Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Mutfağı > Yemekler > Dolma | Sarma


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 19.02.2013, 02:29   #1
Çevrimdışı
Gulbade
DadLuCadI..

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Soğan Dolması

Malzemeler
  • 4 adet iri kuru soğan


İç malzemesi için;
  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 su bardağı kıyma
  • 1 yemek kaşığı dereotu
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • bir buçuk yemek kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • Yeterinde tuz
Yapılışı
İç malzememizi pirinçleri iyice yıkayıp karıştırıyoruz, soğanların üzerini ve altını cok az kesip soyuyoruz, derin bir tencerede bol suda içleri çıkana kadar hafif haşlıyoruz, (haşlanırken çatalla üzerine basın içi çıkmaya başladığında oldu demektir). Soğanın her yaprağına büyüklüğüne göre bir kaşıktan biraz az iç koyup sarın, düdüklü tencerede üzerine biraz sıvı yağ dökün, üzerine cok çıkmayacak şekilde (yaprak sarması usulu)su koyun biraz tuz ekleyin, düz bir tabak koyarak yaklaşık 25, 30 dakika pişirin, (iç soğanın büyüklüğüne göre artabilir, ayrıca tencerede aynı lezzeti vermiyor). Afiyet olsun.
__________________
  Alıntı ile Cevapla
6 Üyemiz Gulbade'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 19.02.2013, 02:33   #2
Çevrimdışı
Yavuzhan
Gerçek Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Soğan Dolması

Düdüklü tencerede 25-30 dakika pirinç pişirirsen pirinç patlağı gibi kapağı açtınmı fırlamaz mı?

Yani mantıken Düdüklü tencere ve pirinç çok ters geliyor bana..

25-30 dk düdük çaldıktan sonra olsa 10 dk da düdüğün çalması için geçse 40 dakikada düdüklüde AT pişiririz yaw

Nerenin pirinciymiş bu pişmiyor
__________________
Yıl 1923... Ne Mutlu Türküm Diyene... Hedef 2023..Ne oldu Türküm Diyene!!!! Ses Ver Türkiye !
  Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz Yavuzhan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 19.02.2013, 02:51   #3
Çevrimdışı
CadII
Hotantu Kabilesinden

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Soğan Dolması

Bu muhteşem bir lezzettir. Canım dedem bayılırdı. Pırasa dolması da harika oluyor. İnsanın "ne pişirsem" diye sıyırdığı zamanlarda, böyle konular iyi geliyor Teşekkürler, teşekkürler.
__________________
Bu güzel ülkede elbette özgürlük türküleri söylenecektir. Ve yine kardeşçe paylaşım olacaktır. Görsek de, görmesek de...

H.
  Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz CadII'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 21.02.2017, 01:25   #4
Çevrimdışı
NaNaNe
Ne Mutlu Türküm Diyene

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Kuru Soğan Dolması

KURU SOĞAN DOLMASI



MALZEMELER:


  • 4 adet iri kuru soğan

İç harcı için;
  • 1 adet kuru soğan
  • Kıyma (dana kıyması)
  • 1 çay bardağı pirinç
  • Yarım çay bardağı bulgur
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Karabiber -kimyon -sumak -kuru reyhan
  • Tuz

YAPILIŞI:

Soğanların kabuklarını soyup boylamasına orta kısmına kadar kesin ve kaynar su dolu tencere ye konur.

Yumuşayıncaya kadar pişirin (ortalama 10 dakika). Soğanlar yumusayınca kaynar sudan alınır, soğuyunca yaprak yaprak ayırın.

Harcı için bir kaba pirinci, bulguru, ince doğranmış soğanları, kıymayı, biber salçasını, su, sıvıyağ, baharatları koyup harmanlayalım.

Kıymalı harçtan bir miktar alıp soğan yapraklarının içine yerleştirip rulo şeklinde sarın.

Bir kasede salça, su ve yağı karıştırıp dolmaların üzerine gezdirin.

Kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin. Sıcak sıcak servis yapın.


__________________

  Alıntı ile Cevapla
6 Üyemiz NaNaNe'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 22.02.2017, 22:04   #5
Çevrimdışı
Dilaver
Müdavim

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Soğan Dolması



Harbiden ben bu yemeğin yapılışını anlamadım.


