Merhabalar
Forum Gerçek üyesi değilsiniz ya da Üye Girişi yapmamışsınız.
Sitemizden tam olarak yararlanabilmek için;
Lütfen Buraya tıklayarak üye olunuz.
Forum Gerçek

Forumları Okundu Kabul Et Bugünkü MesajlarYazdığım Cevaplar Açtığım Konular Kim Nerede
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Mutfağı > Yemekler > Dolma | Sarma


Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Eski 14.03.13, 20:47   #1
DadLuCadI..

Gulbade - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Feb 2013
Yaş: 48
Konular: 168
Mesajlar: 555
Ettiği Teşekkür: 1794
Aldığı Teşekkür: 2795
Rep Derecesi : Gulbade karizması günden güne artıyorGulbade karizması günden güne artıyorGulbade karizması günden güne artıyorGulbade karizması günden güne artıyorGulbade karizması günden güne artıyorGulbade karizması günden güne artıyorGulbade karizması günden güne artıyorGulbade karizması günden güne artıyorGulbade karizması günden güne artıyorGulbade karizması günden güne artıyorGulbade karizması günden güne artıyor
Ruh Halim: Huzurlu
Standart İşkembe Dolması



Malzemeler

1 adet kuzu işkembesi,
300 gr orta yağlı kıyma,
1 su bardağından bir parmak az bulgur+ üzerini tamamlayacak kadar pirinç,
1 kaşık biber salçası,
1 baş kuru soğan,
2 adet domates,
1/2 demet maydanoz,
3-4 dal taze soğan,
Tuz, karabiber, pul biber, kimyon, toz kişniş, az kekik, az yeni bahar.

Yapılışı

Öncelikle temizlenmiş işkembeyi tuz ile ovup iyice yıkayalım. Bir leğende üzerini örtecek kadar suya sirke katalım, içinde bekletelim. Kokusunun giderilmesi için bu işlemi yapıyoruz.
Sudan çıkardığımız işkembeyi yaklaşık elimizin büyüklüğünde parçalara bölelim.

Kıyma ve bulguru bir kaba alalım. Kuru soğanı yemeklik doğrayıp katalım. Maydanozu, taze soğanı doğrayalım. Domatesleri de küçük küp doğrayıp iç malzemeye katalım.Salça ve baharatları da ekleyip güzelce yoğuralım.
Parçalara böldüğümüz işkembeyi 3 kenarı kapanacak şekilde dikelim.Hazırladığımız iç malzemeden doldurup açık kalan kısmını da dikelim, kapatalım. İplik olarak,çok kalın olmayan, yorgan dikmek için kullanılan pamuklu ip kullandım ben.. Biraz irice bir iğneyle daha rahat dikiliyor.


İç malzemeyi fazla doldurmamaya dikkat edelim, çünkü işkembe piştikçe küçülecek, bulgur da şişecek, büyüyecek.
Hepsini bu şekilde hazırladıktan sonra tencereye koyup üzerini örtecek kadar su ile dolduralım, tuz ekelim. Tane karabiber serpelim..

Düdüklü tencere ya da pişirmesi iyi olan tencere tercih etmeli..
İyice pişen işkembeyi suyundan çıkarıp servis edelim, kesip pilavıyla beraber yiyelim..


__________________
Gulbade isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Gulbade'in Mesajına Teşekkür Etti
Eski 14.03.13, 20:56   #2
Çiçekci kız

Canan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2011
Konular: 8704
Mesajlar: 30,484
Ettiği Teşekkür: 104258
Aldığı Teşekkür: 160890
Rep Derecesi : Canan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Işkembe Dolması

Gülbade ben bu yemeği yapmam da yemem de

Teşekkürler...
__________________
Canan Şu Anda Forumda.   Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
dolması, iyice, işkembe, işkembeyi, kadar, üzerini


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


İlgili Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Firikli acur dolması Umutgüneşi Dolma | Sarma 0 26.01.09 04:11
Bulgurlu Etli Kabak Dolması Umutgüneşi Et Yemekleri 0 26.01.09 04:10
Mantar Dolması Umutgüneşi Dolma | Sarma 0 26.01.09 04:09
Frigya dolması Umutgüneşi Dolma | Sarma 0 26.01.09 04:06
Patlıcan dolması Umutgüneşi Dolma | Sarma 0 26.01.09 04:06


WEZ Format +3. Şuan Saat: 10:45.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.
Copyright ©2000 - 2019 www.forumgercek.com
Protected by CBACK.de CrackerTracker
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.
Page Rank Icon
Bumerang - Yazarkafe
McAfee Site Denetleme
Norton Site Denetleme
www.forumgercek.com Creative Commons Alıntı-Lisansı Devam Ettirme 3.0 Unported Lisansı ile lisanslanmıştır.