Merhabalar
Forum Gerçek üyesi değilsiniz ya da Üye Girişi yapmamışsınız.
Sitemizden tam olarak yararlanabilmek için;
Lütfen Buraya tıklayarak üye olunuz.
Forum Gerçek

Forumları Okundu Kabul Et Bugünkü MesajlarYazdığım Cevaplar Açtığım Konular Kim Nerede
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Mutfağı > Yemekler > Dolma | Sarma

Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Eski 19.02.13, 02:29   #1
DadLuCadI..

Gulbade - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Feb 2013
Yaş: 46
Konular: 168
Mesajlar: 572
Ettiği Teşekkür: 1980
Aldığı Teşekkür: 2830
Rep Derecesi : Gulbade karizması günden güne artıyorGulbade karizması günden güne artıyorGulbade karizması günden güne artıyorGulbade karizması günden güne artıyorGulbade karizması günden güne artıyorGulbade karizması günden güne artıyorGulbade karizması günden güne artıyorGulbade karizması günden güne artıyorGulbade karizması günden güne artıyorGulbade karizması günden güne artıyorGulbade karizması günden güne artıyor
Ruh Halim: Huzurlu
Standart Soğan Dolması

Malzemeler
  • 4 adet iri kuru soğan


İç malzemesi için;
  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 su bardağı kıyma
  • 1 yemek kaşığı dereotu
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • bir buçuk yemek kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • Yeterinde tuz
Yapılışı
İç malzememizi pirinçleri iyice yıkayıp karıştırıyoruz, soğanların üzerini ve altını cok az kesip soyuyoruz, derin bir tencerede bol suda içleri çıkana kadar hafif haşlıyoruz, (haşlanırken çatalla üzerine basın içi çıkmaya başladığında oldu demektir). Soğanın her yaprağına büyüklüğüne göre bir kaşıktan biraz az iç koyup sarın, düdüklü tencerede üzerine biraz sıvı yağ dökün, üzerine cok çıkmayacak şekilde (yaprak sarması usulu)su koyun biraz tuz ekleyin, düz bir tabak koyarak yaklaşık 25, 30 dakika pişirin, (iç soğanın büyüklüğüne göre artabilir, ayrıca tencerede aynı lezzeti vermiyor). Afiyet olsun.
__________________
Gulbade isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
6 Üyemiz Gulbade'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 19.02.13, 02:33   #2
Gerçek Üye

Yavuzhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jan 2009
Yaş: 40
Konular: 54
Mesajlar: 798
Ettiği Teşekkür: 994
Aldığı Teşekkür: 3505
Rep Derecesi : Yavuzhan muhteşem bir gelişmedeYavuzhan muhteşem bir gelişmedeYavuzhan muhteşem bir gelişmedeYavuzhan muhteşem bir gelişmedeYavuzhan muhteşem bir gelişmedeYavuzhan muhteşem bir gelişmedeYavuzhan muhteşem bir gelişmedeYavuzhan muhteşem bir gelişmedeYavuzhan muhteşem bir gelişmedeYavuzhan muhteşem bir gelişmedeYavuzhan muhteşem bir gelişmede
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Soğan Dolması

Düdüklü tencerede 25-30 dakika pirinç pişirirsen pirinç patlağı gibi kapağı açtınmı fırlamaz mı?

Yani mantıken Düdüklü tencere ve pirinç çok ters geliyor bana..