Basit gibi duruyor..

İlk tarifte 1 su bardağı kıyma diyor..

1 su bardağı kıyma mı?


İkinci tarifte, sadece kıyma.. (Başımı duvarlara vuruyorum)

Ya hu canım çekti, malzemeler el altında ve kolay yapılabilir de..

1 su bardağı kıyma, tepeleme mi olucek?

Yoksa silme mi?


Arkadaşlar el insaf..

Ha bir de şu var..


İlk tarifi geçtim zaten..


Soğanların kabuklarını soyup boylamasına orta kısmına kadar kesin ve kaynar su dolu tencereye konur.

Yumuşayıncaya kadar pişirin (ortalama 10 dakika). Soğanlar yumusayınca kaynar sudan alınır, soğuyunca yaprak yaprak ayırın.

Yeminle, bu tarifi deneme yanılma yöntemi yapmadan, yapamam ben..

Benim gibi mutfağa yabancı olmayan biri bile, tarifi okuduktan sonra, ancak ve ancak mantığı ve aklıyla, zorlayarak bir sonuca ulaşmaya çalışır.
....

Ben olsamm..

Önce bu soğan dolmasını evimde yaparım..

Zaten yapımı basit..

Kaç kişilik?

İki kişilik, şu kadar kıyma...

Kaç kişilik?

Dört kişilik, şu kadar kıyma...


Sonra da, soğanları boylamasına orta kısmına kadar kesin, cümlesini açıklardım..

Tek katını mı, tüm katlarını mı botlamasına keselim?


Kolay bir tarifi, zorlaştıran üyelerimize gelsin..

Şu gülümsemelerde ''kaktüs'' olsa, ahh kimlere kimlere göndereceğim de..

Neyse..

__________________

Tanrılar, erkeklerin ''balıkta'' geçirdiği zamanı ömründen saymaz. (Babil Atasözü)
  Alıntı ile Cevapla
6 Üyemiz Dilaver'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 23.02.2017, 00:29   #6
Çevrimdışı
NaNaNe
Ne Mutlu Türküm Diyene

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Soğan Dolması


Bak işte video olsa nasıl yapıldığını görselden seyreder şip diye anlardın.
Ne bunu nede o video luyu beğenmemişşin töğbe birdada yemek tarifi paylaşmıcam

@Dilaver
__________________

  Alıntı ile Cevapla
6 Üyemiz NaNaNe'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 02.03.2017, 20:54   #7
Çevrimdışı
Gülümsün
Yönetici

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Soğan Dolması

SOĞAN DOLMASI





İç Malzemesi İçin:

  • 1 Adet kuru soğan
  • Kıyma (yeteri kadar)
  • 1 çay bardağı pirinç
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 kahve fincanı ayçiçek yağı
  • Karabiber
  • Tuz
  • Limon suyu
  • Maydanoz (yardım demet)
  • Soğan dolması için 4-5 Adet kuru soğan (biraz irice olacak)

Yapılışı


-Öncelikle soğanlarımızın her iki tarafını bıçakla kesiyoruz ve soğanı ortasından kopmayacak şekilde bölüp, üzerindeki ilk zarını çıkartıyoruz. Sonra yaklaşık 6-10 dakika haşlıyoruz. Soğumasını bekliyoruz.




-Pirinç, kıyma, maydanoz, yağ, karabiber, limon suyu, tuzu derin bir kap içerisine koyup iyice karıştırıyoruz.




-Soğumuş olan soğanlarımızı yaprak yaprak ayırıyoruz.



- İçlerine iç malzemeden koyup, sarıyoruz.

-Bir tencere içerisine 2-3 yemek kaşığı yağ ilave edip dolmalarımızı diziyoruz.

-Üzerine bir yemek kaşığı sulandırılmış salça ilave ediyoruz.





-Soğan dolmalarının üzerini geçecek şekilde su ilave ediyoruz. Arzuya göre üzerine tuz ve limon ilavesi yapıyoruz.




-Sonra düz bir tabakla soğan dolmalarının üzerini kapatıyoruz.
-Kısık ateşte yaklaşık bir saat pişiriyoruz.

Afiyet olsun.

