Merhabalar
Forum Gerçek üyesi değilsiniz ya da Üye Girişi yapmamışsınız.
Sitemizden tam olarak yararlanabilmek için;
Lütfen Buraya tıklayarak üye olunuz.
Forum Gerçek

Forumları Okundu Kabul Et Bugünkü MesajlarYazdığım Cevaplar Açtığım Konular Kim Nerede
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Mutfağı > Yemekler > Dolma | Sarma


Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Eski 24.04.13, 18:33   #1
Süper Üye

Limon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Oct 2012
Konular: 203
Mesajlar: 2,649
Ettiği Teşekkür: 2192
Aldığı Teşekkür: 12323
Rep Derecesi : Limon isimli üye Tecrübe puanını kapatmıştır.
Ruh Halim: none
Red face Zeytinyağlı Kabuklu Enginar Dolması




Malzemeler:
  • 4 adet enginar
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 adet soğan
  • ½ bağ taze soğan
  • 1 ½ bağ dere otu
  • 1 bağ maydanoz
  • 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
  • 1 ½ yemek kaşığı kuş üzümü
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

Yapılışı:
Bir soğan rondoda kıyılır, dört enginarın etli yaprakları ayıklanır. Yarım bağ taze soğan incecik kıyılır. Taze ve kuru soğan kavurulur, yarım bağ dere otuda incecik doğranır. Kavurulan soğanlara iki yemek kaşığı dolmalık fıstık ve iki buçuk kaşık kuş üzümü eklenip karıştırılıp kısık ateşte kavurulur. Islatılan pirincin suyu süzülür ve kavurulan malzemelerle buluşturulur. Doğranan dere otu ve maydanoz da harcımıza karıştırılır. Enginar çanakları ince ince doğranır ve harcımıza eklenip üzerine sıvı yağ koyulur. Enginar yapraklarının arasına iç harç koyulup midye gibi kapatılıp tencereye dizilir. Sıcak su eklenip üzerine tabak ve taş koyularak pişirilir. Pişip servis tabağına alınan enginar yaprağı dolmaları üzerine koyulan limon dilimleriyle süslenir.

Zeytinyağlı kabuklu enginar dolması sunuma hazırdır.

KAYNAK
__________________
Limon isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
8 Üyemiz Limon'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 24.04.13, 19:01   #2
Huysuz ve Tatlı Kadın

Duayen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Oct 2009
Konular: 198
Mesajlar: 4,074
Ettiği Teşekkür: 51269
Aldığı Teşekkür: 25259
Rep Derecesi : Duayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisi
Ruh Halim: Huzurlu
Standart Cevap: Zeytİnyağlı Kabuklu Enginar Dolması

En sevdiğim yemek
Ne şekilde pişirilirse pişirilsin her türlü yenir
Duayen isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
8 Üyemiz Duayen'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 24.04.13, 20:55   #3
Uzman Üye

M.Özen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Sep 2012
Yaş: 37
Konular: 1
Mesajlar: 1,034
Ettiği Teşekkür: 647
Aldığı Teşekkür: 4253
Rep Derecesi : M.Özen muhteşem bir gelişmedeM.Özen muhteşem bir gelişmedeM.Özen muhteşem bir gelişmedeM.Özen muhteşem bir gelişmedeM.Özen muhteşem bir gelişmedeM.Özen muhteşem bir gelişmedeM.Özen muhteşem bir gelişmedeM.Özen muhteşem bir gelişmedeM.Özen muhteşem bir gelişmedeM.Özen muhteşem bir gelişmedeM.Özen muhteşem bir gelişmede
Ruh Halim: Suspus
Standart Cevap: Zeytİnyağlı Kabuklu Enginar Dolması

Limon, sen bu dolmayı yapabilirsen benim adımda Mehmet değil
__________________
Herkes uyurken uyuyamıyorsan sen de biraz BEŞİKTAŞ lısın...
M.Özen isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz M.Özen'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 24.04.13, 21:05   #4
Süper Üye

