Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Kültür | Sanat | Edebiyat > Dünya Edebiyatı > Dünya Edebiyatı Ustaları


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 31.07.2013, 16:11   #1
Çevrimdışı
MyStery
Gerçek Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Kurt Totemi Kitabının Yazarı | Jiang Rong (1946 - ....)




Lü Jiamin (Çince: 呂嘉民 ; pinyin: Lǚ Jiāmín) (d. 1946) ya da takma adıyla Jiang Rong (Çince: 姜戎; pinyin: Jiāng Róng) Çinli yazar.

Çinde en çok satan kitaplardan biri olan 2004 yılı basımı Kurt Totemi (Çince: 狼图腾; pinyin: Láng Túténg) adlı romanıyla tanınmıştır. Eşi Zhang Kangkang’da kendisi gibi yazardır.


Yaşamı

Lü'nün ebeveyni Şangay’ın yakınlarında bir kasaba olan Jiading kasabasında yaşamaktaydı. Her ikisi de 1920’lerde Şangay’da Çin Komünist Partisi’ne katılmış ve Japon İmparatorluğu’na karşı Çin-Japon Savaşı’nda savaşan ordu içinde yer almışlardır. Savaştan sonra annesi eğitim alanında çalışmaya başlamış, babası da Sağlık Bakanlığında büro şefi pozisyonuna getirilmiştir.On bir yaşında iken annesi kanserden ölmüştür.

Lü henüz öğrenci iken, 1964 yılında yazdığı bir makale için "karşıdevrimci" olarak yaftalanmış ve ilk olarak Parti yetkililerin dikkatini olumsuz yönde çekmiştir.Babası Kızıl Muhafızlar tarafından "kapitalist yolcu" olarak suçlanmış olsa da bu örgüte katıldı. Ancak Kızıl Muhafızlar kitapları toplamaya ve toplu olarak kitap yakmaya başladığında eline geçirdiği kitapları saklayarak kendi kolleksiyonuna ekledi. 1967 yılında 21 yaşında bir lise mezunu olarak İç Moğolistan'ın Xilin Gol Aymağı'nda Doğu Ujimqin Sancağı'na gönüllü olarak gönderildi ve burada 33 yaşına kadar on bir yıl boyunca yaşadı. Kendi söylediğine göre daha popüler olan Çin'in kuzeydoğusundaki Heilongjiang yerine daha ıssız bir yerde olan İç Moğolistan'a gitmeyi kendisi istemiştir çünkü Heilongjiang'a gittiğinde Çin Halk Kurtuluş Ordusu'nun kışlasında kalmak zorunda olacağını düşünüp kitaplarına el konulmasından korkmuştur.


Kurt Totemi'nin yazılması


Lü, daha İç Moğolistan'da iken 1971 yılında Kurt Totemi içindeki fikirleri yazmak için düşünmeye başlamıştır. 1978 yılında Pekin'e döndü ve Pekin Baharı dergisinin baş editörü olarak Pekin Baharı hareketine katıldı. Bir yıl sonra Çin Sosyal Bilimler Akademisi'ne girdi. Mezun olduktan sonra Çin Emek Koleji'nde öğretim görevliliğine başladı. 1989 Tiananmen Meydanı Olayları içindeki rolü nedeniyle tutuklandı ancak Ocak 1991'de yargılanmadan Liu Suli, Chen Po ve öğrenci liderleri Xiong Yan ve Zhou Suofen ile birlikte salıverildi. kurt Totemi'nin ilk taslağını yazmayı 1997'de bitirdi ancak yayıncısına basılmak için son taslağı 2003'ün sonundan önce vermedi. Son altı yıl roman üzerinde çok sıkı çalıştı. Hatta kendisi gibi romancı olan eşi "her gün kendini çalışma odasına kapatır ve bana ne yaptığını söylemezdi" demiştir.

