Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Mutfağı > Yemekler > Dolma | Sarma


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 22.05.2011, 17:37   #1
Çevrimiçi
Canan
Çiçekci kız

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Nar Ekşisi Soslu Nohutlu Patlıcan Sarma



Malzemeler:
Nohutlu İç Malzeme :

1 su bardağı nohut, bir gece önceden suda bekletilmiş
3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 soğan, küçük küçük doğranmış
2 diş sarımsak, dövülmüş
1 çay kaşığı kimyon
2 yemek kaşığı tahin
2 yemek kaşığı limon suyu
2 yemek kaşığı soğuk su
Tuz, karabiber


Közlemek İçin :
1 kg patlıcan (2 büyük patlıcan)
Tuz
Zeytinyağı
3 kırmızı biber


Sos İçin :
1 diş sarımsak, dövülmüş
2 yemek kaşığı nar ekşisi
6 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
Tuz, karabiber

Hazırlanışı:


Nohutun suyunu süzün.
Nohutları soğuk su dolu tencereye alıp kaynatın. Kaynayınca altını kısıp yumuşayana kadar (1 saat) pişirin.

Suyu tekrar süzüp nohutları irice dövün.

Bir tavayı ısıtın, zeytinyağını ve soğanı ekleyin.

Orta hararetli ateşte soğan rengini kaybetmeden yumuşayana kadar kavurun.

Ardından sarımsağı ve kimyonu ekleyip aromalarının ortaya çıkması için 1 dakika daha kavurun. Nohutları ekleyip üzerlerinin soğanlı karışımla kaplanmasını sağlayın.

Tahini, limon suyunu ve suyu ekleyin. Tuzu ve karabiberi ilave edip soğuması için bir kaba alın.



Közlemenin Hazırlanması patlıcanları alacalı soyun. Her birini 6 parçaya kesip tuzlayın ve acısının çıkması için suda 1 saat bekletin. 1 saat sonunda dilimleri yıkayıp kağıt havlu ile kurulayın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine patlıcanları dizip üzerlerine fırçayla zeytinyağı sürün.

Biberleri dörde bölün, çekirdeklerini çıkarın. Tepsiye dizip üzerlerine zeytinyağı sürün.

Patlıcanları ve biberleri 180 C fırına koyup 20-30 dakika közleyin.


Közlenen patlıcanları soğumaya bırakın.

Biberleri bir kaba koyun. Kabın üzerine streç geçirin. Kap ılınınca biberlerin kabuklarını soyun (bu yöntemle biberler daha kolay soyuluyor).



Nar Ekşili Sosun Hazırlanması :Tüm malzemeyi bir kaseye alıp karıştırın. Tuz ve karabiber ekleyin. Patlıcanların içine nohutlu içten yayıp sarın. Her birini biber dilimlerinin üzerine yerleştirip sarın. Üzerlerine nar ekşili sostan dökün.
__________________
  Alıntı ile Cevapla
9 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 22.05.2011, 18:34   #2
Çevrimdışı
LaLe
Ne Mutlu Türküm Diyene

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Nar Ekşisi Soslu Nohutlu Patlıcan Sarma

Patlıcan ve nohut.

İkisini de severim. Sarmasını hiç yemedim, ama bu güzel ikili bir araya gelmişse eğer, mutlaka güzeldir.


Teşekkürler Canan, ellerine sağlık.
  Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz LaLe'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 23.05.2011, 13:28   #3
Çevrimdışı
OkyanusunKalbi
WoodStock

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Nar Ekşisi Soslu Nohutlu Patlıcan Sarma

Denemek lazım. Eminim çok lezzetlidir.

Eline sağlık Canan..
  Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz OkyanusunKalbi'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 23.05.2011, 21:01   #4
Çevrimdışı
experella
Tam Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Nar Ekşisi Soslu Nohutlu Patlıcan Sarma

Çok güzel görünüyor

Eline sağlık Canan,teşekkürler.
__________________
Durma sende sal sensizliğini üstüme
Alıştım hiç işlenmemiş suçlar üstlenmeye...!



  Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz experella'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 25.05.2011, 00:55   #5
Çevrimiçi
Canan
Çiçekci kız

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Nar Ekşisi Soslu Nohutlu Patlıcan Sarma

Patlicani da, nohutu da severim ama ikisi bir arada nasil olur biraz süpheliyim
__________________
  Alıntı ile Cevapla
Canan'in Mesajına Teşekkür Etti
Eski 25.05.2011, 09:29   #6
Çevrimdışı
DarkAngeL
...:: HüsoMeL::...

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Nar Ekşisi Soslu Nohutlu Patlıcan Sarma

Bu cümlede beni çekmeyen tek şey nar ekşisi..
Onun dışında hepsinin müptelasıyım.
Ağzımı sulandırdın Canan'cım ya
Teşekkürler..
__________________
  Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz DarkAngeL'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 25.05.2011, 09:42   #7
Çevrimdışı
Süperman
Uzman Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Nar Ekşisi Soslu Nohutlu Patlıcan Sarma

Güzelmiş

Ama malzemeler eksik, fotoğraftaki nar taneleri malzemelerde yazmıyor
  Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Süperman'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
ekşisi, nohutlu, patlıcan, sarma, soslu


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 20:12.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.