Merhabalar
Forum Gerçek üyesi değilsiniz ya da Üye Girişi yapmamışsınız.
Sitemizden tam olarak yararlanabilmek için;
Lütfen Buraya tıklayarak üye olunuz.
Forum Gerçek

Forumları Okundu Kabul Et Bugünkü MesajlarYazdığım Cevaplar Açtığım Konular Kim Nerede
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Mutfağı > Yemekler > Dolma | Sarma


Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Eski 24.02.13, 06:23   #1
DadLuCadI..

Gulbade - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Feb 2013
Yaş: 48
Konular: 168
Mesajlar: 555
Ettiği Teşekkür: 1794
Aldığı Teşekkür: 2795
Rep Derecesi : Gulbade karizması günden güne artıyorGulbade karizması günden güne artıyorGulbade karizması günden güne artıyorGulbade karizması günden güne artıyorGulbade karizması günden güne artıyorGulbade karizması günden güne artıyorGulbade karizması günden güne artıyorGulbade karizması günden güne artıyorGulbade karizması günden güne artıyorGulbade karizması günden güne artıyorGulbade karizması günden güne artıyor
Ruh Halim: Huzurlu
Standart Patatesli lahana sarması



MALZEMELER

7,8 yaprak haşlanmış lahana
2 tane haşlanmış patates
1,5 su bardağı pilavlık bulgur
1 tane kuru soğan
1 tatlı kaşığı biber salçası
Sıvıyağ
3,4 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı nane
1/2 çay kaşığı karabiber
1/2 çay kaşığı tozkırmızıbiber
Diğer Malzemeler:
1 su bardağı yoğurt
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı kırmızıbiber

YAPILIŞI

Soğanı yemeklik doğrayıp tencereye koyalım.2 çorba kaşığı sıvıyağ koyup kavurmaya bırakalım.Bu arada bir tencerede 3 çorba kaşığı sıvıyağla birlikte bulguru 5-10 saniye kavuralım.2 çay kaşığı tuz ve 3 su bardağı kaynamış su ekleyip pişirelim.Kavrulmuş soğanın içine salçayı ekleyip bir kaç saniye kavuralım.İçine haşlanmış ve ezilmiş patatesi,2 çay kaşığı tuzu,karabiberi,naneyi ve kırmızı biberi koyup karıştıralım.İçine pişmiş pilavı ekleyip karıştıralım.Lahana yapraklarını kesip sarmaya hazır hale getirelim.İçine harcı koyup kalın halde saralım ve fırına dayanıklı bir tepsiye dizelim.Tüm sarma işlemi bitince fırının en son katına yerleştirip sadece üstü kızaracak şekilde fırında pişirelim.Fırından çıkınca üstüne yoğurt döküp kırmızıbiberli yağı gezdirelim.


Kaynak
__________________
Gulbade isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
bardağı, haşlanmış, kaşığı, lahana, patatesli, sarmasi, sarması


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


İlgili Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Fasulye İçli Lahana Sarması Umutgüneşi Dolma | Sarma 1 03.08.15 15:32
Kıymalı Lahana Dolması Umutgüneşi Et Yemekleri 2 12.11.09 17:39
Bulgurlu Pazı Sarması Umutgüneşi Dolma | Sarma 0 26.01.09 04:15
Zeytinyağlı yaprak sarması Umutgüneşi Dolma | Sarma 0 26.01.09 04:15
Etli Bütün Lahana Dolması Umutgüneşi Et Yemekleri 0 26.01.09 04:04


WEZ Format +3. Şuan Saat: 06:23.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.
Copyright ©2000 - 2019 www.forumgercek.com
Protected by CBACK.de CrackerTracker
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.
Page Rank Icon
Bumerang - Yazarkafe
McAfee Site Denetleme
Norton Site Denetleme
www.forumgercek.com Creative Commons Alıntı-Lisansı Devam Ettirme 3.0 Unported Lisansı ile lisanslanmıştır.