Her ne kadar Lü hem Çinli hem de yabancı medyaya röportaj vermişse de resminin basılmasına izin vermemiştir. 2006 yılına kadar gerçek kimliğini yalnızca beş kişi biliyordu. Gerçek adını medyaya hiç bir zaman açıklamadı ama Çin Kamu Güvenliği Bakanlığı tarafından kim olduğu biliniyordu. Bir kaç yazar Lü'nün anonim kalmasından yararlanarak Kurt Totemi'nin devam kitaplarını yazdı. Hepsi Chanhjiang Arts Publishing House tarafından basılan bu kitapların arasında adı Kurt Totemi 2 olan iki kitap ve 250.000 karakter uzunluğunda olan Bozkırın Büyük Kurdu adlı kitap da bulunmaktadır. Bu sahte devam kitapları nedeniyle Nisan 2007'de bir bildiri yayınlayarak hiçbirini kendinin yazmadığını, başka bir kitap için araştırma yaptığını ancak yakın gelecekte yeni bir kitap bastırmayı düşünmediğini söyledi. Gerçek kimliği Kasım 2007'de ilk Man Asya Edebiyat Ödülü'nü kazandığında ortaya çıktı. Jüri'ye fotoğrafı ile birlikte gerçek ismini de bildirmişti ve bu bilgiler tüm dünyada gazetelerde yer aldı. Ancak pasaport alamadığı için Çin'den ayrılamamış ve ödül törenine katılamamıştır.

Lü, 2005 yılında İngiliz The Daily Telegraph gazetesine verdiği röportajında kendini "eleştirel solcu düşünür" olarak tanımlar ve demokrasi ile bireyciliğin savunucusu olduğunu belirtirek Çin'in daha fazla demokratikleşmemesi durumunda "Nazi Almanyası'na benzeme" riski ile karşı karşıya olduğunu söyler. Yazdıklarını etkilediğini söyleyen yazarları Balzac, Tolstoy, Jack London ve Jane Austen olarak belirtir.


__________________
  Alıntı ile Cevapla
Eski 31.07.2013, 16:12   #2
Çevrimdışı
MyStery
Gerçek Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Kurt Totemi Kitabının Yazarı / Jiang Rong (1946- )



Kitap Hakkında:

Çin’de satış rekorları kıran roman sonunda Türkçede.

“Sabrın yoksa kurt değilsin, avcı değilsin, Cengiz Han değilsin. Sürekli Kurtları ve Cengiz Han’ı anlamak istediğinden söz ediyorsun. Öyleyse kımıldama ve sabırlı ol.”

Çin Kültür Devrimi’nin tüm hızıyla sürdüğü 1960’lı yılların sonlarında “halktan öğrenmesi” için İç Moğolistan’daki göçmen Moğolların arasına gönderilen Çinli öğrencilerden biri olan Chen Zhen’in öyküsü, uçsuz bucaksız bozkırı paylaştığı diğer tüm canlılarla iç içe geçiyor Kurt Totemi’nde. Başta kurtlar olmak üzere, atların, ceylanların, köpeklerin, koyunların ve kuğuların, doğayla uyum içinde yaşayan bu halk üzerindeki yaşamsal etkisini fark eden Chen, Moğol kültürünü ve kurtlara odaklanan inanç sistemini yakından tanır.

Bozkırın yaşam döngüsünde vazgeçilmez bir yere sahip olan kurtlar, özgürlüklerine düşkünlükleri, boyun eğmezlikleri, zekâları, tek tek varoluşları ve toplu hareket etme yetenekleriyle insanlar için örnek oluşturmaktadırlar.
Tarım kültüründen gelen bir Han Çinlisi olan genç öğrenci, sanayileşme adımları atan ülkesi ile yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kalan doğal
ve kültürel zenginlik arasındaki çelişkiyi tüm şiddetiyle yaşar.
İninden çaldığı bir kurt yavrusu ise Chen’i büyük bir trajediyle
karşı karşıya bırakacaktır.



__________________
  Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
jiang, kitabının, kurt, olarak, rong, totemi, yazarı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 22:45.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.