Tarif: Gülümsün


Not:
Ben dolmanın kıymasını tavaya çok az ayçiçek yağı koyarak kızartıyorum ve yine ay
ni içten yaprak sarması ve enginar doması yapıyorum.


__________________
  Alıntı ile Cevapla
7 Üyemiz Gülümsün'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 02.03.2017, 21:00   #8
Çevrimdışı
Scorer
Gerçek Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Soğan Dolması

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Gülümsün Mesajı göster
SOĞAN DOLMASI





İç Malzemesi İçin:

  • 1 Adet kuru soğan
  • Kıyma (yeteri kadar)
  • 1 çay bardağı pirinç
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 kahve fincanı ayçiçek yağı
  • Karabiber
  • Tuz
  • Limon suyu
  • Maydanoz (yardım demet)
  • Soğan dolması için 4-5 Adet kuru soğan (biraz irice olacak)

Yapılışı


-Öncelikle soğanlarımızın her iki tarafını bıçakla kesiyoruz ve soğanı ortasından kopmayacak şekilde bölüp, zerindeki ilk zarını çıkartıyoruz. Sonra yaklaşık 6-10 dakika haşlıyoruz. Soğumasını bekliyoruz.




-Pirinç, kıyma, maydanoz, yağ, karabiber, limon suyu, tuzu derin bir kap içerisine koyup iyice karıştırıyoruz.




-Soğumuş olan soğanlarımızı yaprak yaprak ayırıyoruz.



- İçlerine iç malzemeden koyup, sarıyoruz.

-Bir tencere içerisine 2-3 yemek kaşığı yağ ilave edip dolmalarımızı diziyoruz.

-Üzerine bir yemek kaşığı sulandırılmış salça ilave ediyoruz.





-Soğan dolmalarının üzerini geçecek şekilde su ilave ediyoruz. Arzuya göre üzerine tuz ve limon ilavesi yapıyoruz.




-Sonra düz bir tabakla soğan dolmalarının üzerini kapatıyoruz.
-Kısık ateşte yaklaşık bir saat pişiriyoruz.

Afiyet olsun.

Tarif: Gülümsün


Not:
Ben dolmanın kıymasını tavaya çok az ayçiçek yağı koyarak kızartıyorum ve yine ay
ni içten yaprak sarması ve enginar doması yapıyorum.


Niye ayçiçek yağı? Zeytinyağı ile yapılsa tutmuyor mu tarif yada istenilen lezzete mi ulaşılamıyor? Merakımdan soruyorum.
Dolma tarifi için ayrıca teşekkürler.
__________________
Bir saat mutlu olmak istiyorsan
Şekerleme yap.
Bir gün mutlu olmak istiyorsan
Balık tut.
Bir hafta mutlu olmak istiyorsan
Tatile çık.
Bir ay mutlu olmak istiyorsan
Evlen.
Bir yıl mutlu olmak istiyorsan
Servete kon.
Bir ömür boyu mutlu olmak istiyorsan
Sevdiğin işi yap

  Alıntı ile Cevapla
7 Üyemiz Scorer'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 02.03.2017, 21:45   #9
Çevrimdışı
Gülümsün
Yönetici

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Soğan Dolması

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Scorer Mesajı göster
Niye ayçiçek yağı? Zeytinyağı ile yapılsa tutmuyor mu tarif yada istenilen lezzete mi ulaşılamıyor? Merakımdan soruyorum.
Dolma tarifi için ayrıca teşekkürler.
Zeytin yağı ile yapılırsa tadı güzel olmayacaktır. Ben zeytin yağını içerisinde kıyma olmayan dolmalar için kullanıyorum.
__________________
  Alıntı ile Cevapla
6 Üyemiz Gülümsün'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 02.03.2017, 21:56   #10
Çevrimdışı
Ekin
Başına Buyruk

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Soğan Dolması

Diğerleri enginar dolması mı ? Onunda tarifini birara verirmisin bacım. Hiç yapanıda görmedim , yiyenide görmedim. Bizim buralarda pek tanınmıyor enginar...
__________________
  Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz Ekin'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
bardağı, dolmasi, dolması, kaşığı, kuru, soğan, tencerede


Konuyu Toplam 2 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 2 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 02:16.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.