Merhabalar
Forum Gerçek üyesi değilsiniz ya da Üye Girişi yapmamışsınız.
Sitemizden tam olarak yararlanabilmek için;
Lütfen Buraya tıklayarak üye olunuz.
Forum Gerçek

Forumları Okundu Kabul Et Bugünkü MesajlarYazdığım Cevaplar Açtığım Konular Kim Nerede
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Mutfağı > Yemekler > Dolma | Sarma


Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Eski 25.04.13, 23:34   #1
Süper Üye

Limon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Oct 2012
Konular: 203
Mesajlar: 2,649
Ettiği Teşekkür: 2192
Aldığı Teşekkür: 12323
Rep Derecesi : Limon isimli üye Tecrübe puanını kapatmıştır.
Ruh Halim: none
Red face Kepir Sarması









Malzemeler:


1 kilo kara lahana
750 gram kemikli dana eti
1 su bardağı çekilmiş mısır
1 su bardağı bulgur
1 su bardağı pirinç
3 adet soğan
2 adet domates
2 adet patates
1 bağ maydanoz
4 adet defne yaprağı
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
2 tatlı kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
100 gram tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ

Yapılışı:
750 gram kemikli dana eti yıkanıp bir tüm soğan, birkaç dal defne yaprağı ve tane karabiberle haşlanır. İki adet soğan doğranır ve bir bardak suda haşlanır. Birer su bardağı bulgur ve pirinç yıkanıp suyu süzülür, bir su bardağı çekilmiş mısırla buluşturulur. 1 kilo kadar lahananın sapları ayıklanır. Haşlanıp suyunu çeken soğanlar tereyağı ve sıvı yağda kavurulur. Sapları ayıklanan lahanalar tuz ve şeker serpilen suda haşlanır. Harmanlanan pirinç, bulgur ve mısır kavurulan soğanla buluşturulup biber ve domates salçasıyla karıştırılır. Üzerine biraz sıcak su dökülüp, tane karabiber serpilir. Demlenen iç harç soğumaya alınır. Bu sırada 2 adet haşlanmış patates ile 1 bağ maydanoz doğranır ve soğuyan iç harçla karıştırılır. Haşlanan lahana yaprakları süzülüp soğutulur. Bir domates ve bir soğan doğranır, tenceredeki haşlanan kemikli etlerin üzerine dizilir. İç harçla lahana yaprakları sarılır ve soğan ve domatesle kaplanan etin üzerine dizilir. Sarmaların arasına tereyağ parçaları koyulup, et suyu eklenip, limon sıkılır ve üzerine ağırlık koyularak pişirilir. Pişen sarmalar ters çevirilerek servis tabağına alınır.

Kepir Sarması sunuma hazırdır.


KAYNAK
__________________
Limon isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Limon'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
adet, bardağı, domates, kepir, sarması, soğan


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


İlgili Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Mantarlı Tavuk Sarması LaLe Et Yemekleri 1 19.01.16 22:48
Fasulye İçli Lahana Sarması Umutgüneşi Dolma | Sarma 1 03.08.15 15:32
Saray Sarması Tatlısı Canan Sütlü Tatlılar 9 21.09.12 17:11
Izgarada Ispanaklı Piliç Sarması Canan Et Yemekleri 4 30.03.12 11:43
Sultan Sarması ve Limonlu Cheescake Tarifleri cavidann Kek | Pasta | Turta 14 28.05.11 12:48


WEZ Format +3. Şuan Saat: 06:57.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.
Copyright ©2000 - 2019 www.forumgercek.com
Protected by CBACK.de CrackerTracker
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.
Page Rank Icon
Bumerang - Yazarkafe
McAfee Site Denetleme
Norton Site Denetleme
www.forumgercek.com Creative Commons Alıntı-Lisansı Devam Ettirme 3.0 Unported Lisansı ile lisanslanmıştır.