Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Mutfağı > Yemekler > Dolma | Sarma


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 26.01.2009, 04:14   #1
Çevrimdışı
Umutgüneşi
Uzman Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Nar Ekşisi Soslu Nohutlu Patlıcan Sarma




Nar Ekşisi Soslu Nohutlu Patlıcan Sarma






Nohutlu İç Malzeme

1 su bardağı nohut, bir gece önceden suda bekletilmiş
3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 soğan, küçük küçük doğranmış
2 diş sarımsak, dövülmüş
1 çay kaşığı kimyon
2 yemek kaşığı tahin
2 yemek kaşığı limon suyu
2 yemek kaşığı soğuk su
tuz, karabiber

Közlemek için:

1 kg patlıcan (2 büyük patlıcan)
tuz
zeytinyağı
3 kırmızı biber

Sos için:

1 diş sarımsak, dövülmüş
2 yemek kaşığı nar ekşisi
6 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
tuz, karabiber

Nohutlu İçin Hazırlanması:

Nohutun suyunu süzün. Nohutları soğuk su dolu tencereye alıp kaynatın. Kaynayınca altını kısıp yumuşayana kadar -1 saat- pişirin. Suyu tekrar süzüp nohutları irice dövün.
Bir tavayı ısıtın, zeytinyağını ve soğanı ekleyin. Orta hararetli ateşte soğan rengini kaybetmeden yumuşayana kadar kavurun. Ardından sarımsağı ve kimyonu ekleyip aromalarının ortaya çıkması için 1 dakika daha kavurun. Nohutları ekleyip üzerlerinin soğanlı karışımla kaplanmasını sağlayın. Tahini, limon suyunu ve suyu ekleyin. Tuzu ve karabiberi ilave edip soğuması için bir kaba alın.

Közlemenin Hazırlanması:

Patlıcanları alacalı soyun. Her birini 6 parçaya kesip tuzlayın ve acısının çıkması için suda 1 saat bekletin. 1 saat sonunda dilimleri yıkayıp kağıt havlu ile kurulayın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine patlıcanları dizip üzerlerine fırçayla zeytinyağı sürün.
Biberleri dörder bölün, çekirdeklerini çıkarın. Tepsiye dizip üzerlerine zeytinyağı sürün. Patlıcanları ve biberleri 180C fırına koyup 20-30 dakika közleyin.
Patlıcanları soğumaya bırakın. Biberleri bir kaba koyun. Kabın üzerine streç geçirin. Kap ılınınca biberlerin kabuklarını soyun. (bu yöntemle biberler daha kolay soyuluyor)

Nar Ekşili Sosun Hazırlanması:

Tüm malzemeyi bir kaseye alıp karıştırın Tuz ve karabiber ekleyin.
Patlıcanların içine nohutlu içten yayıp sarın. Her birini biber dilimlerinin üzerine yerleştirip sarın. Üzerlerine nar ekşili sostan dökün.
__________________
UMUT GÜNEŞİ
bir anlamı olmalı her sabah doğan güneşin, yağan yağmurun, açan çiçeğin...
Uçan kuşun, kelebeğin...
Yüzde beliren bir tebessümün...
yanaktan süzülen damla damla gözyaşının...
Ne çok neden var yaşamak için yorulmamalı yaşanmış acılara direnmeli! yağan yağmur gibi düşsede acılar yüreğine bir bir..
bir gülümseme ile dağıt hüzün bulutlarını!
tıpkı doğan güneşlerin doğayı yeşerttiği gibi... yeşertip umutları filizlenmeli yaşam sevinci!



ne yeminler bozdum.....
  Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
ekşisi, nohutlu, patlıcan, sarma, soslu


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 13:42.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.