Limon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Oct 2012
Konular: 203
Mesajlar: 2,649
Ettiği Teşekkür: 2192
Aldığı Teşekkür: 12323
Rep Derecesi : Limon isimli üye Tecrübe puanını kapatmıştır.
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Zeytİnyağlı Kabuklu Enginar Dolması

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi M.Özen Mesajı göster
Limon, sen bu dolmayı yapabilirsen benim adımda Mehmet değil
Murtaza olarak değişirsin fenamı
__________________
Limon isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Limon'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 24.04.13, 21:15   #5
Deniz Sevengillerden

ReaL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jan 2009
Konular: 2670
Mesajlar: 30,892
Ettiği Teşekkür: 165451
Aldığı Teşekkür: 185377
Rep Derecesi : ReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Arastirmaci
Standart Cevap: Zeytİnyağlı Kabuklu Enginar Dolması

Bir zamanlar Diyarbakır ilindeyim. Tabi haliyle insan bazı şeyleri özlüyor. Büyük bir markette dondurulmuş enginar görünce altın bulmuş gibi sevinip aldım..

Eve geldiğimde bir hışımla dondurulmuş paketi açınca ne göreyim. Yuvarlak patates gibi bir şey..

Evirdim çevirdim evet enginarın çanak kısmı.. Yapraklar yok.

Ege bölgesinin insanı enginarı yapraksız pişirmez. Yapraklarını kemirmek daha eğlenceli ve lezzetlidir aslında.

Konu başlığı kabuklu olunca sanki sıradışı gibi olmuş, aslında yaprakları ile birlikte pişirilmesi lezzet bakımından da daha iyidir..


__________________



Tüm katılımcı arkadaşların okumasını rica ediyorum... Lütfen Tıklayınız..
* * *
ReaL Şu Anda Forumda.   Alıntı ile Cevapla
6 Üyemiz ReaL'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 24.04.13, 21:24   #6
Müdavim

Basakca - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Aug 2009
Konular: 2209
Mesajlar: 11,973
Ettiği Teşekkür: 79777
Aldığı Teşekkür: 77685
Rep Derecesi : Basakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Ruhsuz
Standart Cevap: Zeytİnyağlı Kabuklu Enginar Dolması

Yanlış anlamadıysam, enginarın yaprakları ile yapılyor.

Enginarı soyulmadan bir bütün olarak alıp denemek lazım.




Teşekkürler Limon.
__________________
"Ey egosu boyundan büyük insan..
Bir gün ölüp toprak olacaksın. Bir tohum filizlenecek ot olacaksın, bir öküz seni yiyecek ve atık olacaksın.. Yani hep aynı kalacaksın."

Basakca isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Basakca'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 24.04.13, 21:26   #7
Süper Üye

Limon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Oct 2012
Konular: 203
Mesajlar: 2,649
Ettiği Teşekkür: 2192
Aldığı Teşekkür: 12323
Rep Derecesi : Limon isimli üye Tecrübe puanını kapatmıştır.
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Zeytİnyağlı Kabuklu Enginar Dolması

Evet enginar yaprakları ile yapılıyor .. Denemek lazım ..
__________________
Limon isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Limon'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 24.04.13, 21:26   #8
Uzman Üye

M.Özen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Sep 2012
Yaş: 37
Konular: 1
Mesajlar: 1,034
Ettiği Teşekkür: 647
Aldığı Teşekkür: 4253
Rep Derecesi : M.Özen muhteşem bir gelişmedeM.Özen muhteşem bir gelişmedeM.Özen muhteşem bir gelişmedeM.Özen muhteşem bir gelişmedeM.Özen muhteşem bir gelişmedeM.Özen muhteşem bir gelişmedeM.Özen muhteşem bir gelişmedeM.Özen muhteşem bir gelişmedeM.Özen muhteşem bir gelişmedeM.Özen muhteşem bir gelişmedeM.Özen muhteşem bir gelişmede
Ruh Halim: Suspus
Standart Cevap: Zeytİnyağlı Kabuklu Enginar Dolması

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi ReaL Mesajı göster
Bir zamanlar Diyarbakır ilindeyim. Tabi haliyle insan bazı şeyleri özlüyor. Büyük bir markette dondurulmuş enginar görünce altın bulmuş gibi sevinip aldım..