25-30 dk düdük çaldıktan sonra olsa 10 dk da düdüğün çalması için geçse 40 dakikada düdüklüde AT pişiririz yaw

Nerenin pirinciymiş bu pişmiyor
__________________
Yıl 1923... Ne Mutlu Türküm Diyene... Hedef 2023..Ne oldu Türküm Diyene!!!! Ses Ver Türkiye !
Yavuzhan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz Yavuzhan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 19.02.13, 02:51   #3
Hotantu Kabilesinden

CadII - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Oct 2009
Konular: 229
Mesajlar: 5,206
Ettiği Teşekkür: 18503
Aldığı Teşekkür: 27276
Rep Derecesi : CadII gerçekten güzelCadII gerçekten güzelCadII gerçekten güzelCadII gerçekten güzelCadII gerçekten güzelCadII gerçekten güzelCadII gerçekten güzelCadII gerçekten güzelCadII gerçekten güzelCadII gerçekten güzelCadII gerçekten güzel
Ruh Halim: Keyifli
Standart Cevap: Soğan Dolması

Bu muhteşem bir lezzettir. Canım dedem bayılırdı. Pırasa dolması da harika oluyor. İnsanın "ne pişirsem" diye sıyırdığı zamanlarda, böyle konular iyi geliyor Teşekkürler, teşekkürler.
__________________
Bu güzel ülkede elbette özgürlük türküleri söylenecektir. Ve yine kardeşçe paylaşım olacaktır. Görsek de, görmesek de...

H.
CadII isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz CadII'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 21.02.17, 01:25   #4
Ne Mutlu Türküm Diyene

NaNaNe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jun 2016
Yaş: 50
Konular: 1058
Mesajlar: 6,288
Ettiği Teşekkür: 19995
Aldığı Teşekkür: 18113
Rep Derecesi : NaNaNe şöhret ötesinde bir itibarı vardırNaNaNe şöhret ötesinde bir itibarı vardırNaNaNe şöhret ötesinde bir itibarı vardırNaNaNe şöhret ötesinde bir itibarı vardırNaNaNe şöhret ötesinde bir itibarı vardırNaNaNe şöhret ötesinde bir itibarı vardırNaNaNe şöhret ötesinde bir itibarı vardırNaNaNe şöhret ötesinde bir itibarı vardırNaNaNe şöhret ötesinde bir itibarı vardırNaNaNe şöhret ötesinde bir itibarı vardırNaNaNe şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Keyifli
Standart Kuru Soğan Dolması

KURU SOĞAN DOLMASI



MALZEMELER:


  • 4 adet iri kuru soğan

İç harcı için;
  • 1 adet kuru soğan
  • Kıyma (dana kıyması)
  • 1 çay bardağı pirinç
  • Yarım çay bardağı bulgur
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Karabiber -kimyon -sumak -kuru reyhan
  • Tuz

YAPILIŞI:

Soğanların kabuklarını soyup boylamasına orta kısmına kadar kesin ve kaynar su dolu tencere ye konur.

Yumuşayıncaya kadar pişirin (ortalama 10 dakika). Soğanlar yumusayınca kaynar sudan alınır, soğuyunca yaprak yaprak ayırın.

Harcı için bir kaba pirinci, bulguru, ince doğranmış soğanları, kıymayı, biber salçasını, su, sıvıyağ, baharatları koyup harmanlayalım.

Kıymalı harçtan bir miktar alıp soğan yapraklarının içine yerleştirip rulo şeklinde sarın.

Bir kasede salça, su ve yağı karıştırıp dolmaların üzerine gezdirin.

Kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin. Sıcak sıcak servis yapın.


__________________

NaNaNe isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
6 Üyemiz NaNaNe'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 22.02.17, 22:04   #5
Moderator

Dilaver - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Oct 2012
Konular: 413
Mesajlar: 3,675
Ettiği Teşekkür: 18737
Aldığı Teşekkür: 20016
Rep Derecesi : Dilaver şöhret ötesinde bir itibarı vardırDilaver şöhret ötesinde bir itibarı vardırDilaver şöhret ötesinde bir itibarı vardırDilaver şöhret ötesinde bir itibarı vardırDilaver şöhret ötesinde bir itibarı vardırDilaver şöhret ötesinde bir itibarı vardırDilaver şöhret ötesinde bir itibarı vardırDilaver şöhret ötesinde bir itibarı vardırDilaver şöhret ötesinde bir itibarı vardırDilaver şöhret ötesinde bir itibarı vardırDilaver şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Uykucu
Standart Cevap: Soğan Dolması



Harbiden ben bu yemeğin yapılışını anlamadım.


