Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Mutfağı > Yemekler > Dolma | Sarma


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 24.04.2013, 18:33   #1
Çevrimdışı
Limon
Süper Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Red face Zeytinyağlı Kabuklu Enginar Dolması




Malzemeler:
  • 4 adet enginar
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 adet soğan
  • ½ bağ taze soğan
  • 1 ½ bağ dere otu
  • 1 bağ maydanoz
  • 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
  • 1 ½ yemek kaşığı kuş üzümü
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

Yapılışı:
Bir soğan rondoda kıyılır, dört enginarın etli yaprakları ayıklanır. Yarım bağ taze soğan incecik kıyılır. Taze ve kuru soğan kavurulur, yarım bağ dere otuda incecik doğranır. Kavurulan soğanlara iki yemek kaşığı dolmalık fıstık ve iki buçuk kaşık kuş üzümü eklenip karıştırılıp kısık ateşte kavurulur. Islatılan pirincin suyu süzülür ve kavurulan malzemelerle buluşturulur. Doğranan dere otu ve maydanoz da harcımıza karıştırılır. Enginar çanakları ince ince doğranır ve harcımıza eklenip üzerine sıvı yağ koyulur. Enginar yapraklarının arasına iç harç koyulup midye gibi kapatılıp tencereye dizilir. Sıcak su eklenip üzerine tabak ve taş koyularak pişirilir. Pişip servis tabağına alınan enginar yaprağı dolmaları üzerine koyulan limon dilimleriyle süslenir.

Zeytinyağlı kabuklu enginar dolması sunuma hazırdır.

KAYNAK
__________________
  Alıntı ile Cevapla
8 Üyemiz Limon'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 24.04.2013, 19:01   #2
Çevrimdışı
Duayen
Huysuz ve Tatlı Kadın

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Zeytİnyağlı Kabuklu Enginar Dolması

En sevdiğim yemek
Ne şekilde pişirilirse pişirilsin her türlü yenir
  Alıntı ile Cevapla
8 Üyemiz Duayen'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 24.04.2013, 20:55   #3
Çevrimdışı
M.Özen
Uzman Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Zeytİnyağlı Kabuklu Enginar Dolması

Limon, sen bu dolmayı yapabilirsen benim adımda Mehmet değil
__________________
Herkes uyurken uyuyamıyorsan sen de biraz BEŞİKTAŞ lısın...
  Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz M.Özen'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 24.04.2013, 21:05   #4
Çevrimdışı
Limon
Süper Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Zeytİnyağlı Kabuklu Enginar Dolması

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi M.Özen Mesajı göster
Limon, sen bu dolmayı yapabilirsen benim adımda Mehmet değil
Murtaza olarak değişirsin fenamı
__________________
  Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Limon'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 24.04.2013, 21:15   #5
Çevrimdışı
ReaL
Deniz Sevengillerden

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Zeytİnyağlı Kabuklu Enginar Dolması

Bir zamanlar Diyarbakır ilindeyim. Tabi haliyle insan bazı şeyleri özlüyor. Büyük bir markette dondurulmuş enginar görünce altın bulmuş gibi sevinip aldım..

Eve geldiğimde bir hışımla dondurulmuş paketi açınca ne göreyim. Yuvarlak patates gibi bir şey..

Evirdim çevirdim evet enginarın çanak kısmı.. Yapraklar yok.

Ege bölgesinin insanı enginarı yapraksız pişirmez. Yapraklarını kemirmek daha eğlenceli ve lezzetlidir aslında.

Konu başlığı kabuklu olunca sanki sıradışı gibi olmuş, aslında yaprakları ile birlikte pişirilmesi lezzet bakımından da daha iyidir..


__________________



Tüm katılımcı arkadaşların okumasını rica ediyorum... Lütfen Tıklayınız..
* * *
  Alıntı ile Cevapla
6 Üyemiz ReaL'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 24.04.2013, 21:24   #6
Çevrimdışı
Basakca
Müdavim

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Zeytİnyağlı Kabuklu Enginar Dolması

Yanlış anlamadıysam, enginarın yaprakları ile yapılyor.

Enginarı soyulmadan bir bütün olarak alıp denemek lazım.




Teşekkürler Limon.
__________________
"Ey egosu boyundan büyük insan..
Bir gün ölüp toprak olacaksın. Bir tohum filizlenecek ot olacaksın, bir öküz seni yiyecek ve atık olacaksın.. Yani hep aynı kalacaksın."

  Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Basakca'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 24.04.2013, 21:26   #7
Çevrimdışı
Limon
Süper Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Zeytİnyağlı Kabuklu Enginar Dolması

Evet enginar yaprakları ile yapılıyor .. Denemek lazım ..
__________________
  Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Limon'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 24.04.2013, 21:26   #8
Çevrimdışı
M.Özen
Uzman Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Zeytİnyağlı Kabuklu Enginar Dolması

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi ReaL Mesajı göster
Bir zamanlar Diyarbakır ilindeyim. Tabi haliyle insan bazı şeyleri özlüyor. Büyük bir markette dondurulmuş enginar görünce altın bulmuş gibi sevinip aldım..

Eve geldiğimde bir hışımla dondurulmuş paketi açınca ne göreyim. Yuvarlak patates gibi bir şey..

Evirdim çevirdim evet enginarın çanak kısmı.. Yapraklar yok.

Ege bölgesinin insanı enginarı yapraksız pişirmez. Yapraklarını kemirmek daha eğlenceli ve lezzetlidir aslında.

Konu başlığı kabuklu olunca sanki sıradışı gibi olmuş, aslında yaprakları ile birlikte pişirilmesi lezzet bakımından da daha iyidir..


Şimdi bebek Enginar diye birşey vardır ki bu aslında tamamen Ege ye özgüdür başka yerde eşek kadar olana kadar tarlada bırakırlar, iyice kılçıklanır yenmeyecek hale gelir öyle yerler

Birde aslında bu tarifin özünde sadece yapraklar yoktur Enginarın kendi de vardır, pek nadir Enginar pirinçlen yapılır , genelde garnitürle pişirilir ve ona da dolma denir,
__________________
Herkes uyurken uyuyamıyorsan sen de biraz BEŞİKTAŞ lısın...
  Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz M.Özen'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 24.04.2013, 21:31   #9
Çevrimdışı
Basakca
Müdavim

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Zeytİnyağlı Kabuklu Enginar Dolması

Nasıl yani? Enginarın kendisini göremedik resimlerinde. Sadece yapraklarından yapılmış gibi görünüyor.

M. Özen, bir kereliğine yapıver , yaparken de her aşamasını da fotorafla ki bizlerde öğrenelim.




__________________
"Ey egosu boyundan büyük insan..
Bir gün ölüp toprak olacaksın. Bir tohum filizlenecek ot olacaksın, bir öküz seni yiyecek ve atık olacaksın.. Yani hep aynı kalacaksın."

  Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Basakca'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 24.04.2013, 21:33   #10
Çevrimdışı
Limon
Süper Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Zeytİnyağlı Kabuklu Enginar Dolması

Yapraklarını ayırma işleminde resim çekilmemiş
__________________
  Alıntı ile Cevapla
Limon'in Mesajına Teşekkür Etti
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
dolması, enginar, kabuklu, kaşığı, soğan, yemek, zeytinyağlı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 09:55.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.