Eve geldiğimde bir hışımla dondurulmuş paketi açınca ne göreyim. Yuvarlak patates gibi bir şey..

Evirdim çevirdim evet enginarın çanak kısmı.. Yapraklar yok.

Ege bölgesinin insanı enginarı yapraksız pişirmez. Yapraklarını kemirmek daha eğlenceli ve lezzetlidir aslında.

Konu başlığı kabuklu olunca sanki sıradışı gibi olmuş, aslında yaprakları ile birlikte pişirilmesi lezzet bakımından da daha iyidir..


Şimdi bebek Enginar diye birşey vardır ki bu aslında tamamen Ege ye özgüdür başka yerde eşek kadar olana kadar tarlada bırakırlar, iyice kılçıklanır yenmeyecek hale gelir öyle yerler

Birde aslında bu tarifin özünde sadece yapraklar yoktur Enginarın kendi de vardır, pek nadir Enginar pirinçlen yapılır , genelde garnitürle pişirilir ve ona da dolma denir,
__________________
Herkes uyurken uyuyamıyorsan sen de biraz BEŞİKTAŞ lısın...
M.Özen isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz M.Özen'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 24.04.13, 21:31   #9
Müdavim

Basakca - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Aug 2009
Konular: 2209
Mesajlar: 11,973
Ettiği Teşekkür: 79777
Aldığı Teşekkür: 77685
Rep Derecesi : Basakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Ruhsuz
Standart Cevap: Zeytİnyağlı Kabuklu Enginar Dolması

Nasıl yani? Enginarın kendisini göremedik resimlerinde. Sadece yapraklarından yapılmış gibi görünüyor.

M. Özen, bir kereliğine yapıver , yaparken de her aşamasını da fotorafla ki bizlerde öğrenelim.




__________________
"Ey egosu boyundan büyük insan..
Bir gün ölüp toprak olacaksın. Bir tohum filizlenecek ot olacaksın, bir öküz seni yiyecek ve atık olacaksın.. Yani hep aynı kalacaksın."

Basakca isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Basakca'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 24.04.13, 21:33   #10
Süper Üye

Limon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Oct 2012
Konular: 203
Mesajlar: 2,649
Ettiği Teşekkür: 2192
Aldığı Teşekkür: 12323
Rep Derecesi : Limon isimli üye Tecrübe puanını kapatmıştır.
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Zeytİnyağlı Kabuklu Enginar Dolması

Yapraklarını ayırma işleminde resim çekilmemiş
__________________
Limon isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Limon'in Mesajına Teşekkür Etti
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
dolması, enginar, kabuklu, kaşığı, soğan, yemek, zeytinyağlı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


İlgili Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Sağlıklı Beslenmemize Yarayan Sebzeler Hakkında Her Şey Canan Sebze Yemekleri 10 22.04.15 02:49
İç Baklalı Kuzu Etli Enginar Göbeği Gulbade Et Yemekleri 0 09.03.13 22:16
Zeytinyağlı Baklalı Enginar nur@n Sebze Yemekleri 14 19.05.12 22:37
Tereyağlı Fırın Enginar LoDoS Et Yemekleri 31 05.05.10 00:01
Zeytinyağlı Enginar LaLe Mezeler | Soslar 2 06.07.09 14:59


WEZ Format +3. Şuan Saat: 06:20.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.
Copyright ©2000 - 2019 www.forumgercek.com
Protected by CBACK.de CrackerTracker
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.
Page Rank Icon
Bumerang - Yazarkafe
McAfee Site Denetleme
Norton Site Denetleme
www.forumgercek.com Creative Commons Alıntı-Lisansı Devam Ettirme 3.0 Unported Lisansı ile lisanslanmıştır.