Basit gibi duruyor..

İlk tarifte 1 su bardağı kıyma diyor..

1 su bardağı kıyma mı?


İkinci tarifte, sadece kıyma.. (Başımı duvarlara vuruyorum)

Ya hu canım çekti, malzemeler el altında ve kolay yapılabilir de..

1 su bardağı kıyma, tepeleme mi olucek?

Yoksa silme mi?


Arkadaşlar el insaf..

Ha bir de şu var..


İlk tarifi geçtim zaten..


Soğanların kabuklarını soyup boylamasına orta kısmına kadar kesin ve kaynar su dolu tencereye konur.

Yumuşayıncaya kadar pişirin (ortalama 10 dakika). Soğanlar yumusayınca kaynar sudan alınır, soğuyunca yaprak yaprak ayırın.

Yeminle, bu tarifi deneme yanılma yöntemi yapmadan, yapamam ben..

Benim gibi mutfağa yabancı olmayan biri bile, tarifi okuduktan sonra, ancak ve ancak mantığı ve aklıyla, zorlayarak bir sonuca ulaşmaya çalışır.
....

Ben olsamm..

Önce bu soğan dolmasını evimde yaparım..

Zaten yapımı basit..

Kaç kişilik?

İki kişilik, şu kadar kıyma...

Kaç kişilik?

Dört kişilik, şu kadar kıyma...


Sonra da, soğanları boylamasına orta kısmına kadar kesin, cümlesini açıklardım..

Tek katını mı, tüm katlarını mı botlamasına keselim?


Kolay bir tarifi, zorlaştıran üyelerimize gelsin..

Şu gülümsemelerde ''kaktüs'' olsa, ahh kimlere kimlere göndereceğim de..

Neyse..

__________________

Tanrılar, erkeklerin ''balıkta'' geçirdiği zamanı ömründen saymaz. (Babil Atasözü)
Dilaver isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
6 Üyemiz Dilaver'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 23.02.17, 00:29   #6
Ne Mutlu Türküm Diyene

NaNaNe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jun 2016
Yaş: 50
Konular: 1058
Mesajlar: 6,288
Ettiği Teşekkür: 19995
Aldığı Teşekkür: 18113
Rep Derecesi : NaNaNe şöhret ötesinde bir itibarı vardırNaNaNe şöhret ötesinde bir itibarı vardırNaNaNe şöhret ötesinde bir itibarı vardırNaNaNe şöhret ötesinde bir itibarı vardırNaNaNe şöhret ötesinde bir itibarı vardırNaNaNe şöhret ötesinde bir itibarı vardırNaNaNe şöhret ötesinde bir itibarı vardırNaNaNe şöhret ötesinde bir itibarı vardırNaNaNe şöhret ötesinde bir itibarı vardırNaNaNe şöhret ötesinde bir itibarı vardırNaNaNe şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Keyifli
Standart Cevap: Soğan Dolması


Bak işte video olsa nasıl yapıldığını görselden seyreder şip diye anlardın.
Ne bunu nede o video luyu beğenmemişşin töğbe birdada yemek tarifi paylaşmıcam

@Dilaver
__________________

NaNaNe isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
6 Üyemiz NaNaNe'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 02.03.17, 20:54   #7
Moderator

Gülümsün - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Oct 2014
Konular: 1170
Mesajlar: 7,402
Ettiği Teşekkür: 45846
Aldığı Teşekkür: 27876
Rep Derecesi : Gülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Huzurlu
Standart Cevap: Soğan Dolması

SOĞAN DOLMASI





İç Malzemesi İçin:

  • 1 Adet kuru soğan
  • Kıyma (yeteri kadar)
  • 1 çay bardağı pirinç
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 kahve fincanı ayçiçek yağı
  • Karabiber
  • Tuz
  • Limon suyu
  • Maydanoz (yardım demet)
  • Soğan dolması için 4-5 Adet kuru soğan (biraz irice olacak)

Yapılışı


-Öncelikle soğanlarımızın her iki tarafını bıçakla kesiyoruz ve soğanı ortasından kopmayacak şekilde bölüp, üzerindeki ilk zarını çıkartıyoruz. Sonra yaklaşık 6-10 dakika haşlıyoruz. Soğumasını bekliyoruz.




-Pirinç, kıyma, maydanoz, yağ, karabiber, limon suyu, tuzu derin bir kap içerisine koyup iyice karıştırıyoruz.




-Soğumuş olan soğanlarımızı yaprak yaprak ayırıyoruz.



- İçlerine iç malzemeden koyup, sarıyoruz.

-Bir tencere içerisine 2-3 yemek kaşığı yağ ilave edip dolmalarımızı diziyoruz.

-Üzerine bir yemek kaşığı sulandırılmış salça ilave ediyoruz.





-Soğan dolmalarının üzerini geçecek şekilde su ilave ediyoruz. Arzuya göre üzerine tuz ve limon ilavesi yapıyoruz.




-Sonra düz bir tabakla soğan dolmalarının üzerini kapatıyoruz.
-Kısık ateşte yaklaşık bir saat pişiriyoruz.

Afiyet olsun.

Tarif: Gülümsün


Not:
Ben dolmanın kıymasını tavaya çok az ayçiçek yağı koyarak kızartıyorum ve yine ay
ni içten yaprak sarması ve enginar doması yapıyorum.


__________________
Gülümsün isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
7 Üyemiz Gülümsün'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 02.03.17, 21:00   #8
Gerçek Üye

Scorer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Nov 2016
Yaş: 28
Konular: 9
Mesajlar: 754
Ettiği Teşekkür: 1529
Aldığı Teşekkür: 2363
Rep Derecesi : Scorer şöhret ötesinde bir itibarı vardırScorer şöhret ötesinde bir itibarı vardırScorer şöhret ötesinde bir itibarı vardırScorer şöhret ötesinde bir itibarı vardırScorer şöhret ötesinde bir itibarı vardırScorer şöhret ötesinde bir itibarı vardırScorer şöhret ötesinde bir itibarı vardırScorer şöhret ötesinde bir itibarı vardırScorer şöhret ötesinde bir itibarı vardırScorer şöhret ötesinde bir itibarı vardırScorer şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Ruhsuz
Standart Cevap: Soğan Dolması

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Gülümsün Mesajı göster
SOĞAN DOLMASI





İç Malzemesi İçin:

  • 1 Adet kuru soğan
  • Kıyma (yeteri kadar)
  • 1 çay bardağı pirinç
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 kahve fincanı ayçiçek yağı
  • Karabiber
  • Tuz
  • Limon suyu
  • Maydanoz (yardım demet)
  • Soğan dolması için 4-5 Adet kuru soğan (biraz irice olacak)

Yapılışı


-Öncelikle soğanlarımızın her iki tarafını bıçakla kesiyoruz ve soğanı ortasından kopmayacak şekilde bölüp, zerindeki ilk zarını çıkartıyoruz. Sonra yaklaşık 6-10 dakika haşlıyoruz. Soğumasını bekliyoruz.




-Pirinç, kıyma, maydanoz, yağ, karabiber, limon suyu, tuzu derin bir kap içerisine koyup iyice karıştırıyoruz.




-Soğumuş olan soğanlarımızı yaprak yaprak ayırıyoruz.



- İçlerine iç malzemeden koyup, sarıyoruz.

-Bir tencere içerisine 2-3 yemek kaşığı yağ ilave edip dolmalarımızı diziyoruz.

