte kesip ortalarına buğdaylı harçtan ilave edip sarın ve tencereye dizin. Üzerlerine nar ekşisi gezdirip küçük parçalara kestiğiniz tereyağını ekleyin.
Son olarak ılık su ilave edip dolmaların üzerini bir tabakla kapatın ve bir taşım kaynatın. ,
Altını kısıp dolmalar yumuşayıncaya kadar 35-40 dakika pişirin.
Sıcak servis yapın.
Kaynak

__________________
Canan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 13.01.17, 18:02   #2
Uzman Üye

İlya - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Oct 2011
Konular: 30
Mesajlar: 1,434
Ettiği Teşekkür: 5819
Aldığı Teşekkür: 6532
Rep Derecesi : İlya şöhret ötesinde bir itibarı vardırİlya şöhret ötesinde bir itibarı vardırİlya şöhret ötesinde bir itibarı vardırİlya şöhret ötesinde bir itibarı vardırİlya şöhret ötesinde bir itibarı vardırİlya şöhret ötesinde bir itibarı vardırİlya şöhret ötesinde bir itibarı vardırİlya şöhret ötesinde bir itibarı vardırİlya şöhret ötesinde bir itibarı vardırİlya şöhret ötesinde bir itibarı vardırİlya şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Buğdaylı Karalahana Sarması

Buğdayli kara lahana sarmasini ilk kez duydum. Denemek lazim tabii paylasim icin tesekkurler @Canan.
__________________
İlya isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz İlya'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 13.01.17, 18:28   #3
Çiçekci kız

Canan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2011
Konular: 8726
Mesajlar: 30,532
Ettiği Teşekkür: 104368
Aldığı Teşekkür: 161046
Rep Derecesi : Canan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Buğdaylı Karalahana Sarması

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi İlya Mesajı göster
Buğdayli kara lahana sarmasini ilk kez duydum. Denemek lazim tabii paylasim icin tesekkurler @Canan.
Ben de yamedim.
Hatta karalahana sarması hiç yemedim

__________________
Canan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 13.01.17, 19:08   #4
Uzman Üye

İlya - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Oct 2011
Konular: 30
Mesajlar: 1,434
Ettiği Teşekkür: 5819
Aldığı Teşekkür: 6532
Rep Derecesi : İlya şöhret ötesinde bir itibarı vardırİlya şöhret ötesinde bir itibarı vardırİlya şöhret ötesinde bir itibarı vardırİlya şöhret ötesinde bir itibarı vardırİlya şöhret ötesinde bir itibarı vardırİlya şöhret ötesinde bir itibarı vardırİlya şöhret ötesinde bir itibarı vardırİlya şöhret ötesinde bir itibarı vardırİlya şöhret ötesinde bir itibarı vardırİlya şöhret ötesinde bir itibarı vardırİlya şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Buğdaylı Karalahana Sarması

Bizde ara, ara lahana sarmasi yapilir neticede yoresel yemeklerimizden birisi genel tariften ote tencerenin muhtelif yerlerine kemikli et koyariz biz ancak bugdayli dolmayi dedigim gibi ilk kez duydum gordum. Ayrica bugdayinda cok extra bir tad verecegini sanmiyorum. Birileri denemis yapmis iste.

Tipki benim patates kizartmasina limon sıkmam gibi olmuş bu iș yani yaparsan hersey olur.
__________________
İlya isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz İlya'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 13.01.17, 21:43   #5
Moderator

Gülümsün - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Oct 2014
Konular: 1742
Mesajlar: 9,941
Ettiği Teşekkür: 53674
Aldığı Teşekkür: 37630
Rep Derecesi : Gülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Buğdaylı Karalahana Sarması

Karalahana bugüne kadar hiç görmedim. Ama beyaz lahanadan sarma yapıyorum ben. Çok güzel oluyor. Buğdaylı karalahana sarması da değişik bir lezzet. Biraz damak tadına bağlı.
Teşekkürler Canancığım ellerine sağlık.
__________________
Gülümsün isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Gülümsün'in Mesajına Teşekkür Etti
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
buğdaylı, karalahana, sarması


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



WEZ Format +3. Şuan Saat: 06:54.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.
Copyright ©2000 - 2019 www.forumgercek.com
Protected by CBACK.de CrackerTracker
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.
Page Rank Icon
Bumerang - Yazarkafe
McAfee Site Denetleme
Norton Site Denetleme
www.forumgercek.com Creative Commons Alıntı-Lisansı Devam Ettirme 3.0 Unported Lisansı ile lisanslanmıştır.