-Üzerine bir yemek kaşığı sulandırılmış salça ilave ediyoruz.





-Soğan dolmalarının üzerini geçecek şekilde su ilave ediyoruz. Arzuya göre üzerine tuz ve limon ilavesi yapıyoruz.




-Sonra düz bir tabakla soğan dolmalarının üzerini kapatıyoruz.
-Kısık ateşte yaklaşık bir saat pişiriyoruz.

Afiyet olsun.

Tarif: Gülümsün


Not:
Ben dolmanın kıymasını tavaya çok az ayçiçek yağı koyarak kızartıyorum ve yine ay
ni içten yaprak sarması ve enginar doması yapıyorum.


Niye ayçiçek yağı? Zeytinyağı ile yapılsa tutmuyor mu tarif yada istenilen lezzete mi ulaşılamıyor? Merakımdan soruyorum.
Dolma tarifi için ayrıca teşekkürler.
__________________
Bir saat mutlu olmak istiyorsan
Şekerleme yap.
Bir gün mutlu olmak istiyorsan
Balık tut.
Bir hafta mutlu olmak istiyorsan
Tatile çık.
Bir ay mutlu olmak istiyorsan
Evlen.
Bir yıl mutlu olmak istiyorsan
Servete kon.
Bir ömür boyu mutlu olmak istiyorsan
Sevdiğin işi yap


Scorer isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
7 Üyemiz Scorer'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 02.03.17, 21:45   #9
Moderator

Gülümsün - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Oct 2014
Konular: 1170
Mesajlar: 7,402
Ettiği Teşekkür: 45846
Aldığı Teşekkür: 27876
Rep Derecesi : Gülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Huzurlu
Standart Cevap: Soğan Dolması

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Scorer Mesajı göster
Niye ayçiçek yağı? Zeytinyağı ile yapılsa tutmuyor mu tarif yada istenilen lezzete mi ulaşılamıyor? Merakımdan soruyorum.
Dolma tarifi için ayrıca teşekkürler.
Zeytin yağı ile yapılırsa tadı güzel olmayacaktır. Ben zeytin yağını içerisinde kıyma olmayan dolmalar için kullanıyorum.
__________________
Gülümsün isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
6 Üyemiz Gülümsün'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 02.03.17, 21:56   #10
Moderator

Ekin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Dec 2011
Konular: 1169
Mesajlar: 8,951
Ettiği Teşekkür: 30698
Aldığı Teşekkür: 40284
Rep Derecesi : Ekin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Kotu Cocuk
Standart Cevap: Soğan Dolması

Diğerleri enginar dolması mı ? Onunda tarifini birara verirmisin bacım. Hiç yapanıda görmedim , yiyenide görmedim. Bizim buralarda pek tanınmıyor enginar...
__________________



Ekin Şu Anda Forumda.   Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz Ekin'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
bardağı, dolmasi, dolması, kaşığı, kuru, soğan, tencerede


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


İlgili Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kıymalı Lahana Dolması Umutgüneşi Et Yemekleri 2 12.11.09 18:39
Firikli acur dolması Umutgüneşi Dolma | Sarma 0 26.01.09 05:11
Bulgurlu Etli Kabak Dolması Umutgüneşi Et Yemekleri 0 26.01.09 05:10
Haylan kabağı dolması Umutgüneşi Dolma | Sarma 0 26.01.09 05:03
Etli Domates Dolması Umutgüneşi Et Yemekleri 0 26.01.09 05:02


WEZ Format +3. Şuan Saat: 22:23.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.
Copyright ©2000 - 2017 www.forumgercek.com
Protected by CBACK.de CrackerTracker
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.
Page Rank Icon
Bumerang - Yazarkafe
McAfee Site Denetleme
Norton Site Denetleme
www.forumgercek.com Creative Commons Alıntı-Lisansı Devam Ettirme 3.0 Unported Lisansı ile lisanslanmıştır.